Új hozzászólás Aktív témák

  • Fred23

    nagyúr

    válasz emiki6 #15682 üzenetére

    & Pocee:
    41 éves vagyok, és az évek során arra jöttem rá, hogy nagyjából mindegy, mit csinálok, elég hamar (1-2 év) el lehet érni egy olyan formát, amit viszont utána már csak kínszenvedéssel lehet/ne javítani. Mivel szenvedni már nem nagyon akarok, arról a részről lemondok.

    A futás és erőedzés kombinálása szerintem csak szélsőséges esetekben -vagyis szélsőséges célt kitűzve- lehet rossz. Egy testépítő például, ha minden nap fut 10 km fölött, izmot veszthet, vagy egy futónak már romolhatnak az eredményei, ha túl sok izmot szed fel súlyzózással / saját súlyos edzéssel. És lehet, hogy az edzések ideje, a felosztás, az elkülönítésük valóban számít valamit, de saját tapasztalataim szerint nincs nagy nyereség vagy veszteség, leginkább pedig a genetika és a táplálkozás számít abban, hogy mit hozol össze idővel.

    Még tán a gyúrós topikban olvastam valami olyasmit, hogy a középszar forma elérése azért nem nagy kihívás, ha ennél több kell, akkor kell szenvedni, "okosságokhoz" fordulni, stb. Na, nekem most az a középszar forma kellene, mert csúnyán el vagyok hízva. Húzódzkodni és tolódzkodni legalább tudok az edzős múltam miatt. Szóval türelmesen, lassan szeretnék átalakulni, de perpill végcél kitűzésének se látom sok értelmét. Egyelőre elég nekem annyi, hogy lemenjek 90 kiló alá -nem nézek túl messzire. :)

    HSPU-ra lennék nagyon kíváncsi, hogy menne -e most, de még inkább nem próbálom ki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák