Új hozzászólás Aktív témák

  • emiki6

    veterán

    válasz Fred23 #15678 üzenetére

    Igen, az alapgyakorlatok felsőtestre:
    - fekvő
    - huzi
    - invertált evezés
    - tolódzkodás
    - "fej fölé nyomás" (pike pushup, hspu)

    Ezekből a huzi, evezés, fej fölé nyomás kell mindenképp, negyediknek meg vagy a fekvő vagy a tolódzkodás. Így van 2 húzás és 2 tolás.

    Az evezést érdemes úgy, hogy a láb támasztott és trx vagy gyűrű előnyösebb, mint rúd. Fogásmagasságot az erőszinthez kell igazítani és koncentrálni a könyök-váll maximális hátrahúzására, fejleszti pl a húzódzkodás felső szakaszt.

    A tolódzkodás nehéz és veszélyes, ha gyenge a váll, de érdemes megtanulni. Gumiszalaggal kiválóan kikönnyíthető, mert pont ott segít a legtöbbet ahol a legnehezebb. Vagy a lábat is fel lehet tenni valamire és úgy.

    A húzódzkodás nehéz, szalaggal nem jól kikönnyíthető. Aki nem elég erős, az eddzen negatívokkal: valahogy felmegy felső pozícióba és minél lassabban (3-5 mp) leengedi magát.
    (Vagy gyűrűn lehet olyat csinálni, hogy az ember lábbal besegít.)

    -

    A futás és erőedzés kombinálásáról annyit, hogy Pocee kollégával vitatkozva, nem feltétlen rossz vagy haszontalan az. Még ha esetleg izmot nem is hoz annyit (ami persze nem biztos), még akkor is fejleszti az erőt! Az edzés egyfajta gyakorlás is. Zsonglőrködésben sem azért lesz jobb az ember, mert megerősödik, hanem mert begyakorol egy mozgást, ami ettől hatékonnyá és pontossá válik, ez az edzésnél is igaz. Persze az erő és izom ha kevés, az limitál.

    Mindenesetre, a futás topik mestere azt írta, hogy állóképességi és erőedzést érdemes legalább 6 órával elkülöníteni, vagy egyszerűbben más napra tenni. Ha futás közben nyomsz pár ismétlést, az nem gond, de lehet, hogy érdemes még külön erőedzést beiktatni, ha úgy érzed belefér.

    Kívánom neked, hogy mindent megkapj az élettől, hogy rájöjj, nem elég. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Quad Era-1, Grado Hemp & Neumann NDH-30 "salesman"

Új hozzászólás Aktív témák