Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnny_vT
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #65300 üzenetére
Eddig úgy értelmeztem, hogy ez a kapacitás dolog csak egy másodlagos "védvonal" a töltőnél, amit elérve leállítja a töltést feszültségtől függetlenül. Ezek szerint jól gondoltam. Holnap feltöltöm őket rendesen és figyelem a kiírt értékeket, csak a megszokás végett.
1C-nél többel nem szeretném tölteni ígyse-úgyse, épp elég, hogy használat közben nyírom szegényeket. A sima Turnigy 1300-as ami Böszmén van már kezd szenvedni, nagyobb hajtás után kicsit fel van púposodva a gépen és pár perc lehűlés kell neki, hogy visszaálljon a normál formára. (Vagy dobjam ki a gyűjtőbe a francba, mert ez így már veszélyes?)
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #65297 üzenetére
Konkrétan elolvadnak tőle.
De egytől-egyig mindegyik. Ennyi pénzt csak nem szántak rá Emax-ék.(#65303) defy456:
Az XT30-on sokkal több áram átfér, mint a PH2.0-án.[ Szerkesztve ]
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Geller72
veterán
válasz defy456 #65303 üzenetére
4 kábel, két csati és két, különálló akkud helyett egy akkud lesz, egy csatival. Szanaszét lóg a két akkus cucc. Nem szeretem, mert beleérhet bármibe. Ronda, és tök felesleges. Ezt a gépet úgy sem akarom 1s-re használni, arra ott az S7..még egy darabig.. A 2.0 csati amúgy is sokkal sérülékenyebb.
(#65305): Jó lenne egy 15%-os kupon rá. .
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #65300 üzenetére
Persze hogy nem, kolléga arra célott hogy 0,8 vagy 0,9A el töltse.
(#65301) Johnny_vT
capacity limitre gondolsz? Azt felejtsd el sztem. Főleg ha 3,5v alá merítesz akkor balancenál elpörkölt mah miatt névleges kapacitásnál többet tölt bele legalábbis úgy számolja...
(#65306) Geller72
bezzeg az 5db eflight csatis 2s akkun nem ennyi lesz a móka
még nem is tudom mit hegegsszek rájuk..."Oh my Goa'uld!"
-
syler123
veterán
-
molnigee
aktív tag
Újra itt, kértétek nyomjam kicsit jobban neki, ezért nyomom kicsit jobban neki
Valahol tényleg ott lehet az igazság, hogy milyen terepen repülsz vele.
Mező közepén biztos semmi értelme, kicsi sűrűbb helyen nekem bejön. Még így 2S-en is, tök jó volt vele cikázni.
Amúgy vidin kicsit lassabbnak tűnik szerintem
Szóval nekem tetszik.
(L:https://www.youtube.com/watch?v=fKVdIJm5j5A&feature=youtu.be)Youtubeon (/L)--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz molnigee #65309 üzenetére
Szóval a linkek, nem tudom hogy bszta el
Youtube Mob 7 HD 2S
Airvuz Mob 7 HD 2S
Amm Airvuzon még a 720p-n is mint youtubeon...--> http://dronearena.hu/ <--
-
syler123
veterán
válasz syler123 #65308 üzenetére
Ha már tesztek, ennek a mukinak nem tetszik.
-
vandor01
őstag
válasz syler123 #65311 üzenetére
nem kell bedőlni mindenféle kulföldről fizetett ugynoknek bloggernek etc etc
meg kell venni azt hajtaniCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
válasz vandor01 #65312 üzenetére
jaja
én sem bántam meg eddig saiflyt...de hogy ne legyen para, veszek még egyet (hamár eladtam 1106 gépeket, legyen meg a moneyflow ).Tinyhawk mellé is akartam egy backup gépet, én így alszom jól, de megláttam 3br 08028at így második bl whoop építős lesz
(#65313) Geller72
emax csapágyas...bármilyen semmiségnek hangzik én azért vettem tinyhawk ot és nem mást
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
-
Geller72
veterán
válasz Peaceliker #65314 üzenetére
..majd ha a legelső S7-em motorjai elkezdenének hullani, akkor azt mondom, igazad van. A 11xx-eknél, az 1.0-s tengellyel szereltek hullanak, azért is kezdik egyre több helyen leváltani a másfelessel. De 0703/05-0802/03-nál ez annyira még nem jön elő. Az S7-ben annyi repült üzemóra van egyedül, mint az összes többi gépemben együtt sincs.. A csatlakozók szarok, de azok szarok mindegyiknél, nem motorfüggő. Amióta nem rakosgatom át olyan sűrűn másik vázakba, hanem inkább ragasztom a vázam, nincs annyi cumi vele. . A Bétát lezsugoroztam, azzal semmi gondom nem volt, de az M7-el sem. Az S7-nél voltam türelmetlenebb inkább, no meg kétszer amikor berongyoltam a csipkebokorban, az megbontotta a rendszert. . De azóta a kábelmenedzsmentet is megoldottam .. A 3D nyomtatott váz jobban is védi. És többet is kibír.
-
Geller72
veterán
Ha valakit érdekel. Érinteni mindenkit érint úgy is, így vagy úgy. .
A mai napon megjelentek az Európai Unió Hivatalos Lapjában a pilóta nélküli légijárművekre vonatkozó Bizottsági rendeletek.
Kicsit kínaiul van, mint az adóbevallásom, de szerintem hamarosan a mi szintünkre is "lefordítja" valaki. Addig is lehet csemegézni.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #65318 üzenetére
amit a juncer-isiasz-alkesz uborkagörbitő szövegébol kicsemegeztem...
- 250gramm alatti felszálosuly = jatékkategoria (yuppeee)
- 19m/s sebesseghatar
- 120meter magassag
- belathato tavolsagnyi messzeseg vagy 50 meter
- embetomeg felett nincs repulés
- hanghatasok csokkentése
- adat es képrogzités a maganélet védelme etc..valami ilyesmik....
ami ezeken tulmutat ott regisztrálás engedélyek biztositas 16ev feletti életkor meg hasonlok...[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #65320 üzenetére
dehogynem majd jon csekk!
azt lehet reklamálni hogy az ott az az azonositatlan lodarazs repult el a dron mellett es lett bemerve! es kulonben elozes volt es nem dupla felezovonalelég szakszoveg de a lényeg ez jott le hogy a 250gramm....
ja legyen kicsi ne tul hangos.... 3collos de 250grammos azert tud visitani! ugyhogy ha meg sulyban is van? a vonyitas miatt reklamálhatnak.... de persze varostol lakott terulettol emberektol messze repulve? szerintem ugyanugy reptethetunk akar 5collos 400grammost is mint eddig.... ha nincs aki reklamáljon es rendorert kiáltson...volt meg olyan hogy
"ütközés esetén 80 joule-nál nagyobb mozgási energiát adhatnak le az emberre"
gyanitom a 250gramm es 19m/s bol szamithato maximális érték![ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
mrbig
csendes tag
-
mrbig
csendes tag
Ez fontos lehet FPV szempontból:
UAS.OPEN.060 / 4: A [VLOS] alkalmazásában a távpilótát egy pilóta nélküli légijármű-megfigyelő segítheti, aki mellette helyezkedik el, és a pilóta nélküli légi jármű segédeszköz nélküli vizuális megfigyelése révén segíti a távpilótát a repülés biztonságos végrehajtásában. A távpilóta és a pilóta nélküli légijármű-megfigyelő között egyértelmű és hatékony kommunikációt kell kialakítani.
Azaz ha van melletted olyan, akin nincs szemüveg, akkor már az FPV is LOS-nak minősül.
-
Geller72
veterán
Az 38.4km/h. A 80j meg azért sok mindennek mondható, csak kevésnek nem. Ha a légpuskám 4.5j-ból indulok ki mondjuk..És annak a lövedéke nem 250g. . Sutty koromban mentem moicival az erdő szlén, kb 60km/h körül és egy szarvasbogár - ami köztudottan nem egy száguldozós típus szügyön talált. Úgy levert a motorról, mint a xar. . A 3"-os gépem szerintem 4s-en tudná a 120km/h-t. De 70-el sem állnék elé. Az 1-2s-el már zúztam le magam, és az mondjuk 28g+ az akku, 1s esetén tizen pár g. Ha elképzelem, hogy ennek tízszeres súlya kap el kétszer nagyobb sebességnél, akkor azért az durva. Senkinek sem kívánom. Ha ez bekövetkezik, az egyetlen esélye a szenvedő alanynak, ha nem fejbe találja. NB II-ben kéziztem. Egyszer fejbe dobtam a kapust, aki azt a meccs végéig nem hevertre ki, elvitte a mentő. És a labda az puha. De nem baj ez, ésszel kell menni és nem lesz baj. . Ezért lett divat a tótpista is, mert bőven belefér, 2s-en, akár 3s-en megy mint a meszes, erre van időd és helyed is. 3" felett alig vagyok kint, mert az már nem nagyon fér bele a területembe, ki kell menni a prérire, ami ugyan nincs messze, de mégis macera, mert vinnem kell mindent magammal.
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #65314 üzenetére
"veszek még egyet "
meg is rendeltem tegnap és elvetemült gondolatom támadt, miután találtam pár gf2035x4 propot. Ma rá is próbáltam és faján megy. Mondjuk csak irodában próbáltam, de sztem kb úgy megy mint 65mm en és talán többet sem eszik de halkabb.
Egyik gépet átrakom ilyen proppal egy 85x vázba és összenézem egymás mellett mit mutatnak
Ha minden jó kb súly is azonos lesz.Azt mondja meg nekem vki pls, hogy 85x vázra tiny6x canopy jó lesz?
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
sEsE123
csendes tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget kérnék, jelenleg az alábbi alkatrészeim vannak (évekkel ezelőtt rendeltem még őket)
és ESC/Motor/Propeller választásban nem vagyok biztos, hogy melyik lenne megfelelő vázhoz:Váz: Hobbyking SK450 Glass Fiber Quadcopter
Irányító: Futaba T7C (+ FASST R617FS)
FC: Arducopter (APM 2.6)
Akksi: Hobbyfly 11.1V 2200 mAh 30CAz akksik évek óta nem voltak használva, azok használhatóak lehetnek még vagy már "kuka"?
Első drónom lenne, úgyhogy nem kell hogy gyors legyen elég a "papás" is.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz sEsE123 #65327 üzenetére
Upsz, lejárt a szerkesztési időm.
Szóval megnéztem a dolgokat és ahogy mondod, ezek már iszonyú elavult cuccok. Ha nagyon szeretnéd, akkor össze lehet rakni belőle egy repülő drónt, de az FC és az RX (vevő) is abból az időből származnak, amikor mindent analóg módon kábelezéssel kellett megoldani, de legalább buta végeredménnyel.
Forrasztani persze még ma is kell, de fényévekkel jobb minőségű, fejlettebb és megbízhatóbb alkatrészeket találsz még az alsó polcon is, ráadásul olcsóbban.
Nem írtad egyébként, hogy mi a cél. Verseny? Freestyle? Kameraplatform?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
-
Saccco
nagyúr
válasz sEsE123 #65331 üzenetére
Az esc, motor és propeller árából vegyél inkább egy Emax Tinyhawk RTF csomagot. Jobban jársz. Ezt meg tedd fel egy polcra.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
DJGABI
addikt
ez mondjuk alap, legalábbis én jobb szeretem mikor barátnőm mellettem van, aztán mondja kb merre jár a gép, vagy épp hogy már nem látja, van-e valami az útjában, stb...
hatalmas fun amúgy az fpv, itthon nem mertem kivinni, csak a mezőre. de közeli faluban elvittem játszótérre (dél körül volt, sehol egy lélek), ment vele a csúszdák kerülgetése. bár mode 1 picit kevéske irányt váltani, mode 2 inkább jó, de néhol meg sok... evvan. kamera elég jello-s, majd nézek valami modot, kéne alá szivacs vagy nem tudom, hogy van rögzítve
ja, Bugs 6 még mindig
a pici, brushless whoop kategória mozgatja a fantáziám, majd egyszer.... tegnap 11ért ment mindkét flysky i6 bg-n [link] [link] de ahogy nézem nem volt olyan nagy akció, max az X-es változatból engedtek pár ezret
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
syler123
veterán
Nem tudom milyen gépet vegyek Mindnek van valami nyűgje, meg tudom magyarázni, hogy miért ne azt vegyem. Mire eldöntöttem, hogy legyen a Reddevil, addigra elcsúsztatták a megjelenést. Bár lehet megvárom, egyszerre lesz a ryzen 3000 megjelenéssel, ha arra tudok várni...
Bezzeg az akku, lehet azt veszek csak és egyszer majd nézek hozzá gépet. Ez nagyon jó áron van. Mondjuk én nem fogom hv-ra tölteni.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #65335 üzenetére
Építéssel az a baj, hogy pl egy Eachine Reddevil szintű gép, legalább egy 10-essel drágább összerakva, de inkább 15. És én a fillérba..ók királya vagyok. Inkább várok.
Az eos2-vel nem a 16:9 miatt volt gond? Több helyen olvastam, hogy nem tetszik a vásárlóknak az a kamera. Jah látom, már van 4:3-as.
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz Peaceliker #65338 üzenetére
Azt beszélgetik, hogy a Sky02C/X képe jobb. Plusz a feature lista is.
-
Peaceliker
addikt
válasz Saccco #65341 üzenetére
ráadásul nem is kaki vevő van benne
skyzone így már szimpi, hogy van venti...bár attól még lehet mindig kényelmetlen, ez mondjuk ember fej forma kérdése
az raj hogy állítható skyban a képernyő arány, így elvileg nem vág le belőle és nem nyújtja el...30 as fov ami nekem pont bejön....bár sky02s is 30 volt meg domv3 is mégis picit kisebb fs képe ami nekem pont jobb"Oh my Goa'uld!"
-
syler123
veterán
Trashcan van itt valakinek? Érdemes beleinvesztálni? Valamint milyen vevővel érdemes venni? Hogy is van ezeknél a vevő? Van ugye olyan verzió, amiben beépített van (flysky, frsky etc). Meg van a no rx verzió. Namármost amelyiknél beépített van, azokra is tudok másik vevőt kötni? Már csak a távolság miatt is kérdezem. Szeretném ha messzire elrepülne, ha már a vtx tudja a 200mw-ot.
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #65344 üzenetére
Azt néztem korábban, de konkrétan semmi alkatrész nem kapható hozzá. Semmi. Az FC ránézésre spéci méret, tehát az sincs, hogy fogom a trashcan vázát és ráépítem, nem fog menni.
-
Peaceliker
addikt
Ember felrakott egy xm+ t és elég messzire megy, kép végig szuper...minek ide 200mw?
"Oh my Goa'uld!"
-
syler123
veterán
válasz Peaceliker #65346 üzenetére
Azért az a kamera rendesen benne van a top leghulladékabb listában, és itt nem a VTX-re gondolok.
Ettől sokkal jobb egy LST S2. Nem is értem miért spóroltak ennyire a kamerán, adták volna 1-2eFt-al drágábban... -
Saccco
nagyúr
Jó egy böszme gép ez: $139 250G 112MPH 6S Hobbymate Asteroid 3
szerk.: 6S akkuval pontosan 250gr és 180km/h-ig ugrik (a videóban szereplő propellerekkel).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Külpolitika
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD FX
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?