Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
válasz Kolondrum #64242 üzenetére
Nincs. Ami van, az gagyi. Tényleg meg kell érteni, hogy ez még nem az a szint, mint amit megpróbálnak neked hazudni a promóban. Amikor autót akarsz venni és meghúzol egy határvonalatt, hogy ennyit szánok rá, ott is látod, hogy nincsenek csodák. Itt meg még úgy sem. A technológia, ami azt tudja, amit elvárnál ezen a szinten (és még az sem hibamentes, sőt eléggé kompromisszumos) az drága. És annak az alja messze sokkal feljebb van, mint amit te erre szánsz. Ha nem gond kidobni ennyi pénzt (nem egy nagy összeg) akkor vedd meg azt és majd meglátod, hogy azért a pénzért mit kaptál.. A szénkefés motorok lehet hogy elmennek 6-8 óra repidőt,de lehet, hogy 6 percet. És onnantól neked kell berendelned az alkatrészeket, cserélned a meghibásodott cuccokat. Egy akku nem akku..stb. Tőlem nem egy ember vett gépet úgy, hogy előtte nem hallgatott azokra, akik jót akartak neki, megvették a gagyit, ami a kukában végezte. Erős kompromisszumokkal a Dji Spark az, ami itt belépő lenne a megfelelő szoftverezettséggel, de mondom, erős kompromisszumokkal. Ezek például nekem annyira nem felelnek meg, hopgy én még azt sem venném meg. A belépő szint itt 120-150k az említett gépnél (is) felszereltségtől függően. Elég sok időnek el kell telnie ahhoz, hogy ez olcsó és jó is legyen. És még nagyon messze vagyunk ettől... Az első kompromisszummentes gép nagyjából a Mavic Pro széria szintén a dji-tól, de az 1000 eurótól indul kb. Alapszettben..
Ez ennyi. Én minap motorokat nézegettem. 900 és 1000 ccm közt legyen, ne legyen 10 évnél idősebb. Pedig 10 éves motor nem fiatal már. A legolcsóbb motor 1.550.000 ft a hahun... Pedig nekem 50k-ért jobban tetszene...de nincs.. -
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #64252 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert jó lenne bele egy bc f4 lap, de ha vevő is kell, akkor nagyon nem buli.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz syler123 #64246 üzenetére
Nem a kress miatt, a Trashcan sem törik, hanem a repülése miatt.
Mobula7: könnyebb, a motorok és kisebb súly miatt kevesebbet eszik.
Trashcan: jobb kamera, jobb vtx, jobb fc
De valahogy mégis élvezetesebb a Mobula.Kicsit jobb amúgy az f4 fc, mint az f3 pro. De az is nagyon stabil, pontos.
[ Szerkesztve ]
-
-
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #64257 üzenetére
Ezzel nem győztél meg hogy jobb a Mobula Trashcan: jobb kamera, jobb vtx, jobb fc...
Azok nálam fontos tényezők, pláne a kamera, ugye azt látjuk repkedés közben, mármint a képét.Saccco: nem tudtam, hogy bf 4.0 már nincs F3 lapra.
Amúgy próbálta már valaki 5 colos gépen a betaflight 4.0-t??
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz syler123 #64259 üzenetére
Úgy nézem félreértettem, az utolsó, ami támogatja az F3-akat, de már kissé nyögvenyelősen.
betaflight
Joshua Bardwell█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #64263 üzenetére
A GB-n a Supra már zsákolható...akcióban is van..
-
Blizzardking
őstag
Sziasztok, az LST S2 kamera ugye tud hangot is rögzíteni? Ahogy nézek videókat, tök szépen hallani a motorok hangját, nálam meg csak egy értékelhetetlen zúgás keletkezik. Lehet valami érzékenységet álltani ezen? Vagy simán szar amit kifogtam?
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
Peaceliker
addikt
válasz Blizzardking #64265 üzenetére
Nincs rajta mikrofon. Max gerjed a fordulatszámra
"Oh my Goa'uld!"
-
Markizmark
addikt
válasz Blizzardking #64265 üzenetére
Nem rögzít hangot, nekem is az van az egyik vackomon.
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
WinZol
aktív tag
válasz Geller72 #64264 üzenetére
Supar7:
Tűnődöm egy ilyenen a B3 mellé. (akkor nem kapna a B3 kamerát)
Néhány kérdés:A 1200TVL Camerához jó a EV800D vagy ehhez más az ajánlott szemüveg?
Jumper (T12 T16) esetén melyik receiver-rel ajánlott?
Milyen ajánlott akksi van, ami ezzel kompatibilis (link is please)?
Egy akksival kb mennyi a repülési a repülési idő?Szerk:
Más:
Jumper T16 mikor és hol szerezhető be jó áron extra "sarc" nélkül?Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
Markizmark, Peaceliker, köszi mindkettőtöknek. Az zavart meg, hogy itt azt írják, "audio carrier 6,5 MHz" Lehetne vajon rátenni mikrofont?
[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
WinZol
aktív tag
válasz SpydeR3412 #64270 üzenetére
de az a Supra7 nem az a Supra7
Ezt kifejthetnéd részletesebben.
Köszi
-
vandor01
őstag
válasz WinZol #64275 üzenetére
olvasd el mindketto specifikaciojat es hasonlisd ossze? [link] VS [link]
ilyenek hogy motor meret? FC/ESC meret?... aksi csatik? az S -ek szama?
vagy vmi ilyesmi.....[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz Geller72 #64277 üzenetére
jaja az is meg.....
az occobb az max 2S/10A es 2.0-as csati
a dragabb 3S/15a es xt30 csati....csak igy kivulrol... aztan meg ki tudja mi?
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
scream
veterán
Sziasztok!
Remélem itt elfér a kérdésem.
Nyáron megyünk USA-ba, és szeretnék kint venni egy DJI Spark FMC-t, viszont arra nem igazán találtam választ, hogy a csomagban található akkukat miként tudom repülőn szállítani?
Amennyit tudok, hogy kézi poggyászba legyen minden akku, illetve, hogy van szabályzás, hogy max 2db 100 Wh feletti akku lehet nálam (Spark esetében ilyen nem lesz), de kell-e más intézkedést tennem - tűzálló tartó, stb?
-
vandor01
őstag
válasz scream #64279 üzenetére
a keresobe hogy aku es kidobja pl ezt a választ itt a forumon [link]
-
Djuree
félisten
válasz vandor01 #64280 üzenetére
elvileg nemrég valaki írta h már lehet drónt vinni kéziben is nem? vagy csak akkuról szólt a hír?
mert csak amiatt feladni egy poggyászt ami majdnem annyi mint egy közepes drón nem éri meg...inkább veszek egy drónt kint.[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Geller72
veterán
válasz Djuree #64282 üzenetére
Usából nem igazán kézi poggyásszal mászkálnak az emberek szerintem. . Az interkontinentális járatok meg nem igazán olyanok, mint a fapad legalja, és a jegyárban általában a nagyobb, nem kézi poggyász is benne van. Mi szoktunk olyan jegyeket venni, amik amolyan páros jegyek. Itt a két bőröndnek együttes max tömege van, tehát egyik simán lehet nehezebb, mint a max, amíg az együttes tömegük határon belül van. Sok helyen nem szórakoznak annyira, a magyar reptér persze ebben is más. . De ahogy hallottam, pl Debrecenben is teljesen más a szitu, mint a BUD-on.
-
WinZol
aktív tag
válasz SpydeR3412 #64285 üzenetére
OK akkor tehát várunk!
Mi a helyzet a Jumper T16-al?
Honnan mikor szerezhető be?Köszi
-
SpydeR3412
aktív tag
-
WinZol
aktív tag
válasz SpydeR3412 #64287 üzenetére
Köszi, de ez kicsit drága.
És még ott az ÁFA.Valahol 150$ körül lesz a "kedő" normál ára.
Mit jelent a Mode 1 / Mode 2.
(Ha arra vonatkozik, hogy bal, vagy jobb kar legyen a gáz, akkor a kérdés, hogy
utólag ez nem módosítható?)
Ja és melyik a jobb oldal = Gáz? -
syler123
veterán
válasz SpydeR3412 #64290 üzenetére
Pedig érdemes lenne szétszedni, a T8SG-be is mehet hangszóró, ha minden igaz.
Tennék másikat a T12-be, de most még féltem. Rettentő hulladék a gyári hangszóró, csak csipogást érdemes vele használni, érthetetlenek a szövegek + halk is. -
vandor01
őstag
SZ-SPEED vagy full speed uj T motorja! 2-3S-re 1104C2/6800KV 5gramm 3S-3collon tol 220grammot.... meg nincs sehol csak a regit már nem tudott adni az ALIs dealer (1104/7500KV 5g 3S-3" -> 220g) ezert ezt turta a gyarttol... van ennek meg az elozo verzioja az 1104C1/6800KV de még ez sem nagyon kaphato BG-en Majus 11tol!.....
Aztan letezik meg a regi 1106 es az ujabb verzioja a 1106C1 meg 1106C2.... ezek a nehezebb mocik 6-7gramm es kisebb KV 4500 vagy 6000KV.... 2-4S re....1104C1
-
-szabi-
őstag
Hi
Nem tudom ez volt már:
Hubsan H117S Zino (223€)FIMI X8 SE (377€)
Mennek lejjebb az árak.
Ráadásul most nem előrendelésre megy, mert "in stock".üdv
-
vandor01
őstag
válasz Mcrazy #64296 üzenetére
ezel mi a gáz?
benne van a 60napban![ Szerkesztve ]
-
-szabi-
őstag
válasz Mcrazy #64298 üzenetére
Pre-order már vártam 2 hónapot cuccra viszont in stock a legrosszabb esetben is itt volt egy hónap alatt.
Árakat az első felbukkanásukhoz viszonyítva mondom kedvezőnek: (#61932) Geller72
Zino igen gondolkodóba ejtett most, hogy jön a nyár.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest