Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Markizmark
addikt
Megjött az EV800D, a TX801 és a C800T. Laza 3 hét alatt.
Este bele bágerolom a dolgokat a Bugs 3-ba.[ Szerkesztve ]
Mérnökök nélkül a tudomány csak filozófia.
-
Peaceliker
addikt
-
kriszbon
őstag
Igazából arról az oldaláról lehetne megközelíteni, mert próbáltam külön feszt adni a kütyünek akkuról, és ha nem nyúlok egy ideig a távvezérlőhöz akkor elkezd jelezni. Vagy ha éppenséggel lekapcsolom a távot tehát jelvesztés történik akkor is egy idő után csipog.
De hiába kap külön feszt a jelző, ha lehúzom a tápot a kopter rendszeréről, akkor már nem jelez ez a vacak.Amit írsz az nagyon jó lenne, még úgy is hogy ha nem töltené az aksit, csak én nem tudom azt hogyan lehetne a legegyszerűbben megoldani, bekötni, mert ezekhez "kissé" balfék vagyok.
Buzzer-ként használni nem igen akarnám, hisz azt eleve rakok/tam a gépre amúgy is, vagy be van építve gyárilag.
Az 1 perces késleltetés a beinduláshoz nem is lenne olyan fontos hogy annyira hosszú legyen, elég lenne rövidebb is.Igazából azért sokallom annak a kütyünek az árát amit mutattál, mert ha jól vettem ki csak egy feszültség figyelő, ami átkapcsol ha megszűnik a figyelt fesz az FC-n, és elkezd jelezni.
Nem is muszáj az 5V-ot figyelnie egy áramkörnek, elég ha bármelyiket figyeli ami az FC-n van(pl.3.3V) ha megszűnik valamelyik akkor elméletileg nincs rádugva aksi, és átbillenhet jelzésre a külön aksiról.Jó lenne valaki még tudna további okosságot hozzátenni a dologhoz, főleg ha konyhanyelven teszi.
[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #58552 üzenetére
Flysky fs i6 táv, a vevőről annyit tudok, hogy "compatible flysky receiver".
A bf-ben 'afhds 2a' van beállítva, a távot is oda állítottam. Ekkor vinnyog egyfolytában. De ha kapcsolgattam a kapcsolókat, pl. A jobb karra pörgeti a jobb első motort.
Ha átteszem 'afhds'-be, akkor ugyan nem sipákol, de nem csinál semmit. -
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #58554 üzenetére
BF-el nézted, mit mutat a rec oldalon? Mire van állítva?
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #58554 üzenetére
Tuti nem 2 a lesz. Távot tedd simába és úgy bind
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #58559 üzenetére
Vevő függő. Ppm vagy sbus lesz
Receiver fülön mozognak skálák ha karokat mozgatod távon? Ha igen akkor jó. Lehet modes fülön aktív a buzzer
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #58559 üzenetére
Úgy értettem, hogy mozognak a csúszkák a rec fülön? Azaz elvileg látja a távot?
[ Szerkesztve ]
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #58560 üzenetére
Es Geller: roll, pitch, yaw, throttle, aux1, aux2 működik.
Modes fülön ez van:2a-ban van a bf is, meg a tav is.
[ Szerkesztve ]
-
Geller72
veterán
válasz SpydeR3412 #58562 üzenetére
Érdekes (iagaz, ez nem Flysks, hanem Frsky bind) de ennél a crazybee lapnál a bind nem a "szokványos" "brushedes" mód, hogy rátapadsz a bind pointra/kapcsolóra, miközben előtte a távot bindre raktad és utána rádugod az akkut, hanem teljesen más. Itt a yt videón mutatja a srác a bindet. Ezen akku rádug, csipesszel zár, majd utána bindel a távon.
De ezek szerint nálad már van kapcsolat..
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Geller72 #58563 üzenetére
3gy kicsit más, mert frysky. De ugyanazt csinálja a srác, nem zárja a csipesszel az áramkört, hanem a bind gombot nyomja be vele.
Közben sikerült bindelnem. A táv vinnyog folyamatosan ugyanúgy, de gázra pörögnek a motorok. Viszont ha kihúzom az aksit, utánna csak ismételt bindeléssel hajlandó.
-
Teréz Atya
senior tag
Hát nekem csak az a bajom, hogy ennél már elég sok dolog mehet félre.
Próbáljunk meg out of box gondolkodni.
Mi a hiba? Szétcsúszik a dugasz és leesik a gép.
Mi kell? Ne csússzon szét a dugasz, legyen meg a gép.
1. hmm, XT60-ból van bilincses:
2. Ha a vevőn nincs PWM, akkor kivezeted az FC-n az egyik csatornát.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #58565 üzenetére
Na ez az, ilyen csatlakozóról beszéltem hogy milyen jó lenne.
Egy a gond vele, hogy az összes aksin ki kellene cserélni, meg a PDB-is, igaz abból van a kevesebb ha (jól gondolom).Ahogy észrevettem, hiába van megtáplálva külön a jelző, csak akkor jelez jelvesztéskor ha feszültség alatt van az FC/Receiver.
Ha lehúzom az aksit ezekről, tehát áramtalanítom, akkor nem jelvesztésnek érzékelheti, mert nem csinál semmit.
Max akkor csinálna valamit ha lemegy a táplálására használt aksi feszültsége az előtte beállított értékre.[ Szerkesztve ]
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
Teréz Atya
senior tag
válasz SpydeR3412 #58550 üzenetére
Nem lehet, hogy azt hiszi h telemtriás a vevő, és van feszültség riasztás állítva a vevőre?
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #58566 üzenetére
Oldható gyorskötöző?
Miért nem veszel egy hót egyszerű, filléres lost plane buzzert? 5V-ra menne külön akku, a bemenetre a vevő vagy FC PWM jele. Ja és visít, ha nincs jel a bemeneten, nem úgy mint ez a túlgondolt izé.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Teréz Atya #58567 üzenetére
Lehet, nem tudom.
Azt hogy nézem meg?
Amúgy bf-en gyárilag be van kapcsolva a telemetria. -
ezoltan
tag
Na most hogy beteg vagyok van (volt) időm forrasztgatni.
Összeállt végre ez a kotvány.Csak Losban próbáltam ki,rendben levőnek tűnik.
Ha elállna ez a nyomorult eső,fpv-znék is vele,de nem tűnik kegyesnek az időjárás...QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #58569 üzenetére
Távirányítón: rx setup/rx battery -t átállítottam a sensort international-rol external-ra. Így abbahagyta a vinnyogást.
Az mitől lehet, hogy minden aksi dugás után bindelni kell?
És miután bindelődtek, kb csak 1p múlva indulnak be a motorok? -
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #58571 üzenetére
Rosszul csinálsz vmit
Keresd meg a vevő manualt és nézd meg hogy kell. Sikeres bind után amúgy vevő kikapcs táv kikapcs, táv vissza stb..."Oh my Goa'uld!"
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #58568 üzenetére
Nem tudom melyikre gondolsz mármint "lost plane buzzer", mert ami eddig volt azt vagy kapcsolnom kellett gombbal vagy kapcsolóval, de ha szétcsúszott az aksi az nem csinált semmit, hiába volt külön megtáplálva.
Dehogy akarom én annyira túlbonyolítani, de ha nincs jel az nem egyenlő azzal hogy nincs feszültség alatt a gép.
Mert ennek az elektronyos kütyünek [link] bizony nem mindegy.
Mert ilyen jelvesztésre jelző kütyüm van itthon, de akkuszétcsúszásra nem ér semmit, nem jelez.
Ha nincs jel de feszültség alatt van a gép, akkor persze hőbörög meg villog is.A legjobb lesz ha kicserélem a csatlakozókat és a szétcsúszás dolog megoldódik.
Viszont jelvesztésre ez a kütyü is jó lenne, és ha már egyszer rajta lenne a gépen, miért ne jelzzzen, de ha nem megy hát nem megy.
De hogy 8-10 ezret nem adok egy feszültség figyelőért csak azért mert neve van, az biztos.[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz Markizmark #58551 üzenetére
A szemüveg meg az adó nagyon jó cuccok,a kamerát nem ismerem személyesen,mint amazokat.
Elég gyorsan megérkeztek,grat hozzá.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #58573 üzenetére
Köszi! Ez hogy nem jutott eszembe, pedig direkt ide tettem a papirt is.
Nekem is az a furcsa, hogy eddig egyik gépnél sem írta ki, hogy bind ok. Csak kikapcsoltam, ahogy irtad is és működött.
Na, akkor manualból megprobálok kiokoskodni valamit.[ Szerkesztve ]
-
NORBl
aktív tag
Eddig kis szobai gépeket próbáltam csak, de most szeretnék egy gps-es, fpv-s géppel nyomulni. Lassan nyugisba, légifelvételek, repkedés.
Jó lenne kifogni valami akciót is, hogy meg tudjak csípni valami komolyabb gépet olcsóba. Olyan 50 - 60 körül adnák érte.
Szokott lenni olyan tipus amit szoktak akciózni, és olyankor elég bb az ára ? Nagyon tetszenek a dji - ok, xiaomi gépe, de ugye azok már más kategória.
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
Jackal tesztelte anno a Hubsan H507A modelljét (is).
Én így utólag az irányítást gyakorolni,fpv élménnyel ismerkedni mindenképpen egy hasonló modellt választanék.
Mai fejjel már semmiképpen nem vennék kefés gépet,de ez nagyon tetszett amikor olvastam róla.Ennyi pénzért már-már DJI-os applikációt és ténylegesen működő gps-es funkciókat nem kapsz mástól.
Mivel relative olcsó,nem buksz rajta sokat ha valami miatt meggondolod magad vagy nem jön be/váltanál.Nyilván vannak utódai is,tetemesebb összegért,ez mindössze egy irány kezdésnek.
[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
kriszbon
őstag
válasz ezoltan #58576 üzenetére
Azt én úgy értelmezem/tem hogy a Buzzer 5V-ra kötni a külön akkut, de annak jelet is kell kapnia hogy aztán megszólaljon, de ha nincs ami jelet adjon mert mondjuk lecsúszott az aksi, akkor mitől szólalna meg?
Vagy valamit nagyon félreértek.Na igen hogy meg tud lazulni a csatlakozó, de pl. ezeknek az aksinak a csatlakozója csak lötyög, egyszerűen nagyobb a furat is bennük, a csatlakozó ház meg kicsit kisebb.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #58577 üzenetére
Végre siker! Köszi mindenkinek az eddigi segítséget!
Nem változtattam semmit, de rájöttem, hogy van egy arm kapcsoló is. Ami úgy működik, hogy átkapcsolom, majd vissza és akkor pörgethetem a mocikat. Ezt lehet változtatni, hogy egyik állás arm, másik disarm? Csúszkákkal gondolom, de hova állítsam?
Meg ami fura, hogy stabban erősen balra húz a gép (tényleg durván), acroban/horizonban nem. Lehet ezt kalibrálni?
+ mintha stabilban nem kapna teljes gázt. A másik 2 módban sokkal gyorsabban emelkedik a gép.Amúgy lakásban tesztelve, nem vagyok túlzottan elájulva tőle. Ez tényleg 70%on lebeg. Nem olyan rossz azért, de mintha a kefés jobban húzna. Ez meg mintha jobban enné az aksit. Majd ha jobb idő lesz, tesztelem rendesen kint.
De hogy jót is irjak róla: a forrasztások szépek.
-
kriszbon
őstag
válasz ezoltan #58581 üzenetére
Ami nekem van, az biztos hogy nem csinál akkor semmit, csak világít a led rajta hogy feszültség alatt van a Buzzer.
Kötöttem FC 5V-ra a jelkábelt, adtam neki közös testet, de akkor sem, amit linkeltem azon nem csak annyi alkatrész van ám mint a képen, hanem hátsó oldalon IC-k feszstab stb.
Van másmilyen is, aminek 5V kell, de az meg jelkábelen kell hogy kapjon jelet hogy megszólaljon, vagy kapcsoló vagy nyomógomb.Nem tudom melyik fajta lehet olyan ami aksi lehúzásra jelezne.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz kriszbon #58580 üzenetére
Sry, de buzzered hülye, a többi jelvesztésnél vísít, mint a disznó.
No, ha Turnigy Graphene lötyög, akkor neked nem eredeti Amass XT60-od van. Nekem olyan kellemesen szorulós. Mind1, keress rá az oldható gyorskötözőre.
Vagy nem véletlenül XT60U csatid van? Az valamivel rövidebb.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz SpydeR3412 #58582 üzenetére
Közben megtaláltam a gyro kalibrációt.
Ezt hogy lehet megcsinálni, ha alulról be van duga a kábel?Szerk. Kézben tartva megcsináltam.
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz SpydeR3412 #58582 üzenetére
Nem amiatt kergül meg,mert az arm funkció a kapcsoló alapállására van belőve,tehát ahogyan a távot bekapcsolni engedi?
Mivel ilyenkor élesítene,de a biztonság miatt nem teheti az akksi csatlakoztatásakor,ezért először disarmolsz,majd újra kattintasz és ekkor engedi...?Ha ez van,akkor szerintem a távon tedd a kapcsolónak megfelelő csatornát reversed-re.
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Markizmark #58583 üzenetére
Fel, max elolvad.
-
Markizmark
addikt
válasz Teréz Atya #58588 üzenetére
Ezaz amit el akarok kerülni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Markizmark #58589 üzenetére
Hát, a 600mW-os FPV adóknak is madzag vékonyságú a vezetéke, és azok 2S-en már leadják a max. teljesítményt, azaz kb. 7,4V-on. Ha nem vagy benne biztos, forrasz rá egy szervó vezetéket, az 1-2A-t röhögve elbír.
BTW mekkora JST dugasz az? 1 - 1,25 - 1,5mm?[ Szerkesztve ]
-
Markizmark
addikt
válasz Teréz Atya #58590 üzenetére
Na ezaz, annak is ilyen hurkagyurka a vezetéke. Forrasztgatni gondoltam én is, közvetlen a vaskos táp vezetékre ami az XT30-ból jön, de az nagyon rövid én pedig taknyolok forrasztáskor, balfék vagyok ilyenkor.
BTW mekkora JST dugasz az? 1 - 1,25 - 1,5mm?
Amisoda?
(#58592) atus72: Nekem a csati tűnik kicsit szűk keresztmetszetnek. A transzmitterhez adott gyári vezeték tényleg nem vastagabb annál, mint ami a képen van.
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz Markizmark #58583 üzenetére
A képről nem tudom megállapítani hogy milyen raszterű a csatlakozó, de ha például 1.25-es az is bír 1A-t bőven. Nézegess csatlakozó adatlapot és ott megtalálod az infót. Azt viszont vedd figyelembe, hogy
ez a csatlakozóra vontakozik, nem a kábelre!
Ez pl egy 1.25mm-es csatlakozó adatlapja:
[link][ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
válasz Markizmark #58591 üzenetére
A csatlakozó két szomszédos érintkezője közti távolság mekkora?
-
SpydeR3412
aktív tag
Konklúzió: Most majdnem egy súlyban van a kefés whoop, a bl-el (23.94g vs 24.02g). Ezek alapján nem éri meg a burshless a felárat szerintem, mert kb ugyan olyanok.
De 2 lépcsőben tervezem még fogyasztani a bl-est (a kefésből már nem tudok), meglátjuk majd úgy milyen. De mivel a 2. lépcsővel már 5-6g-ot fogok rajta, gyanítom hogy jobb lesz. -
ezoltan
tag
válasz SpydeR3412 #58595 üzenetére
Ezesetben meg óvatosan a vonatkozó super rate értékeket kell emelni,de ebben a témában az itteni pro srácok tudnak érdemben segíteni.
-
Peaceliker
addikt
válasz SpydeR3412 #58596 üzenetére
20g alá hogy megy majd be? És ez mekkora motor, mekkora prop?
Én úgy nézem kb 21-22g lesz a 0703 40es proppal
Amúgy pid fül, rate el állíthatod forgási sebességét"Oh my Goa'uld!"
-
Geller72
veterán
válasz Markizmark #58594 üzenetére
Ha ez a Bugs 3 bele (nagyon úgy néz ki) akkor az sztem JST 1.25 és mehet az 550 simán.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest