Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cd334

tag

Na, most értem egy orbitális szívás végére.
    Ugye Furibee F36-hoz vettem egy Furibee F3 FC-t. Át is alakítottam szépen működött, de szerettem volna, ha valamilyen szinten látom mikor merül az akksi(a rajta lévő ledeken ez nem nagyon látszott) és néha kicsit nagyon lemerítettem egy-egy aksit 3V alá. Az egy dolog, hogy a buzzer nincs sehova kivezetve, azt megoldottam, és a buzzer helyére most egy LED-t kötöttem, hogy legalább lássam. (Később jön a buzzer is.) De sehogy se akart működni. Elkezdtem nézegetni. Az egy dolog hogy betaflightban az aksi detection treshold 5.5V volt állítva, azt beállítottam jól, így már volt érzékelte, hogy van akksi, de az akkumulátor feszültség, mindig 5V mutatott, lekötöttem az USB tápját(az ne befolyásolja) és így is. :((( Aztán rájöttem a kicsi kínai másolóbajnokok nem az akkufeszt mérték, hanem a stabil +5V-ra kötötték az ADC bemenetet. :W Megint barkácsolás, a uC-n a ADC láb felemelése majd egy saját ellenállásosztóval a Vbatt rákötése és láss csodát működik. :)) Ezzel elszívtam 10-12 munkaórát, de jó érzés hogy meg tudtam csinálni. :D

Új hozzászólás Aktív témák