Új hozzászólás Aktív témák
-
huberpe
aktív tag
-
huberpe
aktív tag
válasz Saumur1 #20403 üzenetére
már többször volt válasz erre a problémára. nagy valószínűséggel a vinyód nem bírja tartani a tempót a nettel, ami ugye érthető, mivel több szálon ír/olvas egyszerre és a fej fizikailag nem bírja követni. próbáld ki esetleg ssd-re. ha azon is ezt csinálja, akkor válaszomat tekintsd tárgytalannak.
-
huberpe
aktív tag
válasz Cs1csó #20198 üzenetére
olvastam egy cikket tavaly, hogy egy brigád már évek óta nyúzza az ismertebb gyártók ssd-it; ez azt jelenti, hogy már valami egész elképesztő mennyiséget írtak/olvastak velük és még mindig kifogástalanul működik az ÖSSZES! tehát a végítélet valóban az, hogy használni kell őket bátran, ezeket a hülyeségeket meg (temp, cache mappák hdd-re helyezése) el kell felejteni. persze nyilván akad olyan hibás darab, ami ledobja a láncot de alapvetően elég strapabíró jószágok az ssd-k.
ez a libtorrent 16-64kb írás meg az én vesszőparipám, én dobtam fel itt először. majd lehet csinálok egy tesztet, hogy igaz e. addig is aki akarja olvasgassa az eredeti fórumot, mert még nem érkezett erre hivatalos megerősítés és megcáfolás sem:
[link]ui.: aki már amúgy is benne van a tesztelésben a sysinternals féle process explorerrel megnézhetné pl, hogy hányszor "nyúl" a lemezhez a qbit vs utorrent.
-
huberpe
aktív tag
ha már pont hdd témába merültetek bele, akkor bedobom megint azt a posztot amivel beszálltam ebbe a topikba:
"No, qBitTorrent does not use ram cache as uTorrent to protect the harddisk (HDD). uTorrent caches entire pieces and writes completed pieces to the HDD in 1 pass. qBitTorrent uses very poor download strategies:
...which results in qBitTorrent (and Deluge which also uses libtorrent) being hard on a HDD and very hard on a SSD. qBitTorrent uses much smaller 16-64 KB writes, which is terrible for SSDs and even bad for HDDs that are using a journaling system that doesn't support write-in-place."e szerint a libtorrent alapú kliensek sokkal jobban nyírják a hdd-t mint az utorrent. lehet hogy ennek is van valami köze ehhez a sebességeltéréshez. valaki végzett már ilyen irányú teszteket?
-
huberpe
aktív tag
válasz enginev3.0 #19952 üzenetére
ez a kép alapján én arra tippelnék, hogy a vinyód fizikailag nem bírja, mert annyi torrent megy egyszerre. sok a fejnek. próbáld meg csak a zsiványokat seedelni.
-
huberpe
aktív tag
sziasztok!
tervezem az átállást qbittorrentre, eddig utorrent 2.2.1-et használtam. némi utánaolvasás után ezt találtam a qbit fórumain:
"No, qBitTorrent does not use ram cache as uTorrent to protect the harddisk (HDD). uTorrent caches entire pieces and writes completed pieces to the HDD in 1 pass. qBitTorrent uses very poor download strategies:
...which results in qBitTorrent (and Deluge which also uses libtorrent) being hard on a HDD and very hard on a SSD. qBitTorrent uses much smaller 16-64 KB writes, which is terrible for SSDs and even bad for HDDs that are using a journaling system that doesn't support write-in-place."e szerint a q sokkal jobban gyilkolja a hdd-t. aki mindkettőt használta és végzett ilyen jellegű teszteket az esetleg meg tudja erősíteni ezt? vagy le kell sz@rni?
illetve 1000/200-as net mellé van e valami ajánlott konfiguráció a q-hoz?köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
FIGYELEM!
● A fórumon TILOS A WAREZ!
● Torrent meghívó kunyeráló topik
- Akciókamerák
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Autós kamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2025: elkészült a HDMI 2.2-es verziója
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest