Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PioDVD
senior tag
válasz mazsi70 #7600 üzenetére
Kösz!
És akkor még ezeken belül is tovább osztódnak...Azt látom, hogy a DeLonghi népszerűbb itt, de ha a 3200 annyi (vagy picit olcsóbb), mint a Magnifica, akkor is utóbbi nyer?
Talán a Philipsről írtátok, hogy a rugóval kell játszani. Az ilyen mókák a DeLonghinál is megvannak, vagy azt bekapcsolom és kész?
Illetve - más szavakkal ugyan, de - azt írjátok, a DeLonghi testreszabhatóbb. Ebben a kategóriában (3200-ig és Magnificáig) ez nem érvényes, nem? Ezeknél kávé, víz mennyisége, őrlés, hőfok, ennyi az állítás. Előáztatni egyik sem tud, csészét melegíteni szintén, más meg most nem jut eszembe.
Viktorhu:
Neked is kösz! Ezek szerint a kávé magától "megy" középre. Látjátok, ennyire értek hozzá... -
Nagya21
addikt
-
PioDVD
senior tag
A karos Saeccónál így melegítem a poharat, de elbizonytalanodtam, jót tesz-e pl. a tömítéseknek a tartós nagy meleg.
Az a kérdés, a könnyebb karbantartás miatt megéri-e a DeLonghi eggyel kisebb szériája kicsit drágábban, mint a Philips?
A DeLonghinál átállítható a legkisebb ital mennyisége? A Philipsnél - számomra rejtélyes okból kifolyólag - csak a leghosszabb adag állítható, én meg ugye ristrettót iszok, amit csak a drágább gépek tudnak program szinten.
-
jjeahh
nagyúr
Nekem belépő (?) Magnifica S van, azon állítható a rövid és a hosszú is, ahogy tetszik, gondolom akkor a drágábbak is tudják. Azt még nem próbáltam, hogy a duplát át lehet-e állítani.
Más, amúgy van egy zavaró szokása, valamiért őrölt kávé lefőzése után random jelzi, hogy koszos a gép belül és ki kéne takarítani . Szemes kávéval nincs gond.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
PioDVD
senior tag
Kösz mindkettőtöknek. Szerintem elég alap, nem is értem a Philipset. Jó, megállítható menet közben, de azért na.
-
wiggen123
senior tag
philips.hu 25% kávégépre kupon. jan 22-ig. irjon ha kell valakinek
Sometimes you win, sometimes you learn.
-
PioDVD
senior tag
A beépített tejhab gyár a DeLonghinál sem igazán ajánlott? Azt persze látom, hogy sok macera.
DeLonghinál a Magnifica Evo ECAM290.61.B a legjobb vétel most, 150 e-ért.
Ha itt sem nyerő, maradva a manuális tejhabnál, maradt 3 versenyző:
Philips EP3221/40 - 135 e
DeLonghi
Magnifica Start
ECAM220.22.GB - 130 e
Magnifica Evo
ECAM290.21.B - 140 eValakinek esetleg összehasonlítási alapja, vagy csak úgy véleménye? Philips mellett szól, hogy "magasabb széria" (bár nem tudom, miért, nem tud többet, ahogy én látom), illetve az lenne legjobb áron, ha nem jön be az automata és eladnám, talán azon buknék a legkevesebbet. DeLonghi meg itt nepszerűbb , plusz azon lehetne ristrettót beállítani.
-
PioDVD
senior tag
Lehet, rosszul fogalmaztam. Vagy félreértettem volna?
A használati szerint minden italhoz (1200-nál ez 2) tartozik 3 féle italmennyiség (kevés, normál, sok), és ebből csak a sokhoz tartozó érték állítható. Azaz ha a kevés is több, mint a ristrettó (és szinte biztosan az), akkor nem tudom visszább venni.
Persze most beugrott, hogy a sokhoz is állíthatom a ristrettót, meg ha hülyén is néz ki így a sorrend.
-
vond
MODERÁTOR
Ja, értem. Az előre beállított három fokozatot szeretnéd még tovább állítani. Igen, azt csak a legnagyobb adaggal tudod megtenni. Itt be is mutatják, hogyan. Én nem igazán iszok espresso-t, de kipróbáltam, elég kevés a kis adag, de még a közepes is. Nem tudom, ez Neked mondjuk megfelelő lenne-e.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Gábor.85
friss újonc
Sziasztok!
Szeretnék kérni tőletek véleményt, hogy a két gép közül melyiket érné megvásárolni:
DeLonghi Dinamica ECAM 350.50.SB
Philips 5400 Series P5444/50Fő szempont az élettartam, megbízhatóság és csak második szempont, hogy hány féle italt tud elkészíteni.
Köszönöm szépen a segítséget!
Sziasztok.
-
PioDVD
senior tag
Kösz!
Én sem tudom , de az eszpresszó 40, a ristretto 20 ml, gyanús, hogy a legkisebb is több.Már egész jól eldöntöttem, hogy manuális tejhab lesz, csak 3 közül kell dönteni, erre NagyA azt írta, jól működik neki a gépi tejhab, ott vagyok, ahonnan indultam.
-
kchris78
veterán
Delonghi esetében nekem a 40ml bizonyos kaveknal sok, 25-30ml 70-100ml tejjel sokkal jobb, mert kevesebb a viz, es kevesebb a keseruseg is benne, de ahhoz kezzel kell leallitanom. Azt irja hogy a manual 25ml de hiaba csinaltam factory defaultot nem allt vissza...
[ Szerkesztve ]
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Létezik ,hogy a DeLonghi Dinamica Plus extra erős fokozatban 21g kávét őröl ?! Sajnos csak egy SilverCrest konyhai mérleggel tudtam mérni .Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
PioDVD
senior tag
Az n gyenge.
Bár napi 5-öt tulajdonképpen én is iszok...(#7616) kchris78: kösz!
(#7602) Nagya21: előáztatás alatt a pár mp-es áztatást érted, ami opcionális kellene legyen? (kv/ember függő, jó-e)
Közben most okosodom, hogy a latte és a cappuccino is gőzölt tej és hab egyvelege. Akár a manuális, akár a beépített habosító tudja mindkettőt? Gőzölt tejet nyilván tud, de habot? Hosszabb ideig gőzölve lesz hab?
Illetve azt írod, fél perc a tejes részt elmosni. Tényleg? Ahogy néztem, a Philipsét vagy 6 db-ba kell szedni...
-
Nagya21
addikt
HAli!
Igen az előáztatás annyi csak, pár mp-erc.
A tejesedény áll egy aljából, meg a tetejéből.
A teteje áll egy szilikon szívócsőből+ a fejből+ egy csatlakozó csőből, ami kivehető a fejből egy mozdulattal(az eltávolító gomb benyomásával), tehát a fej= szilikoncső-fej-csatlakozó müacső,+ a pohár =4db-ól áll
És ezek mosogatógépben moshatók(de minek)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
PioDVD
senior tag
Kösz!
Holnap már tényleg döntenem kell. -
PioDVD
senior tag
Egy tejes ital bekapcsolás után mennyi idő alatt készül el? Egy minden reggel késésben lévő embernél fontos. Valamelyik gép értékelései közt láttam, hogy "nagyon lassú", de hát az relatív.
-
törölt tag
Nyomásfokozóval kapcsolatban egy tapasztalat.
Azt vettem észre, hogy az egyik főzőegységgel szokatlanul lassú a lefolyás és nagy a létrejövő nyomás. Szétszedve két üveggolyó esett ki belőle, szóval igen, így is lehet növelni a nyomást, a rugó széthúzása nélkül. Sajnos ez csak Philipsnél működik, mert Delonghinál úgy láttam egy gomba alakú gumidugó van a rugóba nyomva, de ha nem esik ki mellette egy kellő méretű boroszilikát golyó akkor lehet ott is próbálkozni. Különösebb problémát nem okozott, csak túl fanyar lett tőle a kávé, de rooibos főzéshez pont jó.
Egyébként úgy néz ki három hét kehesség után a kávé ami meggyógyít, legalábbis három kávé után már használható vagyok, előtte meg Surdilovics.
[ Szerkesztve ]
-
Skizz
addikt
válasz #85578752 #7628 üzenetére
Az a baj hogy a delonghi fozoegysegnel egy ponton tul kinyomja a rugo a dugot ami leszoritja. Ugyan ra lehet eroszakolni a szurot mert azt egy csavar tartja, csak epp ha nagyon nagyot nyom a rugo a szuron akkor 1-2 mm-t el tud emelkedni a peremen, azon az oldalon ahol a cream szelep van es akkor a szuro ala nyomja be a kavet. Sajnos vannak a rendszernek korlatai.
-
Jenne
őstag
válasz gaborino986 #7598 üzenetére
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni, de...
Én, azaz mi itthon próbáltuk ezt a LIDL féle Bellarom 1 kg-os szemes kávét. Nem automata kávégéppel főzünk jelenleg, de kávédarálóval daráltuk hozzá a kávét. Sajnos azt kell mondjam (de lehet, hogy csak én fogtam ki egy selejtes csomagolást, bár a másodiknál is volt bajom), hogy nem valami minőségi a benne lévő pörkölt kávé. A kávészemek nagysága igen csak változó, nagyon sok összetört vagy darabos szem is volt közte, de a nagyobb baj, hogy találtam benne kis apró, borsószemnél kisebb kavicsot. Ez a második vásárolt kilós tasakban volt. Az első vásárláskor vett kilós zacsiban szintén közel majdnem feketére pörkölt volt a kávé és (először nem is akartam hinni a szememnek) elég sok apró pici faforgács!! Visszavittem persze, először nem akarták kicserélni mondván erre nincs garancia, de aztán kisebb vitát követően adtak egy új másik 1 kg-os csomagolást. Erről már fentebb írtam.
Szóval én ilyet többet nem veszek.
Most jelenleg ilyen kávét iszunk, előtte meg ezt ittuk ittuk, a Lidl-ben most volt a karácsonyi akcióból (akkor 4999 Ft/kg volt) megmaradt három 1 kg-os csomagolás, még jobban leakciózva, gyorsan meg is vettem mind a hármat. 2024 augusztusig jó a lejárati idejük, addigra megisszuk bőven.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
Jenne
őstag
Közben lejárt a szerk. időm, így új kérdés.
A Jura gépekkel van tapasztalatotok?
Engem a márkán belül a Jura Impressa ENA Micro kávégép érdekelne, főképpen a kisebb méretei miatt szeretnénk egy ilyet majd.[ Szerkesztve ]
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
PioDVD
senior tag
Ez alap probléma, vagy csak ha valaki mókol vele?
Más: szomszédnak szűk 1 hónapja van meg a DeLonghi, és már 2x kért vízkőmentesítést. Én arra tippelek, maximális víukeménységre van állítva, ezért kéri ilyen sűrűn. Jól gondolom, vagy tényleg ilyen sűrűn kell? Illetve én úgy gondolom, hogy tényleg kemény a víz (hol nem?), de hát azért van benne a drága szűrő, ha használja, nyugodtan le lehet venni.
-
Nagya21
addikt
Hali!
Ha nem jelzi a gépnek a szűrőt, és a legkeményebb víz van beállítva, akkor lehet.
Én a közepesen kemény vizet állítottam be(szfvár kemény víz van), és oscar 120 vizlágyító párnát tartok a tartályba.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Nagya21
addikt
HAli!
Hát ez a videó alapján egy kissé bonyolult a főző egység karbantartása.....
Jura A 1 | Refurbishing, Deep Cleaning and Repair - YouTube
A krups-nál is túlvan bonyolítva.
A Delonghinál 3 mozdulat: 1 kiveszem a viztartályt, 2 kinyitom az ajtót, 3 kiveszem a fözőegységet. A régebbi delonghinál csak 2 mozdulat.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
vond
MODERÁTOR
Nálunk is lassan egy hónapos lesz a Philips 1200-as. Itt is kemény a víz, arra is állítottam be a gépet. De vettem bele "gyári" vízszűrőt is. Azzal használjuk. Egyelőre nem rinyált semmiért. Ezzel elvileg jóval tovább el kell mennie vízkőtlenítés nélkül, mint nélküle. Meglátjuk.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
PioDVD
senior tag
válasz Nagya21 #7636 üzenetére
Ok, csak nem tudom, mennyire az egész tartálynyit lágyítja. Elvileg minden szűrés/ferrőtlenítés alapja a keringés, hogy minden molekula érintkezzen - itt - a szűrővel. Így ez nem nagyon valósul meg. No de nem kell nekem mindent érteni.
#7637vond:
Szomszédnál arra tudok gondolni, hogy nem aktiválta a szűrőt (ha a DeLonghinál is kell), így a gép anélkül kalkulálja az igényt.Philipsnél amúgy nem fogtam a reklámot, van valami ilyen, hogy ha használod a szűrőt, akár 5000 italig nem kell vízkőmentesítés. De hogy itt arra gondolnak, hogy a programot nem kell futtatni addig, vagy komoly (szervizes) vízkőmentesítés nem kell, azt nem tudom.
Egyébként szerintem érdemes lenne a szűrt vizet megmérni, elvileg az lágyabb, így alacsonyabbra állíthatnád, ergo ritkábban akarná a drága vízkőtlenítőt.
-
Jumbozorz
senior tag
Sziasztok,
Most vennék egy automata kávéfőzőt, elég ha a tudása kimerül a rövid és a hosszú kávénál, fontos lenne a minőség 150 körül áldoznék rá.
Ezt néztem : link
-
PioDVD
senior tag
Valaki próbált már 2 kupont felhasználni 1 vásárlásnál? Mert ajánlja, hogy további kupon hozzáadása, de meglepődnék.
Ja, Philips webshop.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Jumbozorz #7640 üzenetére
Ez nem épp Jura hanem Sencor, de itt van 80-ért is.
-
Jenne
őstag
válasz gaborino986 #7639 üzenetére
Szia!
Jelenleg sima mezei darálót használunk, mert nincs automa gépünk. Ilyet
Ezen úgy lehet az őrlési finomságot" állítani, hogy rövidebb vagy hosszabb ideig darálsz.A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
PioDVD
senior tag
Na, egy Philips 5400-as lett, lesz ami lesz.
-
PioDVD
senior tag
válasz lala666 #7646 üzenetére
Az más kávéház.
Nem akartam ennyire (f)elmenni, de DeLonghiból készlethiányos, ami szóba jött volna, itt meg zavart, hogy 3000-es szériáig a ristrettóhoz kézzel kell megállítani a főzést, a 4300-nál meg csak 10 e-rel több az 5400 (és ebben van gépi hab), úgyhogy ez lett. No meg máig volt a 25 %...
Apropó, egy dolgot nem volt időm megkérdezni: ebben a gépben ciklon habosító van. Ezek szerint ez csak hideg habot tud? Értek hozzá, na.
-
flash-
veterán
ha a dedica ec685 savanyú kávét készít pedig 25 sec alatt folyik le a 30ml, akkor ott nem elég meleg a víz? mert bizony hiába programoztam legmelegebbre csak picit meleg...
ha hamarabb folyik át akkor már nem savanyú viszont íztelen lesz meg fehér...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest