Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz kőbaltazár #3677 üzenetére

    Hello!

    Ha nem jelentenek gondot a torzulás vagyis csak a vizuális megjelenítés miatt szükséges akkor nem lényeg. Ennek ellenére én azt mondom inkább ha teheted használj tiff-et vagy jpg-t (raszteres állományt) mert azokat már szinte a 2000-estől simán be lehet emelni a rajzba. A PDF -es beillesztés csak ha jól emlékeszem nativan a 2013-astól van mint lehetőség.

    A PDF tervrajz nyomtatott anyag vissza scanel változata vagy cadből pdf-be exportál anyag ?

    Ha Cad-ből : akkor azzal nincs probléma alakhelyes és torzulás mentes
    Ha nyomtatott anyag: A0 méretnél már az összes scaner valamilyen mértékben torzít nem scaner egység hanem a papír továbbítást végző elemek miatt.

    Ha nem tudod berakni a pdf-et akkor vannak olyan nyomtató programok amik jpg-t vagy pdf-et csinálnak és azt be tudod rakni.

    Ha így nem megy akkor ajánlanám az online ingyenes Autocad360-at: https://www.autocad360.com/ Ezzel be tudod rakni a pdf-et a fileba és utána meg dolgozni is tudsz vele. Adott esetbe régi verzió dwg formátumába is lementhető. Nem próbáltam ezért nem tudom, hogy működik-e. De ezzel akár mindent meg tudsz csinálni ami kellhet.

    Vagy a pdf vektorizálás amit előttem írtak mint megoldás.

    Az A4-es felvágásra a legjobb megoldás ha mosz kocka vagy más felirat mező is kell és valamilyen mértékű átfedés is kell akkor a Papírtérből a legegyszerűbb megcsinálni. Erre ezt: https://www.youtube.com/watch?v=LkaqtyecKIs a videót ajánlom igaz ez 2013-on mutatja be de a régebbiek sem nagyon különbözőek.

    [ Szerkesztve ]

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák