Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
Az ék minden esetben vékonyabb a vágási résnél, különben neki megy az anyag, ahogyan írtad is. Máskülönben meg, hogy egy kényes példát hozzak a laminált bútorlapnál feleslegessé válna az elővágó szerepe ha a hasítóékkel szétq**juk a vágott élt.
Továbbá hogy egy életszerű példát hozzak ismét, a fogak trapéz alakúak tehát a tárcsa közepe felé szűkülnek, ami annyit tesz, hogy élezésről élezésre a vágási szélesség keskenyedik. Legutóbb egy olyan tárcsát kellett már eldobni amit még legalább 1x de lehet 2x meg lehetett volna élezni, mert ugyanannyi volt az ék vastagsága mint a vágási szélesség és ha a legminimálisabbat is megmozdult a laminált és ráfogott a hasítóékre, nem lehetett elvágni a táblát. Legutolsó ilyen megmozdulása ennek a tárcsának akkor volt mikor hosszában ketté kellett volna vágni egy táblát és megszorúlt a tábla közepén a hasítóék annyira hogy ketten nem bírtuk eltolni a táblát. -
pacman_123
tag
" hogy az asztalosipari könyvekben bizony a hasítóéket a vágásnyomnál vastagabbnak adják meg."
Nade, nade .. nade akkor a Bosch, a DeWALT, a Felder (! most linkelték ugye a hasítóéküket meg az ék szerintük optimális vastagságát) és a többiek manapság már nem tekintik asztalosnak a célközönséget?
Nem tudom ... profikat, profi gépeken dolgozókat kérdezek: van egy gép is aminél vastagabb a hasítóék a fűrészlap vágásszélességénél?
És ha vastagabb a hasítóék, az miért jó hogy a steller felőli oldalon a fűrészlap fogával egy síkban van. de a másik oldalon meg túllóg a fogon (hiszen vastagabb!). Azaz: az miért jó hogy a másik oldalon meg nekifeszül/nekiütközik a hasítóéknek a faanyag miközben áttolod a fűrészlapon? Én csak ezt nem értem. Az vili (bár eddig én mindig középvonalra állítottam) hogy az jó, ha a steller felőli oldalon az ék egy síkban van a fűrészlap fogával. De a másik oldalon meg pont nem kéne semmi dolgának lennie, mert ott nincs semmi aminek nekifeszülhet.
Vagy lehet, hogy kezdem nem érteni a hasítóék szerepét.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest