Új hozzászólás Aktív témák

  • cappa72

    nagyúr

    Többen kerestek már meg privátban, hogy a Lenovo telefonok esetén mi a különbség a ROW és CN változatok (típusok) között.
    Erre azért nem privátban válaszolnék, mert szerintem közérdekű, és ide való téma. (Elnézést azoktól akik írtak és nem válaszoltam nekik, de a fórumon kívül is van életem, és még dolgozok is – teljesen más szakterületen)
    ROW – rest of world
    CN – kínai változat

    Az eddigi tapasztalat azt mutatja, hogy a ROW változta +1 partíciót tartalmaz, ez pedig a preload partíció. Ennek mérete jellemzően 200MB körül van, és előre telepített programokat tartalmaz (P780-as telefon esetén pl. Facebook-ot és hasonlókat atláltam rajta).
    Az, hogy ez a P780-as telefonnál így volt nem jelenti azt, hogy más telefonoknál is ez az alapvető különbség.
    Azonban a P780 fórumtémában felmerült – de nem megerősített – információ alapján nem csak a partíciókiosztásban térhet el, hanem bizonyos áramköri elemekben is. Az, hogy az áramköri elem milyen célt szolgál, arról nekem nincs információm, ehhez minden tulajdonosnak magának utána kell olvasni (az A820-nál nincs ilyen „kétverziós” szívás).

    Honnan lehet eldönteni, hogy ROW vagy sem?
    Beállítások --> a telefonról --> verziók
    Itt ki fogja írni a build számnál, hogy ROW vagy sem. Ugyanis ha szerepel a verziószámnál a ROW, akkor ROW, ha nem, akkor pedig kínai.
    Más módszer, amikor terminálon vagy adb-n keresztül lekéri valaki a partíciókiosztást:
    cat /proc/dumchar_info
    Ennek a kimenete összehasonlítás képpen: [link]
    P780 esetén – mivel beépített akkus – az akkuról is eldönthető, hogy miféle

    Ebből kifolyólag a ROW és CN változatokra más-más CWM kell, hiszen a partíciókiosztás nem azonos (megj.: elméletileg lehet olyan CWM-et is fordítani, ahol az emmc@<partíció> azonosítási módszerel kerülnek csatolásra az egyes partíciók, így nem okoz galibát az, hogy több a partíció a ROW verzióban; ez azonban részemről nem tesztelt, készülék hiányában)

    A P780 ebből a szempontból szerencsés, hiszen „átalakítható” a CN verzió is ROW verzióvá, ha Flashtool-lal egy ROW verziót flash-el rá valaki, mégpedig Firmware upgrade opcióval (Download esetén ez esetben 8038-as hiba ugrik fel, ami felhívja a jelenlegi és az új firmware partíciókiosztásbeli eltérését – „PMT has been changed...”); a flashtool pedig ebben a „Firmware upgrade” esetben frissíti a PMT-t (forrás: rua1 @ xda)
    Arról azonban nincs információ, hogy eme „átváltoztatás” hibás működést okozna. Nincs arról sem információm, hogy a nem azonos/más áramköri elemekkel szerelt CN verzió ez által rövid vagy hosszú távon jelent-e hátrányt...

    Ezeket az infókat a Lenovo P780-as topikban az ottani közösséggel igyekeztük tisztázni (témaindító, további , köszönet a P780-as fórumtársaknak!)

    Szeretném hangsúlyozni, hogy aki összehasonlításra, netán CN -> ROW vagy ROW -> CN átalakításon törné a fejét ennek hatására, hogy tegye azt saját felelősségre, és kellő körültekintéssel járjon el (legalább 4 féle mentése legyen). Ami működött a P780 esetén, az nem biztos, hogy működik más telefonok esetén is.

    [ Szerkesztve ]

    Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

Új hozzászólás Aktív témák