Új hozzászólás Aktív témák

  • petya0426

    tag

    Sziasztok.
    Mint már korábban említettem, ma nagy örömömre megérkezett a Blackview Jk809 típusú telefonom.
    DHL-el jött. A kínaiak azt állították, hogy 40$ értékben küldik ajándékként, de persze ezt a vámosok nem hitték el. Beküldtem a PayPal bizonylatot, melyen látszik,hogy összesen 185.99$-t fizettem. Ebből 174.99$ volt a telefon ára, a többi pedig a szállítási költség és az 1.99$ csomagbiztosítás.
    Nagy meglepődésemre csak a 174.99$-ra, tehát a telefon árára szabták ki a 27%-os adót, a többire nem.
    Pár szó a telefonról kb. fél napos használat után..
    Sajnos az én telefonom esetében nem voltak annyira precízek a fólia felragasztásakor, több helyen buborékos.
    Méretér tekintve tényleg elég nagy ez a 6", utólag belegondolva lehet nem ezt a telefont választottam volna, hiszen tényleg óriási :D
    Maga a telefon hardverileg nagyon bejön, nagyon élvezem ezt a 4.2 androidot. (Egy 3"-os Samsung Galaxy Y-om volt ez előtt ).
    Bár vannak hiányosságok a magyar nyelv terén, annyira azért nem vészes.
    A billentyűzet nekem nem tetszik, majd letöltök vmit a Play-ről (itt kérnék tippeket), viszont a hangfelismerő nagyon tetszik , ami beszéd alapján begépeli a szöveget. (ilyennel én még nem találkoztam, a 2.3 androidos y-on nem volt ilyen :D ).
    Az aksi nekem meglepő módon hamar merül, pedig nem is volt agyonra nyomkodva még, mert nem volt rá időm.
    Az előbb nagyon megijedtem, kb. 13%-os akku szintnél magától kikapcsolt a telefon app telepítés közben. Utána hiába próbáltam, nem tudtam bekapcsolni. Majd beleraktam a másik aksit, s azzal bekapcsolt. Kisebb szívrohamom volt.. :D

    Összességében ennyi használat után s minimális hozzáértéssel mondom, hogy jól gondolja meg mindenki aki ilyet szeretne venni. Nem azt mondom, hogy nem jó, csupán szerintem telefonnak ez már túl nagy. Persze egyelőre nekem marad, fényévnyi távolság van e között és a Galaxy Y között..

    Még egy kérdés így a végére..
    Folyamatosan olvasom itt a topicban, hogy írjátok, hogy lementitek a gyári rom-ot (nem tudom jót írok-e), meg root-oljátok a telót (nem igazán tudom, hogy mi az ).
    A kérdésem tehát az, hogy alapszintű használathoz (telefonálás,sms,internet,viber,skype,stb.) kell e nekem foglalkoznom ilyen mentésekkel, vagy hanyagolhatom ?

Új hozzászólás Aktív témák