Új hozzászólás Aktív témák

  • osztraksajt

    őstag

    válasz MotorBoy79 #4519 üzenetére

    Kicsit előreszaladtál azért. Még most kezdik csak pedzegetni az ARM alapú szerverek témáját, még bőven tervezési szakaszban vannak ezek a procik, konkrét termék nincs a piacon, de még techdemó szintjén sem léteznek.

    A proci témában is azért még elég messze vannak az ARM procik akár a P4-től is nyers számítási teljesítményben, még egy egymagos atom kétszer körberöhög egy kétmagos arm procit is. A gigabithes hálózat kihajtásához igenis kell a gyors proci, nem véletlenül skálázódik a nasoknál az árral/sebességgel a prociteljesítmény is, a komolyabb nasok szinte kizárólag atom procikkal vannak szerelve, csak a kisebbekbe tesznek arm integrált socokat.

    Nem azt mondom hogy nem jó az arm, de azért kezeljük a helyén. Tabletbe, telefonba, routerbe, kis szervernek tökéletes, de elég sok idő lesz (évek) míg számítási teljesítményben egy arm proci például képszerkesztő program alatt használható sebességet fog produkálni. Nézz meg linuxot hogyan fut arm felületen és hogyan fut x86 procin. Még ég és föld a kettő.

Új hozzászólás Aktív témák