Új hozzászólás Aktív témák

  • apeelme

    addikt

    válasz Ájvé #37396 üzenetére

    Az placebo...az említett batterystats.bin fájl csak egy szimpla statisztikai fájl semmi köze közvetlenül az akkuhoz és NINCS rá kihatással. Ennek tartalmát látod ha bemész a Beállítások - Akkumulátor menüpontba. Nagyon leegyszerűsítve az app vagy szolgáltatás futása közben eltelt időből és a használt "hardver" elemekből kerül kiszámolásra egy százalékos érték. A hardver elemek "fogyasztási" értékeit az esetek nagy százalékában a gyártók "ELFELEJTIK" megadni (igen az eddig nálam járt kínai mobilok is mentesek ezektől az adatoktól). Ezen értékek a framework-ben találhatóak és hozzáértő kezek bármikor módosíthatják hogy pontosabb statisztikát kapjanak. De ez csak és kizárólag a fent említett menüpontban megjelenített százalékos értékekre van kihatással. Visszafelé NEM! Szép is lenne!
    Az akku minden esetben a legalacsonyabb szinten van kezelve, azaz a bootloader (és kernel) feladata, nálad szinte tuti hogy egy sz@rul összerakott BL és/vagy kernel a ludas. Az android CSAK kapja az információkat az akku állapotáról.

    Persze nem kötelező nekem elhinni, de meg sem tudom számolni hányszor írtam már ezeket le, és még ki tudja hányszor fogom. Nagyon sok tévesen berögzült dolgok vannak android kapcsán amit szinte lehetetlen az emberek fejéből kiverni, pedig minden szükséges információ a szeme előtt van.

    Ha hivatalos információra vágysz akkor itt találod Dianne Hackborn elismert google fejlesztő mérnök állásfoglalását az ügyben, és ha még többet szeretnél csak keress rá a MÍTOSZRA google-el!

Új hozzászólás Aktív témák