Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz Pzoli2 #136408 üzenetére

    Ja hogy ez Aquos S2 kínai!
    Múltkor írtak privátban ilyen teló miatt, hogy hogy lehetne legalább angolítani, mert ez így gyárilag kínai. Akkor kicsit rákerestem. Elég jó kis trükközés, bootloader nyitással, megfelelő szoftverek keresésével. Van belőle snapdr. 630 és 660 is, és az okos sharp ugyanazt a nevet adja a firmware fájloknak mind a kettőnél, de nem felcserélhetők! Csak onnan tudod hogy melyikhez való, hogy jó helyről töltöd le. Ha váletlenül a másikhoz valót szedsz le akkor téglázza a telefont, mert nem ellenőrzi, csak a fájl nevet! (az meg ugye egyforma, tehát felmegy!)
    Aztán nem mindegy, hogy melyik kínai romról teszi fel az ember a nemzetközi romot amiben van angol is, mert ha nem jóról nem jóra van frissítve akkor tégla. Már annyira nem emlékszem pontosan, de mintha még lenne valami betű verziók is a romokban, valami K, L, M, ilyesmi, az se mindegy mert téglázza. Ha sikerült unlockolni a bootloadert (az se mindegyik romon megy), utána sikerült az adott verziós kínai romra eljutni és túlélte, akkor kell keresni egy annak megfelelő international romot. Az simán nem megy fel, a fájlnév ellenőrzés miatt, át kell nevezni és úgy lehet felrakni. Ha a pont jó kínai rom változatról a pont jó int. változatra sikerült frissíteni és túlélte, akkor van egy teló amiben vannak kínain kívüli nyelvek is, ha jól rémlik magyar az nem. De volt olyan akinek ez a frissítés téglázta a telót, pedig esküdözött hogy pont jó változat volt rajta a kínai rom, pont jó változatot töltött a másikból, és az átnevezést se rontotta el.
    Én mindenesetre nem javasoltam hogy hozzányúljon a telefonhoz, semmi felelősséget nem akarok magamra venni miatta, mert az esetek nagy részében nem éli túl a telefon a műveleteket. Linkeket se küldtem, semmit, én messze ki akarok maradni mindenféle Aquos S2 bonyodalomból.
    Lehet hogy azóta változitt a dolog, de infó is elég kevés van, annak a jó része tyúklábas oldalakon. Én mindenesetre azt javaslom, hogy aki ilyent akar az alaposan járja körül a témát a rendelés előtt, és annak ismeretében hozza meg a döntését!
    Legegyszerűbb egyébként eleve gyári international verziót venni, bár annak nem ennyi az ára... ;)

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák