Új hozzászólás Aktív témák

  • Rexcor

    őstag

    válasz sg22 #1617 üzenetére

    Egyrészt a TITAN az más kategória, nem kifejezetten "gaming" kártya, vannak benne extra feature-ök is. Másrészt több mint fél évvel ezelőtt nyilván "drágább" volt az a teljesítmény mint most. A 280X is olcsóbban indult mint anno a 7970Ghz. Az nv megtehette, hogy olyan áron adja, mert nem volt abban a szegmensben konkurenciája, nyilván most már nem nagyon tudná így árazni. Amúgy is ezen a szinten kevés embert érdekel már az ár, az ár-teljesítmény mutatók úgy is a sz@rok, vagyis nem "racionális döntés" alapján veszünk ilyen kártyákat hanem pusztán a teljesítmény, egyéb szolgáltatások, funkciók, szimpátia és egyesek számára a presztizs miatt. Szóval szerintem a csúcskategóriában nem állja meg a helyét az árral érvelni, hogy melyik az olcsóbb, itt már ez majdnem senkit sem érdekel.
    Az időtávlat miatt pedig én is mondhatnám hogy majd a több mint fél évvel később megjelnő kártyák olcsóbban nyújtják majd ezt vagy ennél nagyobb teljesítményt. Akkor majd én is tapsikolva írhatom be ide a fórumba, hogy pl. a GTX880 40%-al gyorsabb és még olcsóbb is. (csak példa volt).
    Amúgy nem vagyok fanboy és ha a Mantle majd kiforrja magát akkor elképzelhető hogy én is váltok. 4890 volt az utolsó AMD-m, de az jó volt amíg csak 1db volt belőle.

    HSM: kicsit megelőztél a TITAN-al kapcsolatos vélményem kifejtésébe, de teljesen egyetértek.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák