Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz Alogonomus #61328 üzenetére

    Csak ez nem véletlen. A szoftveres RT PC-n nem tudja azt nyújtani amit a hardveres jelenleg. Tehát azért is veszít kevesebbet a sebességből amiért itt láthatod.

    [link]

    Nvidia megoldása jelenleg a legpontosabb és legjobb de ez is csak kapizsgálja a z RT felületét.
    Ezen lehet javítani biztos API val meg egyedi megoldásokkal,( Vulkan alatt is gyorsabb lenne az RT ) csak el kellene tudni néha fogadni, hogy az Nvidánál elég jó mérnöki gárda van és hogy már a 3. generációt dobják ki a piacra, amiben azért van hardveres részegység, mert tudják hogy az RT nem véletlenül hardver igényes, mert minőségi ugrást is kellene hogy jelentsen grafikában.
    A Raytracing pontos és valósághű.
    Szotferes RT amúgy tök jó gyengébb kártyákra de nem véletlenül van lehetőség hardveres megoldásra is a motorokban, mert így mindenki nyer ezzel a dologgal.
    Azért hogy lehessen látni hol tartana most Nvidia ha a saját útját járhatná és nem lenne bekorlátozva API-ba és egy megfeleltetetési kényszernek hogy minden futnia kell egy játéknak, 4090-ről itt hagyok neked egy táblázatot hogy lásd ha kimaxolnának egy Szoftveres RT-t és egy Ada 4090 hardveres RT tudását mennyi lenne a különbség. Brutális és ez a szám a valóságot tükrözi , nézve 7900XTX és az előző genes Ampere kapcsolatát nagyjából ez látszik a játékokban is.

    Szóval hidd el Nvidiát hátráltatja jelenleg ez az Api és ez a megoldás hogy jó lenne ha Microsoft lépne, mert szoftveresen nagyon el van maradva minden az Ada valós RT tudásához képest. Ha most Az RTX 4090 egy konzol lenne saját APIval jó ideig kapaszkodna utána bárki ,aki szoftveresen be akarná hozni ezt a lemaradást.
    Tehát baromira nem lenne jó senkinek ha akár az Nvidia akár az AMD saját megoldásokat erőltetné.
    Jó dologm, hogy hogy egy alapjában raytracinghez gyenge hardveren próbálunk szoftveres trükkökkel javítani ,de ha ez AMDnél egy saját utas megoldására alapszik, akkor könnyen eljöhet azt hogy Nvidia rálép arra az útra, hogy a saját címeit úgy telepakolja ,hogy egyetlen AMD kártyán sem fog megmoccanni.
    EZ elhozna azt hogy megosztódna a piac, ami senkinek nem lenne jó. Szóval a megoldás Microsoft lenne és egy egységes API, ami folyamatosan fejlődik.

    Én azt gondolom jókor vettem a 3080 12 GB kártyát. Nem emlékszem Pontosan 800 euro körül volt de lehet tévedek (garanciával) jelenleg ezt a teljesítményt a 4070 Ti übereli az eddigi kártyák közül az új genben és a 7900XT, de drágábban.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák