Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
FULL AMD VEGA RX Presentation | AMD Capsaicin 2017
KÉZIKAMERÁS FELVÉTEL NEM AZ AMD-tol -
Jack@l
veterán
válasz FollowTheORI #31400 üzenetére
Ő izé, a jövőbe mutató kártya épp most kapta meg a dx12.1-es feature-öket, amit már több mint egy éve kiadott a konkurencia. A többit meg meglátjuk mennyit érnek majd a gyakorlatban.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nagyúr
válasz #35434496 #31390 üzenetére
a doom egy elég speciális eset. az amd kártyák teljesítményszintje ott nemcsak a vulkan a meghajtótól felülreprezentált, hanem az exkluzív kódoktól, amiket a beth az amdtől kapott. ha retail játékkal mértek, akkor ezek biztosan nem voltak még beépítve a játékba, ergo a vega egy legacy módban futathatta a doomot, és pont azt nem kapta meg, amik a polarison/fijin/hawaiion annyit gyorsítottak. vannak 99% minfps összehasonlítások a diákon, azok inkább árulkodóak, hogy gpu-limites helyzetekben mennyit gyorsulhat a vega a fijihez képest. elég nagy a szórás.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Yutani
nagyúr
Még 2 hét, mire látunk normális teszteket?
#tarcsad
-
nubreed
veterán
válasz FollowTheORI #31400 üzenetére
Teljesen egyetértek.
(#31403) cain69:
Igen a Doom... az AMD nagyon szeret vele példálózni. De őszintén, ez a játék piacnak egy nagyon pici szelete és egy több mint egy éve megjelent játékról beszélünk. Rengetegen vannak, akik bottal sem piszkálnának meg egy Doomot, egy 10 óra alatt végig játszható valamiről beszélünk. Meg hány játék van összesen, amiben vannak AMD exkluzív "gyorsító" kódok? És mennyi pénze van arra az AMD -ne, hogy kilóra megvegye a stúdiókat? Ez nem jó irány, azt szeretném látni, hogy nyers erőből is megy a teljesítmény, és leveri az nVidiát.[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nagyúr
válasz Yutani #31404 üzenetére
Kb... bár mivel az AMD szerint is 1080 körül van... csodát ne várj... vagyis attól függ eleve mit vártál tőle.
Ez a teljesítmény már több mint egy éve kapható.
(#31406) Szaby59
No az meg a másik, hogy a vizest leszámítva értelmes hűtéssel ellátott kártyát őszig nem nagyon látsz majd tesztelve.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
SaGaIn
senior tag
válasz nubreed #31405 üzenetére
Az nvidiára mindig van speckó kód a játékokban.... Az AMD-nek van egy címe az gáz, de az "Its mean to be played"mint a witcher3 az faxa az jó... kettős mérce is on... Szerintem nagyon gáz hogy e zöld oldal mindig kap otimalizálást minden játékban de a többet tudó fejlettebb chip meg oldja meg "erőből" ez nem autóvereseny itt nem lehet "erőből" megoldani, ha rosszul van megírva a kód a te termékedre 30-50% teljesítményt is veszítesz.
Ponta DOOM-on látszik hogy van teljesítmény a termékben csak úgy kéne megírni a programokat ugye? Nehogy már a VGA-t fejlesszék a már kiadott 1 éves címekhez...
Szaby: Senki nem mondta hogy konzolról hozzák át... de van speckó kód ez tény...
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
törölt tag
válasz SaGaIn #31408 üzenetére
Milyen játékban van "speckó" low-level kód nVidiára amit konzolról hoztak át ?
Szerk.: Na nem mindegy, hogy van e "valamilyen" kód (olyan van egyébként AMD-re is minden címben), vagy low-level az adott architektúrához tervezett csutkára optimalizált kód.
"Ponta DOOM-on látszik hogy van teljesítmény a termékben csak úgy kéne megírni a programokat ugye?"
Mert volt ilyen mérés Doomnál, hogy mennyivel gyorsabb az AMD-specifikus kód a standarddal szemben AMD hardveren ? Egyébként úgy mondod mintha Doom előtt nem lett volna évente 1-2 játék ami jobban fut egyik gyártó kártyáján.
Bár ettől sokkal inkább égető probléma, hogy a Doom 2017-ben már nem éppen tényező, de egy Witcher 3 vagy GTA V igen. Lehet nem ilyenekre kéne akkor pazarolni az erőforrásokat...
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
válasz SaGaIn #31408 üzenetére
Én arra is próbáltam kilyukadni, hogy az AMD nem engedheti meg magának, hogy megvegyen annyi stúdiót, mint az nV. Nincs kettős mérce nálam, én sem szívesen látom a játékok elején az nVidia logót. Tehát az, hogy ez nem jó irány, annak is szólt, hogy az AMD -nek okosabban kell versenyeznie és lehetőleg olyan terméket hoznia a piacra, amivel nincs szüksége arra (mert hogy meg sem teheti anyagilag), hogy pénzeljen különbözú stúdiókat.
-
SaGaIn
senior tag
válasz nubreed #31410 üzenetére
Az AMD egyet tehetne ha kiadna egy szerkezetileg ugyanolyan chipet mint a zöldek, de akkor meg a kiperelnék a gatyájukból is őket. Nincs jó választásuk. Így járnak a nehezebb innovációs fejelesztgetős úton és reménykednek. Az nvidia meg elég ha 1-2 évvel követi őket feature-ökben, mert amíg az ő kártyájuk nem tud valamit úgysem használják majd. Eléggé kényelmes a helyzetük.
Btw : Megnéznék most egy tesztet RX480-580 vs gtx1060 FRISS driverekkel, 10-15 mai gammában legyorsabb gyárilag tuningolt változatban. Mennyit változtak vajon az erőviszononyok megjelenéshez képest.?
[ Szerkesztve ]
"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.
-
Malibutomi
nagyúr
-
SaGaIn
senior tag
válasz Malibutomi #31412 üzenetére
@Malibutomi Dehogy álcázásnak... Azzal disszipáltatják el a túl sok tápfeszt...
-
Raymond
félisten
válasz Malibutomi #31412 üzenetére
Reg nem voltam itt mert meguntam a hulyesegeket de most hogy meglett a "launch" (LOL), beneztem...
"he GPU is officially 486mm2, containing 12.5B transistors therein. That amounts to 3.9B more transistors than Fiji – an especially apt comparison since Fiji is also a 64 CU/64 ROP card – all the while being 112mm2 smaller than Fiji (despite the higher transistor count) thanks to the higher density of GloFo’s 14nm LPP process, which AMD is using to fab the chip."
"Talking to AMD’s engineers, what especially surprised me is where the bulk of those transistors went; the single largest consumer of the additional 3.9B transistors was spent on designing the chip to clock much higher than Fiji. Vega 10 can reach 1.7GHz, whereas Fiji couldn’t do much more than 1.05GHz. Additional transistors are needed to add pipeline stages at various points or build in latency hiding mechanisms, as electrons can only move so far on a single clock cycle; this is something we’ve seen in NVIDIA’s Pascal, not to mention countless CPU designs. Still, what it means is that those 3.9B transistors are serving a very important performance purpose: allowing AMD to clock the card high enough to see significant performance gains over Fiji."
Innen: [link]
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
nagyúr
válasz nubreed #31405 üzenetére
a mondandóm lényege az volt, hogy az amd kártyái az átlagosnál jobban teljesítenek a doomban, de ez a megállapítás nem feltétlenül igaz a vegára. nagyon rossz ötlet csak ebből az ennyire szélsőséges optimalizációjú játékból tippelni a kártya várható teljesítményszintjére.
sajnos az amd se nagyon segít a saját méréseivel. a fiji vs vega 99%minfpsben ugyanott van az ultrawideon mért bf1ben, uhdben meg ráver 45%ot. most erre mit mondasz?
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nubreed
veterán
válasz velizare #31415 üzenetére
Értettem a mondandód lényegét, csak én már kicsit tovább mentem.
Én sem értem a fiji vs. vega anomáliákat de erre már nem is mondok semmit, jöjjenek már azok a tesztek, ott fehéren feketén kiderül, hogy akkor most örülünk e vagy sem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz Raymond #31414 üzenetére
Amit linkeltel szep es jo, de ettol meg a Vega=Fiji shrink csak magasabb orajel, valtoztatasok nelkul hulyeseg.
Eddig is tudtuk hogy a nagyobb orajelre mentek, ezt mar az eleje ota mondtak ( persze akkor meg az is alomnak volt nyilvanitva itt egyesek altal).A kollega szerint ugy tunik a tiled based rendering, primitive shader es a tobbi mind kamu, nincs is benne.
De majd jol lebuknak hogy ez igazabol egy Fiji chip, csak eddig valahogy senki nem vette eszre.Tranzisztor szam tema, kivancsi vagyok mi valtozott, mert az eredeti Vega diakon 15-18milliard tranyo volt, bar lehet azota megoldottak kevesebbol.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz velizare #31415 üzenetére
Jah, ez a másik ami zavaró... hogy gyakorlatilag két év alatt még mindig csak a 1080 szintjén tartanak, ami valamivel jobb, mint a 1070, ami meg majdnem 980Ti... amivel meg a Fiji akart versenyezni 2 éve... hát. Necces.
Úgy hogy közben feleződött a csíkszélesség, és növekedett az órajel is nem kicsit.[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
MikiASD
tag
Itt ph-n miert nincs meg kiirva rolla semmi? Abu ilyenkor mar reg posztolja a hireket. ( lehet neki is faj, mint nekem ) orultem volna ha az amd oda teszi magat.
-
nagyúr
válasz FollowTheORI #31419 üzenetére
ami meg majdnem 980, ami meg valamivel jobb, mint a 970, és ezt iterálva hamar eljutunk az s3 trio szintjére. =)
meg közben kijött egy ryzen, és egy threadripper. és az intel, az nv, és az amd közül továbbra is az amd a legkisebb cég.[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Szóval az árát kivéve minden pletyka igaz volt sajnos. És mivel az Amd egy kicsit mindig kamuzik, így kíváncsi leszek a tesztekre, hogy valóban veri e a 1080-at. Ilyen hőfok, fogyasztás ma már szerintem gáz. És a legnevettségesebb a "poor volta" odaszúrás. Igazából az amd azt se tudta, hogy mit is csinál. Ellenben már nagyzolt vele.
Várom a teszteket. Meg még hátra van egy cikk a phn amiben Abu leírja, hogy az Amd mennyire jól csinálta, ez a vga a jövőnek szól és majd milyen jó lesz. Csakhogy ezzel piaci részesedést nem fognak nagyon szerezni, a fejlesztők meg majd ugyan úgy kiröhögik őket mint eddig. Az Nv pedig továbbra is kontrolálja a piacot.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
SaGaIn
senior tag
válasz velizare #31422 üzenetére
Ne bántsd az S3 Trio-t jó kis kártya volt aza amag idelyében... Nekem még van egy működő példány, valahogy azok kártyák tovább bírták mint a mostaniak, és nem mellesleg nem pörgették a villanyórát..
-
->Raizen<-
veterán
A fejlesztők már nem röhögik őket hanem lepaktáltak velük. Egy rakás kiadót és fejlesztő céget fel lehetne sorolni akik beálltak a sorba. Látszik hogy nem néztél élő stream vidiket az utóbbi időben. A gyártókról már nem is beszélve. Az xbox one és a ps4 szerinted milyen hw-t tartalmaz? Amd-set megsúgom. És ezekre a platformokra megy évek óta a játékfejlesztés. Én azt látom a bemutatók végén hogy ez a vega egy versenyképes alternatíva de szigorúan a ref léghűtés verzióra gondolok, mert annak még nincs elszállva a fogyasztása, a vizes verzió 400w körül eszik az tényleg durva.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
válasz ->Raizen<- #31425 üzenetére
Eddig is amd volt a konzolokban. Semmi sem fog változni, de te csak imádkozz. Majd szerinted a 80-20%-os piaci felosztásnál a fejlesztők megengedik maguknak, hogy ne vegyék figyelembe az nv-t? Ne nevettess.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
nubreed
veterán
válasz ->Raizen<- #31425 üzenetére
Hogy jön ide az xbox meg a ps4? Tudjuk, hogy AMD van bennük, ok, és? Ez alig hoz a konyhára az AMD-nek.
"gy rakás kiadót és fejlesztő céget fel lehetne sorolni akik beálltak a sorba."
No, kik ezek? Komolyan érdekelne egy lista, akik a (közel)jövőben valóban AMD-nek kedvezően fejlesztenek.
Ez, ha tényleg így van, mind szép és jó, csak amikor kijönnek a tesztek, azt jelenleg a piacon lévő játékokkal fogják megcsinálni, az a nagyon nagy kérdés,hogy itt mit fog hozni és milyen áron és tdp keretből. Hiába hoz mondjuk 1080 körüli teljesítményt, ha azt másfél - kétszer akkora fogyasztással éri majd el.
-
->Raizen<-
veterán
válasz nubreed #31428 üzenetére
Negyed éves pénzügyi jelentést érdekes lesz megnézni hogy mennyit hozott a ryzen meg a vegák nekik+ a bányászok őrült felvásárlása. A fanoknak itt úgy sem számít a fogyasztás meg azoknak sem akik nagy teljesítményt akarnak. Nem kéne gtx 1080 már, elavult, kipróbáltam, inkább vegát vennék és alulfeszelném, akkor 200w alá le tudna menni a fogyija, vagy ott a nano ami kényelmesen befér a gépházba.
(#31430) .LnB Én nagyon is értem hogy szerinted hülyeség előre gondolkodni. Ha más is így gondolná most nem lenne low level api dx12 meg vulcan. Az nv is legszivesebben egy helyben toporogna mint az intel, minimális fejlesztésekkel operálva. De most rá vannak kényszerülve hogy fejlesszenek ha nem akarnak lemaradni. Egy rakás limitbe ütköztek a fejlesztők, és kérték az amd-t foglalkozzon a dologgal. Draw call limit a dx11-ben és még sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Raizennek akartam valaszolni, csak félre nyomtam.
Az a hülyeség azért hülyeség mert nem érted miért írtam. A Vega architektúra tele van olyan feature-ökkel amit támogatni kell, és ki kell őket rendesen használni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Azt hittem VSbe vagyok hirtelen de nem, jo helyre jottem
csak a VS jott át ide egyetlenegy FPS eredmény nélkul sok véleménnyel remek[ Szerkesztve ]
-
Malibutomi
nagyúr
Egyebkent a Vega ugy nez ki mint ami professzionalis kartyanak keszult, ott jo is nagyon, es csak lehoztak gamingre, de ott nem villog.
-
nagyúr
milyen hőfokokkal? ez egyébként nekem a vega nagy talánya, mármint hogy mi lesz a felvett árammal. a böszme nagy áramfelvétel és a 4centis blower ellenére elég jó hőfokai vannak.
-
füles_
őstag
-
-
nagyúr
... végső soron sok újat nem tudtunk meg a hajnali bejelentésből. Az órajelek frissek, de kb. összhangban vannak azzal, amit eddig lehetett sejteni, meg persze az új feature-ökről lett szép összeszedett slideshow. A teljesítmény kapcsán pont ugyanannyit tudunk, mint eddig. Akkor még két hét?
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
válasz Raymond #31435 üzenetére
jó, csak éppen ahogy ráheftöltek az fe-re egy 120as egybevizet, a vrm tartósan 65, a gpu coreok meg 50 fok alatt maradtak, miközben a kártya bepuszilt 33A áramot csak a kábeleken keresztül.
-
nagyúr
válasz TESCO-Zsömle #31440 üzenetére
fuck knows... ha a 80 fokot jól kijelzi az afterburner a vega léghűtésével, akkor valószínűleg jól olvas. a lakatfogó sem nagyon szokott hazudni. szóval...
[link][ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz velizare #31438 üzenetére
Az hogy a chip vagy a VRM milyen homersekleten megy aranylag lenyegtelen, ha alacsony akkor az csak annyit jelent hogy a huto jobban/gyorsabban el tudta vezetni a keletkezett hot a komponensekrol/komponensektol. Azzal a 33A (akarmennyi W) alltal produkalt homennyiseget el kell vezetni igy vagy ugy, kevesebb az a mennyiseg nem lesz attol hogy jobban el van vezetve.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Pár dolgot még igen. Mik használják majd az új fícsőröket, stb. Csak ezeket a publikus slide-ok nem mutatják.
Ráadásul azt is elmondta az ID, hogy +43%-ot jelent a Doomban a shader intrinsics a GCN-eknek a szabványos kódhoz képest, ami elég érdekes adat. Mióta várjuk már, hogy megtudjuk ezt.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Pipó
őstag
Ez az augusztus 14-i dátum pofátlanság már az AMD-től. Ez a hercehurca amit csinálnak a megjelenéssel már méltatlan lenne minden valamit magára adó cégnél. Náluk ez is belefér.
"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ez így van. Ezért mondták el tegnap sok dologról, hogy direkt támogatás kell. Azt is elárulták, hogy ezeket a Vega-only dolgokat biztosan támogatni fogja a Quake Champions, a Wolfenstein II: The New Colossus, a The Evil Within 2 és a Far Cry 5. Jelenleg a Bethesda és az Ubisoft oldaláról mutatkozik erre akarat, csak hogy ne érjen ez senkit se váratlanul.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
nagyúr
-
Kicsimix
őstag
Ha nem hypeolták volna szét több mint fél évig ennyire csak simán kiadnak egy 1080 teljesítmény körüli kártyát mint annó az NV tette, akkor nem lenne szájhúzás. Ha a tesztek azt fogják mutatni, hogy tessék itt egy 1080 kaliberű kártya akkor bőven elég lett volna annyi, hogy bejelentik 1 hónapja és kiadják... Tényleg túlzás amit csinálnak.. De szeretném, hogy többet mutasson majd tényleg, és ne csak az ára mentse meg ezeket a karikat.. Talán akkor megveszem én is ha már kivártam.. Bírom őket de ez túlzás volt tényleg..
[ Szerkesztve ]
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest