-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Úgy hozta az élet hogy az Xfx rx 580 8gb helyett egy Gigabyte Rx 480 4gb gaming 1g kártyám lett , megpróbálom ezzel kihúzni addig amíg nem lesz normalizálódas az új árak tekintetében .Mi az általános tapasztalat , a 480 asokat is érdemes alul fesszelni ? Előző tulaj szerint újra lett pasztazva és új thermal padokat kapott amint lejárt róla a gari .Egyenlőre meglepően halk és hűvös is jelenleg olyan 68-70 fok körül mozog Aida teszt alatt .Vagy ha nem feszelnem alul érdemes lenne egy kis oc-t eszközölni rajta ? 7 helyett 8 GHz re húzni a memoriakat meg egy stabil 1300mhz re gondoltam .Köszi
-
Kisbocs06
tag
Felpassziv xfx 580 asom így a nyári melegben játék nélkül 50 fok koruli a ventik állnak , játék esetében a saját venti profilomat aktivalom .Érdemes lenne a nyár miatt böngészésre filmezesre stb egy fix 25% fordulatot adni ?
-
Kisbocs06
tag
válasz tasiadam #41913 üzenetére
Erre hamar rájöttem már vásárlás után én is De nem nagyon izgat mert zsír újonnan volt 48e még anno alzaban lekuponozva és még van rá két és fél év gari , semmi anomalia nincs a kártyával szerencsére .Gondolkodtam mire lenne mostanság érdemes lecserélni de nincs semmi alternatíva ( Gtx 1660ti vagy afelett lenne érdemes cserélni , mondjuk 45 alatt nem is adnám oda senkinek ) túl sokat kéne hozzá pótolni és nagyon koca gamer vagyok ált heti 6-8 órát tudok játszani , nem multizok soha. Majd két év múlva cserelem .
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
válasz tasiadam #41907 üzenetére
Az enyém nem xfx rx 580 8gb .Gyári feszen nemtudja a 1400 et.Asszem 1390 ha jól tudom , gyári feszen ha a power limit nincs kitolva akkor 1385 ot se tartja csak a 1380 at .Alulfeszelve használom már hónapok óta 1300mhz 1050V. 1040V nem fagy ki de hibázik a kép a játék alatt .1350mhz hez 1110V kell 1100V on már hibázik .Viszont így 1300mhz en 64-68 fokos max ( 70 foknál 50% a venti fordulat úgy állítottam afterburnerben , a kettőt együtt használom az aftert csak monitorozására nem állítgatom így nincs is gond )úgy hogy nincs most a gépház elejeben ventilátor ( jovohonapban veszek új hazat ) Ami feltűnt hogy felment a gépre a win10 legújabb frissítése valami 2004 verzió és több és stabilabb lett az fps .Andrenalin driver maradt abból ált a legújabb szoktam használni de nalam nincsenek gondok .Nekem fekszik ez az Xfx változat és 45-50% fordulaton nem is hangos. Gyári értékekkel és egy kis plusz fordulattal is tartja a 70-73 fokot de minek ha így is szinte mindig 60fps em van és a monitorom se tud többet megjeleniteni. Es ezt írom úgy hogy ahogy olvasgatom csendesen ezt a fórumot szinte majdnem mindenkinek jobban megy a kártyája mint az enyém mármint alulfeszeles esetén.
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
válasz bot1978 #41314 üzenetére
Valóban igazad van , sokat allitgattam most , és vissza tértem a regebben kitapasztalt értékekhez. A legjobb arany a 1350mhz és az 1100mV .A gyarihoz képest mínusz 16mhz viszont mínusz 50mV .Valahol olvastam feljebb és valóban 1340mhz felett elszáll a kártya feszültség MHz aránya .Marad az alulfeszeles 1350mhz vel .Másik sokáig használt órajel kombóm az 1300mhz 1050mV al de marad az 1350 .Viszont az 1100mV ot a gyári venti profil is szépen 70 fok körül tartja , kicsit reméltem a gorbere és 68fok körül tetőzött .Marad az alulfeszeles nem kinzom a kártyát .
-
Kisbocs06
tag
válasz Speed® #41312 üzenetére
Igen úgy veszem észre 1410 körül megy 1.200V al , nem egy jó példány az enyém , nagyon alulfeszelni se tudom , az én eszrevetelem a saját peldanyommal hogy 10mV az 10 MHz lefelé és felfelé is , nincs nagy mozgás tér .Irigylem joindulatuan azokat akiknek közel gyári órajel és drasztikus feszültség csökkentéssel is megy .Csak most elkezdett a kisordog agyalni bennem , nehogy már a gyári órajel alá keljen mennem ha már van egy fasza kis kártyám .1400mhz stabil 1.2V al kitesztelem mennyire megy le a feszültség és az marad , a fordulatszám meg úgy lesz állítva hogy 60% fölé ne menjen.
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Mi az a legmagasabb feszültség rx 580 8g esetében ami még ésszerű, és nem károsodik a chip ? Vagy mindegy csak tartósan ne legyen 75 fok felett ? Feltűnt a napokban 60 foknal nem melegebb tartós játék után sem a xfx rx 580 asom 1050mV al 1300mhz el. , néztem is nagyokat aztán beugrott hogy persze hisz nincs már 30 fok a lakásban mint télen így azt gondolom felesleges is ez az alulfeszelgetes inkább akkor mehet az OC , illetve előre betettem közvetlen a VGA alá is egy 12 cm ventit mert a gépház legelső ventije a hdd - miatt alig juttatott levegőt a VGA nak , most 5 fokkal megint hűvösebb lett .Most 65-67 fokos a gyári 1150mV al .Hutest is erosebbre állítottam , nem zavar , van bőven más venti a hazban ami alapból zajos a legszallitas miatt , szóval most felszeretnem Oc-z ni rendesen mert nem kell ennek 60 fokosnak lennie , fogyasztás nem érdekel egyáltalán .Köszi a tippet .1200mV sok ?
-
Kisbocs06
tag
Ugynezki meglesz a kártya tartós beállítása , 1310mhz/1050mV .Jó 10 fokot nyerek , tartós játék után max 65 fok , venti 42-3% .Néma az egész gep .A CPU is hűvösebb 5 fokkal pedig az nem lett állítva az játék alatt max 40-42 .
-
Kisbocs06
tag
válasz zolee0307 #39631 üzenetére
Játszottam a kártya beallitasaival , sajnos 1340/1080mV esetében nem fagy ki de játék alatt hibák vannak .1330/1080mV stabilnak tűnik .Jó lenne 1050mV ra lemenni , most hofokok terén éppenhogy súrolja a 70 et 45% venti fordulattal .Biztos van egy pont ahol nagyot javulhat a mutató , de nem szeretném nagyon lelassítani a kártyát a gyári órajelekhez képest .Rx 580 esetében mi az az órajel ami alá nem célszerű menni gameles esetén ? 1300mhz ?
-
Kisbocs06
tag
válasz varmi2 #39626 üzenetére
Most állok neki újra tesztelni a kártyát , a crucial ballistix ramokat vissza állítottam alaporajelre úgy veszem észre mintha így jobb lenne a videokártya is illetve cpu csere is volt de félek olyan alacsony fesz nemfog menni 1080mV alá nemtudtam menni , Witcher 3 alatt kidobalt , elment a kép de ment a gép tovább vagy megalt a kép stb .Olyan is volt hogy se játék semmi nem ment és egyszerűen csak elment a kép de a gép ment tovább szólt a zene stb .Mióta a ramokat vissza állítottam alapra 2666 ra azóta megszűnt ez a elmeno kép efektus .Az R5 1600&2600 van azt se tuningolom viszont az R3 1200 4 ghz en ment .Ami a CPU cserét illeti azzal van némi eszrevetelem hátra érdekel valakit .Witcher 3 full hd ultra beállítás és a CPU cserét nem nagyon veszem észre az FPS a kis ryzennel is 45-55 volt , az R5 el csak minimális több de nincs meg a 60 stabilan .Szerintem Oc-zva éppenhogy a kis ryzen is elég volt az rx 580 8gb hoz .Viszont inkább a Windows gordulekenyseget gyorsította a CPU upgrade , nyilván azért ég és föld a különbség 4 mag és 6 mag 6 szál közt és a jövőben is nagyon elő fog jönni az előnye .Ha a VGA hangos lesz elkezd nagyon csapagyas stb lenni akkor megy gariba addig belefer ez nekem ..
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
Normális az hogy a 2 hónapos xfx rx 580 ( alzas ) ventije 47-48-49-50 % os fordulaton zörög ? Nem hangosan de hallható .Aztán 50% felett elmúlik és 46 % alatt is .Gephazbol kihallatszik ha valaki direkt figyeli .Magában a hang nem zavaró csak idegesít hogy 2 hónapos a kártya .Nincs kedvem emiatt gariztatni mert ryzenem van azt akkor gepezni se tudok .Alulfesszeltem 1340mhz/1.1V de lehet megy még lejjebb , manuálisan meg beállítottam egy venti profilt amit úgy csináltam hogy 70-80 fok között max 46% lehet és 80 fok felett mehet 50% fölé a fordulat , így alulfesszelve olyan 72-73 fok körül láttam .Az még csak hab a tortán hogy coil whineos de azt elfogadom mint műszaki sajátosság .Mostani terv hogy használom meg 2 évet így , aztán megy gariba , kiderül addig hangosodik e .Csak hát na nemrég vettem ...megfigyeltem hogy bármennyire is veszem vissza az órajelet és fesszelem alul a kártya nem akar nagyon hűvösebb lenni inkább a venti lesz lassabb , mintha direkt az lenne a kártya célja hogy 70-75 közt legyen a hofokja
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
válasz CirrMee #39139 üzenetére
Ezzel én is így vagyok , gtx1050ti rol váltottam rx 580 8gb amit nem bántam meg főleg úgy hogy 15 ezrembe került a váltás ex az rx az zsír új a Gtx meg már lejárt garis volt de ennek ellenére a Gtx et szerettem a legjobban .Úgy ahogy írod gépbe belerak és használ .Nemvolt ilyen driver hibák , nemvolt olyan hogy a gyári órajelet se tudja tartani mint ez a mostani rx csak a power limit kitolasaval akkor meg 80 fokos lesz .Egyszerűen az gyárilag bevan állítva rendesen nem úgy mint egy rx hogy hetek mire megvan a jónak tűnik fesz órajel páros .Ettől függetlenül Amd-s nek mondanám magam ,több amd -m volt mint Nvidia Intel páros és a jövőben is ryzenre fokok fejleszteni de használtam anno i3 asakat azok is nagyon helyt tudtak állni .
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Napokban feltűnt egy olyan jelenség hogy random elmegy a monitoron a kép .Gep megy tovább , zene szól pl nem fagyas .De kép egyszerűen nincs .Ez egy LG tv monitor .Próbáltam mindent : monitor ki be kapcs , hálózati adapter ki be , HDMI kábel ki be a VGA nal is , HDMI portok cseréje stb .Atkapcsolom tv módra megy a kábel tv hibátlanul , vissza teszem az aktuális HDMI portra nincs kép .Csak a gép újraindítása a power gombal oldja meg a hibát .Monitor , VGA vagy driver hiba ?xfx rx 580 8 gb
[ Szerkesztve ]
-
-
Kisbocs06
tag
Megfogadtam a tanacsotok és játékkal kezdtem tesztelni a kártyát , gyári órajellel 1130mV már kilép a játékból , 1140mV meg jónak tűnik .Gyári 1150 és fesszel 1400mhz már kilép .Szerintem kifogtam a lehető legszarabb kártyát , se csökkenteni nemtudom a feszt és órajelet se nagyon növelni .Power limit max .Tapom coolermaster G450M .
-
Kisbocs06
tag
Hagytam a gyári órajeleket 1366 on , heaven benchmark alatt már 1120 mV on már kilép a benchmarkbol , wattman reseteli magát .1130mV lefut a teszt. Nem valami nagy fest csökkentés az 1150mV képest .Jol felidegesitett .Lehet hagyok mindent a gyári értéken , napi 1-2 óra játékkal kikell birnia a garit , úgyis előbb cserélni fogom mint lejarna a gari .Hihetetlen hogy soknak 1100mV alatt is megy a kártya gyári órajellel vagy még annál is magasabbal .
-
Kisbocs06
tag
Mit csinálok rosszul ? Xfx rx 580 , wattmanban power limit max , gyári 1150 es feszültség , 1410 MHz ig megy max afelett kifagy leáll a heaven benchmark .Gondoltam oké akkor ennyi a kártya vége nézzük mennyire tudom a feszt lecsokkenteni .1140mV ra leveszem és már egyből le is áll a heaven benchmark , Furmark is .Ti hogyan tudtátok az órajelet növelni és a feszt is csökkenteni ?
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Most elkezdtem behangolni én is az xfx rx 580 asom .Ugynezki a gyári 1150mv al nekem olyan 1415 MHz ig stabil .A gyári 1366mhz en 1110mv ig tudok lemenni .Furmark 1080as benchmark tesztel teszteltem .Ha lejjebb veszem a feszültségét akkor is lefut a Furmark teszt csak ahogy fut a teszt kisebb képi hibákat kis apró csikozodast stb látok maga a Furmark ablakban de lefut a teszt , a gép nem fagy ki .Ahogy néztem ti jóval jobb eredményeket értetek el többen is .Ilyen a kartyam kepessege vagy valamit máshogy kéne csinálnom ? A power limit maxra van téve és a wattmant használom .Szerintem a gyári órajellel mennie kéne jóval kisebb feszültségen mint az 1110mV .
-
Kisbocs06
tag
Köszi a válaszod akkor az after burnert elfelejtem , wattmanban a fenti link alapján betudom állítani a kártyát .Ez a win fast boot opció micsoda pontosan? Mit állítsák hogy mindig jó legyen a kártya ? Gondolom nem azonos az alaplapi ultra fast boot móddal amit az uefiben lehet állítani ? Ott ha diseble ről váltót ultra fast bootra akkor valamiért besem kapcsol a gép ( régen működött , aztán egy évig nem használtam ezt a gépet most nem működik ...) ASRock ab 350 M pro 4 a lap.
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
válasz Csupingo #38515 üzenetére
Nemhiszem hogy a két BIOS azonos lenne mert most nagy nehezen váltott és a GPU 1366mhz a memória 2000mhz megy elvileg ezek az értékek vannak a dobozon is stb ez a gaming üzem mód ha jól kovetkeztetek .Az alap BIOS meg szerintem ilyen bányász beállítás fele mert ott a GPU csak 1130 MHz ( jó 10 fokkal hűvösebb terhelesen a kártya ilyenkor ) a memória viszont 2100 MHz . Wattmant hogyan kell resetelni ? Inkább afterburnerben allitgatom a dolgokat vagy jobb lenne célszerűbb a wattman használata ?
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Xfx 580 asom van nemrég vettem az alzarol .Hogyan tudok babralni a feszültséggel ? Afterburner nem engedi .A másik az az hogy tegnap sikerült rajonnom egy másik topikban hogy ez dual biosos kártya és van rajta egy kapcsoló .Na azt hiába kapcsoltam tegnap nem akarta a gyári órajelen menni hanem csak 1130 MHz és 2100mhz mentek a memória .Csináltam mindent , kivettem a kártyát , driver fel le , alaplapbol elem ki mindent aztán végül működés közben bekapcsolt állapotban kapcsolgattam a kártyán és egy újra indítás után mintha észhez tért volna és 1366 MHz re bealt a kártya , megnéztem egy filmet és láttam megint vissza vette az órajeleket ( GPU Z Ben ) .Ma reggel megint szórakoztam a kártyaval és nekem az a tapasztalatom hogy működés közben kell atkapcsolni a kártyán azt a kis kapcsolót és újra indítani a gépet .Ha a gép kívan kapcsolva és úgy kapcsolgatom a kártyán akkor semmi se tortenik .Ennek igy kell működnie ? Jelenleg a magasabb orajeleken megy de félek hogy random vissza all megint lassabb módra mint tegnap .Nem akarom én ezt állandóan figyelgetni meg ezzel szórakozni .Szeszélyes egy kártya nemszeretem az ilyet .
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ? Amd Rx 570 esbol melyik verziót érdemes megvenni ? Asus Strix vagy expedition ? Esetleg ASRock kártya ? Köszi
-
Kisbocs06
tag
Sziasztok ! Melyik hűtéssel lenne jobb egy rx 570 es ? Asus expedition vagy az ASRock kártya ? Esetleg az Asus rog fele hűtés jobb ? Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest