Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alcsi69
senior tag
válasz 123sylaar #34250 üzenetére
Afterburnerben a beállításoknál a general fülön találsz egy "unlock voltage control" és egy "unlock voltage monitoring" opciót, ezeket pipáld be. Talán újraindítást kér majd az afterburner de utána fogod tudni állítani a feszültséget. A core clock mellett bal oldalt van egy kis diagram szerű ikon, arra kattintva tudod állítani a core clock és a feszültség görbéit. Szerintem 1100mV-ra nyugodtan leszedheted.
-
123sylaar
aktív tag
válasz NdrewSunix #34254 üzenetére
Kipróbálom mindenképpen ezt is...
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
senior tag
Az RX580 Nitro+ 4GB kártyán miért nem 8000 MHz-en mennek a ramok mint a 8GB verzión?
Nem detto ugyanaz a kettő, csak a memória a duplája? -
lacus83
senior tag
válasz NdrewSunix #34258 üzenetére
Nem dettó ugyan az a kettő.
A memória mérete 8Gb és 8000Mhz,a,4Gb csak 7000Mhz.MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
senior tag
válasz lacus83 #34261 üzenetére
Azt értem, de ezen kvűl semmi különbség nincs a kettő között?
Miért 7000-en megy a memória?
Igazából két kattintás és megy 8000-en a 4gb -os verzión is.
Úgy érzem ez csak egy marketing fogás, hogy miért fizessünk annyival többet a 8gb verzióért. Ami persze lehet nem így van.Tehát arra lennék kíváncsi, hogy a két kártya alapvetően TELJSEN ugyanaz, csak az egyik nyílván 4 GB, a másik meg 8GB memóriát kapott? Ugyanaz a memória megy csak az egyiken alapból állítják 8000-re és ennyi?
-
senior tag
-
Mizol29
senior tag
válasz NdrewSunix #34264 üzenetére
Nem értem ez mitől lehet
Ui.: Nem lehet hogy azért mert neked Pulse van? Arra a gyártói oldalon 7000-et írnak.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34262 üzenetére
Ezen kívül ugyanaz.
Nem csak marketing fogás, olcsóbb is a lassabb memória, így az olcsóbb kiadáson ezzel is spórolt az AMD, hogy ahhoz a 7Ghz-es a standard. Általában amúgy tényleg ez csak egy kattintás, hogy az is 8Ghz-en menjen, de gyárilag ezt senki nem garantálja.
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34269 üzenetére
Elképzelhető, fenn vannak a SKU számok a Sapphire honlapon, ott fenn van pontosan minden.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz NdrewSunix #34269 üzenetére
Van ilyen/olyan is. Nálam 8000 mindkettő, 9000 is megy szépen velük, mondjuk semmi értelme, a GPU OCnak annál inkább.
-
senior tag
-
senior tag
-
paprobert
senior tag
válasz NdrewSunix #34272 üzenetére
Nálam hibahatáron belül van a különbség.
640 KB mindenre elég. - Steve Jobs
-
enemi
senior tag
válasz arsfunr08y #34275 üzenetére
*Trixx
[̲̅̅P̲̅][̲̅̅s][̲̅̅y][̲̅̅T̲̅][̲̅̅r][̲̅̅a][̲̅̅n][̲̅̅C̲̲̅̅][̲̅̅e]
-
dudu5130
őstag
Első neki ugrásra 1500-at adtam az 580 Nitromnak azt gyári fesszel vitte, 1550 már nem ment. HA vettem el a feszből megállt a 3DMark fire strike. 1450-re lőttem be és a gyári 1150-es feszt levittem 1120-ra. Eddig stabil a fire strike alatt. Ha lesz még időm próbálom levinni még és játékokkal is tesztelem. Így 70 fok fölé nem megy 1400-as venti sebesség mellett. Venti profil gyári.
-
senior tag
-
laci12234
tag
sziasztok egy asus rog strix rx 580 8 gb kártyán mennyire mehetek fel kb a core mhz-én meg a memory mhz-én ?? a power limit 0-én van a és -50mv-ra álitottam
-
dudu5130
őstag
válasz NdrewSunix #34278 üzenetére
Amúgy mi számít jónak egy RX 580-nál? Mármint Volt és órajel tekintetében.
[ Szerkesztve ]
-
pistabyte
tag
Sziasztok.Egy ideje van már nekem egy Sapphire RX 580 nitro 4gb karim.
Próbálgattam a legjobban beállítani wattmanban és ezeket a beállításokat találtam számomra elfogadhatónak.A feszt nem piszkáltam,inkább azt figyeltem meg,hogy valamiért ha alapon vannak a feszültségek,akkor 1100 órajel körül szokta bekérni az 1.125v-ot,így inkább átírtam onnantól 1300-ra,tehát ahogy a képeken is látszik 600,900,1300,1300,1300. Így már max 1.044v-ot szokott általában kérni.
A kérdésem az lenne,hogy kb így a kártya 120-130W-os TDP-nél (aida64 szerint) van értelme kitolni az áramfelvételi korlátot? aidaban stabilon hozza játékok alatt az 1300mhz-et,de furmarkban viszont ha már fullhd felbontást állítok be,akkor már nem adja le az 1300 mhz-t,de 1024x768 felbontásban viszont szépen leadja az 1300mhz-s órajelet.,de ha már kitolom +15%-ra a teljesítmény korlátot akkor kb onnantól kezdve furmarkban is hozza a 1300mhz-t fullhd-n is.. Érdekes,és számomra ez rejtély miért van így.
Valakit tudja rá a választ miért van ez?
Bár ahogy figyeltem furmark alatt bekajál a kártya 150-160W tdp-t. Witcher 3 alatt max 130w-ott eszik. (max grafikán fps korlátozás nélkül.) -
pistabyte
tag
Hát sajnos ezt nem igazán értem,amit írtál. 1,125v-ot hogy kérhetett be? Igaz,hogy a feszeket nem piszkáltam,de aida-ban nézve nem kért sose 1.050mv-nél többet,viszont ha a 3.órajel lépcsőt 1150mhz körül hagyom,akkor már valóban kéri 1.125v-ot,ezért is írtam inkább át 1300mhz-re.
Minden esetre nekem így is teljesen megfelel,62 fokos max a gpu max 35%-os venti mellett.A teljesítményt felvételt se kell kitolni,ez a furmark túlságosan sok tdp-t vesz fel,gondolom ezért nem adja le rendesen az órajelet full hd felett,de a játékok max 130w tdp-nél sose kértek többet.
-
gianni85
veterán
válasz pistabyte #34284 üzenetére
Szia.
Mi volt a cél ezzel a beállítással?
Javaslom nézd végig ezt a videót, és döntsd el, hogy teljesítményt akarsz-e növelni (overcklock), vagy fogyasztást csökkenteni (undervolt) vagy mindkettőt, és járj el a videó szerint.Én pici házba költöztettem a konfigot, és hőmérséklet/hang csökkentése volt a cél. Igaz nekem 570 van, de a gyári 1244Mhz helyett 1200-on megy a kártya stabilan egy hete 0,92V-on. Érdemes manuálisan belőni a feszt is.
-
gianni85
veterán
-
senior tag
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34291 üzenetére
Mert nem tudja normálisan detektálni a gyári feszeket, neked kell, ha normálisan akarod kézzel beállítani. [link]
Nálam ezt írta: [link]
Pedig csak ennyi az alapfesz: [link][ Szerkesztve ]
-
dudu5130
őstag
Sikerült belőni úgy néz ki játékkal is a jó értékeket. Az a baj, hogy játék alatt nem úgy szabályozza a ventiket mint a tesztek alatt és nagyon melegszik így. 69-70 foknál olyan 1400 RPM körül mennek a ventik tesztek alatt, játékoknál meg 75-76 foknál is 900 környékén. Érdekes. Ha egyéni profilt állítok wattmanban akkor bukom a 0-ás üres járatot igaz?
-
pistabyte
tag
Köszönöm a videót,de HSM kolléga undervolt tesztelése szerintem jobb,valószínű hogy majd a hétvégén neki esek akkor én is a manuális fesz belövéseknek.
-
senior tag
-
senior tag
-
F.B.I.
veterán
válasz NdrewSunix #34297 üzenetére
Állíts be 1.185-öt, néha ez is felémér. Ha nem jó, összeomlik, akkor 1.190-et.
Még lehet, hogy az 1.150 is elég lesz.[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
HSM
félisten
válasz NdrewSunix #34297 üzenetére
Annyi nálam is a gyári alapfesz 1410Mhz-hez. [link]
Nem véletlen írom sokszor, hogy alaposan túlfeszelik magukat az OC példányok, és már csak a gyári 1340Mhz beállítása is sokszor rengeteget segít a kártya fűtésén/zajosságán/áramfelvételén.
Nálam pl. 1410Mhz 1,2V helyett 1340Mhz-en már csak 1,125V-ot ad magának.Amúgy nálam 1,15V-on már stabil az 1410Mhz, de nagyon nem tesztelgettem. Elég nekem az 1350Mhz 1,075V-on. No, meg ha nem túl megterhelő a játék, akkor bevetem az 1100Mhz/0,87V-os gyári feszű beállítást is, ami praktikusan azt jelenti, hogy kikapcsolom a felette lévő P módokat OverdriveNTool-ban. [link]
-
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest