Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
válasz Plazmacucci #52149 üzenetére
Általában user fail az összes driver hiba meg az ilyesmik. Mivel jó a szemem és én sose tapasztaltam hiába mondja el mindig csak magamnak hiszek.
-
juve600
nagyúr
valószinűleg kevés a procid a 270-snek
ennyi -
félisten
-
Steve198310
őstag
Na meg tegyük hozzá az sem mindegy melyik milyen felbontáson halad.
Jelenleg semmiről semmi adat nincs
Erre most így,hogy a hasamra ütök nem lesz meg a válasz. Több infót"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
bajzal
őstag
Szerintem is kevés oda a cpu és limites
-
papírzacsi
aktív tag
Tisztító programmal lepucoltam az amd drivereket,majd újra 14.4 driver. semmi szaggatás a bf4 ,mantle,dx11-el se!
remélem marad ilyen faszán minden.
persze azért eladó marad a vga![ Szerkesztve ]
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
-
félisten
-
KidT
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit off, de olyasvalaki keresek akinek nincs szüksége a kártyához kapott mini display - display port átalakítóra. Ez vagy hasonló lenne az. -
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok kedves Radeonosok.Eddig nvidiáim voltak de ma vettem egy Asus HD7850 2GB DirectCu II És azt kérdezném hogy ki mennyire tuningolta és milyen órajeleket lehetne vele elérni Benchmárkokba.Hű társa egy 3570K.
kis infót kérnék a kariról.
köszönöm
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
Steve198310
őstag
válasz ricsi8800gt #52160 üzenetére
Szia
Ez kártya függő mennyit megy. Lehet megy 1100 is de lehet,hogy csak 1070 et. De lehet megy 1200 mhz-t is. A Sapphire HD7850 dual-x em ment 1230mhz-t bios moddal
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
ricsi8800gt
addikt
válasz Steve198310 #52161 üzenetére
Aham.Nvidia vonalon klappolom a témát de igy AMD vonalon ezt annyira nem.Azért is kellene help a tipussal kapcsolatba.
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
CirrMee
addikt
válasz juve600 #52152 üzenetére
Itthon van is egy 7790 üzemben, de "csak" egy X3 -as jutott neki (negyedik mag döglött). 1200/1600, illetve CPU fronton 3.9Ghz van pakolva, fhd felbontás van általában használva. Éppen egálban vannak, azt kell mondjam...
Viszont rohadtul nem jellemzők rá a mikrolaggok, mondom ezt úgy, hogy az én gépemben egy 4GHz -re felpakolt i5 dolgozik. A Phenom esetében az érezhető a leginkább, hogy az egy szálas teljesítménye érezhetően gyengébb, de több magot kihasználni képes programok esetében jól kiegészítik egymást a kártyával.
Az nem lehet amúgy, hogy a kérdező gépén a lap miatt van némi drop?
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
törölt tag
Kezd összeállni végre az a molekula. Catalyst 14.4 WHQL (Március 27-i), mert Battlefield 4-ben ezzel van MANTLE, de most DX11-ben is vaj sima. Azért csak cseréltem valamit a gépemen, és az a Windows 7 Ultimate volt. A Microsoft már megint... Most Windows 7 X64 Professional Services Pack 1 van telepítve, és ezzel sokat javultak a dolgok. A 2D-3D kiugrások kevésbé gyakoriak böngészőben, de a Windows beépitett játékoknál (pl. Pasziánszban) még előfordul. Unigine Valley Benchmarkban szép egyenletesen fut és BF4-ben sem panaszkodhatok. Services Pack 1 (1.5 GB) eddig is volt már telepitve az Ultimate-re, de eddig inkább rontott vagy nem javult igy a teljesitménye az OS-nek. A driverek és az R9 R270X TOP videókártya viselkedése persze nem változott ezzel sem. Ami eddig döcögösen vagy hibásan ment az most is használhatatlan. Kicsi kis javulás ez, ennél többet egy jó kis AMD driver érkezése jelentene, amilyen a 13.9 WHQL volt anno.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz juve600 #52168 üzenetére
A Windows 7 Professional rendes kiadásból és nem virágbolti változatból származik. A drivernek nem kéne különbséget tennie Ultimate és egyéb kiadások között. A Service Pack 1 is telepítve volt nekem, és mégsem voltam elégedett a rendszer összképével. A változások nem placebo hatással érezhetőek, hanem ez engem is meglepett, ezért megosztottam ezt az észrevételt. Amúgy elképzelhető, hogy egy rendesen megnyirbált OS, amit néhányan szakértő módszerekkel létrehoznak nem úgy müködhet ahogyan tervezték. Én ilyenekkel nem foglalkozom és én sem támogatom. Igaz néhány dolgot letiltva (Media Center és Windows Media Player és más egyéb sosem használt programősszetevők) fürgébb szoftverkörnyezet érhető el.
[ Szerkesztve ]
-
Dark KillerX
addikt
Urak erősen gondolkozom az upgrade-n,és egy [link] ilyet néztem ki.
Tudom kapok használtan olcsóbban,kb 7-10k-al akár,de inkább mégis az új mellett tartom a voksom
-
papírzacsi
aktív tag
válasz Dark KillerX #52170 üzenetére
szóljál ha megvan és cserélünk.
-
Dark KillerX
addikt
válasz papírzacsi #52171 üzenetére
Mindenképp szólok!
Egyébként szomszéd haver vett egy ilyen szörnyet [link] , és úgy érzem,nekem is lépnem kell
[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
válasz Dark KillerX #52172 üzenetére
Mennyire gagyik ezek a gayibájt hűtők hogy az már fáj. A 270x vaport cseréltem le egy 280x vaporra. Van benne kráft. Azt írják viszik az 1200/1700 at gond nélkül. Én még nem próbáltam de majd meg lesem
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Dark KillerX
addikt
Az biztos,nagyon erősek azért még ezek a 280-as és 79xx szériás kártyák,és van bennük bőven tartalék
Egyébként pedig sztem NV oldalon nem olyan gagyik ezek a Windforce-os kártyák,mert pl GTX topicban,az egyik legjobbnak tartják ezeket a Gigabyte karikat,szóval csak AMD-nek gyártanak trágyát főleg
-
katt777
félisten
Gyenge a proci, ennyi.
haypro: Na, azért az már ne az AMD sara legyen, hogy valaki Phenomot tesz egy R9 alá!!! Sok AMD kártyám volt már, de sosem tapasztaltam röcögést, egyébként még 7870XT alatt sem, igaz, 6800K volt, nem egy ósdi Phenom.
papírzacsi: Nálam 14.9.1-gyel szintén semmi probléma.
ricsi8800gt: Ez ám a bátorság!!!
CirrMee: Ha mikrolagot tapasztalsz i5-tel, rossz a tuningod (pl. hibajavít a proci). Benchben lehet stabil, de a játékoknak is rendben kellene futniuk. És tényleg nem az az elvakult fan vagyok, aki minden áron védené az AMD-t.
Steve198310: Volt jó pár WindForce hűtős kártyám (nV), és azok a legjobbak. Nem is vennék mást. Halk és hatékony mind, kezdve a sima egy ventistől (az lehet, nem is windforce, csak sima GB, 440-esen volt) egészen a dupla/tripla ventisekig. A Vapor viszont Sapphire.
Dark KillerX: AMD jobban melegszik, hasonló hűtővel nyilván forróbb lesz, mint egy nV. GTX560-on nem is láttam 85°C-nál magasabb hőmérsékletet, miközben a gyári OC-n tuningoltam még 21%-ot. Na, ezt bírja ki egy AMD kártyán.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #52175 üzenetére
7850/7950en nem ritka a 40-50% OC sem..a hőmérséklet meg hűtő és fűtés mértékének kérdése inkább, nem AMD vs. nV téma..GTX560 akkora böhöm IHSt kapott a böhöm GPUra, hogy az lett volna a csoda kb., ha melegszik ;p Persze volt gyártó, aki megoldotta pöcsköszörűnyi hűtéssel :S
Abban egyetértünk, hogy a WF hűtők többnyire jók, bár az anyagspórolás okán azért ott is van baj jópárszor..rezonáló burkolat, kvázi "nyúló" lapátok, amik a keretbe érnek magas fordulaton, elmaradt VRM/FET bordázat, stb..típusa válogatja, melyik jó. -
juve600
nagyúr
válasz papírzacsi #52176 üzenetére
igen
-
papírzacsi
aktív tag
válasz juve600 #52178 üzenetére
Megnézzük akkor. Az oc-t is levettem a prociról!de néha most is beszaggat,majd lefagy. Amúgy ha nincs semmi baja akkor ultrán is 55-82 fps között szépen megy. A vgà-val biztos nincs gond.a hõmérséklete is max:63-65 fok.
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz ricsi8800gt #52180 üzenetére
Szvsz arra gondolt, hogy kissé bátrabban is nekiugorhatnál..kismillió tapasztalat van a topikban, ami alapján látható, 1200MHz/1.2V körül állnak meg, addig lehet próbálkozni durvább lépésekkel, mit bír. Persze egyéni lesz a vége, nincs két egyforma..de 1100 alatt nem valószínű, hogy meg kéne állj. RAMórajel meg attól függ, Hynix/Elpida-e..1300 felett előbbi megy még, utóbbira nem jellemző.
-
katt777
félisten
válasz papírzacsi #52176 üzenetére
Nem tudom, én a Win 8 próbát a sok szarsága miatt gyorsan kukáztam, amikor a 8.1 update kijött. Mai s Win 7 lenne, ha nem lenne pár játék, amely a W7 frissítések miatt azon már nem fut.
Speed(R): Emléxem, írtad már ezt a "remek" tuninglehetőséget 7850-ekkel kapcsolatban. Sajna továbbra is megtévesztő, mert a RAM-okat nem tudod hozzá húzni, ami miatt eleve legalább 2/3-olódik a nyert sebesség (feljebb szerintem még ez alá is megy), a laggolásról nem is beszélve, amire aztán sokan szidják az AMD drivereket, miközben szinkronban (GPU/VRAM azonos gyorsítás) húzott VGA-kkal kevésbé lép fel ilyen jelenség. Szóval 50% GPU-tuninggal nem kapsz 50% teljesítmény-növekedést. Itt amúgy néztük többen is, ha 13-15%-ot húztunk csak a GPU-n, a tényleges teljesítmény-növekedés mindössze 7-9% volt. Vérpistike persze ugrik a +50%-ra, amit sztem egyetlen gyártó sem hagyna, mert akkor ki venné meg a komolyabb kártyát, ugyebár. Persze a drasztikus élettartam-csökkenés miatt lehet, hogy mégis hagyják, hiszen korai újabb vásárlást jelent. Na mindegy, akinek a 7850 jön be, főzzön azzal. Amit én a 7850-nél jónak tartok , az az, hogy szinte soha nincs rá panasz a topicban, még ócskább driverekkel sem.
A másikban tévedsz.ricsi8800gt: Én elsősorban az AMD-re váltás miatt gondoltam, mekkora merészség. Ráadásul nemsokára havonta kb. 100Ft-ba kerül majd (150Ft/1GB netadó) tesztelni az éppen kiadott drivereket (300MB/db), melyikben van kevesebb bug.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #52182 üzenetére
Nyilván, az 560on effektíve húztál további 21%ot. Értem..csakazenvé!
És nyilván tévedek, hisz Te megmondtad, az AMD jobban melegszik..
Mondjuk egyáltalán azt nem értem, minek reflektáltam egyáltalán rád..
Inkább nem is reagálom le az újabb agylövésed, mert nincs idegem :S -
katt777
félisten
válasz Speed® #52183 üzenetére
Igen, effektíve, mert a GPU-t ÉS a RAM-okat is tudtam húzni!!! Ezért igyexem minőségi VGA-kat vásárolni, amit nyilván nem tud, akinél a VRAM-ok tuningolhatósága nem szempont. A mostani kártyám ugyan csak +13%-ot tud, de azt is mindenből, így effektíve ennyi a teljesítmény-növekedés. AMD-nél nekem ez is jó, mert a legtöbb AMD kártyámból csak 10% körüli pluszt tudtam kihozni (mondjuk az legalább mindenben és mindig stabil és laggolásmentes volt).
A "másik"-on a másik hsz-t értettem, ti. hogy a bátorság a további tuninghoz kellene; ebben tévedtél, ami tény. Biztosan nehezen érthető voltam, bocsesz.
Nem ideged nincs, hanem érved, mert te is pontosan tudod, hogy ha VRAM-ot nem tudsz a GPU-hoz húzni, akkor kamu +50%-os teljesítményt akárcsak sejtetni is mindössze GPU-tuninggal.
AMD meg jobban melegszik (legalábbis az általam használt teljesítmény-kategóriában), ez is tény, 1950XT óta tapasztalom, ami nem ma volt, ahogy azt is, hogy MINDEN nV kártyán legalább 20%-ot tudtam húzni, AMD-nél meg max. 13%-ot (most), de 7850-em nem volt, hogy kipróbálhattam volna azt az álomszerű tuningot, amely okafogyottá tenné az egész 7870 sorozatot, de talán még a 7950-eket is.[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
válasz katt777 #52184 üzenetére
Senki sem állította, hogy a +50%-nyi tuning ugyanennyi teljesítménynövekedést is hoz. Kb. +25%-ot hoz. Igen, ehhez valóban húzni kell a RAM-ot is, de nem kell ugyan akkora mértékben, mint a GPU-t. A 7850-ek is mennek 1200 helyett 1300-1400Mhz-en, és ez bőven elég.
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #52184 üzenetére
Írtál pár sületlenséget..jeleztem, nem állja meg a helyét, erre írsz még többet..
Én elhiszem, hogy ráérsz, de én nem. Szóval nem kell a szétmagyarázás
Nem tudom, hogy mit akarsz bizonyítani ezzel a melegedős/OCs témával
Egyelőre csak azt látom, hogy ferdítesz és általánosítasz, vitaalapnak kevés.Amúgy 860/1200 helyett 1200/1500on egy 7850 biztos vRAMbottleneckes
A microlagos téma független az OCtól sajnos, a driver/architektúra áll mögötte.
Különben nem tapasztaltam volna ugyanúgy nemrég, mikor 7850et teszteltem.
Ja, és az 1200/1600as 7950em amúgy biztos kevesellte a 300GB/s sávszélt..Hagyjuk inkább..téged már ismerlek és én sem változtam..nem kell a balhé x)
-
katt777
félisten
válasz haypro #52185 üzenetére
Arról szólt az állítás, hogy 50%-ban tuningolhatóak a 7850-ek. Ez nem igaz, Speed(R) is igazolta.
Speed(R): GPU-ról beszéltél, ne magyarázd bele utólag a RAM-túlhajtást, amire én is éppen azt mondtam, hogy az kell a tuning érvényesüléséhez, ergo úgy vitázol, hogy ugyanazt mondod, amit én.
De egy kis matek: 860MHz-et 50%-kal tuningolni 1290MHz lenne, 1200MHz csak 39,5% túlhajtás. 1,2GHz 50%-os tuningja 1800MHz lenne, 1,5GHz mindössze 25% túlhajtás, ami azt jelenti, hogy effektíve jó, ha 30% teljesítményt nyersz, és akkor még nem bizonyított, hogy ezt minden játék órák hosszat kibírja, vagy csak elindul vele a gép, esetleg lefut 1-2 benchmark, az így kínzott VGA-k nem is olyan ritka degradálódásáról már nem is beszélve, amikor aztán jön a panasz, hogy "de hát 2 hette még tök jól ment a kari, most meg alapon is hibázik".Én vajon miért nem tapasztalok microlag-ot, amikor a GPU-t és a VRAM-ot ugyanolyan mértékben húzom? Talán azért, mert az távolról sem független az OC-tól. Pedig nekem is AMD kártyám van, és ugyancsak szeretem letesztelni a meghajtókat. Fogalmazzunk úgy, könnyen lehet, hogy ha beérnétek a GPU-nak csupán a RAM képességei szerinti tuningolásával, akkor nálatok sem lenne microlag, amiről alapon járó 7850-ek esetében még senkit nem hallottam panaszkodni.
Azért szívesen letesztelnék egy ilyen hiper-szuper 7850-est (amelyről hiteles tesztet még nem láttam, de biztosan én vagyok tájékozatlan ), hogy rájöjjek, miért adta ki egyáltalán az AMD a felsőbb sorozatokat, az R9-es kártyák megjelenéséről nem is szólva.
Eddig számomra inkább úgy tűnt, hogy azok forszírozzák ezeknek a kártyáknak a remek túlhajthatóságát, akik el akarják adni azokat. Mivel állításuk szerint ezek nagyon király kártyák, ennek csupán két oka lehet: vagy széthajtották őket a "remek" tuninggal, vagy az adott VGA-k nem tudják a mesét.
Nem balhézni akarok, csak nem láttam meggyőző érvet.
papírzacsi: Tévedsz, 150Ft/1GB, és MINDEN megkezdett GB-ra. Ez csak akkor havi, ha nem forgalmazol többet. Csak a napi vírusvédelem frissítés havi bő 3GB...
[ Szerkesztve ]
-
haypro
senior tag
válasz katt777 #52189 üzenetére
Az, hogy a 7850-ek ennyire húzhatóak, tény. Rengeteg ember leírta már a tapasztalatait itt és más fórumokon is. A 40%-os túlhajtással is csak R9 270/X szinten van a kártya.
Az internetadót meg a szolgáltatók fogják fizetni, ami kb. abban fog megnyilvánulni hogy havonta mondjuk x összeggel (mondjuk 700Ft-tal) többet fizetsz a netért. Nem lesz az számolva hogy te mennyi adatforgalmat generáltál.,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Apollo_21
addikt
válasz haypro #52190 üzenetére
Azinternetadós részt majd meglátjuk..mert ugyvolt beharangozva h ha 1hónap letöltök 400gigát akkor az 400*150...de várjuk meg h egyáltalán bevezetésre kerül a dolog vagy sem.
1baj van csak vele..hogy akik most mégis bevezetni készülnek voltak legjobban ellene!
De van mit fejlődni[ Szerkesztve ]
Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
bozont
veterán
válasz papírzacsi #52192 üzenetére
Persze hogy lesz felső korlát, annyira azért ők sem hülyék. Ha most csak 2-3 nagyobb játék (~100GB Steamről) után kellene +15e Ft-ot fizetni havonta akkor nem sokan tartanák meg a netcsomagot. És akkor az ilyen videómegosztó oldalakról ne is beszéljük. Esetleg valami kisebbre váltanak és csak böngészésre, e-mailre lenne használva a net. Az meg nem olyan sok adót generálna.
A másik része, hogy ennek hatására sok kisebb, közepes szolgáltató bezárná kapuit, de a nagyoknak sem esne ez olyan jól (sokan inkább maradnának a mobilnet mellett 0,5-2GB korláttal, én is pl). És akkor megette az egészet a fene.[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz katt777 #52189 üzenetére
Nem unod a megmagyarázás megmagyarázásának a megmagyarázását?
Azt nem akarod látni véletlenül sem, hogy alapból nem kevés a sávszél..
Tehát a szimultán tuning akkor lenne téma, ha ki lenne centizve alapból..
Kimérték/tük már jópáran, a 7870et limitálhatja a RAM komolyabb OCnál.
Viszont a 7850 csak 1100 körül kezd elérni oda, ahol +RAM nélkül beáll.
Nem egy csodakari, nem állít senki ilyet, viszont van benne sok tartalék.
Innentől fogva amit feszegetsz, értelmét veszti. Az XTnél érvényesebb..
Ott hatványozottan jelen van, hogy a GPU erős, kell etetni rendesen
Tényleg off már, kár a betűkért kb. Ha tovább feszegetnéd, papírra tedd. -
törölt tag
válasz Speed® #52194 üzenetére
Sapphire HD7850 OC (920/1250) használtam 1000/1250 MHz-en VRAM tuning nélkül. Ezen a kártyán a memória tuning nem segitett semmit. A videókártya konstans gyorsult 1050 MHz-ig, de ez főlé már nem akartam húzni (fogyasztás és melegedés miatt). Most az R9 R270X TOP órajele 1120/1400 MHz-en megy és a több shader is gyorsitott valamit a játékokban. Ezt a tempot egy agyonfeszelt-húzott HD7850 sem vinné hosszú távon, kivételt képezve néhány OC-s Sapphire Toxic példány, aminek minőségibb felépitése és hűtése van.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz #00137984 #52195 üzenetére
Nézőpont kérdése az agyonfeszelés 7850eknél..a ref. példányok 1.21V alapfesszel kerültek ki anno, sok nonref megoldás 1.2Von kényelmesen ment 1200+on. Anno a sajátom 1240et bírt, de 1200on volt használva. Pont arra elég amúgy a 7870/270 +SPje, hogy ott kezdődjön vele a light OCs tempó, ahol a 7850 durván végetér..így van ez kitalálva, különben házon belüli konkurencia van.
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Tudom már nem aktuális, de lenne egy kérdésem...
2013.11-2014-04 között vett valaki itt R9 2xx kártyát? Ha igen kapott hozzá az AMD-től Battlefield 4 kuponkódot?Én most vettem észre, hogy volt ilyen promóció. Én 2014-01-20-án vettem 2db Asus R9 270x kártyát és a PCX szépen elhallgatta a dolgot....
Most írtam az AMD-nek mellékelve a számlát és a gyári számokat... hát kíváncsi leszek
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest