Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz Zsolt!! #52560 üzenetére
Egy megfelelően beventillátorozott házban folyamatos elölről-hátra léghuzat van, ami egyrészt kifújja a kártya által is termelt meleg levegőt, nem hagyja a házban kavarogni, másrészt a hűvös léghuzat hűti a kártya meztelen hátoldalát is, ez a légmozgás pedig hiányzik, ha csak leszeded a ház oldallapját.
J.
-
Nuada herceg
őstag
Sziasztok!
Alábbi "problémám" lenne. nem túl nagy szerencsére.
Adott a konfigom: régebbi I7 (870), 8 Giga Ddr3 és egy Giga HD 7870 Oc edition (2 Giga)Régebben, még 1 éve, akkor HD 7770-em volt, a youtubon simán néztem a 4k-s videókat. Minden gond nélkül, tényleg szépen folyamatosan vitte. Most meg ha átváltok 4k-ra, kicsit akadozik vagy mit csinál. Nem szaggat, de lehet látni, hogy mégsem folyamatos.
Nem tudom mi lehet a gond. A driver a legújabb (nem béta).
Windows 8.1
Ha esetleg valakinek van valami tippje, azt megköszönöm!Értem a csíziót.
-
Frenky89
addikt
Köszönöm a tanácsokat az MSI 270x Gaming-gel kapcsolatban és hatalmas piros pont az MSI-nek - végre egy kártya, amin nem kell rögtön hűtést cserélni. Egyébként nem lett gond a hosszával, még maradt is 2-3 mm szabad hely.
-
StarKiller89
senior tag
sziasztok, honnan tudnám letölteni a legújabb beta drivert? vagy az a legújabb ami az amd honapján van?
| Samsung Galaxy S23 |
-
papírzacsi
aktív tag
válasz StarKiller89 #52564 üzenetére
Pl itt : [link]
rövid haj,hosszú ész:ez papírzacsi!22+22 régi piros. 634
-
CJ3
senior tag
Sziasztok ASUS 270X TOP-om van alap órajel 1120 MHz.....Meddig húzhatom meg biztonságosan?
Csak játék alá kell
Crypto
-
CJ3
senior tag
Igaz, a hsz megírása után már én is rájöttem h ez alapból egy igen megemelt órajel
Az új Assassin's Creed elég sz@r, vagy rosszul van optimalizálva
Crypto
-
ricsi8800gt
addikt
Sziasztok
Van vélemény erröl a Driverröl ?Catalyst 14.7 RC3 beta
[ Szerkesztve ]
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
marquuard
veterán
válasz ricsi8800gt #52574 üzenetére
Én a 14.11 előtt ezt használtam huzamosabb ideig, és semmi probléma nem volt vele.
PSN ID: marquuard
-
emiki6
veterán
Az optimalizálással csak konzolon van baj. PC-re jelen körülmények között (DX12 hiányában) lehetetlen optimalizálni, rosszúl van megírva a játék.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
lehella
senior tag
válasz lehella #52542 üzenetére
Nem egészen világos nekem, hogy rendben fogom majd tudni használni egyszerre a két DVI és egy HDMI portos monitoromat az R9 270X-nél. Arról van szó, hogy egyszerre két monitoron dolgozok, a harmadik megjelenítő a TV, azon pedig mennének a filmek, sorozatok, monitor kiterjesztéssel.
Ezt a kártyát néztem ki, azt írja a speckó a Display Supportnál, hogy "supports up to 3 display monitor(s) without DisplayPort". Leterekek az "AMD Eyefinity 2.0"-hez és ott ez áll:
*To support 3 displays, one of the monitors has to support DisplayPort
*With Sapphire Flex Technology, this requirement will be no necessaryVan egy link a Flex-ről, ott azt látom hogy az R9 szériában nem támogatott a Flex.
Lehetséges, hogy mégis kell aktív DP átalakító?www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
katt777
félisten
válasz emiki6 #52533 üzenetére
Ja, a DX12 "támogatja", azaz futni fog, csak éppen szoftveres emulálással (értsd: lassan), és ezt az apróságot a userek 99%-a figyelmen kívül hagyja (marketing rulez). Ahogy DX11(.1)-es játékok is futottak DX10(11)-es kártyákon. Fordítva kellene működnie. DX12 hardveres követelménye még nem tiszta, GTX 9x0 kártyákról is csak feltételezik, hogy bizonyos elemek/funkciók azért kerültek bele (új nV karik megjelenésénél lehetett olvasni róla). Csodálkoznék, ha az AMD-nél már előre beépítették volna a hardveres támogatást. Ezt persze senki nem fogja reklámozni, a legtöbben sajnos úgyis csak ennyit vesznek (főleg a mo-i angoltudással): "DX12", "support", és azt hiszik, máris minden OK.
joysefke: 14.4 nálam elcseszi a videolejátszást hardveres módban (lépegetős hiba). Játékokban jó volt. WHQL gyakrabban rossz, mint a béták.
EnterR: 14.9.1b-ról frissítve elepítési hibák tömege, tisztán OK.
sepsi0: Catalyst verziót írtam. Régi driverekkel kevésbé van hiba, bár rémlik, hogy amikor a játé megjelent, akkor artifactelt rendesen, nálam a sisakokból nőtte ki l gerendák a végtelenbe. 14.8-tól nincs lag (legföljebb rossz tuninggal), viszont random kidobál. Nálam 2 szinttel lejjebbről lehetett csak folytatni, az összes mentést elfelejtette azóta, hogy aznap nekiálltam. Normális mentés meg "természetesen" nincs benne, mint minden konzolos szarban.
RetepNyaraB: Sajnálom, ha kötözködésnek véled a tapasztalataim leírását, illetve vsz. a saját rossz tuningbeállításaidat (benchmak stabil, csak éppen hibajavít a proci, stb), vagy ha éppen nV AO-t teszel rá AMD helyett (ha jól rémlik anno, nálam ez lassította be), esetleg hálózati leterheltségből indulsz ki. Nem tudok mobilnettel videót feltenni, de van. Witcher 2 Enhanced min. 25FPS megvolt, Metro redux 2033: 30-40FPS, Last Light 45-60FPS. Szóval zökkenőmentesen lehet tolni mindegyiket. (Ja, W2 már GTX560-on is min. butítással futott.) Esetleg háttérben fut valami, aminek nem kéne.
Metro- 2033-nál egyébként észrevejhető (lebutított beállításokkal is), hogy gyalogszörnytámadásoknál azok nem folyamatosan jönnek, hanem mindig előreteleportálnak kb. 10-20cm-t (valós világ alapján), hogy nehezebb legyen eltalálni őket. Először én is lagnak hittem a harcok hevében, de akkor jött a grafikabutítás, és maradt minden ugyanúgy. Így szar a játék, ahogy van, ez nem beállítás kérdése. Reméltem, hogy Reduxban ezt javítják, de nem történt meg.
Nem megyek bele újabb vitagerjesztésbe, a fentiek a tapasztalataim, keress hibát a fentiek alapján.The Nuke: AMD Acc. Video Tc-t NE telepítsd, vagy teszteld, melyik driverben jó. Ideiben nem sokat fogsz találni.
Gstyler & EnterR& Steve198310: VRAM-tuning nélkül nem is lesz sok eredménye a GPU-tuningnak, néztük már. Mindemellett szignifikáns javuláshoz ajánlott azért legalább 10% túlhajtás, ezzel át lehet lépni minFPS v. VSync határt, másra meg úgysem jó a túlhajtás.
ricsi8800gt: Video cod. hibéát leszámítva jó, stabil meghajtó volt.
lehella: Ez a multimonitor "suoport" roppant gázos AMD-nél (lásd Cat. topic).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
marquuard
veterán
Most viszont előjött néhány probléma, valószínűleg driver hiba lesz. Egyes weboldalak szétesve töltenek be, és néhány játéknák a játékmenet közben csak a HUD-okat látom, minden más fekete. Legyalulom a 14.11-et és felrakok egy régebbit, hátha...
-
marquuard
veterán
válasz Dark KillerX #52582 üzenetére
Felraktam a 14.9-et, azzal semmi probléma. Ez elég érdekes.
-
bezbol
újonc
Hi
Van Sapphire HD 7870 OC Ghz Edition karim. 2012.12.05.én vettem, eddig semmi gond nem volt vele, míg 2 napja a WoT-közben ezt a hibát kaptam:
"Az AMD driver képernyőillesztő nem reagált és utána sikeresen helyreállt."
A játék fekete képernyővel leáll egy másodpercre és kiírja ezt a hibát. Azóta minden indításnál eddig jutok, belépek a játékba, fekete képernyővel leáll egy másodpercre és kiírja a hibát.
Próbáltam más játékoknál is: BF4 a mission indulásnál kifagy a COD Ghost hiba nélül megy.
A 3Dmark futtatása közben érdekes hibák jelennek meg: (a progi workload ablaka késöbb a combine test-nél kifagy)
Ugyanilyen "pixelhibák" láthatóak a WoT-ban is, mielött jelentkezik a hiba (kb 3mp).Próbáltam a legújabb és régebbi drivereket is, a hiba megmaradt. 2 hetem maradt a gariból, és szeretném tudni hogy ez most hardveres v software-es hiba-e, illetve hogy egyáltalán mi a hiba.
Köszi
-
joysefke
veterán
válasz Steve198310 #52586 üzenetére
A 14.7 is WHQL? Ha igen, lehet upgradelek 14.4-ről
J.
-
joysefke
veterán
válasz Steve198310 #52588 üzenetére
Hogy szoktad a Catalistot updetelni? Teljes reinstall, vagy csak rátelepíted?
J.
-
Steve198310
őstag
-
katt777
félisten
válasz marquuard #52581 üzenetére
Chrome-ot használsz? Csak mert nálam sem IE, sem Fox alatt nem hibázott egyik meghajtó sem böngészés közben évek óta (pedig én aztán szólnék róla, ha hibát látok ). És direkt megnéztem simán driverből, mert az AB aut. megoldja az ilyen hibákat azzal, hogy nem engedi ugrabugrálni az órajeleket és a feszt.
Steve198310: Fullban, PX nélkül. Egyébként tényleg optimalizáltabb, mint az eredetiek, de az azért durva, mennyivel gyorsabb a 2. rész (és még a videó felvétel sem lassította be). Sokan azt nem tudják, hogy az AMD HDAO-t csinált, nV pedig HBAO-t, és ha rosszat alkalmazol egy adott kártyán, az durván hazavágja a sebességet. Egyébként van, hogy éppen a sima SSAO is, de az sztem inkább driver.
Hát, a driver telepítésben nagyot tévedsz sztem. Egyrészt ha felülírod, törli a régebbi profilokat, beállítások maradnak, ez viszont bugokat okozhat, ráadásul szépen lassulni fog idővel minden játék.
bezbol: Ez tutira driver hiba lesz (BS error). Ha eltávolítottad, pucold a maradék fájlokat/reget, különben a másik meghajtóval is marad a hiba.
joysefke: 14.7 RC 3 ajánlott, nem WHQL egyik sem. Egyébként a 14.8 "APU" meghajtó nagyon jó még, csak BF4-ben gyakran laggolást okoz (viszont nem dob ki, mint a frissebbek).
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Steve198310
őstag
válasz katt777 #52591 üzenetére
Na pl nálam semmi ilyen nem történt még idáig. Kopp-kopp
Lassulásokat a rendszek okoz inkább belakás eredménye ként. Volt már .hogy gatyába ráztam a rendszert és menten jobban teljesített.Beállítások Metrónál? Phyx egyértelmű a te procid sem bírja hiába 4670k.
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Egonyolc
aktív tag
Sziasztok,
R9-270x kártyát tervezek venni, Melyiket érdemes venni, ha halkat szeretnék?
Alapvetően Sapphireben gondolkodom, melyik lehet jobb, sima, vapor, toxic?Köszi E
++?????++ Out of Cheese Error. Redo From Start. +++ Divide By Cucumber Error. Please Reinstall Universe And Reboot +++
-
lehella
senior tag
válasz Steve198310 #52595 üzenetére
A Sapphireból Dual-X az sokkal hangosabb? (az árfekvése szimpatikusabb, teljesítményben alig jobb)
[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Steve198310
őstag
válasz lehella #52596 üzenetére
Meglehetősen hangosabb. De kinek a pap kinek a papné.
Ha 1100/1500MHZ mellett változó de 50-65 fok között mozog a vapor. Viszont a Dual-x az melegebb is meg hangja is van. Persze az ár nem csak a hűtő különbségét takarja hanem a felhasznált alkatrészekét is.Volt Dual-X em és Vaporom is . erre alapozok. Most egy 280x em van vapor-x 1400-as fordulat mellett 60 fok
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
lehella
senior tag
Hangra meg melegedésre nem figyeltem sosem, gyári hűtőt használok az FX6100-on, meg mellette egy 1300-at forgó 12-es házhűtőm is van. Süvítenek Most egy Giga HD6850OC van a gépben, annak a hangját nem vettem észre a procihűtő mellett. Kérdés hogy megér-e a Vapor + 6ezret
[ Szerkesztve ]
www.taplalkozastanacsadas.hu -> "Edd magad soványra"
-
Steve198310
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest