Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Steve198310 #53549 üzenetére
Piszok mázlista.
zozoz1: Hát úgy, hogy AMD!! Már mondtam soxor, régi tapasztalat: új AMD kártyát legaláb fél évvel a megjelenés után szabad csak venni. Legdurvább a 3870 volt: 8 hónappal a megjelenés után jött hozzá megfelelő driver, és egyből gyorsult 20%-ot. Ja, 2-2,5 év után meg kezd elfogyni a támogatásuk, akkor meg azért bugzanak, hogy lecseréld.
A kártyák tényleg jók, nem is azokkal van a probléma, + túlárazottak.scampolo84: Vannak jó karik, 2 ventis, ha melegedik, ott valami nem OK. De ahogy néztem, a legforróbb 970-ek sem érik el egy alap 7870 szintjét.
asdxv: Amennyivel gyorsabb, nagyobb tudású és jobb a 970, sztem még a 25k különbség is határeset. No de ha éppen 75k-ja van valakinek, az nem tud választani. Én 760-at akartam venni anno, de az XT olyan jó vétel volt, hogy emellett döntöttem. Ez eddig a legjobb AMD kártyám.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Sanyi19
őstag
Sziasztok,
vettem egy 2GB-os Gigabyte R9 270 OC-t ismerősömtől, használtan. A sima 270 mennyit megy másnak tuningba? És a 270X? 1100\1400-on megy szépen. Két táp csatlakozós, windforce-os változat.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sanyi19
őstag
válasz marquuard #53555 üzenetére
Milyen feszültség mellett? Mennyi az alap? Nekem 1,206 az alap 1120-on még stabil, 1150-en viszont már fagy. Ramot nem próbáltam még. Elpida van rajta a 270x-en?
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
raubisoda
senior tag
Srácok miért van az,hogy a HD7850-em gpu kihasználtsága (pl: BF4) alatt 60-65% max?
[ Szerkesztve ]
104 pozitív és 0 negatív https://outervision.com/power-supply-calculator
-
Bjørgersson
félisten
Elég valószínű a procilimit mindkét esetben.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
fasirTTT
őstag
válasz RetepNyaraB #53565 üzenetére
Természetesen multi
Nem tudtok valami progit, tesztet,vagy akármit ahol ezt meg lehetne nézni ill. Kideríteni? AkárhogyUi AM3as foglalatba proci ami már elég neki, ill nagyobb vga alá?
Grave444 neked mennyi úgy az FPSed? És milyen beállításoknál
[ Szerkesztve ]
-
raubisoda
senior tag
BF4 Multi utolsó 3mag 40-85%-közt ugrál.
-
Balancee
aktív tag
Sziasztok! Bf4 multiban jàték közben mivel tudom monitorozni mi hàny szàzalékon megy. 1920x1080 szürök nélkül csak a textura hight a többi ultra beàllitàs 35min 67max fps. (4k a cpu turbocore nélkül)
Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
Bjørgersson
félisten
válasz RetepNyaraB #53571 üzenetére
A legújabb Afterburner már a CPU-t is monitorozza, nem kell mellé HWiNFO.
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
-
Balancee
aktív tag
válasz RetepNyaraB #53571 üzenetére
Köszönöm a vàlaszt. Neked is kovy29. 270x re valaki képet tud linkelni, hogy milyen grafikai beàllitàsokon jo tolni a bf4-et. Meg van értelme hasznàlni a morfologiai szüröt.
Xbox One (Nick: K4R3Hun)
-
Steve198310
őstag
Most néztem a HW Info nem mér GPU feszt 1200mV felett
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
lowzor
veterán
válasz Grave_444 #53576 üzenetére
Azért lennének kétségeim, pláne azt látva, hogy az OLX-en van meghirdetve.
Még ha valós is a kártya, akkor is lehet, hogy valami tákolt/kókányolt/javított cucc, ami jelen pillanatban még működik, de lehet hogy már nem sokáig.
Érdekes módon a garimatrica pont nem látszik a képeken
70-ért is nagy szerencse kell, hogy összetudjon valaki vadászni 1-et, nem hogy 55-ért...[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
válasz lowzor #53577 üzenetére
Grave444
Teljesen érthető a félelem olyankor mikor gari nélkül vesz az ember vmit.
Nem is árt fenntartással kezelni az ilyen tranzakciókat.
A k.tfiam megkockáztatta. Tökéletes a kari.
Állítólag németből hozza a pasi. Csomagolás sérült terméket is árul.
De van ami gariztatás után felajánlott OM kártya.
Csak úgy adja el ha kipróbálod a gépedben, meghajtod, megizzasztod.
A k.fiam 1 órát gyilkolta megvétel elött, azóta már 4-5 hónapja használja. Minden ok vele.
Aki mer az nyer! (néha veszít)A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
marquuard
veterán
válasz Sanyi19 #53556 üzenetére
1,206V a maximum stress test alatt, és Elpida VRAM-os. 1170MHz-es GPU órajel felett már összeomlik a VGA driver, a VRAM meg el tud menni 1600MHz-ig, de 1550 és 1600 váltás közt már nem láttam differenciát, fölöslegesen meg ne melegedjenek.
[ Szerkesztve ]
PSN ID: marquuard
-
zozoz1
aktív tag
válasz lowzor #53580 üzenetére
Maradjunk annyiban hogy gari nélkül én sem vettem volna meg.
Már pedig csak próba gari volt rá.
De szerintem a VGA-knál a gari sem biztosíték semmire. A legrizikósabb alkatrész.
Ha az előd széttuningolta karit a garid csak egy papír.
Ezért meg majd hogy nem mindegy hogy garis vagy nem.
Csak egy táppont van amit írtál. A garimatrica. Legalább azt tudd nem buherálták-e.
Van amúgy rajta matrica és sértetlen.
Én a k.fiamtól vettem át a mostani vga-mat. Még én írattam le neki at áfát.
Tudom hogy erre vigyázott. Az álma egy R9 290 volt. Hát kockáztatott.
Én meg egy GTX 970-et szerettem volna. De most elvagyok a 270X-el.A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
katt777
félisten
válasz Steve198310 #53574 üzenetére
Dehogynem mér, csak be kell állítani.
zozoz1: Vannak rossz álmok. A próbagarral az a gáz, hogy nem jó semmire. A VGA-t nem a (normális, tuningot is beleértve) terhelés nyírja ki, hanem az ugrándozó feszek és órajelek, amelyben bizony élen jár az AMD. Ha hosszú élettartamra vágysz, AB, Trixx, ezek kellenek.
Valaki tesztelt rqajtqam kívül Monster Hunter benchmarkkal? Kíváncsi lennék, más kártyák milyen eredményt tudnak.
+Néztem CoD AW-t. Ritka lqrt a beállítása (menüben nem lehet, játék közben meg bármit állítok, 5-8p-ig lehet újra nézni az átvezető videókat + még swap fájl is kell neki ) Végül csak beállítottam (módosítások között egy vacsora, majd egy fürdés, majd egy takarítás), és szépen megy ez is fullban (50-58FPS), ha a hülye beállításokat kihagyja az ember (film-effekt és a vele járó pocsék textúrák 1.7-3,5FPS-ért), de ez sem zabálja meg a 2GB RAM-ot. 1x ugrott fel 2020MB-ra (videóban), elvan 1950-1980MB között. Ami viszont megint azt bizonyítja, hogy direkt írnak 3-4GB-ra játékokat/drivereket, az megint csak az, hogy min felbontásban és grafikával is ugyanennyi RAM-ot zabált, 1x ugyanis elfelejtettem átkapcsolni az AB-profilt, aztán kvázi 2D-ben kalibrálta magát a játék. De futott szépen.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
raubisoda
senior tag
Ha valakit netán érdekelne: AMD Catalyst 15.x Download (14.502.1002) BETA
-
katt777
félisten
-
RetepNyaraB
veterán
válasz katt777 #53583 üzenetére
Ez a kijelzett ramfogyasztas valoban megtevesztö tud lenni - mert mar sokadszorra hivatkozol ra, kicsit kötexem: amig a 6870-es kartyam volt, pl. a Skyrim se ment 990MB föle, szaznegyven különfele HD moddal a fedelzeten. Lassucska is volt, de nem igazan a szaggatassal volt gondom; kiütöttem a gpu-t a beallitasokkal. A textrurak hajlamosak voltak "utantöltesre", de ez amgy is a Skyrim hibaja. Aztan jött az XT es a RAM hasznalat vele együtt 2 giga közelebe ugrott, ugyanazon beallitasok mellett. Ez azert arulkodo...
a Win is annyi memoriabol gazdalkodik, amennyi van. Ha több van neki, szetterül mint Tisza az Alföldön."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Steve198310
őstag
válasz skullrator #53594 üzenetére
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
Tournament
aktív tag
válasz skullrator #53594 üzenetére
DVI-D Dual Link
-
doboka98
tag
Sziasztok! Ezzel a témával kb. 3. alkalom hogy írok, de még mindig nem oldódott meg a problémám. Próbálom rövidre fogni.
Lassan 2 éve megvan a Sapphire HD7870 XT 2GB kártyám, és fél éve kezdődött a probléma. NAGYON RANDOM alkalmakkor elmegy a jel (monitor no signal), a ventik NEM pörögnek fel, a hang TOVÁBBRA is hallatszik, csak a kép megy el. Szóval. Teszteltem rengeteget, levettem a feszültséget a prociról (fx6300) és a kártyáról is, hátha a tápom túl gyenge ezekhez (chieftec a-80 400W), majd a probléma elmúlt. Körülbelül 2 napja újból kezdődött és naponta 3-4x megtörténik. AIDA64 szerint Furmark alatt a táp 11,6V-n van, alapállásban 11,8V. Ismétlem, a kép filmezés közben, netezés közben és játék közben is elmegy. Teljesen random. Hőfokok rendben. Ötletek? Gondolkodom új táp vásárlásán.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...