Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
asvald
senior tag
Sziasztok!
Valaki rendelkezik referencia hd 7870nel?
Ha igen,megtenné , hogy csinál nekem egy jó képet a hátsónyákjáról?
Egészen pontosan a bekarikázott helyről[ Szerkesztve ]
A rossz szándékkal mondott igazság, többet árt, mint bármely hazugság!
-
Andris837
senior tag
No ez a hibajelenség... nem tudom miért csinálja ezt. Zsír új Asus R9 270 DC2OC
Szerk: közben látom, hogy Lacusnak is hasonló problémája volt. Ott is FF alatt. Chrome-nál jelentkezett a probléma?
[ Szerkesztve ]
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
katt777
félisten
válasz Dark KillerX #53200 üzenetére
Azért a Q8300 nem ua. kategória.
Partybokszos: CPU tuning, Full HD felbontás és maxi grafika, talán összejön. Most nincs időm utánanézni, de a 6800K-m alapon elég volt tuningolt Xt alá, ami azért jóval erősebb.
jozsi23: Hát, cserélj lapot. Volt AMD- és Inteles is tőlük régebben, azóta messzire kerülöm a cuccaikat, de a frissebbekkel is olvastam gondokról. Intelt letiltva, v. kombó módban is próbáltad? Mert sztem ott nem frankó valami. Esetleg IRQ-akad?
Andris837: Jó öreg 7870-en még mindig szépen fut minden.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Andris837
senior tag
válasz katt777 #53203 üzenetére
Eddig 6870-em volt, de beadta a kulcsot gariidő alatt. Kaptam helyette ezt, nem dobtam nekik vissza. Viszont idegesít ez a hibája. Meg most FC3 alatt néha néha berecegett a hang és a kép is kicsit... Nem nagyon, de zavaró.
iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
-
Andris837
senior tag
válasz katt777 #53205 üzenetére
Teljesen original csomagolásba volt, remélem nem erről van szó. Nem úgy nézett ki a kártya, mint ami volt már gépbe. Mindenesetre a 3 év garanciaidő itt is játszik, szóval ha van valami gond, viszem is vissza.
-
Dark KillerX
addikt
-
F e Z o
veterán
válasz Dark KillerX #53207 üzenetére
Egy kicsit rossz összehasonlító oldalt linkeltél be. Egy q9450 azért szépen szalad 3,5GHz felett is megfelelő deszkában, s alapórajelen is veri a x4-es Phenom-okat. Véleményem szerint húzva FHD-hoz elég egy 7870-hez.
H2O über alles!
-
HopeckoR
aktív tag
Sziasztok!
Adott az alábbi config:
Alaplap: Gigabyte MA770T-UD3P Rev 1.0
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4Ghz
RAM: 2*4GB 1333Mhz
VGA: MSI R9 270 2GBNéha képhibák tapasztalhatók. Gondoltam lefrissítem a BIOS-t a VGA-n, 1-2 külföldi oldalon azt írják hogy nekik ezzel meg oldódott a probléma.
Az MSI Live Updaterrel álltam volna neki, de amit kiírt az nagyon elbizonytalanított., hogy rámerjem e engedni.
Lényegében azt írja hogy a BIOS update után elképzelhető, hogy nem lesz kép mivel a régebbi alaplapoknál amik nem az új (talán UEFI?) BIOS-t támogatják megtörténhet.
Most így ezek után rá engedjem a BIOS frissítést vagy mégsem? -
Sur1G
aktív tag
Üdv!
A következő problémám van egy Asus R9 270X kártya társaságában. Két játékkal próbáltam játszani (far cry 4 és metro last night) de mind a kettő szaggat. Az FPS talán még meglenne (attól se vagyok elájulva), de olyan, mintha a HDD-ről töltené folyamatosan a játékot és akad. Teljesen mindegy mire állítom a grafikát (720p Low, 1080p ultra high) ugyan azt műveli. Próbáltam drivert cserélni, olvasgattam a játékok fórumain, de nem találtam választ a problémámra. Szerintetek ennek lehet köze a kártyához? Esetleg tipp, hogy mit tudnék megpróbálni?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
zozoz1
aktív tag
Olyan mint ha a ram kevés lenne. Nézd vissza hogy a memória kihasználtságod mennyi % -os játék közben.
Meg hogy mindkettő rendesen műkszik-e?Nekem az ASUS gyári drivere nem oldott meg semmit.
Viszont a legújabb amd driver sem volt valamiért jó.
Ne kérdezd miért de nekem a AMD Catalyst 14.4 WHQL vált be.
kb úgy 7-8 drivert próbáltam ki.http://www.guru3d.com/files-categories/videocards-ati-catalyst-vista-win-7.html
Mindenesetre nekem a ram a gyanús...
[ Szerkesztve ]
A viták vitték elöbbre az emberiséget
-
zozoz1
aktív tag
Jól látom, csak 460W-os tápod van?
Az kevés lesz ha nem tévedek.Ezt olvastam egy véleményezésben....
(Egy R9 270X karit vettem, 530w tápomvan de kevésnak bizonyult mert játék közben vagy rendre beszaggat vagy egyszerúen ledobja a vinyót és meghal a játék (2hdd-m van 1.oprendszer 2.mindenmás) tehát éhes a kártya.
másik teszt táppal 700W ez megoldódott.)[ Szerkesztve ]
-
Steve198310
őstag
válasz zozoz1 #53218 üzenetére
A nagy ló...t
Egy 400w minőségi táppal még a 280x is megy. Ha gagyi persze vannak gondok. Az sem mindegy hogy van bekötve ha van molex - pci-e átalakító. Naná ha beteszi a HDD elé gondok vannak. Arra a szálra semmit nem szabad tenni kötni
A HD6870 oc Asust(225W) vitte egy Delta DPS400A
[ Szerkesztve ]
"Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal"
-
zozoz1
aktív tag
válasz Steve198310 #53220 üzenetére
Mindemképp szerintem már határeset. Több mint 6 éves cucc már... Még ha minőségi is...
Itt valóban már az sem számít mit hova mi elé kötsz...[ Szerkesztve ]
-
Sur1G
aktív tag
válasz Steve198310 #53221 üzenetére
A tápom az semmiképpen nem jó már, mindenképpen cserélnem kell.
A kártya bekötése
1 db direkt PCI-e
1 db PCI-e - 2 db 4 pines molex átalakítóval.A 2 db 4 pines molex része a táp külön-külön ágáról van levéve, mert amúgy el se indul el a gép, ha egy ágra teszem rá. Erre a két ágra nincs már más kötve.
-
Sur1G
aktív tag
válasz Steve198310 #53224 üzenetére
Alapból terhelés nélkül:
12.096 V
100% terhelésen (Furmark)
11,493 V (HW Info - GPU VRM Voltage In (VIN/+12V)
Remélem jó értékeket néztem -
Z10N
veterán
Eltero ASIC ertekek 7870 (Pitcairn XT):
tsmc: 78.125%
gpuz: 77.3%Elotte 6850 (Barts Pro) volt, de azt csak a tsmc reader tudta olvasni (75%). A gpuz v0.8 nem tamogatta. Ezek gondolom atlagos ertekek.
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
nanus
senior tag
Nekem is giga 460-volt ha tulterheled lekapcsol( Nálam nem szaggatott a táp miatt )[link]
Könnyen kiderítheted hogy a táp kevés vagy más.... power limit -20% ha ez sem segít akkor a gpu ill a mem órajelet is vedd le a karinak ,annak idelyén én is igy használtam(mert ha a kártya terhelést kapott lekapcsolt a táp) amíg a másik táp meg nem lett.
Ha igy is szaggat akkor más lesz a hiba.
Nem egy teljesítménybajnok.[link]...amugy megbizható nálam szintén 6éve teker ,csak most már a 2. gépben. -
katt777
félisten
válasz Andris837 #53206 üzenetére
Én is kaptam már olyat. Nagyker visszaküldte a gyárba, ott javították, és original csomagolva küldték vissza, csak nekem szóltak, mert emiatt lerövidítették a gar. időt (remélem, van papírod a megújított garról), ami amúgy jogellenes volt, de a cserekártya hamarabb bedöglött, semhogy ennek jelentősége lett volna.
Dark KillerX: Csak a cache? Hát, éppen ez a lényeg. Anno E7-es procik is csak ebben különböztek E8-asoktól, vagy éppen E5-ösöket is lehetett tuningolni ezerrel, de számos játékban jött a laggolás a kevés cache miatt egyébként azonos VGA-kal. Sokan ilyen jelenség miatt ma is az AMD drivert szidják, ami persze lehet jogos is, de előtte mindig érdemes körülnézni, milyen hardvert tettünk a VGA alá. Én anno éppen ezért hagytam ki a Q8-as sorozatot, bármilyen jó ára volt is.
HopeckoR: Harmatos oda az a proci, de nagyon. Nincs kizárva mint hibaforrás, levett órajelekkel tesztelheted. MSI-nél erősen megkérdőjelezném a bios frissítést, sztem mindenképpen kérdezd meg a supportot, mielőtt valami gázosba vágsz bele.
Sur1G: Próbáld ASUS driverrel. Amúgy tesztelhetnéd a procit, nem hibajavítós-e a bios-beállításod, mert az is ilyen hibajelenségeket okoz. Tuningot persze kizárhatjuk, de lehet ott nem tökéletes időzítés is a RAM-oknál. Másik VGA-val sem ártana tesztelni, v. ezt a karit más gépben, hogy mint hibaforrást kizárhassuk, hiszen RAM ezen is van. +1 ötlet: told fel a grafikai beállításokat a játékokban, mert lagot az is okozhat, ha leesik a terhelés és időleges CPU-limit lép fel.
zozoz1: 8GB RAM mindenre elég. Egy JÓ táp sem kell, hogy 700W-os legyen, 500W-os is elég, a lényeg, hogyan és hány A-t ad le a VGA-nak.
Steve198310: Mondjuk az ilyen minőség 400W-os ált. drágább, mint egy 5-600-as, és amelyeket én láttam, egynek sem volt normális kábelezése, ami persze igény kérdése.
-
HopeckoR
aktív tag
válasz katt777 #53229 üzenetére
Tudom, hogy harmatos a porci próbáltam tuningolni is de képtelenség... Hiába adom neki a plusz feszt nem lehet belőle semmit sem kihúzni.. Szerencsétlenségemre ebbe a lapba bele sem mennek az FX procik szóval a CPU csere is kizárt csak alaplappal megoldható az egész X6-os Phenomra pedig nem tudom, hogy mennyi értelme lenne cserélni, de ahogy nézegettem más teszteket is egy FX 6300 sem produkált annyival több FPS-t játékok alatt hogy megérje lecserélnem.
Erre a gépre pedig már nem akarok költeni, terveim szerint 1 év múlva teljesen új konfig..
Igazából nem nagyon játszom új játékokkal csak nagyon ritkán. VGA csere is csak azért volt mert a HD4850 megadta magát...
Első neki futásra egy Asus R260X 2GB OC-t vettem de hát az egy remek darab 3db járt nálam mindegyiknek ugyan az volt a nyűgje így a bolttal annyiban maradunk hogy vásároljam le. Így lett ez az MSI.. De nem vagyok benne biztos hogy annyira gyenge lenne alá a CPU mert ahogy nézegettem MSI Afterburner-el pl BF4, FC4 simán 100%on terhelte a VGA-t, és ahogy olvasgattam 1-2 tesztet nem volt sokkal kevesebb FPS-em.. jójó egy Intel i5 4Ghz-s CPU persze hogy jobban teljesít mint ez az 5 éves CPU.. -
HopeckoR
aktív tag
C3-as.. Egy ideig (kb fél év) 3.8Ghz-n használtam 1.45V-n de az elmúlt 1 hétben folyamatosan hibákat dobáltak a programok, Prime-al is teszteltem 1-2 perc Prime után a 4. mag hibázott mindig a 4. mag száll el, szal visszavettem alapórajelre azóta hibátlanul megy.
De az-az érdekes, hogy mondom akkor kicsit elkezdem alulfeszelni csak a próba kedvéért. Régen egyáltalán nem lehetett a 3.4Ghz-hez fixen kellett neki az 1.325V, most meg 1.3V-n megy és atom stabil.. Hogy mi okozhatta ezt a változás fogalmam sincs.. Most húzni nem lehet csak alulfeszelni szal nem értem... -
do3om
addikt
válasz HopeckoR #53233 üzenetére
A tuninghoz nem csak jó CPU kel, hanem alaplap- ez nálad elég gyenge, és procihűtés.
Nem csodálnám ha a vrm nem bírja a feszültség növelést mivel nincs hűtve az alaplapon.
Én is phenomot használok igaz x6-ot 4GHz-en, már új vga van 7970, ahogy nézem még mindig elég, jók ezek a phenom 2-ők ha megfelelő órajelen mennek.
Erősebb VGA viszont nem igen lesz már benne, ahhoz majd valami jobb kinfig.Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
katt777
félisten
válasz jozsi23 #53230 üzenetére
IGP-vel együtt, 1./2. kártyát váltani. IRQ kiosztásnak kell lennie valahol (bár MSI-nél nem csodálkoznék, ha nem lenne ), VGA-ét át kell állítani (11 szokott lenni). Persze egyáltalán nem biztos, hogy itt van a megoldás, ez csak egy a lehetséges variációk közül, amelyeket még nem próbáltál.
HopeckoR: Az, hogy némely grafikailag terhelőbb alkalmazásnál jó a proci, nem jelenti azt, hogy mindenben elég. De nem feltétlenül kell i5, egy 7700K v. 6800K is bőven jó. BF4-ne meg ott a Mantle, nálad jó lehet, i5-ökkel csak lassítja a grafikát. Fogyasztásban és tuningban is sokkal jobbak, főleg a 7-esek. Ismerősnek építettem gépet, 7850K bele, gond nélkül 4.6GHz-re felhúzva (nem volt időm napokig tesztelni, csak ezt a beállítást) egy olcsó Rajintek hűtővel és egy 19k-s ASUS lapban, menet közben 0.4V-ra is levette a feszt, nagyon takarékos. Intelem megfelelő(C7) táp nélkül legalább 0.8V-ot kér.
-
addikt
7870 XT szerepel bármely PH!-s tesztben? Kb milyen kártyák közt/mellett helyezkedik el? Vagy mennyivel jobb nagyságrendileg mint egy sima 7870? 6950 2GB-ról váltanék pár nap múlva Sapphire 7870 XT 2GB-ra. Egy FX-6300 mellé megy majd, lehet ez lesz a szűk keresztmetszet már.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
addikt
Köszönöm mindenkinek. Akkor azt hiszem lesz érezhető előre lépés a 6950 után.
There's a device that I've been using called a whoop.
-
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Valaki játszik az Asetto corsaval itt esetleg?
A kérdésem az lenne,hogy olyan létezik hogy a driver miatt csökkentenem kellett a Gpu meg a Memória órajelét is mert nem működött rendesen a kártya? -
csabi0805
senior tag
Szia!
Melyik driver van fennt hozzá leírnád nekem? -
Sanyi19
őstag
válasz csabi0805 #53242 üzenetére
Én is játszok vele 7850-el, 1050\5000 alap feszen tolom jól fut, viszont azt tapasztaltam, ha lerakom tálcára majd vissza akkor utána belassul.
“Az élet nagy titka az, hogy nincs nagy titok. Bármi legyen is a célod, elérheted, ha hajlandó vagy érte tenni.” (Oprah Winfrey)
-
Sur1G
aktív tag
Volt szó az előző napokban a játékok szaggatásáról. Megjött az új táp (FSP Raider) és azóta vaj simán megy az FC4. Soha nem jutott volna eszembe, hogy ez lehet a baja, köszönöm a tippet.
Új hozzászólás Aktív témák
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- További aktív témák...
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- 10x R5 430 2GB DDR5 egybe (zörgő ventis)
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest