Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
flymi
addikt
válasz laskr99 #53051 üzenetére
sanchezsa: az ritkaság számba menne.
Én is Vaterán vettem még december közepén 3 darabot egyben, csak épp nincs mibe kipróbálni.
Úgy volt, hogy lesz egy Abit BH6 lapom, de nem fog összejönni. Ha valaki tud, jelentkezzen cserére, van egy marokra való eladó S3 kártyám.[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
flymi
addikt
válasz laskr99 #53053 üzenetére
Megtaláltam a Vaterás hirdetést. Sima PGA370-slot1 átalakító, abba csak Mendocinok mennek ha jól tudom, Tuák nem. Meg kicsit drága is szerintem.
Én is szeretem ha pakkban jönnek a cuccok, mert kevesebb a PK, de a legtöbb esetben sajnos nem így érkeznek.
Asszem mára befejeztem a bohóckodást a kártyákkal. Legalább sikerült visszaállítani az oprendszert, meglett az XP telepítője.
Kaptam egy HIS Radeon 9600-at egy másik, kisebb csomagban. Sajnos kék a kép, driver telepítés után meg egyszerűen szétesik, csíkoz.[ Szerkesztve ]
-
laskr99
addikt
Nem gondoltam volna,hogy az X1950 PRO ekkora dög
-
flymi
addikt
válasz laskr99 #53056 üzenetére
Én sem, hogy a CM Hyper Z600 szellős bordái több, mint 1kg-ot nyomnak. Nehezebb, mint a V8!
VS
Egymás mellé kéne őket állítani, de már mindkettőt elpakoltam.
Egyszer csinálok egy olyan képet, amikor az összes meglévő hűtőmet kipakolom a szoba padlójára.
Na az érdekes lenne.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz laskr99 #53056 üzenetére
Hatalmas. Csakúgy mint az X1950 GT, ebből van nekem is 2, dupla molex segédtáp csatisak.
Akármilyen házba nem is fér el rendesen.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz laskr99 #53061 üzenetére
Egy vagy 2 slot méretű ?
Ház nélkül, kopaszon ezeket ki szoktam biztosítani, a súlyuk miatt is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
válasz laskr99 #53063 üzenetére
Átérzem.
Pöpec kivitel, ilyet még nem is láttam X1950-ben.
Nekem Sapphire van, egy slotos mókuskerekes hűtéssel.
-
laskr99
addikt
-
frescho
addikt
Bejumperelni nem lehet, de a BIOS-ban ha belövöd akkor jól működik. Lejjebb is lehet vele menni. De lehet az élvezeteket halmozni is: [link] A BH6-os képet ha megnézed jobban, akkor a Slot1 átalakítóban van egy FCPGA átalakító.
laskr99: Annyira nem kell félteni. Bacsis kiállításán sem volt senki aki hazavágott volna valamit. Pedig a HT-t eléggé féltettem.
https://frescho.hu
-
nagyúr
válasz frescho #53069 üzenetére
Ugyan már korábban olvastam, de még egyszer átrágtam magam az irásodon.
Másodjára is úgy vélem, hogy remekbe szabott telitalálatos cikk lett.
Igy a Sulinet programról bevillant, haverék kivételesen jó gépet fogtak ki, MSI 845 P Neo 2 + 2,4 GHZ Celeron + 512 MB DDR1 333 MHZ + GeForce 4 MX 440 64MB + 40 GB Maxtor HDD összeállitásban.
Ez volt 2002-ben, ez a gép a mai napig is működik, kapott egy Northwood 2,4-es Pentiumot, +2 GB ramot, a VGA cserélődött Inno 3D 6600 GT 128 MB-ra, netezős konfig.
-
frescho
addikt
Szóval ahogy írod hivatalosan nem megy.
De van egy érdekes kérdésem: Valaki tudja, hogy milyen ERP megengedett wifinél? 20dBm-re emlékszem, ami bőven elég, csak nem lenne jó, ha kiderülne, hogy kevesebb.
jokeph: Köszönöm. Ez is bizonyítja, hogy Sulinetben voltak értelmes dolgok is, csak általában az olcsó szemetet szorták mindenkinek.
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
nagyúr
válasz frescho #53072 üzenetére
Voltak, de nem ez volt a gyakori.
Több helyen is láttam, hogy Matsonic xyz verziós alaplapok voltak 256 MB rammal, Geforce 2 Mx400-al, meg gyenguszka 1,7 GHZ-es Willamette Celeronnal... pppfff...
Nekem ekkoriban Acorp BX81-es deszkám volt 384 MB 100 MHZ-es SD rammal, GeForce 2 GTS 32 MB Inno 3D VGA-val, Pentium II 450 MHZ Katmai procival (400-as Celeront váltott előtte) meg Samsung 80 GB HDD, ez meg is maradt 2003 év végéig, utána léptem Northwood P4 Pentiumra.
Appok és game szintjén is simán lefőzte a Tualatin Celeronos (1,2 GHZ) konfig 512 MB SD133-as rammal, GeForce 4 MX 440-el....
-
alvaro
senior tag
Újra nekiestem az overkill "utolsó napok DOS kompógépei" projektemnek. Ami egyébként Quake+Blood teljesítményre is utazik valamiért...
Fel kellett ismernem, hogy a nagyobb felbontások alatti teljesítmény durván videolimites, legyen szó akár P3-ról akár P4-ről, akár Athlonról. Legalábbis ha Quake-kel mérem. A fastvid és mtrrlfbe működése teljesen rapszodikus a különböző alaplap/VGA kombókkal, helyenként valamelyik teljesen meghülyíti a rendszert, van, hogy az A000-BFFF elérést gyorsítja, de az LFB-t nem sikerül, esetleg fordítva. Van, hogy az mtrrlfbe működik, van, hogy a fastvid. Esetleg semmelyik. A Quake 640x480 eredmények durván szórnak nagyjából az 50-100 tartományban, bármilyen kombóval.
A 845/ISA még ennél is nagyobb anomália, de legalább VIA 694T-n nagy vonalakban úgy tűnik, hogy az AGP-s nVidia kártyák jobban teljesítenek, mint a Radeonok (még ha a nyers számok néha mást is mondanak), csak vissza kell nyúlni a Riva128-ig a 400x300 és hasonló beteg módokért. Ezzel elveszik viszont a 15 bites módok támogatása, talán arn kollega vágja, hogy milyen demónak hiányzik ez feltétlenül, mert van ilyen, ha nem is sok. Mondjuk a 400x300 meg az 512x384 még kevesebbnek hiányozna, na de mindegy...
Ezzel a lépéssel a Tualatin 1.4@1.5-ös rendszerem Quake 640x480-as timedemo 1 eredménye úgy 60 alól 95fps-re ugrott, és még 1024x768-ban is szépen játszható. Láthatóan sokat gyorsult a Blood is, ráadásul megkapta az 1600x1200-as felbontást (ez a Radeon BIOSokból kimaradt), amin 20-30fps sebességet hoz, inkább a felső feléből - amikor nincs áttetsző ablak a képen, mert egy fullscreen üveg az instant 13fps
Mindezt tökéletesen működő GUS Classic mellett. Juhéjj
Viszont ha eliminálom a VGA problémát, a Blood határozottan CPU limites ezen a felbontáson, ráadásul díjazza a Northwood procit. Ellenben VGA terén a két P4/ISA lapom még elvetemültebben viselkedik. A régebbi egy AGP nélküli ipari hátlapba passzoló Robo 845G kártya, ez 30-40fps-t hozott Riva128-cal. Hátránya, hogy csak COM portos egérrel használható, mert csak 1db PS/2 port van rajta, viszont ha akár a billentyű, akár az egér USB-s, meghülyül a Blood irányítása.
Reméltem, hogy egy AGP-s lap megoldja mind a PS/2 hiányt, mind a VGA limitet (durván összevesznek a GUS-sal a PCI sávszélességen, ez is egy misztikum, de a Quake jelentős framerate esést mutat GUS hanggal, SB16 itt sokkal jobb), de a Soyo P4I845PEISA lapon még durvábban előjön az A000/LFB sebesség problémája, mint 694T-n.
Összességében még nem sikerült egy AGP-s kártyát se találni, amivel elérném a Robo845+PCI Riva128 sebességét (amihez egyébként le kellett tiltani az LFB-t, mert P4-en meg LFB-függő az áttetsző ablak problémája, és még durvább, mint P3-on). AGP-s Riva128-at pedig egyáltalán nem tudok próbálni az 1.5V-os AGP port miatt.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Anno nekem is vmi feszultsegallitos atalakitoban volt a c566, de a retrogepbe csak nativ dolgokat hasznalok (slot1es procik), nincs az ember raszorulva mar erre. Ghzes p3 tobb mint eleg a bxes korszakhoz. Ha nagyon isaslot kell, es meg gyorsabb, akkor ott az athlon vmi kt133as lappal.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz alvaro #53074 üzenetére
Onszopatas tipikus esete de a retro vhol errol szol.
Nalam harom problemaszalon futnak az esemenyek a dx4el kapcsolatban:
* tseng es a vlb problemaja. Ugy tunik, hogy a vlb slot es a tseng kapcsolataval van a gond. Kicsereltem a lapot, ugyanolyan asus sis471 csak regebbi verzio, biosban is korabbi. Ezen a lapon olyan szukek a slotok, mint egy szuz lanynal - itt mar csak ket esettel talalkoztam. Ha rosszul all a slotban, el sem indul a gep. Ha megy, akkor semmilyen gond nincs, orakat loopoltattam rajta doom2ot. Majd megprobalom a regi lapot is rehabilitalni, mert abban megy mar a wb mod is a procihoz, es az sd-ide atalakitot is kifogastalan benne, a masik lapnal csak a bios latja, de a dos nem.
* meghalt wd31000 - valszeg a motorvezerlo chip adta meg magat, kollega segitsegevel probaltam kimerni, de rovdidre zartam vmit, igy egy mogotte levo chip leegett max elektronikacsere hozza vissza a halalbol. Betettem a regi fireballt, az zokszo nelkul teszi a dolgat. Viszont sikerult legyalulnom felig a scandiskkel, mert a regi lap def nem lbara allitja, hanem normal modba teszi... szerencsere mentek mindent, igy nem volt gond helyreallitani, de adtam magamnak egy plusz kort.
* mt32 projekt. Uart modban pozitivabban mukodik, mint vartam. Ket jatek volt problemas, az elso money island, a hangszerek egy resze szolt csak. Turbo nelkul mar siman ment. A masik a simon, ami elvileg intelligens mod nelkul meg se nyekkenik, rap10el az is szolt, de belassul a jatek es a zene, erre nem talaltam megoldast meg. A tobbi jatek frankon szolt, amit eddig neztem.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Azt vki el tudna mondani nekem hol van differencia sc55on a canvas es a gmidi kozott?
-
válasz alvaro #53074 üzenetére
A hasonló overkill méréseket én is kedvelem, nem rendszereztem az eredményeket, de feltűntek bizonyos érdekességek. Nyilván DOS alatt nem annyira mérvadóak a hozzá képest brutal konfigok eredményei. Doom1.9s bench esetén feltűnt hogy az egyszerű R7000AGP lealázza a modernebb AGP és PCIe kártyákat. Talán amiatt hogy az újabb kártyák csak az idle módjukban üzemelnek DOS alatt.
(#53075) arn : elég ritkák a magasabb órajelű natív Slot1 procik, mióta retrózok, csak egy 650- es Copper került belőle a gyűjteménybe, nagyobb órajellel Socket370-Slot1 átalakítósok vannak, bár asszem nem hátrány, nagyjából ugyanazt adják mint az eredeti Slot1- es társaik.
#53076 : a VLB kártyákat tényleg nehéz tökéletesen beletömni a slotba, volt úgy hogy már rossznak hittem a kártyát, aztán egyszercsak elindult.
meghalt wd31000 - szomorú eset, nálam egy SS7 lap halt meg a saját hibámból, egy ideg voltam.A 3 test probléma nem megoldható.
-
r0b3r
senior tag
Ha már önszopatás... Próbálok valami rendszert telepíteni egy 286 és egy 386-osra. A 386-osban egy Conner 85Mb-os vinyó van. Valami beakadhatott neki, mert szépen lehet partíciót létrehozni fdisk-el, formázni. Floppyról bootolva látszik a meghajtó, másolni lehet rá, látszólag semmi gondja, de ha vinyóról szeretném indítani a rendszert, akkor kiírja, hogy indítsam el a BootStar Setup programot. C: Primary, FAT16, aktiválva. Még windows-os partíció manager programokat is próbáltam, de eddig semmi nem tudta leszedni ennek a PartStar Bootmanager-nek a maradékát. A PartStar meg nem indul Coprocessor nélkül. DOS-os partíció managert meg már alig találok, szóval ezt egy kicsit félreraktam. Tudtok valami megoldást ami kipucolná az MBR-t? Ha egyáltalán ott van a gond.
[A 286-os gép] kapott egy floppy meghajtót, de ott meg kiderült, hogy miután kicseréltem az alaplapi elemet, beforrasztottam az újat, és a következő indításkor még vinyó és floppy nélkül elmentettem a BIOS beállításait, azóta nem tudok visszalépni a BIOS-ba. Próbáltam már az összes létező jumpert, felirat persze nincs, hogy melyik lehet a CMOS Reset, de nem jártam sikerrel. A szokásos F1, F2, F12, Del, stb billentyűparancsokra nem lép be. Indítás után a " Select 1 Wait state Memory" után megáll. A képen látható "Invalid configuration..." felirat már nincs ott, régebbi kép. Vinyó, floppy, billentyűzet önteszt van, de később semmi. Megáll.
Ha lehúzom a meghajtókat, akkor sincs változás. Szerintetek vége a lapnak, vagy valahogy elő lehetne csalni a BIOS-t?
[ Szerkesztve ]
-
386 : ha van rá lehetőséget át kéne tenni egy nagyobb gépbe a Connert, melyen lehet optikáról bootolni. Az ilyen MBR- be fészkelődött szutykot egy régebbi Linux disztro partícionálójával lehet a legjobban leirtani.
Esetleg DOS alatt az Fdisk /mbr - t próbáltad ?286 : vedd le azt a beforrasztott elemet, lehet hogy akkor a CMOS size error miatt majd beenged a biosba - tipp.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
r0b3r
senior tag
válasz DarthSun #53080 üzenetére
286
Az alaplapi elem leforrasztása lett volna a legeslegutolsó megoldás... annyira sajnos nem megy a forrasztás, hogy többször is ki-be rakosgassam a elemet.386
fdisk /mbr bevált, köszi!
winworldpc-ről töltöttem le régi oprendszereket, többek között Dos 5.02-t is. IMG kiterjesztéssel vannak fent a floppy képfájlok. Rawwrite-al ki is írtam floppyra, az adatok rajta vannak, de nem boot lemez, így végülis használhatatlan. Más programot kéne használnom, vagy a képfájlban lévő talán nem is rendszerlemez?
[ Szerkesztve ]
-
flymi
addikt
PC100-322-620 és PC100-222-620 SDRAM elporoszkálhat együtt az Asus Tusl2c-ben?
Gondolom az első CL3 a másik CL2-es./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
-
flymi
addikt
válasz DarthSun #53085 üzenetére
Mi lenne az alap beállítás az alaplap DSW-nél?
Jelenleg 133:133 140.0 140.0 1.OFF 2.ON 3.ON 4.OFF 5.ONA CPU egy Intel PIII SL6BY 1400/512/133/1.45 Malay Tualatin.
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem először hagy auton, tehát by SPD- n. Tedd az első foglalatba a gyengébbik ramot, remélhetőleg annak az SPD- jére fogja állítani mindegyiket. Aztán végezz memtestet, stabilitás teszteket. Ha ok akkor próbálj manualban szűkebb időzítéseket belőni, ameddig megmarad a stabilitás.
-
Sanchez638
addikt
Ha van egy külső SCSI tároló szerverem, amin van 2db Kűlső SCSI, akkor ezeket lehet párhuzamosítani?
Tehát dupla SCSI a cuccból és a kártyába is megy.
Számom az adatlapomon.
-
Gondolom, át kéne néznem de most más project jön. A biosban állítsd inkább sztem, az alaplapit beállítod 100/100- ra, azon el kell indulnia, ha a biosban változtatsz az pedig felülírja ezt. Onnantól meg az #53089- ben leírtak alkalmazhatók.
-
flymi
addikt
Seasonic SS400-ET-vel nem indul, régebbi tápom meg nincs. Mindent összeraktam, a lapon világít a ződ fény, kap naftát, de meg se moccan. A cpu hűtő ventije sem pörög fel.
-
-
-
juliabrilke
veterán
Aki késztetést érez egy Quantum3d Aalchemy 8164 (és persze a tápegysége) beszerzésére)
Igazi gyöngyszem. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Automata kávégépek
- Elite: Dangerous
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Futás, futópályák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mazda topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest