Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
snecy20
nagyúr
válasz RexMaximus #52947 üzenetére
Amikor először lett otthon ADSL-em 2002 elején, úgy rácuppantam a DC++ -ra és Kazaa-ra mint gyöngytyúk a takonyra. Hirtelen sok dolga is akadt akkoriban a CD írómnak.
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
RexMaximus
senior tag
válasz snecy20 #52951 üzenetére
A jo oreg DC, nemreg magyaraznom kellett valakinek, hogy mi az. Egybol elfogyaszottam akkor az osszes Dragon Ballt, szerintem az volt az elso nyomjuk le egybe az osszes reszt a sorozatbol elmenyem, orrverzesig
Igen, akkor meg kiirtuk a biztonsagi menteseket, ma mar ilyesmit nemnagyon csinalunk, kozel sem olyan tetelben.
Az a vicc, hogy meg DC-n is lehetett erdekes arcokkal "talalkozni", nem csak tartalommal, picit olyan irc-s volt a hangulata. Fol kene nezni ra, elemegez
(#52949) arn
Ez egy baromi jo monitor, volt ilyenem egy ideig, de sajnos elhalalozott a panelje, sajnaltam. De amugy baromi jo konstrukcio
[ Szerkesztve ]
-
cbmfan
őstag
válasz RexMaximus #52952 üzenetére
ugyan már, Napster volt az igazi. azzal még csajozni is sikerült 1999 december, töltöm le tőle trabant hangot, erre rámír... és itt indult a dolog ami ~2 évig tartott. már a nevére sem emlékszem, csak arra, hogy a kontroll pamacs is szőke volt
[ Szerkesztve ]
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
cbmfan
őstag
válasz RexMaximus #52954 üzenetére
ja, nem vagyok mai darab én sem. volt olyan csajom akivel közel egy évig jártam és soha nem tudtam meg a vezetéknevét
valami állat volt, 79 véggel. passzolok...
Close the world, ʇxƎu ǝɥʇ uǝdo
-
Üzembehelyeztem a Gotek- et (floppy emulátor), melyet még frescho szerzett nekem
Hamarjában csak 100db bootolható lemezt küldtem rá, asszem 999- et lehet össz 1 penre, annyi már elég lesz talán
10 lemezre véstem +adatot, 4- et kitettem a fenti screenshotra. Win7 alatt készítettem az emulált pendrivet, ahhoz nem kell maga az eszköz, a pent csak simán be a gépbe aztán go.
A 9. FloppyEmu- n egy Win98SE indítólemez van, így néz ki az eszme TComm- ben :Utána a pendrive a Gotek- be, 386- osra rádug, mintha sima floppy lenne, aztán már üzemel is :
Itt éppen az 5- ös lemez, melyen a 3DBench és a SpeedSys van. Baloldali gomb 10- esével, jobboldali egyesével, mindkettő lenyomása pedig százasával váltja a floppykat. Váltás után nem kell újraindítani a gépet, egyből látszik az aktuális lemez tartalma - természetesen ha másik lemezről kell bootolni, akkor kell a restart. Szuper kis eszköz, teljes floppygyűjteményünket penre tehetjük, sok floppym van de fokozatosan tönkremennek. Valamint 286/386/486- on könnyű bootolni, telepítgetni.Itt már VolkovComm alatt az 5- ös lemez, a jobb panelben :
Ha már ottvan a SpeedSys, futtattam is egy tesztet (386DX40, Trident video, 1.6GB HDD :
A 3 test probléma nem megoldható.
-
arn
félisten
Okos dolog, kar, hogy nem hasznalok floppyt az ujabb gepeken mindent elo lehet ugy kesziteni, hogy floppyra egyszer sem volt szuksegem eddig, a 486ban csak dekoracio
Gondolom nem pcn nagyobb a jelentosege.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
válasz RexMaximus #52952 üzenetére
Nekem mintha 2007wfp lett volna, de nem sokaig - szerintem annak is vmi gondja volt. Az meg spva volt, mindenki odaig volt erte, de bugos volt, es megdoglottek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
arn
félisten
Visszakerestem... 2408wfpm volt, amit 2209wara csereltem azt meg 2713hmre. Nem doglott meg, hanem hamar eladtam. A 2209wa viszont haromszor lett cserelve. Nah mindegy a nyolcadik verzionak jonak kell lennie
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
nekem 2006ig nem is volt otthon netem kb 500mre volt tolunk a kabeles netszolgaltato, de a mi tombhazunkig nem jutott el a net (a szemkozti panelhazban volt). olyan volt, gyor kozepen, mintha vmi informacios feketelyukban elnenk. a masik szolgaltato (talan tcom?) meg rohadt draga lett volna. amikor elkoltoztunk ez volt az elso... a kocsogokre ugy beraktam, hogy inkabb kerestem vmi alternativ szolgaltatot, majd amikor jott a digi, hirtelen nagyon fontos lett nekik terjeszkedni es arat csokkenteni. azota van anyameknal kabeles net.
ennek az egesznek volt egy elonye is, otthon sokkal tobbet jatszottam a gepen, gyk ezutan veszitettem el a fonalat a jatekok teren. par cimet megnezek evente, de kb ennyi.
chat programnal nalam csak az irc jatszott 96tol (az egyetemen) - aztan miutan jottek a forumok 2000 korul, le is szoktam rola.
-
frescho
addikt
Én szerencsés voltam. 2000 végétől kb. a cég fizette a 384-es ADSL 70%-át. Hiperűrugrás volt a modemhez képest.
A gotek PC-hez is jó, nekem XT-n vállt be nagyon jól, meg firmware frissítésnél is könnyíti az életet. A többivel sajnos csak nyomokban kompatibilis, pontosabban kell rá egy jó HxC firmware és sok különböző kábel. Onnan mindennel is kompatibilis. [link] Én Atari STe-be és Amiga 600-ba faragtam be.
https://frescho.hu
-
flymi
addikt
Ati Radeon 8500LE megjelenését illetően eltérő adatokkal találkoztam (mondjuk nem ez az egyetlen ilyen kártya), de engem felettébb mód érdekelne, hogy akkor konkrétan ez a kártya most 2002-es vagy 2001-es? Szerintetek?
Már néztem wiki-t, gpureview.com-t, de vgamuseum.info 2001 október 29-re teszi a megjelenést. PH iromány is született róla 2001.10.30-án megjelent cikkel, mindenhol máshol 2002.02.04. szerepel.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
bacsis
Közösségépítő
A bacsis-tuningon 2001-et írnak
Én hiszek nekik -
flymi
addikt
válasz bacsis #52969 üzenetére
+laskr99
Akkor most bocsássuk szavazásra vagy hogy jussunk dűlőre?
3 hónap ide-oda nem mindegy, mondjuk ha azonos évről beszélnénk akkor talán. Rengeteg helyen 2002-esként tartják számon. Én is oda soroltam, de most meginogtam.
Csak ki lehet deríteni, hogy melyik a helyes... Vagy nincs is helyes válasz? Mivel 2001-ként látja több program és a bejelentés is akkori, ezért az lesz a jó dátum?
És akkor itt jönnek a fogalmak:Release Date -> kiadás/megjelenés
Announce Date -> bejentés
Launch Date -> Indítás/Indulás[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
arn
félisten
ezen mar en is gondolkodtam, hogy egy datummal nem lehet pontosan leirni... a korabeli hwek kutatasakor pl nem mindegy, hogy csak irnak rola, hogy meg fog jelenni, vagy mar a hirdetesekben szerepel, hogy kaphato.
-
flymi
addikt
Wiki -> 2002
PH hír -> 2001
gpureview -> 2002
vgamuseum.info -> 2001
vgamuseum.ru -> 2002
techpowerup -> 2002
bacsistuning -> 2001s még sorolhatnám...
Vagy van egy nagyon egyszerű megoldás, megrántom a vállam és azt mondom, hogy 2002-es, mert akkor épp illik a gyűjteménybe. Problem solved./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
arn
félisten
itt mar tesztelik, ugyhogy 2001 [link] nem eleve ugy jelent meg, hogy a 8500 budgetverzioja (alias ti200/ti500 a masik oldalon)?
a geforce256 ddr kemenyebb dio. elvileg csak 2000ben jelentettek be, de tesztelesre kiadtak, illetve azt irtak, hogy azert nincs piacon, mert nem tudnak eleg ddr ramot gyartani. ennek ellenere lattam 99 decemberi hirdetesben. vegul ugy dontottem, hogy amit szeles korben kapni lehetett az a gf256 volt, igy az kerult a 99q4 masinaba igazabol sok jelentosege amugy sem volt, mert mire kello mennyiseg jott belole, mar ott volt a gf2gts.
[ Szerkesztve ]
-
erer1000
őstag
elkezdtem nézegetni a régi CD-ket, live linux iránt, és akkor nem kell vadászni, kiírni külön.
azt nem találtam, de 2000ből nvidia detonator drivereket, egyéb gyöngyöket, majd egy új alaplap CD-n 1998ból egy teljes red hat disztrót találtam
na ez már biztosan jó lesz a P1-hezM5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
laskr99
addikt
Csak egy gyors kérdés: Ti hogy tároljátok a cuccokat? Doboz, esetleg könyv szerűen vagy össze vissza?
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Asszem sikerult belefutni vmi kontakthibaba a 486nal... neha szetesik a kep. eloszor vmi timing dologra gyanakodtam, de ugy tunik, hogy kicsit csale a haz meg a kartyak is, es befeszulnek, ha becsavarozom oket. Probaltam vmi kompromisszumos poziciot a csavarok holtjatekanal, de a vlbs tseng hulyesegeket csinal, ha becsavarozom. Ha nem, akkor rendesen fut.
Azt talaltam ki, hogy a csavar ala ogyurut rakok a kartya rogzitesenel, igy relativ laza, de megsem mozog a kartya. Igy jonak tunik... visszagondolva volt hasonlo gondom mas kartyaval is, csak ott meg a masodik megat nem latta mindig a kartyan, de azt gondoltam kartyahiba.
Vmi megoldas esetleg? Alatetezni a lapot, hogy kicsit megemeljem? Ez a saccperkabe biliacel haz nem tul preciz.
-
őstag
"Asszem sikerult belefutni vmi kontakthibaba a 486nal..."
Anno egy Videoton klón XT esetében futottam abba a hibába bele, nem tudtam rá máshogy adatot másolni, csak ha kiemeltem belőle a 5.25"-ös floppyt (360 kByte), be a P3-ba, másolni rá játékot, vissza az XT-be.
Igen ám, de miután összeszereltem, nem látta a HDD-t.
A megoldás az volt végül, a floppy-t rögzítő négy csavar közül az egyiket nem volt szabad "rendesen" meghúzni...A kontakthibák és társai aljas dolgok. De szerintem inkább a root-cause felkutatásával kezd, mint a felületi kezeléssel.
-
erer1000
őstag
válasz frescho #52985 üzenetére
LAN-on nálunk egyik gyerek majdnem elesett a vga kábelben, és sikerült menet közben kirántani a videokártyát a gépből
Nem volt becsavarva a házhoz
Volt nagy ijedtség hogy mi lesz mostM5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
arn
félisten
Na jo, de hogyan? Lap, haz adott... a vlb jo hosszu sor, nyilvan erzekenyebb ilyesmikre, mint egy rovidebb isa, pci. Neztem a kartyat, az is kicsit meg van vetemedve (lecsekkoltam mindet - szinte nincs is tok egyenes koztuk), illetve a frontlemez nem total meroleges. Ennyi eleg, hogy becsavaraskor meghuzza a kartyat. Az is lehet, hogy vmelyik forrasztas elengedett a kartyan, de ebbe inkabb nem gondolok bele bar lehet nem veletlenul van olyan keves mukodo vlbs et4000.
Csak egy otletem van, hogy rakok alateteket vhogy a tartobakok es a lap koze, mert csavarbol csak ketto van, a tobbi muanyag pocok, de ez szepen illeszkedo nem lesz sose.
-
r0b3r
senior tag
Sziasztok!
Ha nem bánjátok szeretnék csatlakozni fórumotokhoz, így egy rövid bemutatkozással kezdeném. 35 év körüli, vidéki, családos manus vagyok, hobbim a PC és a CNC szerelés, építés. 386-oson kezdtem a 90-es években, de alapvetően megmaradtam a felhasználó, pc kedvelő, hobbi szerelő szinten.
Épp a téli szünetben, pakolás közben kerültek a kezembe a tizenéve bedobozolt és padláson tárolt alkatrészeim. Sokra emlékeztem, de azért voltak meglepik.
Előkerült egy kicsi A4-es lap méretű, külső tápos 286-os (erről majd még később rakok fel képeket ha nem bánjátok, hátha valaki már látott ilyet és sikerül beazonosítani), Hercules monitorral, AMD K6/2-es Gericom laptop, HP SureStore 5000 kazettás SCSI háttértár két kártyával, LS-120 A drive, Voodoo 1 3DFX PCI, Nvidia Quadro 280 PCI kártyák és még sok más. Elkezdtem rendbe hozni a kis 286-ost, átforrasztottam az alaplapi elemet, kapott kevésbé folyósat, tápvezetékeket cseréltem, lassan lehet telepíteni a 4.0 DOS-t és Windows 3.0-t. Annyira megjött a kedvem újra az egészhez, hogy közben szereztem egy 325D-t (nem BMW, hanem Dell ) ami egy 386Dx 25MHz, és egy IBM Netvista PIII-ast amin ki tudom próbálni a PCI-os kártyáimat. A nagy része eddig működik. Szóval egyelőre itt tartok. Ha valakit érdekel, akkor töltök fel képeket hogy miként haladok a kis 286-ossal.
Addig is Boldog új évet mindenkinek!Üdv!
Robi -
frescho
addikt
A bitek hoztak! A fórum elég kaotikus, nyugodtan rakosgasd fel ami vasat találtál. Ha gond van megpróbálunk segíteni. Ha közben kicsit vitázunk, hogy az most 95végi, vagy 96 eleji ne izgasd magad ez normális. Ahogy az is, hogy akár 5 különböző ötletet kapsz ugyanarra Van amúgy dátum fetisiszta, tuning mániás, hűtő-gyűjtő, 8 bites meg minden más szerzet.
Én tegnap sikerrel reparáltam az egyik patkány gépet, ez is memória hibás volt. A lapról készült fotó, de a külsejéről nem, mert annyira randa. Viszont csináltam róla egy adatlapot:
-
r0b3r
senior tag
válasz frescho #52994 üzenetére
Köszönöm!
Nos ez lenne a kis gép, érdekelne hátha már látott ilyet valaki és van e valami pontosabb típusa, márkája.
Azóta már kapott egy új NiMh elemet és alkohollal lemostam a kifolyt oxidot, szerencsére még nem volt sok és túlélte a lap. Került bele egy floppy meghajtó, új ventilátor, így már csak csak egy tápelosztóra várok (mivel a képen látható gyári nem maradhatott) és lehet telepíteni.
Van tippetek milyen gép lehet ez? Vagy egy kisebb régi noname gyártó terméke? -
frescho
addikt
Ez valami célgép lehetett. Számlázáshoz, kasszába vagy hasonló. Oda raktak ilyen nagyon integrál pici gépeket. Amúgy korrekt. 286 16MHz és egy 8900-as Trident van hozzá. A szokásos DOS-os 286-os progik szépen fognak rajta menni. Két apróság:
1. Ne eröltesd a 4.0-ás DOS-t, hacsak nem vagy eredetiség mániás. Volt benne pár igen elszabott dolog. Az 5.0 sokkal jobban sikerült.
2. Ha valamiért vinyót akarsz benne cserélni engem érdekelne ami benne van, mert pont egy ilyen hiányzik, hogy teljesen eredeti legyen a PC10-em.[ Szerkesztve ]
-
Ranagol_5
senior tag
Ekkora szerencsecsomag is csak en lehetek. Vadaszom a northwood-os lapokat, amin van univerzalis AGP port a voodoo-k miatt. Ket P4S533-as deszkat rendeltem, a vegen kiderult mindkettorol, hogy X-esek. Az egyetlen a szeriabol, ami nem univerzalis AGP-s. Szoval akit erdekel, van ket elado lapom..
Sometimes I feel my self like a fuckin' monkey. | Irigylem a szüleimet. Nekem sose lesz olyan zseniális gyerekem, mint amilyen nekik van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Házimozi belépő szinten
- BMW topik
- Politika
- NBA és kosárlabda topic
- Horgász topik
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest