Új hozzászólás Aktív témák

  • wollnerd

    aktív tag

    Sziasztok megint érdeklődnék a headsetekkel kapcsolatban. HDMI csatlakozása hogy van a pc-kbe? Próbáltam a Google-t, nem kaptam (számomra) egyértelmű választ.
    Úgy tudom hogy majdnem minden videokártyának csak 1 HDMI portja van. És ha van nekünk HDMI-s monitorunk is?? (Nekem Nvidia GTX970 van és Samsung C27F390 FHD moncsi)
    Ami nekem leesett a setup videókból hogy a headset-et a videokártya HDMI-jébe kell dugni, hátul. És közben videókban látható moncsik látszólag mintha semmi se történt volna. Na ezt nem értem... Kiválasztják a monitornak a másik bemeneti módját a PC-hez való csatlakozásához? (AV?) Ilyenkor nem veszik el a Full HD?
    HTC Vive esetén hogy van? Ahogy nézem van egy kis box-ja és azon csatlakozik minden ami headset mint a PSVR-nél (van nekem) és csak egy USB portot kell felhasználni és a HDMI monitor is érinthetetlen marad a videocard hdmi-jában?
    Nekem egyszerűbbnek tűnik a HTC mint a Oculus, csak jóval drágább... és ami fontos: szemüveges is vagyok és htc szemüvegbarátibb, csak jóval drágább is. Viszont Oculushoz 2-3 USB portot is használni kell és a fenti eset miatt nem tudom mennyire súlyos kompromisszumot kellene vállalni.
    Nekem nem kell a "roomscale". (nem is nagy a szobám) Elég nekem az ülő vr is. (A kettő közül kamerájukat is figyelembe véve, elhelyezhetőek a monitor tetején vagy a monitor feletti polcra? Azt tudom hogy mindkettőnél van lehetőség előre ill. hátra dőlésre is pl. a tárgyak megszemléléséhez.)
    Egyik fórumtárs a prriviben azt mondta hogy az Oculusnak jobb a képe. Pedig tudtommal mindkettőnek a felbontása, képfrissítése és látószöge ugyanaz és 90Hz-es, OLED-es...
    Képtelen vagyok dönteni hogy melyik legyen! :U

    Válaszokat előre is köszi! :)

    [ Szerkesztve ]

    PC: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 1080K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2, Be quiet! Pure Base 500DX White ház

Új hozzászólás Aktív témák