Új hozzászólás Aktív témák

  • Geller72

    veterán

    válasz csabi94 #2408 üzenetére

    "Egy 92-es sedan Temprának milyen a törésállósága?"
    -Gyakorlatilag nulla. Egy mais kiskocsi rommá türi, aki benne ült az mind meghal, a kiskocsiból szentségelve kiszáll a tulaj. Itt egy videó az elpusztíthatatlannak tartott Volvo és a kis Renault frontális csattjából, ahol annyira nem is mentek gyorsan. Láthatod, mi a pálya. A Tempra ehhez képest még jobban konvergál a nullához. Gyakorlatilag az a mondás járja, hogy alapból nem veszünk 2000/2001 előtti kocsit, mert abban gyakorlatilag nulla az ütközésvédelem. Igazából minél újabb kocsid van, és minél több benne az aktív/passzív védelem, és a magas szilárdságú acélok, annál több az esélyed. Persze van, amikor csak a szerencse segít.

    "Egyébként hozzászólva az első autós témához, friss jogsi, vagy nem friss jogsi, nem kötekedésképpen, de: azért mert friss a jogsija valakinek, messze nem biztos, hogy lökhárítóval tompít majd parkolásnál, és folyamatosan padkáz, stb. 3 autót vezetek rendszeresen a családban, kisautótól a nagy családi Galaxy-ig (ezt a legtöbbet), és soha semmiben nem tettem még kárt, pedig csak 3 éves a jogsim. "

    -Ne magyarázzuk meg a tényeket. ARÁNYAIBAN akinek friss a jogsija és nincs VEZETÉSI TAPASZTALATA sokkal többen törnek autót, mint akik régebb óta vezetnek. Lehet, hogy neked simán csak annyi a mostani statod, hogy nem voltál még olyan helyzetben, hogy azért úszod meg, mert voltál korábban ilyen helyzetben és pontosan tudod, mit kell tenni. Konkrétan a legtöbben azért törik össze a járgányt, mert végig satuit nyomnak, holott lehet, hogy csak addig kell padlózni, amíg annyira le nem lassulok, hogy szimplán kormányzással korrigálom a dolgokat. Nekem az eddigi utolsó 10 necces helyzetemnél csak ez döntött. Mondok egy példát. Hosszú egyenes. Előtted megy egy teherkocsi, 70-el. Kinézel, semmi, index kirak, mellé érsz és akkor elől, valaki jobbról feljön a felsőbb rendű útra, szemben veled..:D. Finoom, hidd el. Mindez 70 méterre, mer' a #tereautóúgyislassanjön. Ilyenkor elé kell döntened nagyon gyorsan, hogy mi a legjobb döntés. Sokan ilyenkor véreznek el. Nem mondom, hogy nem dönthet rosszul az, akinek 50 éve van jogsija, de nagy eséllyel pont azért fog rosszul dönteni, mert nem volt ilyen tapasztalata előtte. Ezért mondom azt, hogy minél többet vezetsz, annál nagyobb lesz a tapasztalatból eredő rutinod. Én is ismerek olyan csajt, aki friss jogsival egy bömössel driftelve megy fel a mecseknek Komló felől, de beláthatjuk, hogy arányaiban a friss jogsisok közt elég kevés. Másik véglet a sógorom, aki az udvarról való kiállásnál egyből jobbra lebombázta a saját kerítésüket, mert olyan "hirtelen" kikanyarodott "az autó". És őt sem hibáztatom, mert nem volt elég tapasztalata. ;)

    Egy Focussal, ha pályatempónál beledurrantasz egy álló valamibe pl..:D.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák