Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
őstag
válasz Bandit21 #47099 üzenetére
Ezt nem értem:
"T248-nál már T3PM pedál van, ami kicsit jobb, mint a T3PM."Elírás... Így akarta:
T248-nál már T3PM pedál van, ami kicsit jobb, mint a T3PA.Egyébként a pedált leszámítva a T248 egy újracsomagolt, túlárazott T150...
A TX is cserélhető pereces...
Inkább TX-et vegyél ha megengedheted... -
JulesTS
őstag
válasz Találtgyerek #47098 üzenetére
Csak akkor kell a TM váltó, ha konzolon is szeretnéd használni. PC-hez jó más váltó is:
Olcsó: Logitech + USB adapter
Legjobb ár/érték: SHH https://www.shiftershh.com/en/
Meg van még Fanatec... -
GalaHU
őstag
válasz Találtgyerek #47104 üzenetére
Mégis miben jobb a T248-as bázis mint a TX? A T248 egy hibrid, tulajdonképp' egy picit fejlesztett T150, a TX meg tisztán szíjjas...
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Bandit21
addikt
válasz Találtgyerek #47104 üzenetére
Pedig Neked ilyen van
Köszi, akkor ha jól értem van:2 pedálos (nem tudom mi a neve de ez jár az alap 150 hez tmx hez és 300 hoz
Aztán van 3 pedálos ami a Pro 150/tmx hez van és az RS GT 300 hoz és a tx hez,
ez a t3pa
Aztán van a 248 hoz a t3pm
És végül van a T-LCM
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Bandit21
addikt
válasz Találtgyerek #47107 üzenetére
Értettem nyugi.
Inkább a thrustmaster ne kavarna így össze...regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
Neck
veterán
válasz Bandit21 #47094 üzenetére
Lerövidítem neked
Akkor jársz a legjobban, ha TX-et veszel (ami gyakorlatilag az X-Boxos T300), két pedállal.
A pedált meg kérd el a haverodtól. A perecet fogod tudni cserélgetni, sok féle van ehhez a rendszerhez is.Ha egyszer visszakéri a T3PA-t, akkor meg az eredeti 2 pedálos helyett majd vegyél egy T-LCM-et.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Bandit21
addikt
Közbe jól és rosszul is alakult a sztori.
Havernak sima 300 rs van.
Nem tud tehát semmilyen pedált oda adni...
Vagyis tud de az a sima 2 pedálos alap.Viszont azt mondta nem használja és elég baráti áron lehet oda adja az egészet... (T-LCM -el együtt) Utóbbit ki se próbálta még!
A kormány kb most lehet 1-2 évesRemélem lemegy ez és a jövő hét és jelentkezem egy szép új szettel.
Köszi minden infót!
[ Szerkesztve ]
-
Bandit21
addikt
válasz Találtgyerek #47113 üzenetére
Igen ezt kellene bealdozni. Viszont a baráti ár mellett valószínűleg nyer a kombó.
-
Neck
veterán
válasz Bandit21 #47114 üzenetére
Ha jól tudom, a legtöbb Xboxos játék megy PC-n is, szóval sokat nem buktál. Maximum akkor,, ha a PC-d nem elég combos. De akkor a baráti áron spórolt pénzből fejlessz egy kis hardvert.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
asprey
tag
Sziasztok! Kellene egy kis segitség!
Pár hónapig nem használtam a Logitech G29 kormányomat. Egyépként tök jól működöt( AssetoCorsa, Project cars, F1 2020) Windows 11 ujra kellett telepiteni. Működik a kormány de a force feedback eltünt!
Teljesen le szedtem a drivereket, 5x win registry kipucolva és nem megy.
LogitechHub és LofitechGaming szinte összes verzi ki próbálva.
Bármit csinálok semmi. Ki própáltam egy Ps4 en és tökéletesen működött minden ugyhogy a kormány az jó.
Valami ötlet? Valaki járt már igy?
Minden infót és segitséget előre is köszönök! -
JulesTS
őstag
Ha valaki még meg szeretné venni a Project Cars 1 vagy 2-t, akkor nem sok gondolkodási ideje maradt...
https://www.rockpapershotgun.com/project-cars-1-and-2-will-soon-be-delisted-from-steam -
TCr
veterán
Sziasztok,
Az összefoglalót átolvasva meghökkentem, hogy tényleg nincs jelenleg emberi áron kapható kormány PC-hez?
A G25, míg kapható volt, 40 körül mozgott, most meg több, mint a duplája a legolcsóbb?Igaz ez, vagy csak az összefoglalóból hiányoznak az olcsóbb típusok?
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
TCr
veterán
válasz Találtgyerek #47121 üzenetére
Emlékeim szerint a G25 és a G27 között is jókora árkülönbség volt, most meg a G29 az alap...
Hová lett pl. a Driving Force GT kategória?Mit érdemes venni jelenleg DFGT - G25 "minőségben" és árban?
(Elsősorban F1 játékhoz)[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
-
Neck
veterán
Akkor rosszul nevezed. A G27 és G29 alig-alig tartalmaz innovációkat. Még mindig ugyanaz a kategória, mint a G25. Inkább azt mondanám, hogy a piac távolodik tőle felfelé, és még így is drágán adják.
Ha ezt drágállod, ne nézd meg a használtautó árakat, sokkot fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
-
-v-
addikt
AC-ben nem lehet valahogy beüzemelni clubsport pedál fékjében a kis rezgő cuccot?
-
AsakuraDave
őstag
HalI!
Ha csak mint kezdő szeretnék kicsit elmozdulni a SIM-ek irányába, Assetto és társai akkor elsőnek egy Thrustmaster T300 RS GT Edition jó választás lehet? Olvastam, hogy a pedálok nem a legjobbak illetve láttam aki T300 -hoz a logitech váltot használta, az valami mod vagy simán összeköthetőek?
Jóval drágábban kb 2x áron lehetne Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 488 + T-LCM pedál.
Ha még béna kezdő leszek van értelme ennyiért venni geart vagy el leszek egy darabig a T300 -assal?There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
Bandit21
addikt
válasz AsakuraDave #47130 üzenetére
Ha tényleg kezdő vagy a 300-al fölé lősz rendesen, persze ha a pénztárca engedi, akkor jó választás nagyon.
-
ImAxRap
csendes tag
Sziasztok! Ma érkezett meg az új CSL Pedalom LC kittel. Ezen a féket tényleg szinte lehetetlen rigen kívül benyomni, vagy én csinálok rosszul valamit? Játszottam a fékerővel szoftveresen, használható F1-ben, de ez elég durva, TLCM után durván kemény.
"Minden szavam magamról vall."
-
GalaHU
őstag
Tökéletes választás kezdésnek a T300, mert szinte mindent tud amit ma egy korszerű kormánynak tudnia kell, moduláris felépítésű azaz perecet, pedált tudsz rajta “gyárit” cserélni, és szintén elérhetőek jó minőségben más kiegészítők (váltó, kézifék)
Ha pedig mégsem jön be maga a szimezés, akkor mivel jól tartja az árát és keresett könnyen el tudod passzolni minimális bukóval.
Ha belefér a keretbe, válaszd ezt!
-
fatal`
titán
T300 szerintem tökéletes kezdésnek, az egyik legjobb ár-érték arányú cucc most.
Később cserélhetsz T-LCM-re.
A logitech váltóhoz lehet kapni pár ezerért USB átalakítót és akkor használhatod, külön eszközként látszik.
-
Találtgyerek
veterán
TS-PC-t semmiképp akkora felárral! Annyival többet nem ad, amennyivel többe kerül.
TS-PC árából már majdnem Fanatecet lehet venni.06-3o/9759I39
-
AsakuraDave
őstag
válasz Találtgyerek #47135 üzenetére
Igen, azt mondjuk néztem hogy annyiból majdnem veszek akkor direct drive-os cuccot.
130 körül kijön a T300, a TS-PC meg 180+ amilyen pedált vennék hozzá...
De azt nem akarom, hogy aztán bénázok és megunom azt ott vagyok -fél millával
Logitech szerintem túl hypeolt és sok videót, tesztet nézve azért sokat számít az, hogy a Thrustmuster az 4nM amit tud, könnyeben "érzed" ha megcsúszik a kocsi és korrigálni is "egyszerűbb/valóságosabb"..
Akkor eldőlt, aztán majd úgy is aprózok és cserélgetem a részeket ahogy alakul
Kézi váltóval kapcsolatba szerintetek a TH8A vagy a Logitech "legújabb" váltója?
Pl [link] ez lenne a logi váltó vagy van ennél "jobb" darabjuk is?[ Szerkesztve ]
There's only one thing that hurts people more than lies. It's saying out loud the truth and facts.
-
-
Steve1207
veterán
válasz AsakuraDave #47136 üzenetére
Logi váltóból csak az a modell van már régóta. Semmi extra, én pl szeretem, feladatát ellátja, de nem tudom milyen egy fentebbi kategória minőségben.
Azzal még számolj, hogy érdemes egy wheel stand is, amiből egy jobbféle alap 40-50 körül kezdődik..
-
GalaHU
őstag
A TH8A sokkal jobb mint a Logi őskövület váltója. Ha csak PC-n akarod használni akkor külön USB-n csatlakoztatva van más 3rd party megoldás is. Az SHH-t a kinézete ellenére sokan dícsérik.
[ Szerkesztve ]
-
Ablakos
őstag
Azt várom, mikor jelennek meg (általános) utcai autókhoz használható kormányok. (pl. TM t300 kormányhoz)
A (simulátor) kreszoktatásban, szerintem nem igazán akar senki ferrari F1 kormánnyal kanyarogni.[ Szerkesztve ]
-
asprey
tag
-
JulesTS
őstag
Szerintem a T300RS GT az alap amit meg szabad venni, kezdetnek teljesen jó. Ha nagyonsokat nem szeretnél rákölteni, akkkor T-LCM-mel lehet továbbfejleszteni.
A Logi váltóhoz USB adapter kell SRA, vagy Leo Bodnar, de lehet otthon is csinálni Arduinoval:
https://4utem.blogspot.com/2020/09/logitech-h-valtokar-thrusrmaster.htmlLogitech túl van árazva.
Fanatec kezdésnek meg csak akkor, ha nem sajnálod rá a pénzt egy CSL DD bundle-re... -
JulesTS
őstag
Szerintem SHH, de az kicsit drágább:
https://www.shiftershh.com/en/ -
proci985
MODERÁTOR
valtonak SHH. olcsobb a TH8Anal es szerintem jobb. de minimum jobban konfiguralhato
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Danecay
addikt
A váltóval kapcsolatban, először győződj meg arról, hogy valóban szükséged van e rá. Lehet első körben érdemes csak a kormány és pedál kombóra koncentrálni. Jó móka egyébként egy külön H kulisszás váltó, viszont a legtöbb mai versenysorozatban nem használnak már ilyet, jellemzően csak a vintage autóknál és sorozatokban. Amennyiben fogékony vagy ezek iránt, úgy van létjogosultsága a kézi váltónak, egyébként nem feltétlenül. Amikor G29-em volt, vettem hozzá váltót is, amit használtam is, legalábbis törekedtem a használatára, de némileg illúzióromboló volt, amikor pl. még egy kevésbé korszerű, vagy modern Renault Clio kupát tolva is. én gangoltam mint a hülye a váltóval, miközben a képernyőn az animáció azt mutatta, hogy a kormány mögött húzgálom a váltófüleket. Ehhez hozzájön még az, hogy a szimulátorok többsége, figyelmen kívül hagyja a kuplung használatát ill. nem használatát. Azzal is úgy jártam a Project CARS 2-ben, hogy kuplungolok mint állat, legalábbis próbálkozom, és amikor egyértelműen éreztem, hogy nem kuplungoltam időben, akkor sem volt probléma a váltással, majd kiderült, hogy marhára nem figyeli a játék kuplung használatát, és nem is büntet miatta, így opcionális a dolog, és ha a feeling kedvéért van kedved nyomkodni, akkor meg lehet tenni, de ha nem, akkor az sem baj, miközben a kézi váltás, nem feltétlenül a köridő barátja. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy több éves emlékek alapján írom azt amit, és belegondolva, lehet, hogy csak azért nem büntetett a játék a kuplung esetleges elhagyása miatt, mert mint írtam, bennem a Clio kupa maradt meg, viszont mivel alapból kormányváltós kategória, így külön kuplungolást nem is igényelt, ezért nézte el a játék a mellőzését. AC-ban, viszont azonnal jelentkezett, és károsodott a váltó, amennyiben nem használtam a kuplungot.
Akárhogy is, mérlegelni kell, hogy szükség van e kézi váltóra, a játszandó kategóriák alapján, és annak függvényében beruházni, de mint írtam, kezdőként, ez lehet ráér a második lépcsőben.
Lehet megosztó leszek a véleményemmel, nem is kell készpénznek venni, abszolút szubjektív, de én így éltem meg a dolgot. Mindentől függetlenül a mostani kormányom mellé is, elgondolkodtam már többször is hogy be kellene szerezni egy váltót, egy nem túl drága fajtát, mert mint írtam, használni FUN, viszont továbbra sem tudom, hogy mikor venném hasznát, és használnám ki igazán, ennek függvényében is írtamat ezt a hozzászólást.
-
JulesTS
őstag
válasz Danecay #47147 üzenetére
Nagy részével egyetértek. Persze vannak kivételek.
Pl. a Raceroomban a H váltós autók (NSU, Scirocco), H váltóval ügyes sofőrrel fél mp-es köridő előnyt tud jelenteni a füles félautomatához képest, de egy félreváltással a többszörösét lehet bukni. A Raceroomban a kuplung használat, fordulatszám is számít, hogy sikerül-e a váltás és sérül-e a váltó és itt van egy nagy hátránya a szimulátornak, nincs FFB a H váltón ami megakadályozná, hogy sebességbe tedd, ha nem adottak a feltételek, csak a programban látszik/hallatszik, hogy nem sikerült a váltás...
A másik ahol még használni lehet/érdemes a külön váltót akár szekvenciális módban, az a rallye és a drift. Ott összevissza eltekert kormánynál nem fogod tudni, hogy melyik fül a fel és a le...
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- EA Sports WRC '23
- Hyundai, Kia topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Mobil flották
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest