Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
selenge
tag
sziasztok,
fiam nagyon szeretne új kormányt, gta, busz, kamion szimulátor, meg persze forza és hasonlókkal játszik. Mit ajánlanátok mondjuk olyan max 40ezerig bezárólag.
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
-
selenge
tag
Ugyan bem ffb-s, de van benne rezgomotor. Nem profi jatekos, csak gyerkoc, aki elvezni akarja. Erdemes lehet ezzel foglalkozni? (O nezte ki maganak)
SZIASZTOK, ÚJ VAGYOK ITT! HOGY VAGYTOK? - Nyomd meg a CapsLock-ot!! - HUUUUU, KÖSZI, MOST MÁR NEM KELL TARTANOM A SHIFTET!
-
Neck
veterán
válasz selenge #39663 üzenetére
Bili műanyag, egy gumi fordítja vissza a kormányt, elfordulási szög nulla. Akkor inkább nyomjátok kontrollerrel.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
JulesTS
őstag
Volt már itt T300RS GT - Clubsport WRC bundle összehasonlítás? Jöhet?
-
JulesTS
őstag
Akkor közkívánatra...
A Fanatec készlet (Clubsport wheelbase V2.5, WRC perec, CSL Elite pedál + loadcell fék) masszív darab, 25,5kg volt a csomag... A T300GT RS (T3PA pedállal maximum a harmada lehet). A CSL + loadcell pedál mérföldekkel jobb mint az alap T3PA. A loadcellesített T3PA-hoz képest is jobb. A nullpontot és a maximális fékerőt tudtam a saját megoldásomnál is állítani, de a Fanatecnél a pedál érzetet adó gumigyűrűkkel sokkal jobban testreszabható (mennyire legyen puha a pedál, hol kezdjen el felkeményedni és mennyire, ezekkel a pedálút hossza is állítható), de valahogy a gáz is jobban adagolható (lehet, hogy a hosszabb pedálút miatt). A bázis sokkal erősebb, érezhetően közvetlenebb (ütközésnél pofonszerű ütést ad, azt lejjebb is kellett vennem), még keresem a nekem tetsző beállítást. Ami szimpatikus, hogy az FFB beállításai kormányról is állíthatóak és 5 elmentett konfig is előhívható. A perec a legolcsóbb ami a Fanatecnél kapható, az alcantara borítás szép, de annyira nem jön be, izzad rajta a tenyerem (tudom, használjam kesztyűben, de abban is izzad és megtörölni se tudom), a T300-ra húzott kínai műbőrrel nem volt ilyen problémám (mondjuk a T300RS GT műanyag bevonatú perece se egy csúcsminőségű darab). A gombokhoz cserélhető kupakokat is adtak ez tetszik nagyon, mert a T300-on sokszor keresgéltem a keveset használt funkciókat (az kicsit vicces, amikor az előtted lévőre szeretnél rávillogtatni és helyette pit limitert, vagy kéziféket nyomsz...). A nagyobb kormányátmérő is tetszik, a kormány tetejére rakott 3x7 szegmenses kijelző és váltás jelző led csík, inkább csak dísznek van. A beállítások változtatásához jó, de menet közben, ha rá akarsz nézni, akkor nagyon elveszi a fókuszt a képernyőről, kicsi is a 7 szegmenses, a led csík (igazából csak 1db többszínű led világít egy tejfehér műanyag csíkocska mögött) meg kis fényerővel világít (sötét szobában lehet, hogy elég), a műszerfalamon a váltó fény meg a fokozat kijelző az olyan, hogy ránézés nélkül is tudom, mikor kell váltani és hányas fokozatban vagyok. Teszt körök alatt aránylag gyorsan tudtam hasonló jó időt menni mint T300-zal és láttam, hogy aránylag könnyen tudok még az időből faragni. Szóval tetszik! : O )
A Fana készlet kb. kétszer annyiba kerül mint a T300RS GT, annyival talán nem jobb, de a T300 igazából a T300 is drágább mint kellene... -
Joshi
titán
válasz JulesTS #39670 üzenetére
"A Fana készlet kb. kétszer annyiba kerül mint a T300RS GT, annyival talán nem jobb, de a T300 igazából a T300 is drágább mint kellene..."
Igen, pont ezért nehéz az összehasonlítás. A gyártók nagyon okosan árazzák be a holmijukat.
Egyébként a Thrustmaster T-LCM pedálja lenne érdemben összehasonlítható a Fana pedáljávall. Nem tudom hogy Thrustnmaster T300 van-e T-LCM pedálja csomagban.[ Szerkesztve ]
-
Laby
őstag
Úgy néz ki hogy meghalt a Thrustmaster TH8A váltóm. Pár hete használtam utoljára, most oda ültem volna, és a játék sem érzékeli, windows-ban sem látom az USB-játékvezérlőknél. Próbáltam újra összedugni, másik USB portokba rakni de sehol sem látja.
Van ötlet? Vagy ez egyenlő a halállal?
2019.12.11-én vettem a supergamer-nél, nem látom feltüntetve a garancia idejét, más oldalakon minden félé láttam már. 1 vagy 2 év garancia van ezekre?Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
JulesTS
őstag
-
Laby
őstag
Már nem, T300 Alcantara volt de az már korábban lehasalt...
Ha ez is meghalt, akkor akármennyire is király a Thrustmaster cucc, mert tényleg óriási élménybeli ugrás egy Logitech-hez képest, de akkor 2/2 kuka sztori után többet nem veszek semmit ami Thrustmaster...Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
JulesTS
őstag
Be is építettem:
[link]
Teszteltem is. Ha a fotel fa szerkezetére kötegelőztem fel a motorokat, akkor annyira elvitte a rezgést a váz, hogy azt se lehetett érezni, hogy hány motor működik, azt meg pláne nem, hogy honnan jön, az ülőlap szivacsának négy sarkába helyeztem el végül és ott már jól érezhető külön külö mind a négy rezgető motor. A beállításokkal még lehet bíbelődni de már így is jó visszajelzést ad, hogy fékezésnél/kanyarodásnál melyik kerék csúszik meg. -
Holee21
csendes tag
Sziasztok!
Tapasztalatok/vélemények érdekelnének Playseat WRC üléssel kapcsolatban. Nagyon megtetszett, erősen szemezek vele.
Visszaolvasgattam itt a fórumon, kifejezetten a WRC-ről nem nagyon találtam véleményt. Cirka 190 cm magas, 102 kiló vagyok, hosszú végtagokkal (ha ez egyáltalán számít), elvileg a magasság és súlyhatárba lazán beleférek, viszont magát az ülést nem volt alkalmam kipróbálni. -
troger911
tag
Üdv!
Sokat olvasgattam a topicot, de azért kérdeznék. 10 éve nem játszottam kormánnyal, az utolsó kormányom egy G25 volt. Most ismét elkapott a kísértés, szeretnék egy belépőszintű kormányt PC/PS4 kombóhoz. Szokás szerint én is a két legelérhetőbb kormány között nem tudok dönteni... Azaz a T150 pro és a G923 között, ezek most egy árban mozognak. A síma T150 a pedálok miatt nem tetszik. Sajnos a G29-ről sokat olvasni, de a G923-ról elég keveset. Annyit találtam, hogy talán kisebb az FFB lyuk a közepén. A visszajelzés elvileg gyorsabb mint a T150-é, de nem olyan síma és pontos. Nagy karriert nem tervezek, valószínüleg megmarad egy jó időtöltésenk, ha csak nagyon be nem ránt. A használt piacon sajnos nem találtam megfelelőt a környéken (Pécs), a postához meg bizalmatlan vagyok , úgyhogy marad az új. Valami tanéács esetleg, ami nem hangzott el korábban? Köszi mindenkinek!Szerk.: AC, PC2, Dirt 2.0, GT:Sport ami elsősorban játszik, illetve később a többi igazán SIM.
[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
-
troger911
tag
Igen, meg is lepődtem. A T150 pro 82 E körül megy és ennyi most a G923-ból a PS4 változat akcióban. Olcsóbb, mint a G29. Végül ezért a G923 mellett döntöttem, ha a 110-120 E Ft-s eredeti árat nézem, akkor maradt volna a T150 pro vagy 120-ért már a T300, így viszont nekem megéri. Később lehet lesz H váltó is, ezért is a Logitech (itt számít az ár).
-
JulesTS
őstag
válasz shteer #39691 üzenetére
Ennyi az egész:
[link]
Annyi plusz, hogy a motorshield-re külön kell bekötni a 12V-ot és a jumpert ami az arduino 5 voltos tápját adja neki le kell szedni. Egy táp aljzattal úgy spóroltam, hogy az arduinoba dugtam a 12V-os tápot és az arduino nyájára forrasztottam két vezetéket amit a motorshield-be bekötöttem...
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sorozatok
- Autóhifi
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- GAMER PC - GTX 1050 Ti 4GB - Ryzen 2400G - 16GB DDR4 - 120GB SSD - 500GB HDD
- Pioneer DJ DDJ RB rekordbox licensz + decksaver
- LENOVO Thinkpad L14 GEN 3 / i5-1245U / 16GB RAM / NVME SSD 240 GB / FullHD / Win 11 Pro TÖBB DARAB!
- KERESEK: Synology DS224 v DS223
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 Mbit/s RJ45, DIN-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs