Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
Az ACC-t vettem meg kb egy hete, de kb ugyanígy állok a pcars-hoz most én is. Irreálisan soknak tűnik a tapadás és kanyarsebesség ACC-hez képest, és valahogy íven autózni se lehet benne. Az acc vezetéséhez szükséges finom stílus után a pcars "küzdés az elemekkel" feelinget ad csak át. Igaz én az első részével játszok még.
És most hogy így pötyögtem róluk gurulok is egyet.[ Szerkesztve ]
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
papirzsepi93
tag
Én GRID 2019-cel kezdtem, majd inkább gyorsan váltottam AC-re, küzdöttem össze vissza a kocsikkal néha (utcai kocsikkal verseny autóval szinte soha). Majd váltottam ACC-re és olyan mintha easy fokozaton játszanék pedig expertre állitottam. Ez fura, de nagyon álvezem az ACC-t.
-
jilian
addikt
válasz #15779328 #40900 üzenetére
Valahogy az 1000R olyan irreálisan nagyon hajlítottnak néz ki.
Mint ahogy GalaHU kolléga is írta, szerintem is az 1800R ami még jó fíling lehet....
Ennél a monitornál már annyira elnyúlik a széle a játékoknak, hogy szerintem engem kajakra zavarna.
Annyira megnézném élőben hogy fut rajta egy Rally miegyéb....hihetetlenül odab@sz ez a monitor, de mégis aggályaim vannak iránta.
Nem tud az asszony egy videót készíteni ahogy tolsz rajta valami simes játékot?
"Olyan minden perspektívából" -
dino_m
senior tag
Mivel a PC2 megjelenésekor magasan az RRE fölött állt szinte mindenben. Közben eltelt 3 év a PC2 nem lett tovább fejlesztve, az RRE-t meg folyamatosan fejlesztik. Szóval azt azért barokkos túlzásnak érzem, hogy a PC2 az RRE-hez képes gagyi, mert a Madness engine ehhez képest rakéta tudomány.
Bár hozzátenném, hogy sokat fejlődött az RRE, de még mindig nincs benne dinamikus gumi elhasználódás, értem ezalatt, hogy kopás és melegedés. Továbbá szinte minden autónak ugyanolyan a vezetési élménye, csak minimális a különbség. Nincs törés, nincs időjárás változás és még sorolhatnám, hogy még mindig csak kullog a PC2 motorja mögött, de nem is várhatunk többet egy rF gmotor1-től amit már agyon foltoztak.Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
biker
nagyúr
válasz dino_m #40904 üzenetére
te mikor játszottál utoljára rre-vel? a nincs időjárás igaz, és ez a szívfájdalmam, ezért léptem rá a pc2-re ismét, kis esős út
De a többi, hogy nem kopik a gumi, és nem melegszik, meg nem törik, hát az erős volt.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
JulesTS
őstag
válasz dino_m #40904 üzenetére
RRE-ben van gumi kopás és hatása is van, sőt kockásra lehet fékezni és sebességtől függően fog dobolni a kormányon, agresszív rázókő használattól defektet is kaphatsz. Gumi hőmérséklet is számít, hidegen csúszik, túlmelegedve is. A fék hőmérsékletétől is függ a fékhatás. Törés is van és itt nem csak a külcsínyre gondolok, futómű, motor, váltó, aero sérül ami a vezethetőségre is hatással van (rosszabb esetben a versenynek is vége). Talán a futómű a legfájóbb sérülés, elment kormányközép, rángató kormány, féloldalasan túlmelegedő gumik, durvább esetben egyenesen se tudsz vele menni, kanyarodni se könnyű. Motort is túl lehet hajszolni, füstöl is és ki is tudja lehelni a lelkét. Váltóból elvesznek a fokozatok.
Időjárás változás sajnos tényleg nincs, mindíg jó idő van... -
Danecay
addikt
válasz JulesTS #40907 üzenetére
El kell engedni! Ő egy ilyen PC fun, ezért szeretjük Amint valaki bármi negatívat ír a PC-ról, ő ráharap és nem ereszti Ettől eltekintve január elején szólt itt hozzá utoljára. Egyébként is sokszor már kínos volt a PC játék, vagy játékok melletti elfogultsága, de így hogy alaptalanul és hiányos ismeretekkel ereszti össze a PC-t egy másik címmel, a PC dominanciáját bizonygatva, még inkább az.
-
dino_m
senior tag
Hát akkor mikor utoljára játszottam vele, akkor még nem volt benne, viszont a PC2-ben volt.
És mint írtam a PC2-őt már legalább három éve elengedték az RRE-t viszont folyamatosan foltozgatják. Tehát a mai RRE-t összehasonlítgatni az évekkel ezelőtti PC2-vel az is kicsit erős.Egy férfi sosem nő fel, csak drágábbak a játékai.
-
Macka
veterán
Assetto Corsa Comp-ról mik az álláspontok élethűség terén?
-
biker
nagyúr
válasz dino_m #40909 üzenetére
én picit több mint egy éve tolom, és már akkor volt gumikopás, melegedés, fékhatás változás hőmérséklet szerint amit szintén mutat, volt sérülés minden tárháza.
Ezért nem értem, amit írsz.Szemnek sokkal sokkal jobb a PC2, de vezetésileg nekem messze nem megfelelő.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
papirzsepi93
tag
Minden petákot megér!
Engem nagyon beszippantott a GT3-as életérzés, igaz még nagyon kezdő vagyok, de imádom. Azt, hogy mennyire élethű nem tudom bizonyítani, mert nem ültem GT3-as kocsiban soha, de redditen csak jót olvastam róla, ezért is vettem meg Még a DLC-ket kell beszereznem, de élvezetes és még fejlesztgetik az olaszok.
Egyébként ha van még ACC versenyző a fórumon érdekelne pár tipp vagy trükk. -
mmdms
addikt
válasz papirzsepi93 #40914 üzenetére
Van külön fóruma az ACC-nek, az én fejemet is most tágítják ott.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
törölt tag
válasz jilian #40903 üzenetére
Szokás kérdése, az 1800R -re nem mennék vissza, sima monitor meg már szoba sem jöhet, hiányérzetem lenne. Simhez vr-t használok, talán akad valamilyen videóm amin látni valamit,
GTAV, mert fél napba telne átrendezni a dolgokat hogy megfelelő magasságban legyen a monitor, és minden passzoljon. Találtam a régi "1800R" monitorról is egy videót, ezután hegesztenem kellett a vázat, mert a mozgás miatt lefejelte az asztalt a kormány!
Végülis a cockpit nélkül tudnék rajta futtatni amit szeretnél, ha úgy jó. -
addikt
Kerdes milyen volt az a probakor. Gurulgatni lehet persze, de agressive setup-on, hataron autozva, erezni fogod, hogy miert van TC gyarilag is ezekben a kocsikban. Amugy akarhol olvastam ACC temaban, mindenki azt mondja, hogy GT3-ban nincs elethubb.
Amikor AC utan ACC-re valtottam, en is orultem magamnak, hogy mennyire jol megy, tok jo a tapadas meg stb. Aztan megneztem a koridot es 8-10 masodperc kulonbseg volt a top idokhoz kepest. Most ott tartok par honap utan, hogy atlag 2-3 masodperccel vagyok roszabb, mint a youtube alien-ek, es itt mar nagyon kell az a TC mert elszallok mint a gyozelmi zaszlo.
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
Mindenki dícséri, szerény pályaautós tapasztalatom alapján is elég valósághű.
Más kérdés, hogy a GT3-as kocsik eleve agyon vannak biztosítva a valódi bajnokságban is, mert leginkább a tehetős műkedvelők kategóriája (nagyon sarkítva és tisztelet a kivételnek), és nem szeretnék ha a tisztelt fizetős ügyfelek ön és közveszélyesek lennének, és ne lenne sikerélményük... Eleve úgy vannak tervezve, hogy az ABS és TCS on...
Picit nekem is sínautó volt az AC után (azzal a mai napig jobban szeretk menni) de igazán gyorsnak ebben is nehéz lenni.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Neck
veterán
válasz dino_m #40909 üzenetére
Bocs, de nem a mostani verziókat kell összehasonlítani? Kit érdekel, hogy 3 évvel ezelőtt mi volt? Most játszunk, nem?
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
jilian
addikt
válasz #15779328 #40918 üzenetére
A GTAV-nél mennyire lászik, hogy ilyen monitornak tényleg ott van igazán előnye ha az autóban ülsz.
Ha külső kamerás a nézet mennyire "pinduri" az autó / karakter.Az FH4-nél milyen a cuccos amin ülsz?
Mert brutál mozgása van, nem sok már egy picit?
Gondolom ha benne ül az ember teljesen más a filing, de így ránézésre olyan 'Ventura- s'....Persze bármilyen formában megteszi a videó, a lényeg úgyis látszani fog. Legyen külső kamerás jelenet is!
-
Ciccuka
veterán
2000-es évek eleje-közepe táján készült egy GT autóverseny szimulátor (Sports Car GT-szerű), ami valahogy sose lett kész (nem adták ki). Akkoriban különleges gumikopás modellezés volt egyik jellemzője és szép korszerű grafika. Újságokban cikkeket közöltek és jó pár képet is mutattak róla, de valahogy mégse lett belőle semmi sajnos. 90-es évek népszerű GT verseny autói is szerepeltek benne. Emlékszik még rá valaki esetleg?
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
OgreImre
senior tag
válasz Ciccuka #40924 üzenetére
Én emlékszem egyre a 2000-es évek elejéről, de nem jut eszembe a neve, de az nem a grafikáról volt híres, hanem a szimulációról. Nagyon sokáig alfa verzióban létezett és lehetett ingyen tolni.
De mi lehet a neve...
Megvan: Live for Speed
Sokat játszottam vele még a MOMO-val.[ Szerkesztve ]
"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke
-
Segal
veterán
válasz jilian #40922 üzenetére
A legnagyobb előnye azoknál a stratégia játékoknál lehet ahol fix 16:9 a felbontás, mert ugye előnynek minősűlne már a 21:9 is. Na ezeket pl nem szerettem a 21:9-nél.
Ettől függetlenül az még sok játéknál ad hozzá pluszt (bár ugye vesz is el függőlegesen), de nekem ez a 32:9 már abszolut nem pálya, mert ez már tényleg az egyik véglet.
Bár ugye egyáltalán tervbe sincs nálam jelenleg a monitorcsere, mert az OLED után minden más visszalépés lenne
De részemről befejezve az OFF[ Szerkesztve ]
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Ciccuka
veterán
válasz OgreImre #40925 üzenetére
Egész más jellegű játékra gondolok
Live for Speed-et az kiadták és a mai napig van hozzá frissítés
Valami ilyesmi neve lehetett world gt racing simulator[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
3x oled?
Vr-t próbáld ki és nem fogod többet emlegetni a tv-t, nyilván kell hozzá jó gép, meg nem árt ha mozog, de mindenben kárpótol.#40923 Emunem
Végig mentem majdnem az összesen, de az index-nél maradtam, jövő héten jön a vive 2 pro, arra kíváncsi leszek.#40922 jilian
FH4 egy vicc kategória, nincs jól megcsinálva alá a szoftver, nem is foglalkoznak vele, bohóckodásra jó.
Nlr mp v3., de a vr-ben nem érzékeled a rázkódást, a vr headway helyre rak, azóta raktam fel övet, úgy meg még jobban átjön minden. -
Segal
veterán
válasz #15779328 #40928 üzenetére
DK2-óta használok VR-t. Most is van egy G2
Ennyi erővel te is kukázhatod a monitorod a VR mellett"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
Danecay
addikt
Rákerestem és még elvileg nem volt, de hátha valakit érdekel:
https://acelith.com/collections/mods -
-
csucsu52
aktív tag
Sziasztok!
Xboxon ACC és FM7-el megyek, eddig kontroller, váltanék kormányra.
Ad annyival többet a Logitech G920 a Thrustmaster TMX-hez képes, amennyivel többe kerül? (65.000,- vs. 40.000,-) -
Neck
veterán
válasz csucsu52 #40934 üzenetére
2 v 3 pedálos a TMX verzió, amit nézel? Ha 2, akkor az a pedálszett nagyon fos és inkább G920. Ha 3, akkor én a TMX-et venném.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
csucsu52
aktív tag
Mem TMX pro, csak sima TMX, a 2 pedálos.
Ám akkor lehet később cserélni a pedált?
Mindegyiknek ilyen "vezetékes telefon" csatlakozója van? -
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok!
Hozzá jutottam egy G27-hez aminek a pedál rugói túl erősek az ETS2-höz nekem. Szerintetek, hol tudok puhább rugókat vásárolni? Ebay-en és a neten csak az erősített autó szim-hez használt modokat találtam meg.
Köszi
An odyssey through the realm of consciousness.
-
wolf033
senior tag
válasz m0h0senator #40943 üzenetére
1-2 hétig lesz erős, utána megszokod.
-
Patrick76496
őstag
Sziasztok!
Használt FFB-s kormány vásárlásán gondolkodok legalább 270 fokos szöggel. 40k a max, de ha lehet inkább 30 valamennyiért szeretnék, amennyiért már láttam is jókat. Ti mit javasolnátok? Láttam sokan írtátok a DFGT-t, annak ellenére, hogy nem mai, meg azt hallottam, hogy tartós is. Néhányat néztem már belőle, az is nagyon tetszik benne, hogy legalább szekvenciális váltó van benne, még ha nem is teljesen manuálisan elit. 😁
Simcade játékokra használnám, ilyenekkel, mint Forza Horizon 4, Wreckfest, SnowRunner, esetleg Forza Motorsport 7 és Gran Turismo 4 (PCSX2), vagy bármi hasonló, ami elfut még a régi laptopomon mielőtt leereszkednek a GPU árak.
Ps: 1 hónapot mindenképpen várnék vele, hogy ne ez legyen, ami betesz a záróvizsgának, remélem addig nem nagyon megy fel az ára ezeknek.
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv, Patrik
[ Szerkesztve ]
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
fatal`
titán
válasz Patrick76496 #40945 üzenetére
DFGT, gyakorlatilag más nincs is. Esetleg T150/TMX ha találsz, nem tudom milyen áron megy a használt piacon, de az lehet, hogy több lesz, mint 40.
[ Szerkesztve ]
-
Patrick76496
őstag
válasz fatal` #40946 üzenetére
Értem, köszi szépen. Szerintem egyelőre ez jó lesz, az XB1S kontrollerhez képest így is nagy előrelépés lesz biztos. Meg a 6 ezer forintos krémszínű Genius kormányhoz képest is, ami 10 éve volt.
Még egy fura kérdés: Ugye a force feedback alapvetően azt jelenti, hogy ha alulkormányozott az autó, akkor ezeket a kormányokat is nehezebb elforgatni. Viszont sokan ráírják arra is, hogy FFB-s, ami csak rezegni tud. Ezt a rezgést meg az igazi FFB-t külön is lehet állítani? Csak mert szokásom esti órákban játszani, és lehet más nem örülne neki."I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
Danecay
addikt
válasz Patrick76496 #40947 üzenetére
Igen, a FFB nem csak rezeg, hanemb erőt közvetít, ezért is erővisszacsatolás a neve. Jellemzően a legtöbb játékban lehet állítani ezen effekteknek a paramétereit, különböző jellemzőkre bontva, ahol pedig nem azt lehet jobb is billentyűzettel vagy kontrollerel játszani
[ Szerkesztve ]
-
iceman007
aktív tag
válasz Patrick76496 #40947 üzenetére
A force feedback azt jelenti, hogy az útról jövő erőhatások vissza vannak csatolva a kormányra, így érzed ha megcsúszik az autó. Rezgés külön teljesen felesleges és az ajánlott kormányokon nincs is, minden hatás, bucka, kerékvető is a force feedback-kel van megoldva. Az erővisszahatások pontossága meg a játéktól függ elsősorban és csak utána a kormánytól.
Ezt az alulkormányzottságot érintő kérdéskört meg nem is nagyon értem, de szerintem minden fontos dolgot leírtam
-
Ciccuka
veterán
válasz iceman007 #40949 üzenetére
rFactor-nál (GP3 mód) RumblaPad 2-vel olyan erőhatásokat is érezni lehetett, amiket kormánnyal egyáltalán nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest