Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
Üdv!
Két kérdésem lenne:
Megérkezett a TH Add-On SPARCO R383 kormány és a velúr borítás mennyire kényes, ajánlott a kesztyű vagy bírja a gyűrődést?Kipróbáltam a TH8A analóg kézifék funkcióját, de csak digitálisan ( igen/nem) hajlandó működni, a játékok pedig tengelyként ismerik fel. A control panel teszt csíkja is a digitális működést jelzi. A váltó másik két funkciója hibátlan, a kalibrációs szoftver is ezt mutatja.
Találkozott valaki ezzel a problémával közületek? -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz McFly78 #40756 üzenetére
Kösz a választ /arty ,fatal`/, sajnos mindent frissítettem, mert másképpen ennyire sem menne. Tengelyként ismerik fel a játékok, de működését tekintve gombként kezelik.
Az ötleted helyes, de nálam valami más van és így nem használom, mert nem különbözik egy kormány gombtól, visszaforgattam H-váltónak. Most is tudom on/off kézifékként használni....vízszintesen mozgatva. -
biker
nagyúr
Na, én is átváltottam G29-ről T300-ra, és egyelőre nagyon tetszik.
amit szokni kell, hogy sokszor úgy érzem, nem ad annyi infót, de aztán rájövök, hogy csak a hang hiányzik mellé. Nagyon gyors a G29-hez képest.
Eddig csak RRE és DR2.0 próbáltam. Érdekes, a Ferrari Add-on kormánnyal DR2.0-ban még a navigáció se megy, mintha nem is ismerné fel. A gt kormánnyal pöpec. Nyilván nem is az F1-el akartam rallyzni, csak rajta maradt.
RRe-ben meg az F1 jobb a sok gomb miatt.
Talán amit szokni kell az a gumi markolat. A G29 bőrje ehhez képest mennyei manna.Thrustmastereken ez a quick release mennyire tartós, főleg a kis pücüke csavar ami rögzíti?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
zümzümm
senior tag
Sziasztok,
Két kérdésem lenne, kérlek segítsetek.1. Van egy kb 20 éves Logitech Wingman formula force gp kormányom. Utoljára még Win7 alatt használtam. Honnan tudnék Win10hez megfelelő drivert letölteni megbízható oldalról?
2. Közben azért megfordult a fejemben, hogy venni kéne egy új kormányt, mert már régi és a forcefeedback elég hangos és idegesítően visító hangot adott ki a kormány forgatásakor, szóval nem a rázkódáskor, hanem amikor pl ellenkorményoztam.
De az árakat nézve ledöbbentem. Plusz ahogy látom sokkal nagyobb a kínálat a tapadókorongos kormányokból, de nekem mindenképpen satus típusú rögzítéses kellene. Így nagyon kevés a lehetőség.Ezeket találtam amik szóba jöhetnek nálam, amik nem túl drágák, vélhetően forcefeedbackes, és satus rögzítésűek.
[link]
[link]
[link]
Talán a harmadik a legígéretesebb ezek közül, de nem tudom megéri-e a dupla árat.
Van ezekkel tapasztalata valakinek? Melyiket ajánlanátok, ill. melyiket nem? -
fatal`
titán
válasz sutatokisr #40769 üzenetére
Nekem még soha nem oldott le, bele kell tekerni a csavart rendesen.
Mondjuk egyelőre nem cserélgetem a kormányokat (nincs csak az alap), raktam rá egy MTSimtech magnetic shifter modot is.
-
biker
nagyúr
válasz sutatokisr #40769 üzenetére
nem attól félek, leold, hanem hogy kiszopósodik a menete a kis lemezcsavarnak a műanyagban, ami rögzít lelazulás ellen.
ezt a gyűrűt néztem, gyakorlatilag csak erősebben lehet meghúzni igaz?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
PeAdam
tag
Hoztam nektek egy kis friss ropogós kormánytesztet
[link]Ryzen 3700X, 32Gb HyperX Predator 3200 MHZ RGB, RX 5700 XT Asus Strix OC 8GB
-
biker
nagyúr
válasz fatal` #40775 üzenetére
én arra célzok, ha kifordul valamiért a gyűrűből, akkor random más helyre kell fúrni egy másik helyet neki?
De inkább csináltatok egy QR gyűrűt amit ajánlott valaki lentebb, és akkor nem csavarozgatokElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
fagy53
nagyúr
Nálam a gyári már az első napon a kispadra ült, a gari miatt és egy gipszkarton csavar került a helyére. A hegyes csavar biztosan rögzít, eltelt két év és nem volt gondom vele...
Most lecseréltem a gyári perecet Sparco-ra és ez is jól szuperál.
Ne fújd fel a dolgot, kár pénzt adni ezért! -
arty
veterán
válasz fagy53 #40777 üzenetére
nem az a félelem, ha kétévente cserélgeted
nekem két TH kormány között cserélgetődik 2-3 perec (de előtte is volt még 2 félém), tehát mondjuk havonta 1-2x (néha több, néha kevesebb), én nem csavarozhatok, mert szétmenne a műanyag....
@biker
nem értem hogyan és mitől működne az a gyűrű jobban... de ha ócsón tudsz kettőt csináltatni, egy db engem is érdekelne
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
biker
nagyúr
nekem van egy F1 és egy GT kormány, és rallyzni csak a GT-vel lehet, a többire ott az F1
ez által lehet hogy heti 2-3x is cserélgetni kell. ÉS uncsi lesz a csavarhúzózás.Joco tud csinálni, hardveraprón meglelitek Nekem is készül.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
GalaHU
őstag
Azt hiszem ha ez megadatna, akkor már elégedett lehetnék az élettel
https://youtu.be/Zo19ceom1zQ
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Macka
veterán
Tudom, nem közvetlen téma, de külön topik nincs.
F1 2020-szal játszik valaki?Állandóan crashel, már tettem fel új windows-t is, de akkor is. Esetleg van valakinek tippje?
-
Segal
veterán
Próbálj másik vga drivert, direct x, visual c++ stb. Így még sok minden lehet a ludas.
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
v2
senior tag
A T-lcm pedálom gázpedálja beesik. Vagy eltört a rugó vagy kijött a helyéről. Alzában vettem, még bőven garis. Az Alza ad másikat vagy elküldik javítgatni? Semmi kedvem a hercehurcához Vagy szedjem szét és csináljam meg én?
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
v2
senior tag
Nem értem a gyártókat! Persze fillérb@szás de, hogy egy ilyen 20 filléres vackot képesek bele rakni amikor ez egy alapvetően jó cucc. A rugó eltört, lejött belőle 2 menet. Így még használható, de valamit ki kell találnom rá.
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
zümzümm
senior tag
Szóval akkor van olyan kormány is ami szimplán csak rezeg? Nem tudtam.
Na most ezeknek az ujabb fajta korményoknak mint pl g27 g29 stb.... ezeknek van olyan "sivító" motor hangjuk mint a MOMOnak és a Wingman-nek? Azért kérdem ezt mert nekem csak ezekhez van viszonyítási alapom. De inkább csak a Wingman volt sokat a kezeim közt, a MOMO csak párszor kb 10 éve.#40773barabasb
3 féle drivert próbáltam, egyikkel sem ment teljes értékűen. A legtöbb ami sikerült az az hogy tudok a játékban (Grid) kormányzni, gázt adni és fékezni, de nincs forcefeedback.
Ezt a drivert is próbáltam, ezzel meg egyszerűen nem lehet a balra és jobbra kanyarodást beállítani, viszont amikor elinditom a játékot érzem hogy van forcefeedback. Szóval beszarás.
Már sztem minden lehetőséget próbáltam. kompatibilitási módban elinditani a drivert és a játékot is, de nem lett jobb. -
biker
nagyúr
-
Laby
őstag
Vettem egy Thrustmaster T-LCM pedált, és lenne egy kis gondom a beállítással.
Kicseréltem a legerősebb (piros) rugóra, feltelepítettem a kalibrációs szoftvert. Állítani semmit sem állítottam, mert az erősség tetszett alapból.
Középső csúszka mutatja a fék erősséget, mellette csúszka pedig a pedál elmozdulását.Amikor koppig nyomom a fékpedált, akkor 100% az elmozdulás, és utána az erősség attól függően változik, hogy mennyire nyomom neki. Ami eddig jó is, hisz erre való a loadcell ugyebár.
iRacing-ba lépve viszont, amint koppig nyomom a pedált, ott eléri a 100%-ot, és utána nem érzékel semmit. Magyarul a loadcell lényegéből semmit nem tudok kihasználni, pont úgy működik mint bármi másik potméteres pedál. Ha koppig nyomom akkor 100% ha nem akkor meg kevesebb. Miután loadcell erejét tudnám használni, onnantól meg a játékban már nem érzékel.Valószínűleg halál egyszerű a megoldás erre, de mégsem találom fel magam. Kitudnátok segíteni?
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
zümzümm
senior tag
-
Laby
őstag
Na így megvan, köszi a bénáskodást.
70-75%-on amúgy az egész úton semmi fékhatás nem volt, csak amikor elkezdtem terhelni a loadcell-t. Szóval végül 95%-ra raktam, úgy érzékel kis féket is, meg a loadcell-t is kitudom használni.Fanatec CSL Elite LC szettet váltott, és még az után is meglepően elégedett vagyok így 1 órás tesztelgetés után.
Igaz nem volt még Thrustmaster termékem ami fél évnél tovább bírta volna és nem szállt volna el az elektronikája (T300, TH8A), de nem bánnám ha ez lenne a kivétel.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
v2
senior tag
KI hány százalékon használja a féket T-lcm-nél?
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Half-Life 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Kingston A400 240GB SATA3 2,5" SSD
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, Portok száma: 8x 10/100 MBit/s RJ45,
- Phoenix Contact ipari hálózati switch 16x 10/100 MBit/s RJ45, DIN-sínre, IP30 1085255
- PS5 Dual Sense kontroller (garanciális)
- Phoenix Contact ipari hálózati switch, nem konfigurálható, 8x 10/100/1000 Mbit/s RJ45, DIN-sínre
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest