2019. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Games With Gold játékok októberben

 • (f)
 • (p)
Írta: |

Október a Halloweenről szól az Egyesült Államokban, így nem meglepő, ha a havi ingyenes Gold játékokat is a zombik uralják mindkét Xbox platformon.

Valiant Hearts és MGS V: Ground Zeroes

Megszokott gyakorlat, hogy októberben az ijesztgetés, a horror és a zombik jelentik a szórakoztatóipar sava-borsát, és miután a videojátékok nagy része is az Újvilágból ered, várható volt, hogy az októberi „Játékok Golddal” akcióban is jelentős szerepet kap ez a stílus. A hónap második felében tényleg ez történik, előtte azonban két másik játék kerül be az ingyenes kalapba.

Hirdetés

Az I. Világháború borzalmait nem könnyű videojátékban feldolgozni, egyszerűen azért, mert a Nagy Háború eseményei, haditechnikája és harcmodora nem olyan volt, amit egy interaktív szoftver korhűen vissza tud adni. A Ubisoft által fejlesztett Valiant Hearts: The Great War erre tett sikeres kísérletet, és kétségtelenül a téma egyik legjobbja, még akkor is, ha tipikusan kis költségvetésű projektről beszélünk.

Valiant Hearts Xbox One

Kézzel rajzolt grafikája és viszonylag egyszerű, 2D-s játékmenete ellenére a játék igen hatásos darab. A fejezetekre osztott történetben különböző karaktereket irányítunk, akikkel többnyire logikai feladványokat, illetve kisebb részben ügyességi szakaszokat kell teljesítenünk. A szereplők történetei végül egységes egésszé állnak össze, és nem túlzás kijelenteni, hogy a rajzfilmszerű, néha humoros prezentáció ellenére a játék végső kicsengése egészen megrázó. A nagy Xbox One címekhez képest jelentéktelen darabnak tűnhet, mégis ajánlott letöltés, mert egyszerre érdekes, jól játszható és elgondolkodtató játék.

Az Xbox 360 tulajdonosok október első felében a Metal Gear Solid V: Ground Zeroes-t tölthetik le ingyen, amely épp nemrégiben volt az Xbox One-os Gold kínálat része. A játék előzményül szolgál a „nagy folytatás”, a The Phantom Pain számára, kilenc évvel az előtt játszódik, és Big Boss egyik küldetését mutatja be példátlan részletességgel. A játék nem utolsó sorban grafikai erődemonstrációnak is elmegy Xbox 360-on, a konzolon látott egyik legélethűbb bevilágítást, kidolgozást és különleges effekteket vonultatja fel.

MGSV: Ground Zeroes Xbox 360

1975-ben járunk, néhány hónappal a Peace Walker eseményei után, amikor is Big Boss feladata behatolni az Omega táborba, hogy kiszabadítson két fontos figurát a történet szempontjából. A tábor rendkívül jól felépített helyszín, kiválóan mutatja be az ötödik MGS nyitott játékmenetét. A helyszínt szinte bárhonnan megközelíthetjük, a küldetést pedig sokféleképpen oldhatjuk meg. A fő misszió teljesítése után bónusz feladatok is megnyílnak, amelyek során többféle napszak és időjárási tényező mellett is visszatérhetünk az ellenséges bázisra.

Bár a Ground Zeroes már elcsépelt címnek tűnhet a Gold kínálatban, továbbra is vannak olyanok, akik még nem tettek vele próbát, így nekik mindenképp ajánlott, hiszen a lopakodós műfaj egyik legjobbjáról van szó.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Újra ingyenesként debütál egy indie játék, visszatér Lara Croft, Xbox 360-on pedig két nagyszabású produkció jár ingyen a Gold előfizetőknek szeptemberben.

 • Games With Gold játékok augusztusban

  A nyár utolsó hónapján az Xbox One tulajdonosok ízelítőt kapnak egy Metal Gear Solid játékból, Xbox 360-on pedig metróalagutakban irthatjuk a mutánsokat.

 • Games With Gold játékok júliusban

  Az Assassin's Creed IV ezúttal az Xbox One tulajdonosok számára ingyenes, de ebben a hónapban debütál egy új indie cím is, Xbox 360-on pedig Marcus Fenix bőrébe bújhatunk.

 • Games With Gold játékok júniusban

  A Double Fine legújabb játéka ingyenes címként debütál Xbox One-on, de a nagyobb szabású dobozos produkcióknak ezúttal is az Xbox 360-nal rendelkező Gold előfizetők örülhetnek.

Gyártók, szolgáltatók

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.