Games With Gold játékok decemberben

  • (f)
  • (p)
Bemutató – Írta: | 2018-12-03 13:50

Az utolsó adag Gold játék is megérkezik ebben az évben, rejtélyes kockáktól fantasy világon át egészen egy régi Xbox klasszikusig. Négy játék három generációból.

[ Új teszt ]

Q.U.B.E. 2 és Never Alone

Az Xbox One tulajdonosok ezt a hónapot némi gondolkodással kezdhetik. Egy sci-fi rejtélyt kell megoldanunk különleges manipulatív képességekkel, hogy kiderítsük, mi történt az emberiséggel. A Toxic Games alkotása, a Q.U.B.E. 2 ráadásul egészen friss játék, hiszen idén márciusban jelent meg, és nem is rossz. Egy érdekes hangulatú, látványos, Xbox One X támogatással is rendelkező cím, ami nyugodtan odatehető a műfaj nagyjai mellé.

Q.U.B.E. 2 Xbox One

Bár folytatásról van szó, az előzmény ismerete nem szükséges a játék élvezetéhez. Egy rejtélyes, idegen objektum közeledik a Föld felé, amit az első rész végén hőseink sikeresen elpusztítottak. A második részben hogy, hogy nem, mégis ennek fedélzetén találjuk magunkat. Különböző színű és tulajdonságú kockákat manipulálva érhetjük el a szobák kijáratait, hogy fényt derítsünk a történtekre. Hogy mi történt valójában, az kiderül a néhány órás ravasz, de nem lehetetlenül nehéz játékból. Aki szerette az olyan címeket, mint a Pneuma: Breath of Life, Talos Principle vagy The Turing Test, az a Q.U.B.E. 2-t is kedvelni fogja.

December közepén már javában benne leszünk a télben, amikor megérkezik az évszakhoz illően jeges hangulatú Never Alone című játék. A hangulatos, sarkkörön túl játszódó platformer az alaszkai őslakos Inupiat törzs mondavilágába enged betekintést egy kislány történetén keresztül. A főszereplő falujának életét egy szűnni nem akaró, tomboló szélvihar teszi elviselhetetlenné, ezért a kislány elindul, hogy felkutassa a szél forrását.

Never Alone Xbox One

Az Upper One Games játéka az alaszkai őslakosok közreműködésével készült, és olyan metaforikus elemeket tartalmaz, amiknek mind komoly jelentősége van az ottani társadalom életében. Kis főhősünk mellé szegődik egy segítőtárs, de menekülnünk kell jegesmedve és más ellenfelek elől, és egy ízben a jeges víz alá is le kell merülnünk. A platformer elsősorban az ügyességünket teszi próbára, de közben sokat mesél (ráadásul eredeti nyelven!) az Inupiat törzs életéről is.

Dragon Age 2 és Mercenaries

2011-ben jelent meg Xbox 360-ra a BioWare nagyszabású szerepjátéka, az akkor már régen várt Dragon Age 2, amely most december első felében ingyen letölthető a Gold tagoknak, Xbox 360-ra és Xbox One-ra egyaránt. A játék, bár nem aratott osztatlan sikert, továbbra is a szebb emlékű BioWare címek közé sorolható. Aki egy kis nosztalgiára vágyik, az most belekóstolhat a kirkwalli kalandokba.

Dragon Age 2 Xbox 360

A játék az első epizód folytatása, annak mentése beimportálható, vagy aki nem rendelkezik ilyennel, az választhat egy kiindulási alapot az új történethez. A második Dragon Age javarészt Kirkwall városában és annak környékén játszódik, a cél pedig – hogy ne spoilerezzünk sokat – fantasy RPG-hez hűen a világ megmentése, és a bajnokká válás. A játék sok dicséretet kapott a harcrendszerét illetően, viszont sokan kritizálták, hogy nem elég változatos, és sok benne az újrahasznosított helyszín. December 15-ig minden Gold előfizető ingyen kipróbálhatja, hogy mi az igazság.

Az év utolsó két hetében aztán olyan történik, ami még soha: eredeti Xbox játék kerül a Gold kínálatba (és igen, ezek még nem támogatták az achievementeket, úgyhogy a pontgyűjtőknek ez rossz hír). A hatodik konzolgeneráció egyik akkoriban népszerű akciójátéka, a legendás Pandemic és a LucasArts produkciója, a Mercenaries: Playground of Destruction került az ingyenes kalapba.

Mercenaries Xbox

A játék 2005-ben jelent meg, és akkortájt az egyik legjobb ilyen jellegű produkciónak számított. Vérbeli külső nézetes lövöldözős játék, teljesen lerombolható, nyílt világgal. Öt háborúzó frakció között lavírozhatunk küldetések teljesítésével, amikért persze zsíros pénzösszegek ütik a markunkat. A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően az eredeti Xbox játékok kiválóan futnak, Xbox One-on 4x, Xbox One X-en 16x nagyobb felbontásban, mint eredetileg, úgyhogy hellyel-közzel HD remaster élményt kapunk. Egy szeletke Xbox történelem ingyen – lezárva ezzel egy újabb hosszú Gold esztendőt.

dreampage