Games With Gold játékok decemberben

Hirdetés

Q.U.B.E. 2 és Never Alone

Az Xbox One tulajdonosok ezt a hónapot némi gondolkodással kezdhetik. Egy sci-fi rejtélyt kell megoldanunk különleges manipulatív képességekkel, hogy kiderítsük, mi történt az emberiséggel. A Toxic Games alkotása, a Q.U.B.E. 2 ráadásul egészen friss játék, hiszen idén márciusban jelent meg, és nem is rossz. Egy érdekes hangulatú, látványos, Xbox One X támogatással is rendelkező cím, ami nyugodtan odatehető a műfaj nagyjai mellé.

Q.U.B.E. 2 Xbox One

Bár folytatásról van szó, az előzmény ismerete nem szükséges a játék élvezetéhez. Egy rejtélyes, idegen objektum közeledik a Föld felé, amit az első rész végén hőseink sikeresen elpusztítottak. A második részben hogy, hogy nem, mégis ennek fedélzetén találjuk magunkat. Különböző színű és tulajdonságú kockákat manipulálva érhetjük el a szobák kijáratait, hogy fényt derítsünk a történtekre. Hogy mi történt valójában, az kiderül a néhány órás ravasz, de nem lehetetlenül nehéz játékból. Aki szerette az olyan címeket, mint a Pneuma: Breath of Life, Talos Principle vagy The Turing Test, az a Q.U.B.E. 2-t is kedvelni fogja.

December közepén már javában benne leszünk a télben, amikor megérkezik az évszakhoz illően jeges hangulatú Never Alone című játék. A hangulatos, sarkkörön túl játszódó platformer az alaszkai őslakos Inupiat törzs mondavilágába enged betekintést egy kislány történetén keresztül. A főszereplő falujának életét egy szűnni nem akaró, tomboló szélvihar teszi elviselhetetlenné, ezért a kislány elindul, hogy felkutassa a szél forrását.

Never Alone Xbox One

Az Upper One Games játéka az alaszkai őslakosok közreműködésével készült, és olyan metaforikus elemeket tartalmaz, amiknek mind komoly jelentősége van az ottani társadalom életében. Kis főhősünk mellé szegődik egy segítőtárs, de menekülnünk kell jegesmedve és más ellenfelek elől, és egy ízben a jeges víz alá is le kell merülnünk. A platformer elsősorban az ügyességünket teszi próbára, de közben sokat mesél (ráadásul eredeti nyelven!) az Inupiat törzs életéről is.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • Games With Gold játékok januárban

  2019-ben sem maradunk ingyenes Xbox Live Gold játékok nélkül. Az első hónap érdekes, a tavalyi év egyik legjobb címe mellett egy nyugtalanító trend is felbukkan.

 • Games With Gold játékok februárban

  Az idei február nem a Gold program legerősebbjeként fog bevonulni a történelembe, de a négy ingyenes játék így is szolgáltat némi érdekességet az Xbox tulajdonosok számára.

 • Games With Gold játékok márciusban

  A Microsoft továbbra is négy ingyenes címet ad az Xbox Live Gold előfizetők számára, a márciusi felhozatalba pedig három generáció játékai is bekerültek. Nézzük, melyek ezek.

Előzmények

 • Games With Gold játékok novemberben

  Világháborús akcióval fordulunk rá az év utolsó időszakára, de a novemberi Gold játékok között más finomság is akad. Akár a poklot is megjárhatjuk.

 • Games With Gold játékok októberben

  Megérkezett az őszi hideg idő, vele együtt pedig négy újabb játéknak örülhetnek az Xbox Live Gold előfizetők. Főzés és démonvadászat vezeti a mezőnyt.

 • Games With Gold játékok szeptemberben

  Az erős nyár végi felhozatal után szeptemberben kisebb címekkel kell beérniük az Xbox Live Gold előfizetőknek. Némi humorra és izgalomra azért így is lehet számítani.