Hirdetés

FIFA 16 teszt

Hirdetés

Történelem, liga- és csapatkínálat

Megint eltelt egy év, így a futballvilág iránt rajongók újabb FIFA játékkal lettek gazdagabbak. Az otthoni vagy az online küzdelmek kedvelői számára ugyanis nagy felfrissülést hozhat a FIFA 16, mely megannyi újításon esett át, és sok téren teljesen átgondolták a fejlesztők. Még mielőtt beleugornánk az idei részbe, érdemes pár szóban elmesélni, hogy mégis hogyan jutott idáig a focis játékok etalonjának számító sorozat. Bő húsz évvel ezelőtt még főleg kezdeményezésekkel, vagy mai szemmel nézve prototípusokkal lehetett csak nyomni, ilyen volt a Kick Off, vagy éppen az International Soccer. A számozással, pontosabban évszámmal ellátott első FIFA részre egészen 95-ig kellett várni, ami után az igazi kasszasikernek számító FIFA 96 következett. Óriási élmény egyébként olyan videókat nézni, amik röviden és tömören megmutatják, mennyit fejlődött a széria az utóbbi két évtizedben.

Az Electronic Arts, másnéven EA Games persze hangyaszorgossággal dolgozik azon, hogy az újabbnál újabb epizódok annyi plusz élményt nyújtsanak, hogy az előző évad játékosai a következőt is előszeretettel vásárolják meg. A FIFA 16 kizárólag PC-re, PlayStation 4-re, PlayStation 3-ra, Xbox One-ra és Xbox 360-ra érhető el, sajnos kimaradt a szórásból a Nintendo, pedig 2000 óta sosem fordult még elő ilyen. A mostani rész legnagyobb és legmegdöbbentőbb dobásai közé tartozik a női futballválogatottak beépítése, így tizenkét nemzeti együttessel lehet csatázni, a gyengébbik nem képviselői pedig megmutatják, hogy igenis van keresnivalójuk a labdarúgásban. Sajnos hiába rakták egyébként bele az elitet a 16-ba, Japán például kimaradt, holott a legutóbbi VB-n döntősek voltak, négy éve pedig pont ők nyerték meg, nem lenne tehát meglepő, ha egy későbbi frissítés a szigetország csapatát is elérhetővé tenné.

Immár tizenkét női nemzeti együttessel is játszhatunk
Immár tizenkét női nemzeti együttessel is játszhatunk [+]

Természetesen nem csak a női válogatott miatt érdemes kipróbálni a FIFA 16-ot, hanem a 78 stadion miatt is, ebből ráadásul 50 valóságosnak megfelelően lett megrajzolva. Azt már a tavalyi résznél is elmondtuk, hogy a Barclays Premier League-gel külön szerződést kötött az EA, így minden helyszín és csapat a végletekig ki lett dolgozva, gondolhatunk itt a szurkolókra, vagy éppen az általuk kántált rigmusokra. A fejlesztők persze nem álltak meg itt, és a Real Madridot is bevették a buliba, a külön kontraktusnak köszönhetően pedig minden játékos arca külön digitalizálva lett. Az ok a cég szerint egyértelmű volt, hiszen a FIFA 15-ben a Királyi Együttest választották a legtöbben az online küzdelmek során. A Bundesliga az eddigieknél nagyobb szerepet kapott, a fejlesztők itt is megszerezték a teljes licencet, főleg a kameraállásoknál figyelhető meg, hogy ugyanonnan tekinthetjük meg a mérkőzéseket, mint a valóságban. Bajnokságból egy rakatot kapunk, az ismertebb ligák mellett a koreai, a szaúd-arábiai, vagy éppen a chilei első osztályt is végigélvezhetjük, sajnos a magyar csapatok továbbra sem láthatók a játékban.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:

Azóta történt

 • NBA 2K16 teszt

  A népszerű kosárlabdás sorozat immár a tizenhetedik részét éli meg, még jobb lett a grafika és az irányíthatóság, több lett a show elem és a csapatkínálat is jóval bővebb lett. Az eddigi legjobb NBA játék?

 • Hardware: Rivals teszt

  Adott egy PlayStation 4-re elérhető, kizárólag az online tartalomra koncentráló, versenyzős játék. Egyszerű a grafika, jók a küzdelmek, pörgős a játék, de vajon elég ez hosszútávon?

 • FIFA 16 - Már Origin/EA Access előfizetéssel is elérhető

  Az Electronic Art fizetős szolgáltatásában ezentúl a legutóbbi FIFA játék is elérhető lesz.

 • Bejelentették a FIFA 17-et

  Az idei rész már a legújabb Frostbite grafikus motort fogja használni.

Előzmények

 • FIFA 16 - Terítéken a karrier mód

  A most bemutatott új előzetesben a játékosokra váró újdonságokat mutatják be röviden.

 • LEGO Jurassic World teszt

  A népszerű játéksorozat következő epizódja a dinoszauruszos Spielberg-széria történetét dolgozza fel, a régi és az új filmekből is átélhetünk ismert részeket, de érdemi újítás nem került bele.

 • Project Cars teszt

  A legújabb autós játékot hivatalosan a Slightly Mad Studios fejlesztette, méghozzá közösségi segítséggel. A versenyzés minden eddiginél élménydúsabb, a grafika lélegzetelállító lett, a karrier mód viszont kicsit csalódás.