Hirdetés

LEGO Jurassic World teszt

Hirdetés

LEGO történet, bevezető

A kicsit már idősebb olvasóink, de remélhetőleg a fiatalabbak is ismerik a LEGO-t, ami egy világsikerű építőjáték védjegyzett neve. Érdekességképpen annyit mindenképpen érdemes elmondani, hogy a céget Ole Kirk Christiansen alapította Billund néven még 1932-ben, majd két év múlva vette fel a vállalat a ma is ismert LEGO nevet. Akkor még nyilván nem voltak számítógépek, a gyerekek és a felnőttek is ilyen, eleinte még négyszögletű, bütykös felülettel rendelkező elemekkel játszottak, ám a PC-k és a konzolok térnyerésével egyértelmű volt, hogy valamilyen szinten majd ezeken a platformokon is lehet virtuális formában építkezni.

A LEGO sorozat videojáték formájában rengeteg részt és feldolgozást megélt már, a dán vállalat virtuális építőkockáiból és építőelemiből létrehozott világokban át lehetett már élni a Csillagok Háborúja kalandjait, lehetett járni a varázslatos Harry Potter iskolában, meg lehetett menteni Gotham városát Batman bőrébe bújva, de nem maradhatott el például Indiana Jones kalandjainak átélése sem. Mivel a szoftverek máig nagyon keresettek, lehetett várni, hogy ezzel még nem merül ki a lehetőségek köre. Itt jön szóba mai tesztünk, mely a LEGO Jurassic World történetét helyezi nagyító alá, és könnyen kitalálható módon Spielberg legendás dinoszauruszos világát hozza el a nekünk.

LEGO Jurassic World
[+]

A fejlesztők már a játék bemutatásának idején nyíltan vállalták, hogy nem kell eget rengető újdonságokra számítani az eddigi részekhez képest, bár a sorozat kedvelőinek ez aligha jelent problémát, hiszen ettől függetlenül az új játékmenet sok kihívással szembesíti majd a gép elé ülő felhasználókat, akik sok-sok órán keresztül le lesznek kötve a Jurassic World látványos grafikája előtt. A szoftverben 20 pálya fedezhető fel, ám ami még jobb, hogy több mint száz karakter bőrébe bújhatunk bele, melyek közül természetesen mindegyik különleges képességekkel rendelkezik.

LEGO Jurassic World
[+]

A platformtámogatás rendkívül széleskörű, hiszen a játék nem csupán a szokásos PC, Xbox 360, Xbox One, PlayStation 3 és PlayStation 4 kvintettre jelent meg, hanem akár Wii U-n, PlayStation Vitán és Nintendo 3DS-en is végigtolható, így elég sok játékosnak megemelkedhet majd a vérnyomása a T-Rexek vagy a Velociraptorok elől való menekülés során. A játék nagy előnye, hogy valamennyi filmből tartalmaz lényeges és ismert részeket, ám természetesen a fejlesztők egy kicsit átdolgozták a sztorit annak érdekében, hogy a lehető legfolyamatosabb játékélményt nyújthassa a produktum.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

 • F1 2015 teszt

  A Codemasters legújabb F1-es fejlesztésében az idei és a tavalyi szezont élhetjük át, az előzőekhez képest jobb a grafika, valamint javítottak az ellenfelek intelligenciáján és az irányíthatóságon is.

 • LEGO Dimensions előzetes

  Az építőkockás játéksorozat következő részét a Traveller's Tales fejleszti, ami számos szuperhőst felölel, és már nem csak a képernyők kapnak benne szerepet.

 • LEGO Marvel's Avengers teszt

  Amerika Kapitány, Vasember és a többi Marvel szuperhős visszatér, hogy ismét megmentsék a műanyagba öntött világot.

Előzmények

 • LEGO Jurassic World előzetes

  Idén sem maradunk LEGO játékok nélkül, két hónap múlva a műanyag dinoszauruszok világába látogathatunk el a Jurassic World mozifilm megjelenése alkalmából.

 • LEGO Batman 3 teszt

  Futószalagon érkeznek a LEGO játékok, a Denevérember és kompániája már harmadszor látogat el a műanyag univerzumba. A rajongók egy része örül, de a kérdés adott: jó ez nekünk?

 • LEGO Marvel Super Heroes – Teszt

  Forradalmi fejlesztésről nem számolhatunk be, de a franchise-ra jellemző lendületes játékmenet, kiemelkedő szavatosság és humor még mindig élvezetes kombinációt ad. Ezúttal az összes Marvel hőssel a főszerepben.