Cyberpunk 2077 beszámoló

A CD Projekt RED többszöri halasztás után végre elhozta nekünk az elmúlt év legjobban várt alkotását, amely sajnos nem igazán olyan lett, mint amire sokan számítottak, de ez nem jelenti azt, hogy egy rossz játék lenne.

Fantasy-ből a jövőbe

Minden évben rengeteg videójáték jelenik meg és talán még több újat jelentenek be, ezek közül pedig időnként akad egy-egy olyan csapat, amely már attól kiemelt figyelmet kap, ha egyáltalán leleplezik a tényt, hogy új programot fejlesztenek. Az elmúlt évtizedben olyan csapatokat sorolhattunk ide, mint például a Rockstar Games, a Naughty Dog, a Blizzard (bár ők az utóbbi években sokat vesztettek fényükből), vagy a CD Projekt RED. Utóbbi népszerűsége annak köszönhető, hogy a The Witcher sorozatukkal, de leginkább a trilógia 2015-ben megjelent harmadik felvonásával olyan magasra tették azt a bizonyos lécet, hogy mindenki kiemelt figyelemmel kísérte a Cyberpunk 2077-et, amely hivatalosan 2013-ban lett bejelentve egy rövid, de hangulatos trailer kíséretében.

Az ezt követő években aztán lengyel barátaink a The Witcher 3-on és azok kiegészítőin dolgoztak, majd 2018-ban azon a remek E3-on végre megkaptuk az új játékuk első komolyabb trailerét és vele együtt felrobbant az internet. Valahol talán itt kezdett a hype meredek növekedése, ugyanis sokan a cég korábbi játékára visszagondolva azt várták, hogy minden eddiginél grandiózusabb, összetettebb és felejthetetlen program kerül ki a CD Projekt RED kezei közül. Az elkövetkező hosszú hónapok várakozása szinte már őrjítő volt, főleg azok után, hogy 2019-ben egy újabb bombát dobtak le nekünk az E3-on, ugyanis megjelent Keanu Reeves is, aki bejelentette, hogy bizony ő is szerepelni fog a sokak által várt alkotásban. Mondani sem kell, ezzel még nagyobb hírverést kapott a projekt, amely a színész végső leleplezése szerint idén tavasszal jelent volna meg. Végül ez azonban elmaradt és bár sokunknak nem tetszett a halasztás, de úgy voltunk vele, hogy ezzel csak még jobb lesz majd a végeredmény. Aztán eljött szeptember, a csapat ismét jelentkezett azzal a bizonyos idegesítő sárga hátteres bejelentéssel, miszerint novemberig kell már csak várnunk, mindeközben a nagyvilágban zajló események és egyéb okok miatt megint csúszásról érkezett a hír, de “szerencsére” ez volt az utolsó.

Végül eljött az a bizonyos december 10. a Cyberpunk 2077 pedig megjelent PC-re, PlayStation 4-re és Xbox One-ra. Mi utóbbi kiadással játszottunk egy Xbox Series X-en, amelyen ugyanúgy az előző generációs verzió futott, a nextgen frissítés ugyanis valamikor 2021-ben jelenik meg, de utóbbihoz egyelőre pontos dátumot nem kaptunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt