A Steam Next Fest legjava – 3. rész

Elindult a Steam nyári rendezvénye, ahol ezernél is több, megjelenés előtt álló játékot lehet kipróbálni. Bár minden demót nem tudtunk megnézni, itt van következő 10 kedvencünk!

Steam Next Fest válogatás - 7. oldal

Railbound

A Golf Peaks és az Inbento alkotói továbbra is megmaradtak a stílusos csomagolást kapott logikai játékok világában: a Railbound a vasúti szerelvények témakörét dolgozza fel. Feladatunk minden apró pályán az lesz, hogy sínek lerakásával a számozásnak megfelelő sorrendben csatoljuk a vagonokat a várakozó mozdonyhoz. Szinte minden pálya hoz valami új kunkort: néhol a megfelelő sorrend elérése a trükkös, máshol alagutakat, sorompókat vagy épp építésről letiltott területeket találunk a sínek körül. A játék elején bemutató demó természetesen a legegyszerűbb pályákat tartalmazza, így viszonylag könnyen leküzdhető a tizenegynéhány szint, de biztos vagyok benne, hogy a végső kihívások már többnapos gondolkodást igényelnek majd.


[+]

Megjelenés: ?
Link a demóhoz

Swordship

Micsoda ötlet: végy egy shoot ’em upot, és vedd ki belőle a lövöldözést! A Swordship abból a szempontból békés játék, hogy mi nem tudunk benne lőni – ellenfeleinkkel azonban így is végezni tudunk, méghozzá úgy, hogy okos helyezkedéssel egymást lövetjük le az automata rendszerekkel. Erre azért van szükség (a szimpla létfenntartáson túl), mert a folyamatos száguldás és manőverezés közepette csempészárut kell felvenni és leadni. Ezeket vagy pontra, vagy hajófejlesztésre váltjuk be a pályák közt, és már iramodhatunk is tovább a fantasztikusan látványos, minimáldesignnal ellátott pályákon. A design és a zene a WipEout-szériát juttatta eszembe, ami, remélem, nagyszerű ajánlólevélnek számít mindenkinél.


[+]

Megjelenés: 2022. szeptember
Link a demóhoz

Terra Invicta

Megvallom, nem sokra mentem a Terra Invicta demójával. Azok a fejlesztők, akik összerakták minden idők legkomplexebb és talán legjobb XCOM-modját, a Long Wart, úgy gondolták, hogy ilyen szimpla marhaságokkal nem fogják múlatni idejüket, és csináltak valamit, amire tényleg büszkék lehetnek. Sajnos ennyi demó közt nem volt időm elmerülni a programban – a programban, amely néha három tutorialablakot is a képernyőre varázsolt egyszerre. Az látszik, hogy aki mélységre vágyik ebben a kicsit sci-fi stratégiában, az el lesz kényeztetve: a leírás alapján a Föld meghódítása mellett a Naprendszer elfoglalása, és talán az idegenekkel való hajcihő is a kampány része lesz. Kompromisszumok nélküli, így valószínűleg csak szűk tábornak készülő játéknak tűnik a Terra Invicta – én csak messziről tudom csodálni, de a minőség így is látszik rajta.


[+]

Megjelenés: 2022
Link a demóhoz

The Cub

A Golf Club Wasteland alkotói szerencsére belátták, hogy míg a hangulatteremtés terén kiváló munkát végeztek, addig golfjátékként valami elképesztően rosszat alkottak, és következő játékukban inkább az előbbire koncentrálnak. A Cub egy posztapokaliptikus platformjáték, ahol a lepusztult Földön most a korábban Marsra menekült dúsgazdagok leszármazottai használják saját háborújuk csatatereként. Mi egy fiatal, anyját elveszített, farkasok által nevelt srácot alakítunk, aki egy lopott marsi sisakon keresztül folyamatosan hallja ellenfelei rádióadását. Miközben a tüskéssé mutálódott növények és a szétesés határán levő romok közt manőverezünk (közvetlen harc nincs), fura, de igen érdekes beszélgetős műsorokat, reklámokat és zenéket hallgathatunk egy idegen világból, ami természetesen tökéletes eszköz a hangulatteremtésre és a történetmesélésre is.


[+]

Megjelenés: ?
Link a demóhoz

Trepang2

Bár a fejlesztők természetesen nem mondhatják ezt ki, a Trepang2 kipróbálásakor mindenkinek automatikusan az eredeti F.E.A.R. fog eszébe jutni. Hogy is lehetne másként: sötét irodákban és raktárakban küzdünk kommandósok egyre jobban felfegyverzett csapatai ellen, néha időlassítást, máskor pedig láthatatlanságot használva a tűzfegyverek és gránátok hatékonyabbá tételére. Bár az ellenfelek mesterséges intelligenciája egyelőre nem olyan erős, mint a 2005-ös mintában (valamiért hajlamosak az ellenfelek háttal bejönni a szobába, ahol lapulunk), a harcok így is rendkívül élvezetesek. Reméljük, az AI-n még javítanak a megjelenésig, és kicsit intenzívebbé teszik a pályarombolást is, mert akkor egy kiváló FPS-sel leszünk gazdagabbak!


[+]

Megjelenés: 2022
Link a demóhoz

Bényi László

 • Kapcsolódó cégek:
 • Steam

Azóta történt

 • Capcom Fighting Collection teszt

  A kiválóan sikerült harmincadik évfordulós Street Fighter-kollekció nyomán a Capcom most kevésbé ismert verekedős játékait ünnepli egy újabb gyűjteménnyel.

 • Long Live the Queen teszt

  Hercegnő-szimulátor, sokkal veszélyesebb formában, mint ahogy azt a leírás vagy a képek alapján talán várnád. Te vajon megéred a koronázás napját?

 • Mothmen 1966 teszt

  Az amerikai kriptidek talán legkedvelhetőbb tagja a molyember, Nyugat-Virginia nem-hivatalos kabalaállata – na de mi köze van e lénynek az 1966-os Leonidák meteorrajhoz?

 • Tinykin teszt

  Egyedül nem megy, ezért aztán a parányi méretűre töpörödött űrhajós ebben a játékban még kisebb, tinykin nevű lényeket használ arra, hogy felfedezze új világát.

Előzmények