A Steam Next Fest legjava – 2. rész

Elindult a Steam nyári rendezvénye, ahol ezernél is több, megjelenés előtt álló játékot lehet kipróbálni. Bár minden demót nem tudtunk megnézni, itt van következő 14 kedvencünk!

Steam Next Fest válogatás - 3. oldal

A nyaranta megrendezett Next Fest egyik csúcspontját a több száz – sőt, idén pontosan 1200! – játékdemó jelenti. Bár ezek között nincsenek nagykiadós, óriási marketinggel megtámogatott szuperprodukciók, akik szeretik a néha egyenesen klisés, másszor meg szinte felismerhetetlenül különleges indie játékokat is, igazi csemegéket találnak a kínálatban. Bármilyen stílust, hangulatot, látványvilágot is részesítenénk előnyben, biztos lesz néhány program, amely pontosan nekünk készült – a nehéz feladatot ezek kibogarászása jelenti. Bár a demók közül természetesen nem tudtuk mindet kipróbálni, aki minőségi szórakozást szeretne erre a hétvégére, az induljon ki az alábbi és az előző listából, aztán keressen továbbiakat a rendezvény oldalán (https://store.steampowered.com/sale/nextfest). A demók június 20-áig, hétfő délutánig érhetők el, addig pedig általában folyamatosak a fejlesztői streamek is. A válogatás első része ide kattintva érhető el.

Anger Foot

A CRIME GANG bűnbanda végzetes hibát követett el: elrabolták Anger Feet kedvenc sportcipőjét, Artúrt. Így aztán nem is következhet más, mint egy vádli által fűtött bosszúhadjárat, mégpedig egy seregnyi, maszkot és suhogós Adidast viselő gengszter ellen. Bár eszközeink közt lesznek pisztolyok és shotgunok is, az igazi veszélyt bal lábfejünk jelenti, amellyel nem csak a borospoharat tudjuk elegánsan barátnőnk szájához emelni, de bármilyen nyílászárót és torkot is képesek vagyunk szétzúzni vele. A játék maga egy időre menő, fémesen zörgő technó által hajtott, időre menő FPS, ahol nagyon kevés hibázási lehetőség van, kicsit hasonlóan a más nézetet használó Hotline Miami és Katana Zero kombózós, taktikus megközelítést igénylő stílusában. Eleinte azt hittem, csak a mémek és paródiák miatt készül a játék, de néhány speedrun után rá kellett jönnöm, hogy bizony a játékmenetre is odafigyeltek.


[+]

Megjelenés: 2023
Link a demóhoz

Backfirewall_

Nem sok játék akad, amely egy számítógép belsejében játszódik, de a Backfirewall_ ilyen: egy modern okostelefonban zajlik a kaland, mégpedig egy olyanban, amelyben a lassú és lusta operációs rendszer minden virtuális erejét latba vetve küzd az őt teljes leváltással fenyegető nagy rendszerfrissítés ellen. Ez egyfelől egy erősen cinikus, programozói humorral teli történetmesélést és világépítést tesz lehetővé – az eseményeket kommentáló OS9-ről azonnal a Stanley Parable narrátora jutott az eszembe. Másfelől viszont a játékmenet így igazi kegyetlenkedés nélkül is tud a károkozásról, hibaüzenetek generálásáról és az általános digitális csirkefogóságról szólni. A demó alapján a belső nézetet használó játék négy képességre épít majd, mégpedig az objektumok letörlésére, átszínezésére, invertálására és duplikálására. A viszonylag rövid demó ezeket sajnos még nem kombinálta, de azért látszik a potenciál a játékban – remélem, a fejlesztők ki is tudják majd használni azt.


[+]

Megjelenés: 2022
Link a demóhoz

Cult of the Lamb

Ismét egy játék, amelyen egyszerre érződik a Darkest Dungeon és a Slay the Spire hatása – és ennek ellenére is egy egyedi, ráadásul a demó alapján fantasztikusan szórakoztató játékról van szó. Bár a történetet remegő lábú, könnyes szemű, szó szerinti értelemben vett áldozati bárányként indítjuk, igen hamar felcsillan előttünk a lehetőség, hogy valami mássá, valami többé váljuk: az egyik elfeledett, ősi isten juttat minket vissza az élők közé, hogy a bosszú véresszájú, potenciálisan lángoló pallost lengető angyalaként hozzunk össze neki egy szektát, és annak élén változtassuk meg egész birodalmak vallási berendezkedését. Ez egyfelől gyors tempójú, pici arénákban zajló akciórészeket jelent, ahol minduntalan új fegyverekkel, képességekkel és kártyákkal gazdagodva válunk egyre impresszívebb vallási vezetővé, másrészt pedig egy vidám nyersanyaggyűjtős-templomépítős szekciót, ahol a kimenekített követőket tudjuk munkára fogni a sok gyakás szünetében. A látványvilág parádés, a vizuális humor lehengerlő, a Cult of the Lamb pedig augusztusban minden platformon tiszteletét teszi.


[+]

Megjelenés: 2022. augusztus 11.
Link a demóhoz

Fabular: Once Upon a Spacetime

A magyar fejlesztésű Fabular elképesztő műfajkoktélt kínál: alapvetően egy űrbéli utazást dolgoz fel a játék, de van a receptben roguelike, űrshooter, kalandjáték és RPG is. Összességében a játék legközelebbi rokonaként a Void Bastards jutott eszembe, azzal a néhány nem elhanyagolható eltéréssel, hogy 1) a Fabular nem FPS, 2) a Fabular grafikai stílusa sokkal jobban tetszik, és 3) az űrjárás során található kisebb-nagyobb történetek és minikalandok sokkal színesebbé teszik a játékot. Egyetlen dolog volt, amibe nem szerettem bele azonnal: az űrharcokat egy kicsit nehézkesnek éreztem; ez persze valószínűleg megszokás kérdése – első reflexből állandóan lőni akartam, pedig itt a hajók elsősorban pengékkel és buzogányokkal küzdenek. Sebaj, a végleges verzióban majd próbálok védekezni is…


[+]

Megjelenés: 2022. harmadik negyedév
Link a demóhoz

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

 • Kapcsolódó cégek:
 • Steam

Azóta történt

 • A Steam Next Fest legjava – 3. rész

  Elindult a Steam nyári rendezvénye, ahol ezernél is több, megjelenés előtt álló játékot lehet kipróbálni. Bár minden demót nem tudtunk megnézni, itt van következő 10 kedvencünk!

 • Capcom Fighting Collection teszt

  A kiválóan sikerült harmincadik évfordulós Street Fighter-kollekció nyomán a Capcom most kevésbé ismert verekedős játékait ünnepli egy újabb gyűjteménnyel.

 • Long Live the Queen teszt

  Hercegnő-szimulátor, sokkal veszélyesebb formában, mint ahogy azt a leírás vagy a képek alapján talán várnád. Te vajon megéred a koronázás napját?

 • Mothmen 1966 teszt

  Az amerikai kriptidek talán legkedvelhetőbb tagja a molyember, Nyugat-Virginia nem-hivatalos kabalaállata – na de mi köze van e lénynek az 1966-os Leonidák meteorrajhoz?

Előzmények