A Steam Next Fest legjava – 2. rész

Elindult a Steam nyári rendezvénye, ahol ezernél is több, megjelenés előtt álló játékot lehet kipróbálni. Bár minden demót nem tudtunk megnézni, itt van következő 14 kedvencünk!

Steam Next Fest válogatás - 5. oldal

Old Skies

A Blackwell-széria, a Technobabylon és az Unavowed után a Wadyet Eye stúdió játékai nálam már az automatikusan megvásárolandó kategóriában vannak – persze ettől még kapva kaptam az alkalmon, hogy jó egy évvel a megjelenés előtt kipróbáljam egyik új alkotásukat. Az Old Skies főhőse Fia Quinn, aki egy, a gazdagok számára kitalált időutazó vállalat ügyintézője. A végleges játékban hét utast kell majd a múltba kísérnie – a demóban az első, legrövidebb utazást tehetjük meg vele, méghozzá 2024-be. A stúdió jó szokásának megfelelően most is egy point ’n’ click kalandjátékot kaptunk, igaz, azt a lehető legbarátságosabb, legkevésbé idegesítő formában. Pixelvadászat, logikátlan tárgyhasználat, ostoba karakterhalál nincs, a feladatok és fejtörők mind teljesen életszerűek voltak – plusz a szinkron nagyszerű, a történet pazarnak tűnik és extra bónuszként a hátterek is igen szépen vannak megrajzolva.


[+]

Megjelenés: ?
Link a demóhoz

Paper Trail

Minden játék más kihívásokat kínál, és ebben a cikkben a Paper Trail az, amelyikhez kifejezett agytorna szükséges. Méghozzá szokatlan fajta, hiszen a játék lényege az, hogy az egyképernyőnyi helyszínek mind papírból vannak, olyannyira, hogy azokat hajtogatni is lehet, mintha csak egy-egy szalvétáról lenne szó. Egyszer két össze nem függő platformot lehet így összekötni, mert a papír másik oldalán van egy híd, másszor meg a papír sarkát behúzva tudunk utat teremteni magunknak. De nem csak erről szól a játék: megesik, hogy a földre rajzolt ábrákat kell a papír másik oldalának húzgálásával kiegészíteni, vagy épp az utunkat álló követ tudjuk a behajtott papírra görgetni, és így biztosítani a továbbjutást. Finoman szólva sem könnyűek ezek a feladatok, de akinek tetszett a Carto, a Maquette, vagy épp a Gorogoa egyedi térbeli logikája, az itt is meg fogja találni számításait.


[+]

Megjelenés: 2023. első negyedév
Link a demóhoz

Paper Trails

Meg kell vallanom: először véletlenül a Paper Trail helyett a Paper Trailst töltöttem le, aztán csodálkoztam, hogy ez nagyon nem az a hajtogatós játék, amit kerestem. Adtam neki egy esélyt, és igazán nem is bántam meg: bár nem ügyvédet, hanem egy nyomozó adminisztrátorát alakítjuk, e program nyilvánvaló módon az Ace Attorney-sorozat által ihletve született meg. Kihallgatás közben ugyanúgy a bizonyítékokat felhasználva kell kiszúrnunk az ellentmondásokat, és a demó alapján még a kajla karakterekben is felismerni a Phoenix Wrighték hatását. Nem mondom, hogy a Paper Trails jobbnak tűnne ihletőjénél (sem látványban, sem humorban nem éreztem ezt), ráadásul a demó alapján kalandjátékos részek se nagyon akadnak, olyan ritkán látott miniműfaj ez, hogy még így is örültem, hogy véletlenül rátaláltam e programra.


[+]

Megjelenés: 2023
Link a demóhoz

Roots of Pacha

A lehető legtöbb tisztelettel, jóindulattal és dicsérettel írom: ez a kőkorszaki Stardew Valley! Valahol a mezőgazdaság legelején játszódik a Roots of Pacha, amelyben egy, a sámán tanácsára letelepedő törzs messze legaktívabb tagjaként kell helytállnunk. Javarészt rajtunk múlik a termőterület megtisztítása, a vadnövények magjainak beszerzése és elültetése, és egy csomó más, a műfajtól jól megszokott dolog. A helyiek megannyi küldetést és funkciót hoznak magukkal, az állatok szelídíthetők és hátasként is használhatók, a multiplayer az első perctől kezdve elérhető lesz, a halászat (lassan kell a kurzorral követni a halakat) pedig egyszerre újító és élvezetes. Bár nagyon sok funkció nem él még, így csak remélni lehet, hogy a Kickstarteren indult játék a későbbi megoldások terén is ilyen érdekes és élvezetes marad majd, de egyelőre nincs okom kételkedni.


[+]

Megjelenés: 2022
Link a demóhoz

Spirittea

Bár a játék egy fáradt, ihletre vágyó író nyaralásával indul, szinte azonnal átmegy valami teljesen másba: hősünk akarata ellenére megörököl egy óriási szellem-fürdőházat, és azzal együtt szinte végtelen munkamennyiséget. A nagyszerű Chihiro film által inspirált Spirittea csodaszép pixelgrafikával hódít, no meg egy városkára való fura NPC-vel, illetve temérdek fejlesztenivalóval és bizarr vendéggel, már ami a fürdőházat illeti. Bár a demó természetesen nem enged alaposan belefolyni a játék menedzser-részébe, a játékról tudottak alapján a sokszor látott Stardew Valley-párhuzamok itt is helytállók, csak persze teljesen más kontextusban.


[+]

Megjelenés: ?
Link a demóhoz

 • Kapcsolódó cégek:
 • Steam

Azóta történt

 • A Steam Next Fest legjava – 3. rész

  Elindult a Steam nyári rendezvénye, ahol ezernél is több, megjelenés előtt álló játékot lehet kipróbálni. Bár minden demót nem tudtunk megnézni, itt van következő 10 kedvencünk!

 • Capcom Fighting Collection teszt

  A kiválóan sikerült harmincadik évfordulós Street Fighter-kollekció nyomán a Capcom most kevésbé ismert verekedős játékait ünnepli egy újabb gyűjteménnyel.

 • Long Live the Queen teszt

  Hercegnő-szimulátor, sokkal veszélyesebb formában, mint ahogy azt a leírás vagy a képek alapján talán várnád. Te vajon megéred a koronázás napját?

 • Mothmen 1966 teszt

  Az amerikai kriptidek talán legkedvelhetőbb tagja a molyember, Nyugat-Virginia nem-hivatalos kabalaállata – na de mi köze van e lénynek az 1966-os Leonidák meteorrajhoz?

Előzmények