Új hozzászólás Aktív témák

  • Воланд

    titán

    válasz Kékes525 #1041 üzenetére

    1. hw: adott egy driver modell, megvannak az api-k, a hw gyartojanak kell drivert irnia, hogy a szoban forgo os felismerje az eszkozt. vagy most komolyan ugy gondolod, hogy az ms mernokei azzal toltik az idejuket, hogy a tobb millio kulonbozo eszkozhoz drivert irnak? ott a whql program, az oda bekuldott drivereket es a hozzajuk tartozo eszkozoket tesztelik, ha jo, akkor megkapja a cert-et, ha nem jo, akkor dobjak vissza a gyartonak a log fajlok kisereteben, hogy meg csiszoljanak rajta. es meg a whql-be sem kerul bele minden egyes eszkoz. a mac osx-et is lehet pc-re telepiteni, csak akkor van gond, hogy ha nincs driver, amit ugye az eszkoz gyartojanak kellene megirnia.

    2. programok: itt mar megint valami kavar van. van egy os, van futtato kornyezet es a fejlesztok ide fejlesztik az alkalmazasaikat. a kompatibilitasi mod alapvetoen egy szuksegmegoldas, mivel elofordulhatnak valtozasok, ami miatt egy xp-re megirt program nem fog futni win8-on. de emiatt megint nem az os-t fogjak addig csiszolni, amig ez a program nem mukodik megfeleloen. inkabb "beledobaltak" a regi dll-eket, meg egy par regi programkonyvtar strukturat.

    amit te irsz, hogy az os-nek kell tamogatni a hw-t, meg a programokat az kivitelezhetetlen. persze elofordulnak specialis esetek, mind hw, mind pedig sw szinten.

    3. felhasznaloszam: ettol nem fog fuggni, hogy egy adott os-t mennyire nehez, vagy nem nehez fejleszteni.

    [ Szerkesztve ]

    "Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

Új hozzászólás Aktív témák