Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
válasz rup1u5 #43447 üzenetére
Egyszeri alkalom, hogy venni kell, nem olyan ez, hogy minden nap vásárol belőle az ember, ergo teljesen mindegy mennyibe kerül, csak legyen.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz Hobbbyt #43452 üzenetére
Annyiért ioncseréltet is kapsz. Viszont vízhűtésbe teljesen jó az is, mi is csak a tökéletesség miatt vesszük meg a gyógyszertári desztilláltat 5x annyiért. Meg mert tényleg nem kell minden héten, szóval "nem sok". A százezres vízhűtések árait figyelembe véve pláne.
És még egy érdekesség, van olyan szénsavmentes ásványvíz is ami akár jó is lehet bele, cégnél a kávéfőzőgépbe valami olcsó ásványvizet vesznek mindig és valóban jó. Csapról töltve egy hét múlva már látszik a fehér vízkövesség a tartályán, ezzel meg hónapok után se.
Gondolom a titka abban van, hogy bár ásványvíznek ásványvíz, de a kirakódást okozó kalcium valószínűleg alacsonyabb jóval a csapihoz képest. Mert az összesített ásványi anyag tartalom alapján lesz valamiből ásványvíz, de a kalcium ettől még lehet alacsony. És a kirakódást leginkább az adja.
Valami Aquaris a neve, azt hiszem Aldiból hozzák. De rákerestem és egy tucatnyinak ez a neve.
Aki jár boltban megnézheti a kalciumot rajtuk, mert szerintem fel van tüntetve és amelyik kiugróan alacsony az akár jó is lehet. De forralós módszerrel is meg lehetne nézni, csapvíz egy edénybe, ásványvíz a másikba és forralni. Aztán amelyik jó abból nem nagyon kéne vízkőnek jönnie, a csapiból meg egy csomó. -
-
LLKobe
veterán
válasz Hobbbyt #43456 üzenetére
Nekem a 4 lityiből 3 van még, úgy hogy három feltöltést itattam fel a ház aljából
De az én bénázásom volt, ha elsőre rendesen rakom össze a pumpát, első feltöltésre hibátlan lett volna.Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Satyricon
addikt
sziasztok.
Honnan tudnék ddc hez zsírúj forgórészt szerezni?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
Weareus
addikt
válasz #90933760 #43454 üzenetére
Hosszabb távra inkább desztvíz (bidesztillált még jobb). Ioncserélt: nátrium miatt nem túl szerencsés, mert az jót tesz a vezetőképességnek, jön az elektrolit, stb. Az ásványvízes-szénsavas dolgokkal én nem próbálkoznék. (Max tisztítás utáni első-második átöblítés).
Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.
-
Hobbbyt
őstag
válasz Leon77 #43463 üzenetére
Ne tedd, az nem desztillált víz hanem ioncserélt.
Az utolsó kérdésre jött válasz a magától a DM-től. (Óó Németország, te csodás.)
" bei dem destillierten Wasser von Denkmit handelt es sich um entmineralisiertes Wasser nach VDE 0510. Die Herstellung erfolgt über eine Umkehrosmose-Anlage. Der spezifische Leitwert beträgt 4 – 6/S(cm) und der pH-Wert liegt zwischen 6,5 und 8. Die Sterilität können wir leider nicht garantieren. "
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
fogtunder
nagyúr
sziasztok,
dolgozok a milyen házat vegyek? topik TIR-jének megújításán, viszont a drágább, komolyabb vízhűtéshez való házakkal kapcsolatban nem igazán vagyok képben. ha rá tudnátok nézni az ajánlott házak listájára és esetleg ajánlani még egy-két bevált típust, vagy van bármilyen hasznos észrevételetek, hálás lennék érte
I hate morning people. And mornings. And People.
-
veterán
válasz fogtunder #43466 üzenetére
Ezek jutnak igy kapasbol eszembe amik kimondottan jok vizhutesre :
30k-s kategoria
FD Define S
Thermaltake hazak V41 /V51/ V71/X31
Phanteks Enthoo pro M
Aerocool P7C140-50ks kategoria
TT Core x5 /x9 /x71
Corsair 750D Airflow Edition
Corsair Air 74070k+
Phanteks Enthoo Primo
Corsair 900D
TT Tower 900[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz seniman #43467 üzenetére
azért nem akarok nekik külön kategóriát csinálni, mert az esetek 95%-ban még 20K-t se akarnak az emberek házra költeni, nem hogy ennyit, jobbnak láttam az árkategória szerinti csoportosítást. ha mondtok típusokat, a többit én megoldom.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Leon77
őstag
válasz Hobbbyt #43465 üzenetére
Nem tudok németül, így ezt sajnos nem értem. De a kocka el van vetve, ez van a gépemben, sőt, az előző víznél is ez volt.
Mellesleg vettem aldisat is, arra is ráírták több nyelven, hogy desztillált víz.
Sőt, egy ismerősömnek van otthoni vízdesztillációs készüléke és az előtt, meg azt használtam. Átmosni meg ioncserélt vízzel mostam át legutóbb, mikor dugulásom volt.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
rup1u5
nagyúr
válasz Hobbbyt #43465 üzenetére
Sajnos felénk nincs DM. Ezek a bugris Svédek azt se tudják mi az a desztillált víz! A gyógyszertárban amit találtam az "tisztított" víz néven fut, úgyhogy lehet, hogy az nem is desztvíz. Ma voltam az itteni egyik legnagyobb elektronikai bolthálózat boltjában de ott sincs.
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Megjött a radi, mosnám ki. A G1/4-es meneteknél szép zöldes lerakódás van... Jól átáztatom ecetes vízzel, nagyon nem ronthatom el az arányt nem? Nem fogja a tömör ecet sem bántani a rezet
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
ViZion
félisten
válasz rup1u5 #43474 üzenetére
Egy kicsit ez már túl van lihegve. Leírtuk ezerszer, h az ioncserélt is jó. Lassan 3. hete desztvizet kerestek... Ez is olyan, mint a gyógyszertári alkohol, arra is rápörögtek páran, szintén feleslegesen szerintem. Nálam 8 hónapot is ment a gép ioncserélt + alkonek kombóval, bővítés miatt szedtem szét.
Szereléskor alap, h beborítok mindent papírtörlővel, mert cseppek lesznek a csőben, blokkban mindig. De szarul becsavart csati miatt kapott már a VGA és a táp is, igaz nem sokat, whiskeyből ennyiért a poharat nem emelném fel... de az sem para. Friss építésnél még a légtelenítésre ott hagyom a törlőket, akkor van mozgatva is a gép, ha nem folyik, akkor 99%, h utána sem fog. Rendes hollandis csatik kellenek, külön tápról légteleníteni, keringetni kicsit és meg van előzve a baj.
Nem mondom, h nem lehet ázás, de akkor már egy több hónapos víznél egysz.r, h deszt vagy ioncserélt áztat, addigra az is összeszedi az ionokat szvsz, de ezt mérje ki valaki.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
rup1u5
nagyúr
válasz ViZion #43477 üzenetére
Egyrészt:
Ráérek mert még ugysem tudnám összerakni a rendszert mert nincs itt a szivattyú, úgyhogy jobb ha megbarátkozol a gondolattal, hogy könnyen lehet, hogy még +1 hónapig ezen fogok itt pörögni.Másrészt:
Nincs túllihegve mert egyszerűen nem találok semmit. Se ioncseréltet, se desztvizet. Ha olvastad volna amiket eddig írtam akkor ennek már le kellett volna esnie. Az egyedüli cucc amit találtam az az úgynevezett "tisztított" víz a gyógyszertárban amiről fogalmam sincs hogy mit takar.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Leon77
őstag
válasz ViZion #43477 üzenetére
Én minden vizes tudásomat innen szedtem erről a topikról. Kompakttal kezdtem, de 2 hét után moddoltam, majt még... majd építettem sajátot, majd moddoltam, aztán merev cső és megint egy új merev csöves rendszer.
Soha sem folyt (kop,kop,kop). Ha valaki építeni akar, szerintem ahhoz minden infó itt van a topikban. Ja igen, te már csak tudod, hiszen a pumpámat (az elsőt, de azóta is az van) éppen tőled vettem És most 6,5 volton űzi az ipart... nagy megelégedésemre.
[ Szerkesztve ]
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Hobbbyt
őstag
válasz Leon77 #43473 üzenetére
"A készítmény a fordított ozmózis által készül. A jellemző vezetőképesség 4-6 (mikro)S/cm."
Nem akarom eldönteni a ioncserélt-desztillált víz vitát.. csak pusztán bizonyítani akarom, hogy amit a boltban árulnak desztillált vízként az a valóságban nem igazi desztillált víz, hanem ioncserélt. (Bár.. ezek után a gyógyszertárit is megkérdőjelezném..)
Az igazi desztvíz vezetőképessége kevesebb mint 0.5 mikroS/cm többszörösen ioncserélt vizekkel eltudják érni az 1.0 mikroS/cm alatti vezetőképességet is.. szóval azok is tudnak nagyon kristály-tiszták lenni.
Több napnyi utánjárás után ki merem mondani, hogy nem árulnak igazi desztvizet egyik boltban sem.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
Laraxior
titán
Nekem meg csapvízzel meg, oszt? Rézről ecettel lejön a vízkő, csöveket úgyis kidobom, szivattyúnak nem lesz semmi baja. Problem, solved
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ViZion
félisten
válasz rup1u5 #43478 üzenetére
OK, értem én, de ioncserélt az nem rocket science... kell lennie és pont. De legrosszabb esetben küldünk innen.
Hobbbyt: ha desztvíz kell, akkor azt a címkét teszik rá, ilyen a kereskedelem
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Cyberneko
tag
válasz rup1u5 #43478 üzenetére
Tervezem szetszedni es kitisztitani a mar vagy lassan ket eve bontatlanul meno rendszeremet (raadasul 8-as belseju csovek!) , bementem a tescoba, es a autos cuccok kozott levettem a polcrol az ioncserelt vizet. Jah, ez egy vidéki tesco.
Jahogy külföld. Oké, akkor mond azt, hogy "kocsiba valo hutöviz" kell.
[ Szerkesztve ]
-
rup1u5
nagyúr
válasz Figlár #43481 üzenetére
Köszi! Végre valami használható infó! Látom a közelben is laksz. Akkor megkeresem azt a Shell kutat.
Közben kezdek rájönni, hogy valóban nem nagyon ismerik itt a desztillált vizet:
"Distilled Water isn’t used much here. You can buy it from the Apoteket, but you need to ask for “Vatten Renat” (pure water). You can also buy “Batteri Vatten” (battery water) from auto-parts places or larger gas stations. I’m not 100% sure that battery water is the same thing as distilled water. Batteri Vatten is purer than tap water, but it may still have some things in it that are not in distilled water. When you ask for Renat Vatten at the Apoteket, they will look at you funny; they aren’t used to being asked for it. Then they will have to fetch it from the back and will sell it you 500cl of it for more than you would pay for a few gallons in the states. Theoretically, there is something called “Distillerat Vatten”, but in my experience no one knows what that or “Distilled Water” are."
Ha lehet hinni a csókának akkor a gyógyszertári renat vatten is jó lesz.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
dlaszlo98
újonc
Sziasztok, segítséget kérnék!
Fehér bit fenix aurora házat szeretnék venni, ehhez milyen vízhűtés ajánlott? Megkérdeztem egy PC üzletet,ott azt mondták előbb döntsem el hogy egyedi rendszert szeretnék, vagy egy egy komplett rendszert, mint a Corsair H80 / H110 és hasonlóak. Tanácsokat kérnék,semmit nem találok a neten ehhez kapcsolódóan. Hogyhogy egyedi? Ezt nem csak megveszed egészben,beszerelik és annyi? Illetve Ti melyiket ajánljátok?Köszönöm a segítséget! -
-
Grózi
Topikgazda
válasz TESCO-Zsömle #43493 üzenetére
Most vagy túl fáradt vagyok vagy nem tudom-de nem esik le mire gondolsz,célzol..
Szakmai kérdéseket fórumon tedd fel légyszíves,ne privátban!!!!Így másnak is hasznos lehet. 475+3 pozitív 0 negatív
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest