Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
orion1025
őstag
válasz #90933760 #42100 üzenetére
Az az öt inkább hét, mert a 240-es radiátoron felül is van Mindkét lapka 65nm, de igazából ha 45nm lenne, akkor is azt raknám rá, ami az elérhető legjobb, mert elég sok holmi volt elfekvőben, nagy költségek nem voltak, pár kábelt meg a ventilátorok egy részét leszámítva.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
orion1025
őstag
Köszönöm, igen jó volt kicsit barkácsolni, bár már meguntam, mert mire össze lettek szedegetve az apróságok, addig megőszültem. Júniusban álltam neki, igaz azóta közbejött egy kis táppénz is, az még pluszba hátráltatta az elkészülést. Bár most vagyok úgy vele, hogy kedvem sincs játszani vele, mert amúgy sem vagyok nagy gamer, de ezt most ki kell hevernem, aztán majd valamikor az asszonnyal system linkbe valaminek nekiállok, hátha visszajön a lelkesedés, meg az ő gépét is kéne már nyúzni, mert az is kapott egy kis vizet menet közben.
"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..."
-
spanglee001
addikt
másfél liter desztvízhez jó a fél deci gyógyszertári alkohol? csak mert már 2 hónapja úgyvan, de újra lesz építve másik gépházban új csövekkel, aztán változtatok az adagon ha nem jó így
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
nagyúr
válasz spanglee001 #42104 üzenetére
A magunknak kikevert folyadékok általában kétféle módszerrel készülnek, egyik a desztvíz és fagyálló a másik a desztvíz és alkohol. Érdemes desztillált vizet használni az ioncserélt helyett, mert azzal garantáltan nem lesz probléma. Mindkét esetben körülbelül 5%-ra keverjük ki a folyadékot (1 liter desztvízhez 0.5 deci adalék), erősebbre nem érdemes, mert az alkohol mattíthatja a csöveket a fagyálló pedig lerakódhat....
...Az alkoholos módszernél gyógyszertári alkoholt érdemes használni, általában 1 decilitert adnak a gyógyszertárban ami elegendő szokott lenni. 96%-os és 70%-os verzióban léteznek általában, ezzel érdemes számolni (a 70%-osból literenként 0.85 deci kell).Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
spanglee001
addikt
válasz Jim Tonic #42105 üzenetére
akkor a másfél literhez nem lesz sok a fél deci attól féltem nehogy sok legyen, és megegye a tömítéseket. fagyálló egy egyéb cuccokat nem szeretnék, nehogy lerakódjon valami de a vízpumpának nem kel kenés? mint a kocsiknál is ezért kell bele a fagyálló
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
törölt tag
válasz spanglee001 #42107 üzenetére
Nem kell, ezek kerámiagolyón pörögnek vagy kerámiatengelyen, annak elég a sima víz is. De a legtöbb folyadékszivattyú se olajos vizet szív. Kocsiknál nem tudom, de szerintem ott is inkább humbuk, gondolom ugyanúgy szimeringes, zárt, zsírral töltött csapágya van, mint minden szivattyúnak, amit nem kell kenni, meg eleve nem is éri a víz, mást meg nem kell kenni rajta.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nemsokára ( ma ) érkezik 4db 90 fokos fitting, nem tetszik a kurfli a csövezésben. Ellenben így a csövek hossza harmada , negyede lesz az eddigieknek. Vajon egy ilyen kevés lötyi mennyiséggel működő rendszernél, mint az enyém számít majd ez a hűtési teljesítményben?
[ Szerkesztve ]
-
topaz45
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni a hozzá értőktől.
2 db D5-t szeretnék sorba kötni.
Az egyik "hátul tekerős" a másik PWM-s.
Meg oldható-e?
KösziÜdv. topaz45
-
Laraxior
titán
válasz topaz45 #42114 üzenetére
Add el. Vegyél az árából plusz radit, vagy aminek haszna is van
Mert ennek a két szivattyúnak a bekötéséből nem igazán profitálsz semmit.
Vagy tedd el tartaléknak. Ez olyan cucc kivételesen, hogy nem csökken az ára, értéke"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
LLKobe
veterán
Na megjött a konverter, megvolt a második teszt. Videó.
Szépen megy, és el is indul a pumpa 7,5V-on, és még annál is halkabb mint volt
A videón ez nem annyira jön át, mert a codegány táp amivel tesztelem süvít mint a rosseb.Eddig bejövős, uh elkezdem vadászni a többi cuccot...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Két hónap szerelés, bütykölés után bátran kijelenthetem, hogy végeztem a géppel, holnap délelőttre halasztottam a felöntést, mert természetes fényben akarom levideozni!(ha érdekel valakit, linkelhetek videot, vagy képet) a kérdés: mekkora esély van arra hogy az egyik szrul sikeredett buborékos akril cső kilyukad? Az előbb vákuumot csináltam a rendszerben és nem eresztett. a kérdés az, hogy vajon a hajlításkor keletkezett apró buborékok a csövön, mennyire fognak megszívatni... ? :S úgy értem, h most jó akkor jó is marad, vagy idővel kilyukadhat?
(lOo \ (llll) (llll) / oOl)
-
DigitXT
nagyúr
válasz Fr3eWar #42113 üzenetére
Milyen (átlagos) vízhűtéses rendszert ismersz, ahol akkora lenne a
térfogatáram, hogy az 1500 lph kevés, és van értelme párhuzamos
bekötésben gondolkodni két D5-öt használva? Legjobb tudomásom
szerint egy (átlagos) vizes rendszerben mindig az emelőmagasság
lesz a limit... Hiszen a komponensek ellenállása a térfogatárammal
nem egyenes hanem exponenciális arányban nő - így egy D5 soha
nem fogja "kifutni magát". Ha 500+ lph-t áttol, az már kisebb csoda.Szóval ezeket csakis sorba! Úgy nagyobb lesz az áramlás (mivel a
nyomásuk összeadódik), valamint korrekt redundáns rendszer. (Ha
az egyik szivattyú leállna, a másik is röhögve elviszi a rendszert.)
Párhuzamos bekötésnél ez a redundancia is sérül... Olvasnivaló.topaz45: amúgy túl sok értelme nincs, de "miért ne" alapon sorba...
Az még kijöhet, hogy 2 db D5 halkabban tud azonos térfogatáramot.
(A térfogatáram felesleges égbe növelésére viszont nem játszanék.)Szerk: nálam most DDC + D5 van sorba kötve, mindkettő alig pörög,
így együtt csendesebbek, mint külön-külön, jobban pörgetve...
(Az, hogy nálad a 2 D5 nem egyforma, nem gond: külön-külön lehet
őket szabályozni, hátránya nem lesz. Ha meg lekötöd az egyiket, az
se sokat jelent, mert nem túl nagy az álló szivattyú ellenállása SEM,
de ha már kicsit is pörög, az segít a másiknak. Feltöltésnél kell csak
figyelni, ha az egyik elszipkázza a vizet a másik elől, levegősödnek.)[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DigitXT #42121 üzenetére
+ annyit tennék hizzá, hogy ha valaki lélekben már eljutott oda, hogy két D5-öt vegyen, akkor már sokkal jobban jár, ha leválasztja a VGA-kat egy külön körrre, belövi a vízhőfokot 50-55°C-ra egy kifele fújó radival, és akkor spórolt a radiátorok méretén, növelte a rendszer hatékonyságát, és levette azt a pokoli terhet a CPU-t és egyéb komponenseket hűtő körről, amit egy izmosabb rendszerben a VGA belepumpál. Mert nézzük logikusan, a VGA általában egymaga több hőt termel, mint az összes többi hűtött komponens együttesen. Annak a legnagyobb a hőmérséklet-tűrése is a gyárilag belőtt 80-95 fokkal (VRM esetén gyakran 120-130 - ettől mennek a Radeon tulajok a falnak tudatlanságukban, megjegyzem a zöldeknél se más a helyzet, csak náluk nem férsz hozzá az adathoz, mert nem írja ki), ugyanakkor a többi komponensnek kéne a 30, de max 40 fokos víz a 20, de nyáron akár 30 fokos szobában. 10 fokos hőlépcsővel ennyi hőt leadni, miközven a VGA-20-30 fokkal (VRM esetén 60-80 fokkal) üzemi hőfok alatt mennek, hülyeség. Már csak azért is, mert amire leginkább érzékeny a VGA, de főleg a VRM, az a hőingás, a gyors hőmérséklet-változás. Az, és a bekövetkező hőtágulás/-szűkülés tépi szét a forrasztásokat.
Nem húzom tovább, a lényeg szvsz így is érthető.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
KAMELOT
titán
Nemsokára megérkezik a 1080-ra a blokk aztán összeál vègre a konfig.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
deadwing
addikt
válasz LLKobe #42117 üzenetére
Mehet 7V-ra nyugodtan. Nálam volt, hogy 6-nál nem indult, de 7V-on ez idáig mindig.
Mondjuk az is döntő lehet, hogy milyen frekvenciára vagy érzékeny, meg a ház mire rezonál jobban. Egész más jellegű hangokat ad ki különböző feszültségeken.[ Szerkesztve ]
60Hz = lakossági frissítés :) Jabarkas!
-
Fr3eWar
őstag
válasz DigitXT #42121 üzenetére
Jó a cikk, ilyen IT-s vetületét nem olvastam a dolognak.
Alapvető hidrodinamikai ismereteim miatt írtam amit, gépészmérnőkként végeztem, sima szivattyúkból indultam ki, és gondoltaban oda jutottam, hogy azért lenne jobb a párhuzamos, mert akkor a szállított víz mennyisége leszabályzott pumpánál is magasabb lenne, ergó két halkabb pumpával elérné azt az áramlási sebességet amit egy maxra járatott (hangos) pumpával. Nem gondolnám hogy az emelőmagassággal bármi baja lenne egy D5nél sem. Alapvető Magyarul megfogalmazott működése a szivattyúk bekötésének.De mint mondottam volt, IT-PC vízhűtős rendszereknél is csak az általános elméletem alapján írtam amit.
Ezek után viszont jó lenne ha a kolléga letesztelné mindkét módot és leírná a konzikvenciákat, objektív hőfokokkal, és szubjektív hang karakterisztikával.
[ Szerkesztve ]
-
topaz45
tag
válasz TESCO-Zsömle #42122 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod,sokat tanultam belőle.
Digitxt köszönöm a segítségedet.
Üdv. topaz45
-
ViZion
félisten
válasz Fr3eWar #42127 üzenetére
De itt jön az a képbe, h ha elérsz egy minimális vízszállítást, utána kicsit javulnak a hőfokok, majd tovább emelve már csak a hang nő, a hőfokok nem sokat javulnak (konkrétan D5 2-3 vs. 5 fokozat idle nem mérhető, full loadon mittomén 5 fokot jelent nálam, de IRL full load nincs annyi ideig, h érdemes legyen búgatni).
Ha van két szivattyúd, akkor a legjobb a két körös megoldás, procit, VRM-et alacsonyabb áramlás is megfogja, VGA-ra meg lehet csapatni. Ha nincs még kettő, akkor inkább még radit vegyél, többet érne.Mielőtt belekötne vki, ez nem lehülyézés, nem észosztás, hanem az én tapasztalatom (is). Várjuk a méréseket.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
DigitXT
nagyúr
válasz Fr3eWar #42127 üzenetére
Nem gondolnám hogy az emelőmagassággal bármi baja lenne egy D5nél sem.
Pedig de. Egy nagy(obb) ellenállású rendszerben pl. egy DDC pusztán a nagyobb
emelőmagassága okán jobban teljesít, mint egy D5, hiába kisebb a maximálisan
elérhető vízhozama: ezek a fránya PC-vízhűtéses rendszerek más munkaponton
dolgoztatják, és a hajára kenheti, hogy mit tudna minimális ellenállás mellett. Így
a linkelt olvasnivalóban is tökéletesen kijön az, hogy a szivattyúk (!) párhuzamos
kötése csak nagyon kicsi ellenállású rendszerekben hoz minimális előnyt, de már
átlagos ellenállású rendszerben kifejezetten hátrány, pláne ha leáll az egyik.Amúgy nem egyforma szivattyúknál még az általad linkelt tankönyvi probléma is
előjöhet, és szerintem ezt láthattuk a teszteredényekben is (emelőmagasság)."Párhuzamos kapcsolásnál szintén van korlátja a közös jelleggörbének. Az SI szivattyú üresjárási nyomásánál nagyobb nyomású szakaszon nem tudnak együtt dolgozni, mert akkor az SII, a nagyobb szivattyú már visszafelé nyomja a folyadékot a kisebben. Ez a szivattyúk tönkremenetelét is eredményezheti."
ViZion: én sem akartam senkit lehülyézni, elnézést, ha valakinek úgy jött át.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/ibike_mono_adventure_3000w_sok_extraval_elado/friss.html
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz topaz45 #42128 üzenetére
Nincs mit. Én próbálom néha-néja tolni a kétkörös rendszer szekerét, mert tényleg jobb a hatásfok és 200W fölötti VGA-nál már értelem is van. Anyagilag se számottevően nagyobb teher, amíg aprón 5000-ért kapsz szivattyút, szóval ami ellene van:
- 2 szivattyú
- 2 tartály
- 2 radiátor*
- A fentieknek hely és megfelelő elrendezés
- A két kör nem tudja segíteni egymást*** - Itt ez csillagos, mert mindkét radiátor mérete kisebb, mint ami akkora kéne, ha egy körön belül akarná hűteni az ember.
** - Erre is volna megoldás, de az meg már olyan komoly vezérléstechnikát igényelne, hogy anyagilag nem érné meg. Talán vmikor egyszer megnézem/-próbálom, hogy lehetséges-e ezt olcsón kivitelezni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
LLKobe
veterán
EZT a márkát ismeri valaki?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
topaz45
tag
válasz TESCO-Zsömle #42132 üzenetére
Köszönöm a válaszodat,segítségedet.
Ezek adottak.
- 2 szivattyú
- 2 tartály
- 2 radiátor* (2 x 360,de még fér ha kell)
- A fentieknek hely és megfelelő elrendezés (asztalba)
- A két kör nem tudja segíteni egymást**Ha majd a vezérléshez érek,és valószínű el akadok,akkor segítséget kérek tőled,és a a többi hozzá értő fórum társtól.
De akik értenek ehhez a dologhoz nem igazán javasolják a D5 sorba,ill párhuzamos kötését.
Valószínű a két körös rendszert építem meg inkább.
Mert úgy is 2 vga van benne.Köszi
Üdv. topaz45
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz topaz45 #42137 üzenetére
Én DDC párti vagyok, a puszta ereje és a kompaktsága számomra olyan kombináció, ami nehezen pótolható. Leszabályozva a hangja se vészes, a max 900 lph-t meg úgyse méri el.
Ami a vezérlést illeti, a csillagozott részbe veled nem másznék bele, főleg azért, mert már a sima vezérlésnél is tízezrek röpködnek és akkor abba még semmi extra.
Lehet ám ezt cifrázni nagyon durván. "Mezei" vízhűtések vezérlésére -szvsz- az Aquacomputer cuccai jelentik most a csúcsot, ha ott körbenézel, rájössz mire gondolok. Ha "gyári" integrált megoldás kell, akkor se jössz ki olcsóbban, mert egy alaplap, amin ennyire komplex vezérlés van -ha létezik egyáltalán- szintén a 100k+ kategóriában van.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
veterán
válasz TESCO-Zsömle #42138 üzenetére
amugy mire jok ezek a vezerlok ?
rakotom alaplapra a pumpat meg a ventiket es kesz a vezerles ingyen. Az is cpu hofok fuggvenyeben szabalyozza az RPM et.Ha terheles van felporog , idle meg kuss van ,mi kell tobb ? Miert lenne jobb pl vizhofok alapjan 60 ezres aquaeroval ? Nem tudom egyszeruen felfogni.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz abridabri #42139 üzenetére
Olyan helyeken ahol nem lehet pl. a radiátor méreteket az egekig vinni és terhelésnél emelni kell rajta mindenképp, idle meg mehetnek lassabban is.
De ilyen szemszögből egy Mora esetén is érvényes ez, idle elég rajta egy venti ha lassan pörög, terhelve meg be kell kapcsolni a másik hármat is, picit emelt fordulattal társítva. Persze nagyjából fokozatmentesen emelve, mert annak nem sok értelme, ha fél percenként ki-be kapcsol, mert pont ott ugrál a vízhőfok pl.Nekem pl. azért kellett vezérelni, mert az alsó radi a VGA feteket fújta, a felső radi a proci feteket, mivel egy FC blokk árába került a komplett rendszer így azokat eszembe se volt venni, kénytelen voltam fújatni, plusz ventit meg nem akartam. Így viszont vezérelni kellett hőfokra, hiába vitte volna el 400RPM-en, mert amúgy a radiátorokat mindig masszívan túlméreteztem.
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Ez az új Battlefield fűti a gépet mint atom
Lehet elkelne egy második MORA2 radi is a gép oldalára Figyelem az aprót, hátha feltűnik megint..."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
proci985
MODERÁTOR
pl nalam a 360x45+280x30 kombo a 290X CF + i7re 600rpmes ventikkel kb tudott <10es vizhot es az elso videokartya volt a legmelegebb 45 fokon (harom kijelzo), terhelve ez ugy 35-40 korul volt a vizes deltaT.
most jobb a helyzet, tegnap neztem worst case scenariot (Borderlands 2 5760x1080 ultra / 8xMSAA, ez kb csikot huz a 2x99% GPUn es rendesen terheli a CPUt is, plusz nincsenek nagyon toltesek szoval orakig fennall a terheles), 42 fokig ment a viz hala az extra radiknak meg a kisse javitott legszallitasnak (+40-50% felulet).
itt meg annyi volt, hogy amikor adtam egy pici feszt a ket kiszivo ventinek akkor 5 percen belul olyan 7 fokot tudtam nyerni a vizhon, es 8-9Vn a 200as NZXT (800rpmes varians) meg boven oke hangra.
pumpat nem feltetlenul annyira egyszeru rakotni az alaplapra (D5 talan 2A), ahogy a ventiket sem feltetlenul (a 200as NZXTk 0.5At vesznek fel 12Vn darabonkent, es akkor ez meg nem a legnagyobb fordulatszamu modell).
(#42132) TESCO-Zsömle: a két szivattyú - két tartály - csövezés az amin a dolog elég könnyen elbukik. nekem van itthon egy extra DCP2.2om tartalyostul ami egy eleg kompakt megoldas a piacon, de vegigneztem a gep belsejet aztan hagytam.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
topaz45
tag
-
TESCO-Zsömle
félisten
Elsősorban a hatásfok és a biztonság növelése. Ha a CPU-n és esetleg a hozzá tartozó VRM-en kívül mást nem hűtesz, akkor még elég is lenne az említett vezérlés, de ha bármi más is van a körben, akkor már ugrik a dolog és az egyetlen közös pont a víz hőfoka.
De egy komplex vezérlésnek mindent figyelembe kell vennie, ezzel maximalizálható csak a hatásfok. Programozott hiszterézis, terheléskövető szabályozás, rendszerfigyelés. Nem állítom, hogy a 60 ezres Aquaero a csúcs, mert sok dolog van, amire az se képes, de az emberek 99%-át nem érinti, mint ahogy a hatásfok kérdése sem igazán hatja meg őket, ha hűtésről van szó. Méretezzük túl és jól van az úgy. Bigger is better. Aquaero az a csúcs, amit a halandó polgárnak még megérheti beszerezni.
Egyébként nincs ezzel semmi baj. Ez is olyan, mint a relativitás-elmélet meg a kvantum-fizika. Aki nem érti, az képtelen felfogni. Rengeteg dolog van, amit én is képtelen vagyok felfogni. Mindnyájunknak megvannak a maga korlátai.
(#42142) proci985: Igazából az sem olyan gáz. Hagyni kell a 13/20-as csöveket és vinni vmi egyszerűbbet, esetleg bizonyos szakaszokon merev csövezést alkalmazni, és máris minden egyszerűbb. 10m-es rézcső ellenállása lófütty, a csend miatti alacsony tömegárammal még inkább, hajlítani se gáz, de idomokkal is könnyen megoldható, sima lágyforrasztás, nem az ördög műve, sima 10-es csőhöz meg még fitting se kell, csak ráhúzod és bilincs vagy kötegelő. Talán nem a legesztétikusabb, bár festék van a boltban, smigli is, ha akad multigép a fölös cin-t is le tudod szedni az idomok tövéről, szóval bármi lehetséges.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A legtökéletesebb megoldás egy 3 körös rendszer lenne, amik összeköttetésben vannak egymással és egy komplex vezérlés, mely a hűtött komponensek hőmérséklete és a vízhőfokok alapján szabályozza a hűtést végző egységek teljesítményét, illetve a hűtőkörök közti hőáramlást. Mindezt megfejelve felügyeleti szervvel, ami ellenőrzi a fluktuációkat, a rendszer egészében.
FTR:
Kör1 - "Meleg kör" - VGA-k, 55°C-os víz.
Kör2 - "Közép kör" - CPU, 40°C-os víz.
Kör3 - "Hideg kör" - Kis teljesítményű komponensek, HDD-k, SSD-k, stb. 30°C alatti víz.Legutolsóhoz klimatizált helység kell, max 25°C-os hőmérséklettel.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
proci985
MODERÁTOR
válasz TESCO-Zsömle #42144 üzenetére
persze, ilyen trükkök vannak, meg egyébként be lehetett volna rakni azt a második kört ha nagyon akarom, csak egyrészt kaotikus lett volna, másrészt meg a szétszedés átment volna rémálomba.
szvsz a harmadik körre nem nagyon van szükség (ha nem 15k rpmes SAS vinyókról van szó), viszont CPU körnek szvsz a 40 fok többkörös rendszernél már picit sok (60 fok lesz terhelés alatt egy I7el).
40 fok nekem most egy körrel is megvan és annyira nagyon nem kellett túlméretezni a rendszert (mármint ahhoz képest, hogy 800Wról beszélünk csendben az én esetemben).
mondjuk egy szervernél amit leírsz az teljesen vállalhatónak tűnik, bár ott szerelhetőség miatt szvsz maradnának a hűtőbordák meg az ipari delták.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
jones965
Modder
Tetszik az elképzelésed, de kicsit úgy érzem, már beleestél a saját szakmád ártalmába, az épület gépészetbe, azon belül is automatizálásba. Rendkívül hatékony és legfőképpen hardver barát elképzelés, amit felvázoltál, de a kivitelezése legfőképpen anyagi oldalról megközelítve már közel sem nevezhető elfogadhatónak.
-
tomcat78
őstag
Valakinek van ötlete M2 ssd hűtésre?Tutira melegebb,mint a víz a rendszerben.Most pl csak net mellett víz 26-7 fok kb 23 fokos szobában,ssd 45...és levegőt is kap.
"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
-
TaaT
nagyúr
De gondolom egy középkategóriás CPU-VGA rendszernél bőven elég a víz hőfok alapján szabályozni a pumpát és a ventilátorokat. Utóbbira elég az alaplap, előbbihez meg esetleg egy ilyen [link]
"Kör3 - "Hideg kör""
Na ezekhez elég lehet egy léghűtés.
Give them hell Ukraine!
-
tomcat78
őstag
válasz #90933760 #42149 üzenetére
Mosni nem akarom
Na jó,viccet félre téve...gondolkodom valami hűtésen.Mivel a gép vízzel van hűtve,adta magát a kérdés,hogy meg lehet e oldani.
Nem mellesleg mondjuk azt sem feltétlen tudom,hogy ezeknél a cuccoknál ez a hőmérséklet mennyire normális vagy magas...
Lehet utána kéne nézzek?"Adjatok hatalmat, hogy elvehessem tőletek. Rakjátok a fegyvert a szátokba, aztán lőjetek!" Tkyd...
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest