Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz 7600GT #8530 üzenetére

    Oh, hát erről lemaradtam.
    Előttem már szépen összefoglalták a lényeget...
    Szóval a fizika jelenlegi állása szerint, az ősrobbanás előtt az időnek nem volt jelentősége, mivel nem is létezett...
    A tér és az idő erősen összefonódik, és egymástól függ. Ezt az összefonódást számos téren lehet bizonyítani és tapasztalni.
    Mivel az ősrobbanás idején minden anyag egy sűrű pici pontban zsúfolódott össze, így maga az idő is... Az univerzum születése, és tágulása során nyert értelmet maga az idő is.
    Hogy előtte mi volt, azt még feltételezni se nagyon lehet. Ugyanis abból az időből semmiféle bizonyíték, jel vagy nyom nem maradt fenn, aminek a segítségével következtethetnénk. Hasonlóképp nem is látunk el odáig, így esélyünk sincs megfigyelni az eseményeket, ami a szingularitás mivoltából adódóan eleve képtelenség.
    A tudósok azt szokták mondani, hogy az ősrobbanást, illetve az azt megelőző időket 'meghagyják' Istennek. Mivel valaminek el kellett indítania a folyamatot. Így még mindig helyet szorít a tudomány a vallásnak. Persze ez így már korántsem néz ki olyannak, ahogy a Biblia leírja...

    Az, hogy szellemi lét, ez így nagyon tág fogalom. Kicsit konkrétabban kéne körülírni. De inkább azt mond, miből gondolod, hogy van, illetve volt ilyen. Én miből gondolom, hogy nincs? Nem gondolom. Csupán jelenleg nincs rá semmi érdemi bizonyíték, ami ezt alátámasztaná. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem létezik, de azt sem erősíti meg, hogy igen.

    Az emberek 98%-a hitt a Nagy Láb (big foot) létezésében is. Aztán még is kiderült, hogy az egész kamu. A felvételek hamisak voltak, vagy egyéb módon magyarázható... A leghíresebb felvételről több évtized után derült ki, hogy csak színjáték volt, még a készítője is elismerte...
    Szóval az, hogy az emberek nagyrésze miben hisz nem jelent az ég világon semmit.

Új hozzászólás Aktív témák