Új hozzászólás Aktív témák

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz kymco #9600 üzenetére

    NOs, a tudomásom szerint több okból is következik a betegség, fogyatékosság:

    Ó szövtségi Ok: Szülei vétkeztek---megbüntetem az utodókban a szülők bűnét....íziglen

    Saját jogon szerzett bűn következményének oka: Bűnt követtél el, betegséged, hozzátartozód betegségében bünhődj!

    Saját fejlődésed érdekében, hogy valami ártalamas dolgot elhagyjál: tüskét helyezett belém a sátán angyala.-Pál
    A megpróbáltatás okából.Hogy miként állsz te a te betegségedben, nyomorodnóban is, hozzátartozód nyomorában is ISten rendelése szerint, vagy elhagyod-e Isenhited: JÓB !

    És az Új szövetségi OK: amikor az evangélium fejlődése érdekében történik: "sem nem ez,
    sem ennek szülei nem vétkeztek, hanem lett ez az Istennek látható dícsőségére!

    A kínai kisfiú történetét nem ismerjük! De ha ismernénk is, semmire sem mennénk vele, mert azt az okot amit az Úr lát és generáll mégsem láthatjuk mi!

    Mindazonáltal tanulnunk kell szüntelen! Tanulnunk a bőségből, a jóságból, az élményből, a megpróbátatásból, az EVANGÉLIUMBÓL!

    És aki felveszi az alázat köntösét, nem kérdez többet ilyent: Vajon akkor miért engedte meg ezt Isten?

    Mert honnan tudhatná bármelyőnk is?

    Ne azt kérdezd, hogy miért engedte meg Isten, hanem kezd úgy ezután mint Jézus is kezdte: hálákát adok néked atyám...És folytasd a te kérdésedet. És ha a háladásod őszinte lesz, nem is teszel fel ilyen kérdéseket!

    De akkor, hogy idáig eljutottunk, és visszanézünk, nekem is lenne két kérdésem: Ennek a szerencsétlen kisgyereknek esete-betegsége- vajon milyen célt szolgálhatott most itten közöttünk? Vajon lette- valami haszna az evangéliumnak már csak abból a tényből is, hogy ezt a kérdést itten feltettétek?

    Nos...

  • F.csaba

    csendes tag

    Kedevs János!
    Akkor te úgy érted, hogy elöször cionista vagy és másodsorban keresztény?

    Mert ez itt a kérdés nálad ahogy látom!
    Ha esetleg nem tudnál reá felelni, segítek!
    Amikor a zsidó testvérek bombákat dobáltak a gázai kersztény testvérekre, akkor melyik testvéredért aggódtál jobban? Azért-e, hogy esetleg lezuhan a bombázórepülő testvéred, vagy hogy az arabkeresztény testvéredet tépi fosznikra családostól kiskutyástól a zsidó testvéred lézervezérelt kéttonnás preciziós bombája?

    Ha erre választ tudol adni, máris tudjuk, hogy mit ne mondjunk, hogy meg ne bántsunk, kedves János testvérem!

  • Kanczy

    veterán

    válasz F.csaba #9602 üzenetére

    És amikor a palesztin terroristák öngyilkos merénylőként beszaladnak egy bevásárlóközpontba, akkor mi a helyzet? Valahogy mindig elfelejtik az emberek, hogy nem azért lőnek civilekre is (sajnos ez egy tény) az izraeli katonák, mert szeretnének, hanem azért, mert a palesztin hadviselés egy gerilla ellenálláshoz hasonlít. Ezzel szemben a palesztinok szándékosan minél több ember közelében robbantanak, hogy ezzel elnyerjék méltó jutalmukat a paradicsomban. Hiába vannak az izraeli katonák BEÖLTÖZVE katonának (nem úgy, mint a palesztinok), hogy meg lehessen őket különböztetni, és őket lőni, a palesztin terroristák teljesen szándékosan a civileket ölik. Ezt miért is hagytad ki (mint ahogy általában a nagy izraelellenesek ki szokták)?

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz Kanczy #9603 üzenetére

    Kedves Kazincy!
    Most ez nem az a topik amire te gondolsz! hanem ez egy vallástopik!

    Gyere át a fénymadár fórumban és ott beszélhetünk a témáról. Persze, csak úgy ha tényleg érdekel és nem csak bedsz egy jól hangzó szlogent, majd "elszaladsz", hanem csakis az Igazságot keresve, és elfogadva, mindvégig kitartva.
    Itten meg a valláshoz, a kereszténységhez szóljunk, hozzá, mert éppen mostan az a téma! OK?

  • cucka

    addikt

    válasz kymco #9600 üzenetére

    Persze meg lehet állni a nyomornál, és lehet Istent hibáztatni... vagy ez alapján a létét megkérdőjelezni, én pedig láthatom, hogyan munkálkodik Isten azon, hogy a bűn miatt adott nyomorúsághalmaz áldást eredményezzen...
    Igazából a kérdés az, hogy munkálkodik-e vagy sem? Tehát hogy beleszól-e a világ működésébe?
    Te eléggé széleskörű ismeretekkel rendelkezel a témában, és még így is nagyon sánta magyarázatod van arra, hogy ha Isten azon munkálkodik, hogy áldás és boldogság legyen, akkor mi van azzal a néhány tízmillió emberrel, akik természeti katasztrófák, éhezés, háborúk, járványok miatt szenved és hal meg évente? Nem munkálkodik eléggé? :D
    Kicsit olyan a helyzet, mint sportversenyeken, ahol a győztes hálát ad Istennek a győzelemért.
    Ha egy természeti katasztrófa túlélője lennél, akkor hálát adnál Istennek ezért? Nem lenne ez gőgös és egoista magatartás?

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz cucka #9605 üzenetére

    Hozzáállásod tipikus materialista álláspont!

    Természetes csak a felszint simitottad meg ! De már ez is valami! "kis lépés egy embernek"-mondotta az első Holdralépő.

    De ez az a vallás éppen, hol nem válik be a kételkedve haladás!
    Aki folyton a bizonyítékokra vár, sohasem fogaj megtenni azt a bizonyos "második lépést"
    az evangéliumban!
    Mert itt éppen nem igaz az, hogy "hitetlenkedek, tehát vagyok"!

  • cucka

    addikt

    válasz F.csaba #9606 üzenetére

    Hát izé, ha valami jó történik veled személy szerint, akkor hálás vagy Istennek, mert neki köszönheted. Ha valami rossz történik, akkor oda meg kitalálsz más magyarázatot, mert olyat mégsem lehet mondani/gondolni, hogy Istennek köszönheted. Igen, ez leegyszerűsítve a gondolatmenet. Természetesen mindenre van szép hosszú, terjengős magyarázat, mert szükség van a körítésre ahhoz, hogy elterelje a figyelmet az alapvető logikai bukfencekről. :)

    Mi lenne a második lépés az úton, tegyem félre a józan eszet meg a gondolkozást? :D

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz F.csaba #9601 üzenetére

    És még egy okot találtam:"Ésaiás próféta könyve 53. rész 4. Pedig betegséginket ő viselte, és fájdalmainkat hordozá, és mi azt hittük, hogy ostoroztatik, verettetik és kínoztatik Istentől!

    Vagyis még olyan nyomorállapot -betegség, nyavalja- is van, amit mi helyettünk visel más személy! A mi láthatóváváló bűnünket viseli éppen ő szegény!

    [ Szerkesztve ]

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz cucka #9607 üzenetére

    Második lépésed legyen egy "hátra arc! fél fordulat!" "és ne légy ezután hitetlenkedő, hanem "higgyél, keresztelkedjél meg és mindent megjelenít neked a lélek!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz Kanczy #9603 üzenetére

    Látom, hogy igen rövid érvelésed van! És valójában az Igazság nem is érdekel, csak szeretsz bemondani egy frankót, hogy megvillansd magad! FÉNYMADÁR FÓRUM!

    Ott megbeszélhetjük!

    [ Szerkesztve ]

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz Kanczy #9599 üzenetére

    Szia!
    Az embernek szabad akarata van. A gyermek halála, vagy betegen születése nem Isten akarata, de megengedi. Hogy miért? Erre én sajnos nem tudok válaszolni. Bárcsak tudnám... :( Csaba felvetése tökéletes, miszerint a bűnt harmad-negyed íziglen örököljük, illetve a következményt, bár ez alól Jézus elvileg a hívőt megszabadította. Azt tudom, hogy van ok, okozat, következmény, amit sokszor nem kerülhetünk el, és nem mindig tudhatjuk, miért következnek be a negatív dolgok. A nem születésből eredő negatívumok, háború, gyilkolás, stb...az ember szabad akaratából, nem Isten beleszólásával történik, ahogy Évácska annak idején úgy döntött, saját kezébe veszi sorsát, és felülbírálja Isten elképzelését a gyümölcs nem megevésével kapcsolatban, és lázadó természeténél fogva ő már pedig mégis megeszi azt a gyümölcsöt. Kedves férje Ádám pedig teljes nyugalommal végignézte, és végül ahelyett, hogy jól lekorholta volna az asszonyt, még ő is evett belőle.
    Szabad akaratból.
    Ahogy szabad akaratból gyilkolják egymást az emberek, ölnek, erőszakolnak nőket, gyermekeket, követnek el bármilyen mocskosságot.
    Ezt nem Isten akarja. Isten megteremtett egy tökéletes, és jól működő világot számunkra, amit mi jól elszúrtunk. Aztán adott egy újabb lehetőséget, hogy helyrehozzuk Ádám bűnét, amit egyébként bármelyikünk ugyanúgy elkövetne, mert mi sem vagyunk jobbak...
    Most ennek a kellős közepében vagyunk.
    Milyen eredménnyel? Hát... Nézz körül. Az ember mindenre képes, Isten suttoghatja a fülünkbe, hogy ember, ne tedd!
    Azért vannak Istennek jó szolgái, sokan, akik teszik a dolgukat. Próbálnak ebben a mocskos világban valami kis jót elérni... Kisebb-nagyobb sikerrel.
    Szerintem...

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz cucka #9607 üzenetére

    Mi lenne a második lépés az úton, tegyem félre a józan eszet meg a gondolkozást?
    -írja cucka!

    De én azt mondanám neki! Ne a gondolkodásodat tedd félre, meg a józan eszed, hanem éppen azt vedd elő a józanabbikat és a negatív gondolkodásról válts át a pozitívra!

    Ha mindig azon filózol, hogy miként nem lehetséges ez+ az, akkor nem lesz az számodra lehetséges! De ha azon gonlokozol, hogyan lehetséges, ez+az, ami más számára lehetetlen, hát a végén még megcsinálod!

    Van rá egy régebbi rigmám is!:

    "Akinek nincsenek elérhetetlen vágyai,
    az elérhetőeket sem fogja valóra váltani!"

    -F.Csaba-

    [ Szerkesztve ]

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz andrea.lois #9612 üzenetére

    És az izraeli katonák visszalőttek... -írod

    de én nem reagálhatok itten rá érdemben, mert már egyszer figyelmeztettem, hogy még érintőlegesen sem sszabad ebben a topikban a politikát vitatni!
    na most neketek itten egy óriási előnyötök is van a fórumüzemeltetők miatt:
    De gyere át a Fénymadár fórumba és ott nyissunk egy topikot erről a témáról és ha még tájékozatlan vagy, hallhatsz ottan érdekeseket, amik ismerete nélkül, bizony hogy féloldalas lesz az emeber ezirányú tévelygése!

    Mert azt azért lássátok be, hogy nem becsületes dolog, pofonverni mindig csak egyik oldaláról az igazságot, ha az nem üthet vissza ugyanúgy! Kissé közelkeleti gyakorlat-szindróma ez is !

    [ Szerkesztve ]

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Kanczy #9599 üzenetére

    Tudtommal a Biblia nem ígér senkinek földi boldogságot, legfeljebb az itteni lét elfogadására/megélésére ad tanácsokat. Az itt eltöltött idő sok helyen "szolgálat"-ként jelenik meg a példabeszédekben. Ellenben itt mindenki csak a saját tetteiért felel.
    Nincs eleve elrendelés, nincs megírva semmi előre, Isten nem azért ismeri a jövőt, mert Ő alakítja, hanem mert mindenhatóként ismeri azt.
    Istent nem tudjuk megérteni, mert bár a képére és hasonlatosságára teremtett minket, de messze nem vagyunk az Ő nagyságához mérhetők. Mondjuk egy fénykép és a valóság is hasonlóak, de a valósághoz képest egy fénykép....

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz F.csaba #9584 üzenetére

    Én nem tanítok, tiszteletben tartom Isten igéjét a nőkre vonatkozóan.
    Azért egy csendes megjegyzést tennék... Jézus feltámadása után először az asszonyokhoz ment oda, Neki valahogy fontos volt, hogy első körben őket vigasztalja meg, aztán ment a totális zűrzavarban agyaskodó apostolokhoz, akik azt se tudták hírtelen, fiúk-e vagy lányok! Ezt nehogy rossz néven vedd! :)
    Szerintem érzékenynek lenni jó. Szerintem Isten ennek örül. Ismerek férfiakat, akik nálam jóval érzékenyebbek.
    Hidd el, ért már engem annyi negatívum, hogy ezerszer is elhatározhattam volna, hogy félreteszem az érzelmeket, és reálisan, radikálisan tekintek minden dologra. Egyszer el is határoztam. De megbuktam... Miért? Mert Isten ilyennek teremtett. Hiába nem akartam foglalkozni dolgokkal, a végén mégis ott voltam, és tettem, amire Isten elhívott.
    Természetemnél fogva. Ma úgy látom, maradok az érzékenységnél, mert ha az kihal belőlem, szegényebb leszek ez által. De fontosnak tartom a realitást.
    Itt én a véleményemet írom le. Taníthatok gyermekeket, asszonyokat, lehetek próféta, vagy evangélista stb... nő létemre. Annyi választási lehetőség van...
    Miért venném én el a férfiak dolgát Isten akarata ellenében? Isten eldönti azt, mit akar velem.
    Nem veszem el a kenyeredet! :) De azért jobban elfogadom azon tanítók véleményét, akik számomra már bizonyítottak. Mondjuk, én nem válogatok. Aki hiszi, hogy Jézus a testben megjelent Messiás, az nekem testvérem. Aztán majd Isten dolga megítélni, ki hogyan élt.
    Isten igazságos, és Isten érzékeny is, és Istennek még humorérzéke is van! Nem áll a fejünk felett egy bottal, nézve mikor hibázunk...

    "Ne engem győzködjetek ezzel a Jánossal, hanem éppen a zsidókat, hogy nagy veszélyben vannak! És ahogy a napi híreket is látom, napról-napra távolodnak el Istentől!"

    Nem beszéltem össze Jánossal. :) Én személy szerint nem győzködlek, csak válaszolok arra, amit leírsz. Isten igéje alapján hibásnak tartom, de ez a magánügyed. Csak abban vagyok biztos, hogy Isten szereti az Ő népét, és nem fogja jó szemmel nézni azt, ha ok nélkül szidalmazzák. Isten el fogja ítélni azokat a zsidókat, akik valóban gonosz dolgokat tettek. Ebben is biztos vagyok. De ezt nem én ítélem meg, majd Isten. Ez most hülyén fog hangzani, amit leírok, de én azt nem akarom, hogy téged negatív dolgok érjenek a felesleges ítéletkimondásaid miatt.
    Ezért írom le a magánvéleményem a nézeteidről. Velem együtt sok-sok keresztény ugyanezt mondaná neked.

    Vannak zsidó keresztények, bár a kifejezés nem helyes. Messiási zsidók. Tehát Jézusban hívő zsidók.
    A hibás feltételezések abból erednek, hogy itt élünk ebben az országban, és nem látunk tovább, csak ami itt van.
    Izraelben 120 messiási zsidó közösség van. Még az arabok is csatlakoznak hozzájuk. A világ számtalan országában szintén sok messiási zsinagóga épült fel, ők mind Jézust követik. A legtöbb az egyesült államokban, és Ukrajnában van. Ukrajnában ha egy Jézusban hívő zsidó bemegy egy judaista ortodox zsinagógába szeretettel fogadják, nincs ilyen ellentét, mint itt, és fordítva.
    Nagyon sok zsidó van, aki hisz Jézusban. Csak te nem találkoztál velük.
    A zsidó és keresztény hit között is sok a hasonlóság.
    Annak idején, amikor 70-ben lerombolták a templomot, a Jézusban hívő zsidók is ott voltak a judaizmus megalapításánál. A ma elmondott héber imák között sok olyan van, amiben a Messiásra vonatkozó szövegek is vannak.
    Mondok egy közös vonást... Ez nekem nagyon tetszik!
    Mit kérdeztek a tanítványok Jézustól?

    36.
    Mester, melyik a nagy parancsolat a törvényben?
    37.
    Jézus pedig monda néki: Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből.
    38.
    Ez az első és nagy parancsolat.
    39.
    A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat.
    40.
    E két parancsolattól függ az egész törvény és a próféták.

    Ez a S'má. Egy hívő zsidó naponta háromszor elmondja a S'má-t. (s'má=halld)

    Így kezdődik, Halld Izrael, az ima folytatása pedig szó szerint az, amit itt Jézus elmondott az apostoloknak, mint az első és második parancsolat.
    Héberül, vagy magyarul írjam le még egyszer? :))

    Szóval sok Jézusban hívő zsidó van, és Isten megígérte, hogy az utolsó időkben felébreszti az Ő népét.

    Zakariás12,10: A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után.

    Ez így lesz. Remélhetőleg hamarosan, ha az idők jeleire tekintünk, ez közel van.
    Amikor a zsidók majd tömegesen fognak beáramlani a közösségeinkbe, és kérnek minket, hogy ismertessétek meg velünk a Messiás Jézust, mit fogsz majd nekik mondani???? "Kifelé zsidók, megöltétek a Messiást!" Ezt?
    Most gondold meg mit teszel, mert lesz idő, amikor bánni fogod, amit ma kimondasz.
    Ne fuvalkodj fel a gyökér ellenében. Tanulmányozd át a Róma 11-et, ha valóban olvasod, tiszteled a bibliát, Istent, és valóban az igazság mellett akarsz állni.
    Szerintem....

    Itt ebben az országban is vannak messiási közösségek. De itt akkora az antiszemitizmus, hogy csírájában fojtanak el mindent, ami zsidóktól származik. Ezért nem tudsz róluk.
    Nem csak hülye zsidók vannak... És ismerek egy zsidót, aki az életét adta értem, érted...
    Még egyszer annyit, mint nő, tudom, hol a helyem. Jól érzem magam a saját helyemen, nincs fenségesebb pl. annál, mint amikor egy gyermeket megtanítasz az Isten tiszteletére. Ez a valódi érték számomra.
    Nem érzem magam megcsontosult embernek. Bár azért már vannak bennem megkeseredések... Most, hogy ezt olvastam, hogy ilyennek látsz, talán el kell gondolkodnom ezen, nem szeretnék bevakult lenni, ez a veszély mindig fennáll.

    Nem tanítok, nem oktatok, férfit! Ez itt csak egy vallás topik... Vélemények, beszélgetések...
    Nekem ez inkább szórakozás. Jobb, mintha füstös szórakozó helyekre járnék! :) Bár sosem szerettem a fórumokat, de mint mondtam, megragadott ez az összetartó kedves aranyos bájos társaság! :)
    Nehogy félreérts, Isten igéjét és munkáját komolyan veszem.

  • cucka

    addikt

    válasz F.csaba #9614 üzenetére

    És a pozitív gondolkozáshoz muszáj vakon hinnem bármilyen, több ezer éves, fantasztikus mesében és magyarázatban? Enélkül nem megy?

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz F.csaba #9615 üzenetére

    "Az igazság odaát van!" :))
    Nekem elég ez a topik. Nem szeretek vitázni, a politikát meg utálom.
    Most biztosan fel foglak háborítani, én nem szavazok. Soha.
    Amit leírtam, számomra nem politika, én a bibliát veszem alapul. Az Izraelben folyó dolgok a bibliai történések folytatása számomra. A biblia történelem könyv.
    Izraelben soha nem lesz béke, és Izrael maga a biblia...
    Sok a hazugság, sok a kitalált mocsok. Nem tudhatom én innen mi. Nem is akarok belefolyni.
    Nekem elég a biblia...

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz cucka #9618 üzenetére

    Isten nem tiltja, hogy használjuk az agyunkat, hiszen azért teremtette! :)
    Bár a hit a nem látott dolgokról való meggyőződés...
    A pozitív gondolkodás hasznos akkor is, ha nem hiszel, egészséges! :)
    Bocsi, asse tudom miről van szó, csak úgy ez jutott eszembe!
    Üdv!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz andrea.lois #9619 üzenetére

    Nekem elég ez a topik. Nem szeretek vitázni, a politikát meg utálom.

    Csak megmondom a magamét aztán meg a többi már nem érdekel....

    Le sem tagadhatnád, hogy lányból vagy!

    Ami persze nem baj! De tudod, én sem tudnák pl hozzászólni a menstruációs zavarokhoz, vagy a szülési fájadlamakhoz! De mésgi! Úgy ahogy te az előbb : az izralei katonák meg visszalőtek.

    Vérzett? Na és? Elált!

    Persze így kerek ez a világ! És valószínűleg szép is, csak néha én innen nem tudom még értékelni!

    Mindenesetre mindig is bántott az efféle, hogy is mondjam, szóval az a gyerek aki az okosnak ellentétje-féle hozzáálás és hozzászólás!
    Beleböffentek egy mondatott, azt kit hogyan tatlál el...kit érdekel...Az a lényeg, hogy böffentettem...és már nekem így könnyebb!

    Szerintem meg egy kissé gusztustalan, de mindegy!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz cucka #9618 üzenetére

    Nem nem! Úgy van ez barátom, hogy ha állandóan csak felállni akarsz a mélyvízben, hogy az orrod kilátszék, mert ezen védekezőreflexedet, mint ősrégi tudományodat használod a mély víz ellen, hát akkor bizony ne lépjél nyaknál mélyebb vízbe!

    De ha vállalod, hogy megalázva magaddal hozott beidegződésed reflexióját, "elhasalsz" és még Úram megbocsáss, az orrodat is belenyomod a tanult technikával, szóval nem idegenkedsz és félsz, meg görcsölsz a víztől, akkor még a mély víz is a barátod lesz és örömet okoz ha úszhattól!

    De akkor mielőtt tanulsz,úszni, el kell azt hinned, amit itt leíratm! Különben sohasem tanulsz meg úszni, és állandóna csak gyülölni fogod a mélyvízet! Talán még azokat is, akik úszni is tudnak!

    Hát valahogy így legyen neked a harmadik lépés!

    Persze, csakis akkor ha hagyod hogy tanítsanak! A te saját kételkedő büszke okoságodtól sohasem tanulhatsz meg úszni! Legfeljebb csak annyira fog telleni tőled, hogy magyarázod, miért is lehetetlen az úszás!
    Hát ehez vedd elő a józan eszed!!!

    [ Szerkesztve ]

  • cucka

    addikt

    válasz F.csaba #9623 üzenetére

    Amit írtál, azt hívják tudományos szakkifejezéssel bullshit-nek. Ugyanaz az érvelési technika, mint amikor mlm-es agymosást kell végighallgatni, vagy mondjuk az, amit a szcientológusok nyomnak. Üres, nincs mögötte tartalom. Nem kell átlátni a szitán, mert nincs is mögötte semmi, csak a szita van.
    A szövegedet bármilyen hitvilágra rá lehet húzni, a kereszténységtől egészen a homorú Föld "elméletig" vagy a repülő spagettiszörnyig. Nyissam ki az elmémet és kritika nélkül higgyek el bármilyen nevetséges, felháborító vagy nyilvánvalóan értelmetlen dolgot, amit a másik ember mond? Ez lenne a józan ész? :D
    Ez a fajta érvelési technika nem arról szól, hogy meggyőzz arról, hogy amit mondasz, az igaz. Arról szól, hogy meggyőzz, hogy higgyem el, amit mondasz, bármi is legyen az. Meglepően sok embernél működik.

    [ Szerkesztve ]

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz andrea.lois #9617 üzenetére

    sajnos te elképzelsz valamit valakiről és beskatujázod! Komolyan mondom, hogy el sem olvasod amiket leírok! Hogyan tudjunk így együtt gondolkodni?

    Te engemt valami zsidógyülölőnek állítasz be: Pedig nem gyülölöm a zsidókat !
    Már vagy egy tucatszor leírtam itten is! Hanem gyülölöm azt a magatartást, amit a kívüröl zsidók tanusítanak! Az államvezetésben a pénzvilágban, a világgazdaságban, a globalizációban., környezetszennyezésben, a profitéhhségben, a kiuszorázásban és mindenegyes kötelékükben mellyel eme gonosz világ fejedelméhez köttetnek is!

    Ugyanakkor szeretem-Hogyon mondjm még hogy te is meghalld-küld el a T. sz.mod privát és abba is belekiabálom, hogy SZERETEM AZON ZSIDÓKAT AKIK AKÁR CSAK A LEGKISEBB SZOLGÁI IS JÉZUSNAK:

    DE ÉPPEN EZ AZ!

    Mert a kerztények már nem az ó szövetség szerint szeretnek, hogy a zsidó kereztényeket jobban szeressék, mert a választott nép volt!!!

    Isten meg mindenkit úgy szeret ahogyan Ő akar!

    DE TE NEM TEHESZ KÜLÖNBBSÉGET ARAB ÉS ZSIDÓ KÖZÖTT A SZERETETBEN !

    A ZSIDÓKNAK SEMMINEMŰ ELŐNYÜK NINCSEN CSAKAZÉRT MERT ZSIDÓK!!!!

    MEGÉRTETTED?

    Ne is okkoskodjál, hanem olvasd végig előbb, rágd meg! Ízelelgesd amiket én is neked leírtam! És ne tűzelj csipőből mintha te valamivéle vadnyugati cobboj lennél!

    És akkor talán kevésbbé zavarod fel felelőtlenül a békésen csordogáló főfolyót!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz cucka #9624 üzenetére

    Látom te nagyon okos ember vagy! Bizony vannak ilyenk! Én nem is akarnálak meggyőzni! Tudtad?

    Hanem majd találkozni fogsz a sajt életeben is olyan dolgokkal, amike nem fogsz tudni hová tenni! És akkor cserben fog hagyni a te roppantnagy tudományod!

    Vannak valóban akiknek nem adatott meg a hit!

    De akkor meg azok miért nem inkább elmebajnokságora járnak, mint hogy itt tékozolják drága idejüket a nemlétezőkre?

    No, mindegy is!

    Majd ha megérintett a lélek szele, akkor kérdez tőlem újból!
    Addigis Isten megáldjon!

  • JJános

    addikt

    válasz andrea.lois #9621 üzenetére

    Egyre jobban tetszel nekem te lány! :C :D

    Egyébként a hölgyeknek is megvan a rangja, és dolga Isten akaratában.
    Én cionista, és hívő ember vagyok, tetszik, ha valaki kiáll az mellett, amiben hisz.

    Én tudok olyan hívő emberekről Izraelben, akiket az arabok rakétákkal lőttek. Lőtték a falut, és az épületet is, amiben összejöttek. És nem örültem az araboknak. De még ha fordítva lett volna, akkor is oda tartozok.

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz F.csaba #9625 üzenetére

    "Hanem gyülölöm azt a magatartást, amit a kívüröl zsidók tanusítanak!"

    A baj csak az, hogy a belülről arabokat meg nem gyűlölöd. Nincs az igazság mérlege a helyén. Mindig csak a másik oldallal foglalkozol. Antiszemitizmus? Gondolkodj!

    2007-05-06 óta itt!

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz JJános #9581 üzenetére

    Persze, lehetsz kedves idős ember, de annyira? :) Józsi bácsi 82 volt amikor hazaköltözött.
    Reformátusnak kereszteltek csecsemőkoromban. Teljesen ateista családban nőttem fel.
    Tiltottak a hittől, a bibliától. Amikor Istent megismertem, én lettem aprócska családom fekete báránya, az idióta bibliás hívő. Megjártam a hadak útját sok éven át. Nem tartom magam határozottan reformátusnak, hiszen nem jártam református templomba, de közel áll a szívemhez természetesen, dolgoztam is református lelkészekkel együtt, olyan volt, mintha otthon lennék...
    Tíz éve ismertem már Istent, amikor édesanyámtól megtudtam hol kereszteltek meg, és hogy a dédnagyanyám hívő asszony volt. Biztosan ő imádkozott értem...
    Akkor elmentem egy biblia órára oda. Egy kedves nagyon idős lelkész bácsi tanított, csillogott a szeme, látszott rajta Krisztus szeretete, de a könyörgés is kitűnt a szeméből, ahogyan nézett az emberekre, kb. úgy, hogy gyermekeim, éledjetek!
    Akkor még nem volt meg az a szabadságom, hogy oda menjek el, ahová szeretnék.
    Ma már ez megvan. Néhány hónappal ezelőtt elmentem újra egy barátnőmmel, akit szintén ott kereszteltek meg. Megkértük a lelkészt, hogy megnézhessük, mikor lettünk megkeresztelve. Én két hónaposan. Valamilyen oknál fogva hiányzott a lakcímem a keresztelőkönyvben a bejegyzésnél. A kezembe adta a lelkész a tollat, hogy írjam be én!
    Nehezen lehetne szavakba foglalni, mit éreztem akkor...
    Fantasztikus volt.
    Ami még megdöbbentett, hogy a templom tele volt! Élet volt ott.

    Felekezetközinek vallom magam. Nem tartozom egyházhoz, gyülekezethez 2000 óta.
    Mindenki testvérem, aki Jézus követője, de mélyen elítélem azokat a magukat hívőknek mondókat, akik ártanak az embereknek.
    Arról nem szeretnék beszélni, mi a dolgom az egyházban. Jelenleg nem teszek semmit. Mondjuk, hogy pihenek...
    Most csak veletek beszélgetek...
    Sajnálom, hogy a református egyház két részre szakadt sok helyen. De ennek is megvan az oka, és ideje... Szívem szerint való egyház, szeretem.
    Életem nagy ajándéka, hogy Józsi bácsit ismerhettem, és személyesen ott lehettem az utolsó tanításain. Oda tartoztam akkor, ahová ő... Sok református lelkész van, akiknek a tanításait rendszeresen hallgatom.
    A véleményem, hogy nem az fog üdvözíteni, milyen teológiát vallok, hanem az, hogy mi van a szívemben. A motiváció! Ismerjük a Lélek gyümölcseit. Ha aszerint cselekszünk, jól cselekszünk. Ha az ördög gyümölcsei szerint, ítélet alá kerülünk. Nem a teológiai hovatartozásunk adja, hogy mi van a szívünkben... "Legyen a te hited szerint!" Mondotta Jézus...
    Az antiszemitizmust elítélem, ahogyan a biblia is. Minden antiszemita Hámán sorsára jut. És hála Istennek, vannak még Eszterek... Izrael a bűne miatt vitetett el Babilonba, Isten mégis kiszabadította, sőt, mindenki legyilkoltatott, aki a zsidók ellen tört.
    Úgy gondolom, mivel a történelem ismétlődik, ma is ugyanez a helyzet. Izrael a bűneiért megkapta büntetését, de Isten hűséges, nem vonja vissza az elhívását.
    Már a biblia legelején elmondja Isten, hogy megbánta, hogy megteremtette az embert! Mégis itt vagyunk, élünk, sőt, még az egyszülött Fiát is elhagyta egy időre értünk, amit velünk soha nem tesz meg...
    Ennyit a hitemről...
    Te református vagy? Sok dologról írtál... Csak a megemelkedett hangodon vagyok néha kicsit meglepődve... Mert elég bölcs vagy ahhoz, hogy tudd, mivel ártasz magadnak, esetleg másnak...
    Közös hibánk a vasvessző! :) De ki lehet nőni...

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz JJános #9627 üzenetére

    A média sokat hazudik. Mindenkinek jogában áll elhinni, vagy nem elhinni.
    Nyilvánvaló, hogy ma a média irányítja a köztudatot...
    Én Istennek hiszek.

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz JJános #9628 üzenetére

    "Hanem gyülölöm azt a magatartást, amit a kívüröl zsidók tanusítanak!"
    A baj csak az, hogy a belülről arabokat meg nem gyűlölöd. Nincs az igazság mérlege a helyén. Mindig csak a másik oldallal foglalkozol. Antiszemitizmus? Gondolkodj!

    Milyen az a "belüröl arab"?

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz F.csaba #9625 üzenetére

    Amióta Istent ismerem, soha nem fogadtam el semmit, amit előbb meg ne vizsgáltam volna.
    Amiket leírtál, nem szükséges túl sokszor átrágnom, mert a csapból is ez folyik, hallom minden nap, elegem is van belőle, és egy része ráadásul hazugság.
    Én a becsületlen semmirekellő embereket tudom elítélni, de még ez sem az én feladatom, hanem Istené. Lehet az zsidó, vagy nem zsidó. Ismerek olyan zsidót, akire azt mondom, össze ne fussak vele az utcán!
    De olyan keresztényt is! Aki hallelujázik a gyülekezetben, gyönyörű énekeket énekel Jézusnak, elmondja a pásztornak mekkora csodás dolgokat tett meg Istenért, aztán hazamegy, jól megveri az asszonyt, meg belerúg a gyerekbe.
    Számomra nincs különbség.
    Ezzel azt akarom mondani, hogy az embert nézem, nem a népet, és nem szeretem, ha véleményt mondunk egy népről oktalanul. Más a hite, még nem tért meg, még nem ismeri Jézust, de becsületes hívő életet él, hűséges a mi Atyánkhoz, ez a hívő zsidó.
    A politikusokról és üzletemberekről nincs véleményem, mert nem csak a zsidók olyanok az üzleti és politikai életben, amilyenek, hanem a többi nép közül valók is mind.
    Utálom a politikát. Nem is értek hozzá.

    "Az államvezetésben a pénzvilágban, a világgazdaságban, a globalizációban., környezetszennyezésben, a profitéhhségben, a kiuszorázásban és mindenegyes kötelékükben mellyel eme gonosz világ fejedelméhez köttetnek is!"

    Ezek mind a zsidók lennének? Virágzó pusztát látok, virágzó országot, bölcseket, jó orvosokat, filozófusokat, filmszínészeket, énekeseket, kutatókat, feltalálókat stb... Nézet kérdése...
    A légzsákot pl. egy magyar zsidó fiú találta fel, tudtad? Itt nem fogadták el, kivitte külföldre. Ismertem az anyukáját. Ő pl. embereket mentett ezzel a találmánnyal szerintem. Ez csak egyetlen példa a rengeteg közül.
    Szerintem köszönhetünk épp annyit, hanem többet a zsidóknak, mint amennyit ártottak. Én nem sarkítanék a zsidókra, mert ezzel az erővel bármelyik népről beszélhetünk.
    Az arabokkal meg nincs semmi bajom. Vannak barátaim is. Itt nincs arab és zsidó közti háború, ahogy Izraelben sincs. Nincs! Csak a terroristákkal van háború. Az utca emberei szeretik egymást. A média azt mond amit akar. Menj, és nézd meg a saját szemeddel mi van.
    Jézus az egész világot szereti, nem csak a hívőket. Az egész világért meghalt! Azokért a zsidókért is, akikről te beszélsz. Ő a jövőt látja, ahogy bennünk is a jövőt látta, amikor még nem hittünk benne. Vagy te tökéletesnek születtél?
    Én sajnos nem...
    Te csak azokat a zsidókat szereted, akik Jézus szolgái. Én meg mindent. Sőt, az arabokat is. Meg a cigányokat is. Kíváncsi leszek rá, Jézusnak mi lesz erről a véleménye...
    Remélem, végre megérted mi a bajom azzal, hogy állandóan a zsidóság a téma mindenhol... Ártottak annyit mások is, mint a zsidók, csak a helyzet az, ha egy zsidó tesz rosszat, az közhírré tétetik, ha nem zsidó, hallgatás van.
    Nem fogom a zsidókat szidni semmilyen formában senki kedvéért, akkor is, ha meg vagyok győződve arról, hogy tesznek rosszat.
    Én is teszek rosszat, és szeretném, ha az emberek a Máté 7,12 szerint bánnának velem. Akkor én is úgy állok másokhoz, ha ezt én így szeretném...

    Békesség testvér! :) Fura hangot ütsz meg, de nem bánt, nem zavar...
    Szóval maradok 80-nál...
    Kértelek, hogy tegyük félre a zsidó témát... A válasz nem ez volt... Nem fogok olyan dologba beleegyezni, aminek az ellenkezőjéről vagyok meggyőződve.
    De ha szembetalálkoznánk, nem tudnék haraggal nézni rád, ebben tuti biztos lehetsz.

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz tibi666 #9587 üzenetére

    Majd Isten eldönti... Jézus szerint semmi közünk hozzá, hogyan dönt felőle...

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz kymco #9600 üzenetére

    Tetszik ez a válasz. Róma:8,28 :)
    Én Jóbra is gondolok. Az ördög kikérhet minket Isten engedélyével.
    Szerintem Isten tudni akarja, hogy a döntésünk Őmellette vajon csak a jóban áll-e meg, vagy a bajok között is...
    Az én életemben is vannak megválaszolatlan kérdések, és bajok.

  • JJános

    addikt

    válasz andrea.lois #9629 üzenetére

    Köszönöm a nyilt, és őszinte megnyilatkozást.
    Én is jártam több gyülekezetbe, én is felekezetközi vagyok.

    Jártam a hit gyülibe is, és jól éreztem magam közöttük, de volt, hogy 6 évig semmilyen gyülekezetbe nem mentem, de az első szeretet lángja lobog bennem ma is.
    Én is reformátusnak születtem, és amikor ide jöttünk lakni, a katolikus pénzbeszedők beírtak engem is, és szedték az adót utánam. Aztán amikor hívő lettem, írtam egy levelet, és elszakítottam magam tőlük.

    Szeretem a katolikus embereket is, de a katyvaszolásukról (hazugság+igazság keveredve) felismerem őket. Sajna tév úton járnak, akárcsak kedvencem Luther korában. Sajnálom őket, és hiszem, hogy az utolsó idők előtt még lesz esélyük kifutni onnan.

    Elkötelezett híve vagyok az igazságnak, és elkötelezett ellensége vagyok a gonoszságnak.

    Nálam a kard hamar kint van, én sajnos ilyen vagyok.
    De szeretem az embereket akkor is, amikor az igazságra próbálom őket vezetni.

    Hívő emberek között pedig alázatos, és igen szelíd ember vagyok

    2007-05-06 óta itt!

  • JJános

    addikt

    válasz F.csaba #9631 üzenetére

    Gonosz. Az a vallása, hogy ki kell írtani mindenkit, aki nem allahhoz tartozik. Iszlámista, aki gyerek korától a dzsihádra van felkészítve.

    Dobálózól az arab testvéreiddel című kifejezéssel. Vajmi kevés istenhívő ember van közöttük. Annál több terrorista. tízéves gyerekek géppisztolyokkal futkosnak, meg lövöldöznek. Aztán, ha a tűzharcban lelövik, körülhordozzák az egész világon a véres kardot.

    Talán nem véletlen, hogy egyedül Izrael az az ország, akiknél lehetetlen terroristának a repülőgépükre felmenni. ismerik őket.

    Jó lenne ha gondolkodnál ezeken.

    2007-05-06 óta itt!

  • andrea.lois

    csendes tag

    válasz F.csaba #9608 üzenetére

    Igen, ez így van. Ismered Derek Prince "A keresztnél történt csere" című tanítását?
    Erről szól, nagyon jó.
    Ja, ő is zsidó... :P
    Ill. volt.
    Bocsi :)

  • Kanczy

    veterán

    válasz F.csaba #9611 üzenetére

    Kitalálom : az igazság az, hogy az iszlám nem létezik. Nem tanítják a muszlimoknak kisgyermekkoruktól fogva, hogy a zsidó ellenség. Nem járkálnak 10 éves arabok Palesztinában, és lőnek rá bárkire, aki zsidó. Nem mennek öngyilkos merénylők tömött helyekre, hogy minél több "hitetlen" civilt öljenek meg a robbantásukkal. Ez az a vallás, amelyet te olyan bőszen próbálsz védeni az izraeliekkel szemben, és ez nem csak az érem egyik oldala, ez az igazság. Azt, hogy a katonák (mert Izraelnek katonái vannak, nem öngyilkos merénylői) sajnos néha civil áldozatokat szednek a nép megvédésének érdekében, és hogy ez mennyiben különbözik a terroristák szándékos civilmészárlásától már az előbb felvázoltam, de valószínűleg úgysem gondolod át.

    Rólad pedig sajnos messziről lerí, hogy beszűkült látókörű, ignoráns ember vagy. Nézd csak meg az #1904 hozzászólásod - úgy beszélsz velem, mintha nem kettővel följebb tértél volna el te is a vallás témájától, ráadásul teljesen ugyanúgy. Ezt nevezik demagógiának, de ezt a fogalmat valószínűleg nem definiálják a hívőknek.

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • JJános

    addikt

    válasz Kanczy #9638 üzenetére

    Úgy látom, most már hárman győzködjük.
    De az antiszemitizmusból kigyógyulni nehéz. :U

    2007-05-06 óta itt!

  • Kanczy

    veterán

    válasz JJános #9639 üzenetére

    Remélem lesz belőle valami. Köszönöm a segítséged / támogatásod :)

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • JJános

    addikt

    válasz Kanczy #9640 üzenetére

    Ugyan. Semmi. Örültem, hogy írtál ebben a témában.

    Úgy látom tájékozott vagy eléggé. hívő ember vagy?
    Ha bármilyen kérdésed van, szívesen leírom mit gondolok, és a te gondolataid is fontosnak tartom.

    [ Szerkesztve ]

    2007-05-06 óta itt!

  • Kanczy

    veterán

    ment a privát, ott folytassuk :)

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz andrea.lois #9632 üzenetére

    Te csak azokat a zsidókat szereted, akik Jézus szolgái. Én meg mindent.

    Ha te az ördögfiakat is úgy szereted mint Jézus szolgáit, akkor vagy egyfajta sch-oid betegségben szenvedsz, vagy nem ismered az írást: Mert vagy ezt szereted és amazt meg útálod, vagy amazt szereted és akkor ezt veted meg! Mert senki sem szolgálhat egfyszerre két úrnak! MÉG TE SEM!

    A többire meg már nnem reagálok, strocpolitikusnak nem lehet elmondani, hogy egy jó távcsővel még a szomszédos galaktikát is látni lehet!
    Csakazértis érvelőkkel meg eszmét cserélni sem lehet, mert nyilvánvaló mondatokat nem vesznek figyelembe, másra reagálnmak, hipotéziseket éllítanak fel és azt a másikára vetítik!

    Érdemben hozzá nem szólnak, Egymondatos szentenciákkal intézik el hiányosságaikat és érzelgőre fogják ott a dolgot, ahol kifogynak a ténykatonák felsorakoztatásából!

    Meg az ilyen mondataidtól kapok felmászási ingert:

    ""Az államvezetésben a pénzvilágban, a világgazdaságban, a globalizációban., környezetszennyezésben, a profitéhhségben, a kiuszorázásban és mindenegyes kötelékükben mellyel eme gonosz világ fejedelméhez köttetnek is!"
    Ezek mind a zsidók lennének? Virágzó pusztát látok, virágzó országot, bölcseket, jó orvosokat, filozófusokat, filmszínészeket, énekeseket, kutatókat, feltalálókat stb...

    Nem is mondok én már neked semmit!
    Nézd meg a saját szemeddel! Annak higgyjél ne nekem! nagyisd ki a muholdas térképet a végső határig és nézd meg, hogy miként lesott a virágzó puszta! Hatalmas köralakú öntözéses területeket látsz a zsidó területen é kopárságot a szomszédjában, ahol ennek előtte olajfaligetek, zöldségesek voltak!

    Igen, egyik oldalon ötözéses gazdálkodás, meg még a teheneket is hüttőzuhanyozzák, ha nem hiszed, sat maguk is elismerik, sőtt büszkék á, még amaz oldalra nem is ér el az éltető víz sok esetben a polgárok szomjának oltására sem, hanem távolról hozzák neik tartálykocsikkal!

    Egyik oldalon virágzó ötözéses puszta, még a másikonn meg szomjúhozás! Ha te látni akarod a színfalak mögötti képet is, hát ne álljál meg a kirakatban, hanem nézzél be a raktárba is! Menj át legközelebb az arab részre! A NAGYFAL MÖGÉ! AZT LÁSS!

    Erről ennyit!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz Kanczy #9638 üzenetére

    tudod pajtás, ha tíz evvel ezelőtt talákoztunk volna, talán azt mondtam volna, hogy öcsém nagy szád van itt, de egy sarokkal arráb jönni már egyötök sem mer: Mert itt érzitek a tulaj pártálását és azért vitézkedtek féloldalas igazságaitokkal!

    De olyan bajnokok vagytok mindhárman, hogy a fénymadár fórumon meg megkukoltok mi?

    Ha átjössz oda, elmondom, hogy te is csak egy része vagy annak a nagy tömegmédiahisztériának akiket az ki is szolgál, hogy érdekeit véddje!

    Egyszerűen csak a kerszténység mögé bújva lövöldöztök itten egy páran, gondolom, hogy nem csak János cionista, mert ti is is nagyon jellemző módon érveltek, tudva, hogy nem tudok itten érdemben reagálni, mert akkor mindjárt észreveszi az admin, hogy politikáról folyik a téma! Ugyanakkor neketek meg nem jelez!

    FÉNYMADÁR FÓRUM? kispajtás! Ott gyere elő!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz JJános #9636 üzenetére

    János! Azt kell mondanom, hogy Ön nem őszinte ember! Nem ad egyenes választ! Maszatol meg ködösít! Nem zsigó Ön véletlenül?

  • Kanczy

    veterán

    válasz F.csaba #9644 üzenetére

    Nem a "tömegmédiahisztériának" vagyok a része, hanem van agyam, és használom is. Gondolkodj el, hogy miket beszélsz, azután olvass utána az iszlám alapelveinek, és esetleg, mondom esetleg akkor tehetsz úgy, mint hogyha értenél a témához.

    Hogy milyen módon bújnak a zsidók a kereszténység mögé, azt soha nem fogom megérteni. Én nem cionista vagyok, csak gyűlölöm a rasszizmust és az előítéletességet, odaát Palesztinában pedig mindennek a melegágya van. Arra, hogy nem tudok érdemben reagálni, válaszul elég ha megkérlek, hogy olvasd el, melyikünk érvelt többet, és melyikünk nem reagált a másik állításaira. Őszintén. Te megpróbáltál válaszok és intelligens vitatkozás helyett engem megtámadni, cionistának neveztél, és kitértél bárminemű gondolkodás elől, ahogy az jellemző az elvakult hívőknél (sajnos). Az előbb pedig lezsidóztál valakit, mert eltér a véleménye a tiedtől. Megjelölted magadnak az ellenséget, és nem ereszted, meg sem hallgatod más véleményét, inkább demagóg módon ignorálod, és megtámadod a vitapartnert - sokszor láttam már ilyet, nem is vártam mást.

    Egy dologban igazad van, ez már nem vallási kérdés, inkább flame war. Ha gondolod, folytathatjuk privátban.

    A moderátoroktól elnézést kérek, ezentúl hanyagolom a topicot.

    üdv,
    kanczy

    [ Szerkesztve ]

    You don't get it, son. This isn't a mudhole... It's an operating table. And I'm the surgeon. (Batman: The Dark Knight Returns)

  • JJános

    addikt

    válasz F.csaba #9645 üzenetére

    Úgy veszem észre, ha valami nem a szád íze szerint van, megint katyvaszolsz össze mindent. Meg vagy sértődve, hogy mi hárman megegyeztünk szó nélkül.
    Leírtuk számtalanszor, hogy mi alapján kell figyelni Isten választott népét, te meg inkább az iszlámot támogatod? Tedd, bánom is én. Én cionista vagyok, leszek, és ezt akkor is felvállalom, ha majd már akasztanak érte, meg lövöldöznek.

    Erre te meg sorra nekünk esel.

    Ez lenne az a híres keresztényi magatartás, amit követnünk kellene.
    Mások ostobák, én meg nem vagyok őszinte?
    Nem véletlenül veled van probléma?

    Nem véletlenül írtam én, hogy nem vagy a testvérem. Róma levél 11, 17-18.
    Most vagy kevélykedsz a gyökered ellen, vagy nem vagy a gyökéren.
    Gondolkodj emberke.

    2007-05-06 óta itt!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz Kanczy #9646 üzenetére

    Nem vagyok én sötétben bújkáló, hogy privátban folytassak egy párbeszédet amelyet nyiltan kezdtem el!

    De itt nem válaszolhatok a személyeskedésedre, meg nem is ervelhetek tarthatlan érveid ellen, mert kitilt az admin és ezt te jól tudod, azért élsz vissza ezzel és pimaszkodol!
    De ahhoz már nem vagy bátor, hogy folytassuk egy nyilt fórumban!

    Hát ilyenek vagytok ti Tudod kik!

  • JJános

    addikt

    válasz F.csaba #9648 üzenetére

    Tévedsz, ha azt hiszed, hogy a privátot neked Írta. Mi privátoztunk, és más témában.
    Sorry ezt benézted. Vagy én, de az majd kiderül.

    2007-05-06 óta itt!

  • F.csaba

    csendes tag

    válasz JJános #9647 üzenetére

    Te csak erre az előző kérdésemre adjál választ aszt már mindenki látja, hogy ki is vagy te!
    Kedevs János!
    Akkor te úgy érted, hogy elöször cionista vagy és másodsorban keresztény?
    Mert ez itt a kérdés nálad ahogy látom!
    Ha esetleg nem tudnál reá felelni, segítek!
    Amikor a zsidó testvérek bombákat dobáltak a gázai kersztény testvérekre, akkor melyik testvéredért aggódtál jobban? Azért-e, hogy esetleg lezuhan a bombázórepülő testvéred, vagy hogy az arabkeresztény testvéredet tépi fosznikra családostól kiskutyástól a zsidó testvéred lézervezérelt kéttonnás preciziós bombája?
    Ha erre választ tudol adni, máris tudjuk, hogy mit ne mondjunk, hogy meg ne bántsunk, kedves János testvérem!

    Persze, ahogy keleties gondolkodásod meg reakcióid megismertem, megint kikerülöd az egyenes választ és helyette viszontkérdéseket teszel fel mi?

    Hát mint már mondatam: ilyenek vagytok TI !

    Nem tagadom, hosszú távon nyerő politika mégha émelyítő is a magyar gyomornak!
    Mond, miért ilyen sötétbeszaladó a te jellemvérfajtád?

    Miért nem Dávid bátorságát örököltétek, ha már folyik bennetek az a vér, hogy Judás harminc csengőezüst jellemét látni inkább rajtatok?

    Mert nem is kellene szégyenlened származásod, ha megértetted volna, hogy mit sem tesz a genetika, hanem egyedül és mindennél fontosabb a léleknek neme és származása! Számazásának híjjával pedig annak hitalapon való felvétele!

    De kérlek,még meg nem vallodd, hogy külsőleg vagy-e Ábrahám magva mint annak gyakorlatában, genetikájában, vagy már belsőleg vagy az üdvösség várományosa, auóz az keresztény?

    Ezen múlik valóban, hogy testvérek vagyunk-e, vagy sem!

    Mert írva is vagyon, hogy készek legyetek mindig a bizonyságtevésre!

    Én magamat kereszténynek, azaz lélek szerinti örökösnek vallom! ami annyit tesz, hogy uram a Jézus, ellenségem meg az ördögfiak! Akiknek atyjuk az ördög!

    Valld meg ki vagy bátran, vagy sumákoljál tovább és had ismerjenek meg benneteket jobban hazám fiai! Mert ha külsőleg vagy te is Ábrahám magva, semmi közöm hozzád valóban! Csak akkor mond ki azt !

    De azért nehogy abban a téveszmében éljéj, hogy bármiféle előnyöd is van a te vérségi származásodból az üdvözülés útján, mert NINcsen!
    Inkább akkor térj meg és legyél örökös a léleknek törvénye szerint! A szent szellem vezetése által!

Új hozzászólás Aktív témák