Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz MageRG #28433 üzenetére

    "Tudod, az a nagy különbség, hogy piaci cégeknek a fő profilja nem az erkölcsi útmutatás"
    "Attól még persze ugyanúgy felháborító, ha pl. a WHO-nál élnek vissza"

    Tehát teljesen irreleváns a bűn megítélése szempontjából, hogy hol történik (szekuláris vagy egyházi közegben), egyformán elítélendő.
    Legfőbb ok: a tanítás hitelességét nem kezdi ki a követő bukása.
    Ezért általában a 'kereszténység' ekézése aktuális ügyek mentén csupán parttalan vádaskodás, semmi több.

    "ezekről az esetekről beszélni kell"

    Egyetértünk. Megoldandó probléma.
    De nem értünk egyet abban, hogy az elfogult, ráadásul tudatlan, érzelmi alapon hőzöngő, ellenséges, kívülről bekiabáló hiénafalka dolga lenne belepofázni adott dologba/dolgokba.
    Ahogy pl. 'egy/a' bíróság (stb.) dolgába sem ugathat bele minden járókelő, úgy az egyház(ak) dolgába sem.
    Pláne hiteltelen egy kibic-kárörvendő számonkérés, ha bárki olyantól érkezik, aki bő évtizede szakmányban ellen-agitál az egyház(ak)nak, hitnek, stb.
    Ezért aztán hitelesség kérdésében sem igen érdekel/érdekes az ilyenek "jótanácsa", véleménye, pláne számonkérése.

    "Ezek az állások vonzzák a visszaélőket"

    Minden pozícióra igaz (lopni, csalni, hazudni, erőszakolni, stb. mindenhol lehet), nettó elfogult, szűkítő-általánosító vádaskodás.
    "Az egyház" (egészében) megint ki le(hete)tt kiáltva a hazug gonosz gyűjtőhelyének, hurrá... Sokra mentünk vele, őszinte kiindulópont a megoldáshoz... ja, nem.

    Mivel a konkrét kiindulópont a 'kegyelmi ügy', és mivel szemlátomást fingod nincs - továbbra sem - a kereszténység mibenlétéről (pl. tanítás, stb.), szájba kell rágnom... mert a #28407 sem gyújtott fényt az éjszakában...

    Az összes Orbán-gyűlölő, kereszténység-utáló keselyűnek akkora magas labdát dobott föl Orbán Viktor személyesen, s így, ezzel a NER egésze is (hiszen a pedofília-témában egyhangúság jellemzi a fideszt, a NER-t, a kormányszimpatizáns sajtót - mi több, még az ellenzék is nyilvánvalóan, láthatóan-felismerhetően alájátszik ez ügyben az álláspontnak, mikor érdekvezérelten átmenetileg kénytelen egy nótát fújni a NER-rel -, stb.), "ami a Holdról is látszik".

    Mi az, hogy "A pedofiloknak nincs kegyelem.", illetve "Kivonjuk a köztársasági kegyelmi jogkörből a pedofil vonatkozású bűncselekményekért elítélteknek adható kegyelmi lehetőséget."...??

    Egy szekuláris, ámde keresztény (Krisztus, Isten) tanításon alapuló, arra következetesen hivatkozó szemléletű kormány (szekuláris állami jogalkotó) épp megtagadja az alapot, forrást jelentő Krisztust, Istent: mert a kegyelem nem az embernek a politikai álláspontjától függő döntése, melyből kedvünk szerint kizárunk/beemelünk csoportokat-egyéneket (egyébként tipikus infláló, korrumpáló csúszós lejtő-probléma).
    A kegyelem 'lehetősége' minden ember számára elérhető Istentől eredően (feltétellel).

    Évtizede mantrázza a politikai "bal"oldal, hogy "álkeresztény" a fidesz, a NER, Orbán, stb.
    Erre itt a Holdig feldobott magas labda, ami végre alátámaszthatná (ha!) a vádat, erre sehol fel sem merül a probléma...
    És ti itt, a topikban sem erre ugrotok rá, hanem pont azt kéritek számon, hogy "nincs kegyelem, hibázott, mondjon le" (speciel lemondott már mindenki, ráadásul...), ezzel egy követ fújva a támadott (megalol) 'ellenségetekkel'. Beleértve a "kormányszövetséges" keresztény egyháza(ka)t is.

    Persze evidens az oka: 'álkeresztényeznek' azok, akik SEMMIT sem tudnak arról, amiről engesztelhetetlen ellenszenvvel vicsorognak.
    Ennyit rólatok "független, toleráns, értelmiségi kritikusok" (megagigalol).

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák