Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #26394 üzenetére

    De ugyanakkor azt is írtad, hogy szerinted - ha jól értem - mindenkinek ilyen volt, de "kicserélődött" egy testies elmére a bűnbeeséssel.
    Én így gondolom az eddigi Ige tanulmányozása eredményeként .
    A szellemi elmének mindenképpen meg kellett lennie,mert a bűnbeesés után is kapcsolatban volt az ember Istennel. Sőt még Káin is miután megölte Ábelt. Tehát ez meg lehetett,de idővel a testies elme elnyomhatta azt,mert az ember idővel eltávolodott Istentől.
    Idővel csak testies elmével gondolkodtak,és arra is volt példa, hogy csak pár ember élte túl például az özönvizet,annyira elsokasodott a bűn . Gondolom,azok az emberek,nem tudtak már szellemi elmével gondolkodni,és nem jelentett számukra semmit Isten. El is vesztek.
    Jézus amikor kereszthalált halt és feltámadt,ez visszaállt,olyannyira,hogy aki újjászületik az Jézus szellemét megkapja és ha szellemben jár ,akkor Jézusi elmével gondolkodik. Élek többé nem én,hanem él bennem a Jézus Krisztus,és amely életet e testben élem, az Isten Fiában való- ( az Ő hitében,ahogyan Ő hisz) -hitben élem.
    Ha valakiben pedig nincs a Krisztus szellemeyaz nem az Övé ( nem a Krisztusé ).
    Tehát a sátáné. Nincs köztes megoldás,vagy ide vagy oda tartozom.

    Ezt Isten intézte (vagy hagyta)? Ha igen, miért - hiszen Ő azt szeretné hogy mindenki ismerje, nem?
    Isten engedte,mert szabad akaratot adott és az embernek adta a hatalmat a földön és az vízeken és az azokon/ azokban élőkön. Ezt a beszélgetésünk kezdetén is leírtam. ( Túsz lett az ember) emlékszel?
    Erre a hatalomra fájt a dicsőítő angyal foga,és mint angyal csalta meg az emberpárt. Ezután lett átkozott és és ördög/sátán/ hazugság atyja... nevekkel ezután illeti az Ige.

    De leginkább arra lennék kíváncsi, miért gondolod, hogy ez így igaz?
    Ezt is leírtam már.
    Én tudom,hogy igaz.

    Én legalábbis furcsának találnám, ha megtalálna egy hindu és azt mondaná nekem: azért nem hiszek Visnuban, mert anyagias elmével gondolkodom. Csak láthatja Visnu igazságát, aki megtért és újjászületett, lelki elmével. Ha ezt vitatod, akkor csak az anyagi elme beszél belőled.

    Pedig így van. Ameddig nem születsz újjá,nem vagy a Krisztusé,és nem tudod alárendelni magad Istennek. Ha a szívedben vágysz rá,hogy megismerd Jézust és kéred,hogy bocsásson meg,és kereszteljen meg a Szent Szellemmel,akkor meg is teszi.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák