Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz hallari #14137 üzenetére

    Szia!

    Hát én akárhogy olvasom csak nem értem.
    Öt szűz bolond - vitt mécsest, de nem vitt olajat, ha nem tankolod teli a kocsit induláskor az könnyelműség, de ha nem is raksz bele benzint, na az már bolondság.
    Az öt eszes, értelmes, a mécses mellé visz olajat is, úgy a normális :)
    Mind elaludtak kivétel nélkül, 5. vers. Felkeltik őket és csak ekkor készítik elő a mécseseket. El lehet aludni, mert felkeltenek mindenkit, senki nem marad aludva.

    Ruff Tibor bekeveri Júdás levelét, de ha azt is megnézed a 19. verset, nem azt írja, hogy akiben kevés Szent Lélek van azok külön szakadnak, hanem akiben nincs. A levelében Júdás a képmutató, csak színleg keresztyén, Szent Lélek nélküli emberekről ír. Tehát én a Jézus példázatában azt látom, hogy nem a Szent Szellem mértéke (hogy lehet valami személyt, vagy Istent, a végtelent mérni?) számít, hanem a megléte a fontos. A köv. példázatnál aki a tálentumot elássa. Aki azt mondja, hogy nem is foglalkozik Isten dolgaival az elkárhozik. És én továbbra se látom a kapcsolatot a példázatban a Lélek és az olaj között, csak azt hogy a Szent Szellemmel való töltekezés teológiáját (sok, kevés, nem elég) próbálják ráerőltetni erre a példázatra. Ha valaki életében ott a Szent Lélek akkor az olyan lesz mint a Ján 4,17. Nem betöltekeznünk kell, hanem a Lélek lesz bennünk buzgó forrássá és ha akarnánk se tudnánk visszafogni, túlcsordul akár akarjuk akár nem :)

    Persze ez se üdvösség kérdése, mert ahogy JJánossal is megbeszéltétek az elragadtatásnál sincs szerepe.

    [ Szerkesztve ]

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák