Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz cucka #12266 üzenetére

    "Persze, olvastam, de azért valahogy mégsem a történelmünk sötét bűnös foltjaként értékelted ezt az eseményt a hozzászólásodban. :U"
    Nyilván bibliailag igazolhatatlan, én csak a politikai aspektust emeltem ki. Ez ugyanolyan, mint ahogy Kádár elárulta Nagy Imrét: erkölcsileg vállalhatatlan, mégis, az ország szempontjából jobb, mintha a Szovjetunió közvetlenül annektálta volna hazánkat (mint pl. a balti államokat). Mert ez is történhetett volna.

    "Ha megszűntünk volna létezni". Persze hogy akkor nem érdekelne, így viszont az isteni gondviselést látom benne.

    "Az összekeverés nálad történt, amikor bármiféle összefüggést sejtettél a kereszténység és a népirtás, mint történelmi események/jelenségek között. "
    Pont nem. Ezt írtam eredetileg: "Érdekes, az ateisták valahogy sose kérik számon a diktatúrákon, hány keresztényt öltek meg, ami annál is furcsább, mivel ők kezdték. A XX. században tömegeket végeztek ki/lehetetlenítettek el a hitük miatt elsősorban a kommunisták, ezt sem ártana felhánytorgatni."
    Vagyis pont nem én kezdtem idekeverni a népirtásokat, én a keresztények irtásáról beszéltem, hihetetlen, hogy másodjára sem világos (sőt, ez talán már direkt volt). A népirtásokról D1Rect és Psych0 beszélt, ezt a témát talán velük rendezd.
    Én a Nérótól Sztálinig (sőt, napjainkig) tartó keresztényellenes hozzáállásról beszéltem, miért is végeztettek ki tízezrével (már az ókorban is!) teljesen ártatlan embereket?

    "Nem szeretném senkinek a halálát/nyomorát mérlegre tenni, de a szovjet rezsim áldozatainak száma tízmilliós nagyságrendű."
    Így van; ennek tükrében különösen cinikus, hogy a megölt/elhurcolt keresztények sorsát egy odavetett szóval "számok?" elintézed. Mintha ők semmit sem számítanának, csak egy nehezen bizonyítható statisztikai adatról lenne szó. Ennek tükrében EGYÁLTALÁN NEM HISZEM, hogy bármiféle "tömjénfüst-oszlatási" ingerenciád lenne, különösen, mert semmilyen módon nem vallásos téveszméket védelmeztem. Sokkal inkább a mértéket akarod kisebbíteni és az áldozatok szerepét relativizálni; mintha azt mondanád: 'népirtások mindig voltak, ez is csak egy fajtája, ráadásul nem is túl nagyszámú az áldozat'. Holott az elsődleges tény az IDEOLÓGIA, ami eredetileg vallási-politikai volt (ókor), de bizony a XX. századra erősen beköszöntött az ateizmus kora, aminek gyökereivel (darwinizmus-evolucionizmus, marxizmus) megtámogatva pusztító ideológiai támadást eszközöltek a keresztények ellen. Ez az IDEOLÓGIA mondatja veled és direkttel meg pszichóval és a veletek egyetértőkkel azt, amit előadtok ÉS EZÉRT IS LENNÉTEK KÉPESEK ÚJRA MEGTENNI EZEKET, VAGY MEGVÁLASZTANI AZT, AKI MEGTESZI.

Új hozzászólás Aktív témák